Hanımlar Bana Bir El Atın 😬

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sen yeni evlisin tişörtle gezmen çok normal bebeyim

Allah Allah ya bu illere göre zam mı değişiyo acaba? Kombiniz ne model? Yoğusmalı mı?

Yeni binaların ilk yıl ısınmadığını da duymuştum. İnşaatla ilgilenen biri sebebini de anlatmıştı mantıklı gelmişti ama unuttum şimdi.
Kapı ve camlara şu süngerli bantlardan alıp yapıştırın. Isı kaybı en çok kapı ve pencerelerden olur.

Bu haftasonu onu da yapıcam her yerde okudum bu dediğinizi

Evim sobali. .tek oda ısınıyor.diğer taraflar çok soguk ve haliyle sıcak soğuk farkı çok oluyor..bu yüzden sık sık hasta oluyorum...gece soba yakmiyorum ama sizin kadar da dertlenmiyorum. ...en azından evinizin her yeri eşit ısıda ve musluktan sıcak şu akıyor.bende o da yok....dertlenecek bir durum yok..bu sartlarda benim dertlemem lazim

Oooo henüz 1 hafta oldu sayarsak kış mevsiminde boş evin ısınması kolay olmaz, elektrikli battaniye maliyeti düşük ısınma kapasitesi de nispeten iyi diyebilirim, bizim burada doğalgaz yok, soba yakma olanağımız da baca sorunu olduğundan mümkün değil, tek çıkar yolumuz klima
Salondaki klima bozulmuştu bir ara o yüzden servis gelene kadar elektrikli battaniye kullandım valla bize iyi gelmişti:)
Elektrikli radyatörlerden de kullandık lakin o kadar elektrik sarfiyatına rağmen ısıtma performansı düşüktü, fan kullandık o da öyle ikisi de terastaki depoya atıldı ufolar tüm odayı ısıtmıyor yanında durursanız ancak ısıtıyor ki onun ısıtma sistemi kızımla eşimi çarpıyor ateşleniyorlar, o yüzden o da seçenek olmamıştı bize

Kombiyi hiç kapama ama ver coşkuyu da yapma acayip bir elektrik ve doğalgaz faturası gelir, ekonomik modda sürekli çalışsın, İstanbuldayken Ekim ayında bir açardım Nisan sonuna kadar hiç kapamadan çalışırdı o zaman iyi randıman alıyordum hem fatura hem ısınma performansı olarak rahat ediyordum, aç kapa yapınca sistemin içindeki su soğuyor yeniden ısınana kadar hem doğalgazı hem elektriği çok harcıyor.

Binanın betonları ıslak oluyor canım, ondan ilk yıl onlar kuruyor, doğal olarak soğuk oluyor evler.

Benim evim küçük guneye baktigi icin sanirim fatura ideal geliyor ...

Kombi de termostat onemi aparmtanimizdan belli oluyor ..

Benjm termostat gunduzleri 23 de geceler 24 de duruyor 370 geldi

Kombiden 40 -45 ayarlayan komsuya 550 geldi

Ev Bossa odanın birinde hem otur hem yat. Cama battaniye cekebilirsin.kapi altlarına çarşaf havlu koyabilirsin.sogugu engeller. Polar pijama battaniye altı takilmaca yapabilirsin. O odaya boydan boya halıyla yeri kapatirsan o da soğuğu keser en azından eşyalar gelene kadar bu seni korur

Anlıyorum ancak dert yarıştırmıyoruz ki :/ İnşallah siz de şartlarınızı daha iyi hale getirebilirsiniz

Ağrı Doğubayazıt’tayım, en üst katta oturuyorum. Geçen ay 40-45 arası çalıştırdım kombiyi. Şu anda da öyle. Genelde tişörtle duracak kadar ısınır evim. 380 ödedim geçen ay. Bu ay da 450’den fazla bekliyorum, daha fatura gelmedi .

Anlıyorum ancak dert yarıştırmıyoruz ki :/ İnşallah siz de şartlarınızı daha iyi hale getirebilirsiniz
Dert yaristirmak değil sadece biraz duruma uyum sağlamalıyız...kimse 4×4 luk bir ortamda yaşamıyor...ya kombiyi yakacaksınız ya kalın giyineceksiniz...çözüm bu

Sağlam yalıtımı olan bir evse korkmayın, 40 derecede yakıyorum, 125 metrekare evim, 286 lira geldi bu ay. Petek arkası paneller yalıtım olmayan yerlerde duvardan ısı kaybını önlemek içşndir ki bunun faturaya yansıması cüzi bir miktar oluyor. Yeni binalarda yalıtım yapılıyor zaten kendinize eziyet etmeyin bu arada Beylikdüzün de oturuyorum, kışları sert geçiren bir ilçedir

Yarın akşamdan benimki geliyo içlikle karşılıycam bu gidişle kaksjsjs
Termal body pazen pijama altı ve polar sabahlık kombini tavsiye ederim, ayaklara da yün patik üstüne ayıcıklı panduf
Polar sabahlığın cebine de kanyak atın arada çekersiniz -20 derece sıcaklık aniden +30 dereceye çıkar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…