• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hanımlar Bana Bir El Atın 😬

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sağlam yalıtımı olan bir evse korkmayın, 40 derecede yakıyorum, 125 metrekare evim, 286 lira geldi bu ay. Petek arkası paneller yalıtım olmayan yerlerde duvardan ısı kaybını önlemek içşndir ki bunun faturaya yansıması cüzi bir miktar oluyor. Yeni binalarda yalıtım yapılıyor zaten kendinize eziyet etmeyin bu arada Beylikdüzün de oturuyorum, kışları sert geçiren bir ilçedir
Yalıtımlı bina, o zaman fark etmez onu koymam. Benim ev 85 metrekare, 40 derecenin hayli hayli sıcak tutması lazım o zaman 1+1 çünkü bi de

kapılar kapalı dursun , camların altına evet soğuk geçırmez yapıştırın azda olsa ışe yarıyor. kalorıferın altına sıcak hava dağıtıcısı tarzda şeyler var koyabılırsın trendyoldan almıştık bız.bıde trendyoldan yıne elektrıklı battanıye almıştım, ıkı kat battanıye ortuyorum sıcacık oluyorum 😂 nıneler gibi dewamke😂

kapılar kapalı dursun , camların altına evet soğuk geçırmez yapıştırın azda olsa ışe yarıyor. kalorıferın altına sıcak hava dağıtıcısı tarzda şeyler var koyabılırsın trendyoldan almıştık bız.bıde trendyoldan yıne elektrıklı battanıye almıştım, ıkı kat battanıye ortuyorum sıcacık oluyorum 😂 nıneler gibi dewamke😂
Ya yemin ediyorum okurken derdim ki işe giriyim yaz kış tshirtle gezicem evde rahat edicem. Lahana gibi giyinmekten nefret ederim. Şimdi odada su mu kaynatsam diyorum 😂 Elektrikli battaniye bu akşam alıyorum trendyoldan Mune abla da söyledi onu

Termal body pazen pijama altı ve polar sabahlık kombini tavsiye ederim, ayaklara da yün patik üstüne ayıcıklı panduf 😌
Polar sabahlığın cebine de kanyak atın arada çekersiniz -20 derece sıcaklık aniden +30 dereceye çıkar👌
Kıymetli yemeklerimi yapmak için bi de fırın açıcam , hamam olur artık ev 🤪

Ya yemin ediyorum okurken derdim ki işe giriyim yaz kış tshirtle gezicem evde rahat edicem. Lahana gibi giyinmekten nefret ederim. Şimdi odada su mu kaynatsam diyorum 😂 Elektrikli battaniye bu akşam alıyorum trendyoldan Mune abla da söyledi onu
al bacım al. napalım suç bızde değil çalışmayla olacak iş olsaydı keşke. almış başınıgitmiş zamlar . gunduzlerı yakıyorum ben 45 te fılan. akşam yatarken kapatıyorum kombıyı. elektrıklı battanıye de baya bı ısındırıyo cıft kısılık aldım ona dürüm yapıyorum kendımı😂 faturayı çok etkılemedı. hemen hemen aynı geldı elektrık faturası. uykuya dalarken kapatıyorum bı kez açık unuttum bişey olmadı ama dikkat etmekte fayda var Allah korusun tbıkı

Vallahi bizim yalıtım var 65 biz buharlasiriz en çok 45

Çok şanslısınız. ❣️❣️
Evin çok büyük olması ve altının üstünün yanının boş olması çok etkili oluyor. Kendi topuğuma kendim sıktım şimdi ceremesini çekiyorum. Büyük pişmanlık içerisindeyim. ☹️

Çok şanslısınız. ❣️❣️
Evin çok büyük olması ve altının üstünün yanının boş olması çok etkili oluyor. Kendi topuğuma kendim sıktım şimdi ceremesini çekiyorum. Büyük pişmanlık içerisindeyim. ☹️
Evin etrafı boş olsa bi dert dolu olsa başka dert. En korktuğum seylerden biri de sorunlu komşuydu çünkü

Su kaynatınca giden elektrik ve doğalgaz daha fazla oluyor. He bir kere kaynatıp bırakıcam dersen o ayrı. Ama o zaman da ev ısınmaz 🤷🏻‍♀️

Eğer sadece oturduğun odanın peteğini açıp diğer tüm yerleri kaparsan fatura epey azalır. Eğer elektrikli ısıtıcıyla ısıtırsan katbekat fazla fatura geliyor tecrübeyle sabit. En azından önümüzdeki 2 ay sadece oturduğun odanın (salonsa salonun yatak odasıysa yatak odasının) peteğini aç öyle yaşa derim. Bir de 30 derece çok düşükmüş istanbulun göbeğinde 50 yanıyor bizde anca ısınıyor. Eğer kombi yoğuşlamalıysa 50yi geçmediği sürece 30 derece yakmanla arada fazla bir fiyat farkı olmuyor

Çok şanslısınız. ❣️❣️
Ara kattayiz..Güneş alıyor ev ki bu cidden çok önemli .Asla güneş almayan evi tercih etmeyin ve yalitim

Biz eve gecen hafta ilk bi girdik tabi dışarıdan daha soğuk. Bi de badanacı camları açmış gitmiş kurusun diye midir nedir. 1,5 gün 65 te yaktık ki evin içi durulacak gibi olsun sonra dayanamadım hemen dedim ben gidip yün bi yelek alıyorum polarımın üzerine şunu kısalım 35-40 a ama ben bunu böyle yakamam 1 ay çalış aldığını yatır faturaya içim acıdı ya

tek kişi yaşıyorsan yaşam alanını küçült. gerekiyorsa sadece salonda otur ve hatta gece de orda uyu.. bi salon bi mutfak açık olsun.. diğer odaların tamamını kapılarını kapat ve kapı altlarını soğuk gelmemesi için battaniye ile veya kalın bir kumaş ile kapat. çevrende halılarını kullanmayanlar varsa karakış geçene kadar onları al ve her yere halı ser muhakkak..
dış kapının altında açıklık varsa aynı şekilde onun için kapı altı destekleri var alabilirsin..
halı altı ısıtıcıları işe yarıyor fakat elektrikli o da bir masraf..
pencere kenarlarına japon pazarlarında patpatlar var onlardan al baya üfürmesini engelliyor.
ben gündüzleri kombiyi kapatıyorum sadece akşamdan akşama açıyorum ama bina 20 yıllık kolay ısınıyor. seninki yeni bina ise en düşüğün bir tık üzerinde hep açık tut. (diğer odaların kapıları kapalı olacağı için bi salon bi mutfak çok fatura getirmez)
bunlar naçizane benim önerilerim. 3 sene sivasta sıfır binada yeni evli zamanlarımda yaşadığım için deneyimle sabittir :)

Selamlar arkadaşlar. Benim konum biraz sorun biraz içim açılsın diye yazıya dökme.
İş sebebiyle şehir değiştirdim. İstanbuldaydım ancak şu an çok daha soğuk , yüksek kesim bi yerde evim. Eksilerde hava. Son 2-3 gündür kar yağmur fırtına seri seri gerçekleşiyo ve ben donuyorum 🥶 iliklerime kadar. Neyse eve gelelim, ev de donuyo. Sıfır ev ve içi bildiğiniz boş şu an. Esya vs henüz alınmadı/teslim tarihi gelmedi. Anamın evinde 30 da açılmış kombiyle oturmaya alışkındık he o da serindi ama burda 30 la burnum donuyo evin içinde. Ama son zamlardan sonra anneme bile gelen faturalardaki artışı duyunca elim zatürre olma seçeneğine kayıyo. Bi yandan bu fatura kaç gelicek tedirginliği yaşıyorum bi yandan kızım saçmalama mevsimi şu an akşamları aç biraz diyorum. İnternetten bakındım kalorifer arkası aluminyum paneller varmış onlardan mı alıyım? Camlara şeffaf patpatlardan yapıştırılıyomuş camdan gelen soğuğu gerçekten kesiyo diyolar, Dyson hot& cold’um da var ama onu da elektrik faturası korkusuna açamıyorum ki doğru düzgün😂

Bana bir şeyler tavsiye edin hanımlar, odanın ortasında su kaynat buharıyla oda ısınır, her akşam bi ağaç dalı yak odada öyle ısınır ya da yere şunu koy yerden ısınsın evin deyin (halı altı ısıtıcı da işe yarar mı oda ısınmasında bilemedim ki).
Bu arada dipnot hayatımda ilk kez kendi evimi yönetiyorum yani fatura kira vs her şey bende ilk defa kendimi her şeyiyle çekip çeviricem o yüzden böyle tırsıyorum faturadan vs. Zaten. Yani belki de 1 ay sonra kendimi bi görsem referansım olucak bak gecen ay böyleydi böyle oldu diye.
Kafamın içini birazcık dökmüş oldum. Okuyan herkesin gözüne sağlık.
En küçuk odayı kullanın ve soba yakın.. İlk atandığım şehirde soba ile ısıniyordum. Sayesinde sicak suyum hep vardı, çaydanlığım kaynıyor, yemeğimi üzerinde pişiriyordum.. Arada da kestane atardık üzerine😁
Ah be en güzel günlerimdi o günler😌

Selamlar arkadaşlar. Benim konum biraz sorun biraz içim açılsın diye yazıya dökme.
İş sebebiyle şehir değiştirdim. İstanbuldaydım ancak şu an çok daha soğuk , yüksek kesim bi yerde evim. Eksilerde hava. Son 2-3 gündür kar yağmur fırtına seri seri gerçekleşiyo ve ben donuyorum 🥶 iliklerime kadar. Neyse eve gelelim, ev de donuyo. Sıfır ev ve içi bildiğiniz boş şu an. Esya vs henüz alınmadı/teslim tarihi gelmedi. Anamın evinde 30 da açılmış kombiyle oturmaya alışkındık he o da serindi ama burda 30 la burnum donuyo evin içinde. Ama son zamlardan sonra anneme bile gelen faturalardaki artışı duyunca elim zatürre olma seçeneğine kayıyo. Bi yandan bu fatura kaç gelicek tedirginliği yaşıyorum bi yandan kızım saçmalama mevsimi şu an akşamları aç biraz diyorum. İnternetten bakındım kalorifer arkası aluminyum paneller varmış onlardan mı alıyım? Camlara şeffaf patpatlardan yapıştırılıyomuş camdan gelen soğuğu gerçekten kesiyo diyolar, Dyson hot& cold’um da var ama onu da elektrik faturası korkusuna açamıyorum ki doğru düzgün😂

Bana bir şeyler tavsiye edin hanımlar, odanın ortasında su kaynat buharıyla oda ısınır, her akşam bi ağaç dalı yak odada öyle ısınır ya da yere şunu koy yerden ısınsın evin deyin (halı altı ısıtıcı da işe yarar mı oda ısınmasında bilemedim ki).
Bu arada dipnot hayatımda ilk kez kendi evimi yönetiyorum yani fatura kira vs her şey bende ilk defa kendimi her şeyiyle çekip çeviricem o yüzden böyle tırsıyorum faturadan vs. Zaten. Yani belki de 1 ay sonra kendimi bi görsem referansım olucak bak gecen ay böyleydi böyle oldu diye.
Kafamın içini birazcık dökmüş oldum. Okuyan herkesin gözüne sağlık.
Kalın giyinin tek seçenek bu. Atkı bere Allah ne verdiyse kat kat. Öncelikle ayağınızı sıcak tutun mesela ayağı ısırınca vücut dakikalar içinde sıcacık oluyor. Biz 42de yakıyoruz Ankarada. Tahmini 500 lira geliyor aylık.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back