• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hanımlar Bana Bir El Atın 😬

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Doğalgaz faturası biraz da kombiye bağlı. İç Anadolu da yaşıyorum,İstanbul'dan daha soğuk buralar. Kombim 42 -45 derece aralığında yandı hep. Evim 23 dereceydi. 460 lira fatura ödedim,içinde sıcak su ve Ocak da dahil. Alt katim boş yanmıyor da.

Bu arada kombiyi hiç kapatmiyoruz 7-24 yanıyor yani.

Benim evim müstakil, 4 kat var toplamda. En alt katın kapısı kapalı, petekleri de kapattık.
Diğer 3 kat gündüz evde kimse olmadığı için en kısık ayarda, pilot ayarı diyorlar sanırım.
Akşam herkes eve girince de 60-65 derece de yakıyoruz.
Havaların 5 derece altına düştüğü günler dışında üşümedik.
Bana da 650-700 arası geliyor fatura.
Ev büyük olduğu için beklediğimiz bir rakam ama normal apartman dairesinde oturanların bu tutarı ödediğini duyunca şaşırdım açıkcası.
Kombiyle alakalı sanırım, yoğuşmalı olması vs. etkiliyor ısı verimi ve fiyat olayını.

gizemliasli gizemliasli evde ayakta olduğun sürece ısınacak ayarda yak, gece yatarken kıs, evden çıkarken pilot ayarına al derim. Maddi durumunuzu kazancınızı bilmiyorum ama şu çok soğuklar en fazla 1-2 ay olacak.
Burnumun ucu üşüyecek derecede yaşamak yerine 200-300 TL fark öderdim sanırım.
Burası bugün -5 lerde. Ama faturanıza çok şaşırdım benim dayımların 3+1 ine 550 geldi siz 4 kat demişsiniz. Güzel bir denge yakalamışsınız

Sanırım İngiltere'ydi orada da enerji ve doğalgaz epey zamlanınca millet protesto falan yapmış bunun üzerine bakanlıktan enerji tasarrufu yapılsın diye öneri listesinde bulunmuşlar.
Listedeki bir öneriyi yazıyorum; kedinize sarılın. :)

(Tamamen mizah :) )

Isınma büyük problem. Ben de İstanbuldayım, 65te yanıyor kombi. Isınamıyoruz. Klima+şömineyle destekliyoruz o da sürekli olmayacak artık şu zamlardan sonra. 🤬🤬 Önerileri ben de takip edeceğim.
65 nasıl ısınmıyor ya..yalıtım yok mu

Beğenmedim atıyor mu bilmiyorum da saçma sapan yorumlarıyla benim bile dikkatimi çeken üye 😂😂😂 normalde kimsenin nickini aklimda tutmuyorum ama gizemliasli gizemliasli başka 😍😂
Bence üşüyorsanız problem sizde. Kan değerlerinizi ölçtürün. Doğalgaz da çok ucuz ayrıca, buna bile paranız yetmiyorsa ayrı eve çıkmayın ne diyelim.
Sizinki kadar olmasa da saçma bir yorum yapayım dedim. Belki empati kurmanıza yardımcı olur 😂😂😂
Kuyruk acını anlıyorum ama benden sana ekmek çıkmaz. Konularımdan engelliyorum seni bye :)

Beğenmedim atıyor mu bilmiyorum da saçma sapan yorumlarıyla benim bile dikkatimi çeken üye 😂😂😂 normalde kimsenin nickini aklimda tutmuyorum ama gizemliasli gizemliasli başka 😍😂
Bence üşüyorsanız problem sizde. Kan değerlerinizi ölçtürün. Doğalgaz da çok ucuz ayrıca, buna bile paranız yetmiyorsa ayrı eve çıkmayın ne diyelim.
Sizinki kadar olmasa da saçma bir yorum yapayım dedim. Belki empati kurmanıza yardımcı olur 😂😂😂
abi saka mi hajahajah bi forumda bi insana bu kadar kurulmak normal degil. go get a life.

helloooo seni gordugume ve iyi olmana sevindim beybi😘

dyson hot&cold hic duymadim ama sey olabilir mi hot+cool yani sicak hava da ufleyen hava temizleyici. eger sendeki de buysa aynisini ben kullaniyorum faturaya cok etkisi olmuyor. babam da kendi ofisinde kullaniyor oyle vaov etki yaratmiyor faturada ustelik gun boyunca calisiyor onunki. bence bir cozum bulana kadar aksam otururken 2-3 saat dysoni calistir, her sekilde dogalgazdan daha az maliyetli olur.
Siteden bir ara gittim ama döndüğümde de sen gitmiştin, sevindim beybiii❤️ Hot & coldu neremden nasıl uydurmuşum wowowowo hot & cool 😂😂 o böyle fanlı fanlı çalışıyo ya heh diyorum elektrik sayacı dönüyo şu an kapat kızım. 37 derecede açıyorum yatak odama yarım saat mis gibi yapıyo ama sonra kapatıyorum hemen. Faturaya 1000 er 1000 er tl eklemiyosa onu daha uzun açabilirim aslında güzel ısıtıyo çünkü

ahsjshsjaha yengec cok sekersin :KK70:

gecen gun nisanlim bir arkadasina gitti, eve geldiginde donmustu. herif kombiyi yakmamis montumla oturdum ama burnumun ucu usudu dedi cidden kipkirmizi olmus ahjshsjshs. aklima o geldi, konu sahibi bacagini falan isitsa bu sefer de acikta kalan yerleri usur :KK70:
Ben ayaziyla meşhur bir yerde öğrenciydim. Öğrenci evimde petek falan yoktu, UFO ile isinirdik.
Bazen çok üşüyünce beş dakikalık balkona çıkardım, döndüğümde oda sıcacık gelirdi 😅 bu da bir yöntem 😂😂

Decatlona git, termal tayt ve termal body al. Onlar gerçekten harika, deneyler yapıp yapıp öyle satıyorlar. Yanılmıyorsam eksi onbeş dereceye kadar seni sıcak tutuyorlar. Ben onu giyip (üstüme normal kot kazak) Şubat ayazında belarusa gitmiştim, eksi on derece falandı, bana mısın demedim :KK66:))
Hemen koş ,al.
Evde,üstüne Pijema giyip gezersin, hiç de üşümezsin.
Ben ordan termal body almıştım hiç işe yaramamıştı ama o bodyleri sıcaklık derecesine göre satıyolar ya ondan belki de. Bi daha bakıyım eksi 100 dereceye kadar bişey😂 C Calcifer termal içliğe kaldım gel :(

Ben ordan termal body almıştım hiç işe yaramamıştı ama o bodyleri sıcaklık derecesine göre satıyolar ya ondan belki de. Bi daha bakıyım eksi 100 dereceye kadar bişey😂 C Calcifer termal içliğe kaldım gel :KK43:
İçlik giyende piçlik olmaz kardeş :(

gizemliasli kombiyi aç kapa yapmayın faturayı şişiriyor, belli bir derecede sürekli çalışsın, ev yeni ve boş olunca ısınmaz, eşyalar gelmeden evin tam manasıyla ısınması biraz zor gibi, kettle klima ufo gibi seçenekler elektrik faturanızı şişirir, ki zaten kombi de elektrik faturasına ekstra yüktür.

Size ucuz yollu bir taktik vereyim ev kendine gelip doğru dürüst ısınana kadar 2 tane elektrikli battaniye alın, birini yatağınıza koyarsınız yatana kadar ısıtır yatarken fişini çekersiniz, diğerinizi oturduğunuz odadaki koltuğa koyarsınız, elektrikli battaniyelerin bir lambanın yakacağı kadar elektrik sarfiyatı var, ekonomik ısınma yöntemi:)
Yalnız dediğim gibi uyurken veya üstünde otururken fişi takılı olmasın, fişi takın 2. kademede güzelce ısıtsın, koltuğa koyarsanız üstüne polar bir örtü battaniye vs bir şey atın ki ısıtsın, kapıyı da kapatın odanın havasını da kırıyor böylece.
Odayı kırıcak kadar ısıtıyorsa alayım madem, mune abla böyle duvarlar soğuk yer soğuk resmen. Daha taşınalı ne kadar oldu dersen 1 hafta oldu olmadı, o kadar günde 0 bi bos dairenin ısınıp kendini toplamasını beklemem de hata olabilir şu an belki.

Siteden bir ara gittim ama döndüğümde de sen gitmiştin, sevindim beybiii❤️ Hot & coldu neremden nasıl uydurmuşum wowowowo hot & cool 😂😂 o böyle fanlı fanlı çalışıyo ya heh diyorum elektrik sayacı dönüyo şu an kapat kızım. 37 derecede açıyorum yatak odama yarım saat mis gibi yapıyo ama sonra kapatıyorum hemen. Faturaya 1000 er 1000 er tl eklemiyosa onu daha uzun açabilirim aslında güzel ısıtıyo çünkü
valla simdi turkiyedeki zamlari tam bilmiyorum ama babamin ofiste gunde 12 saat falan araliksiz calisiyor. elektrik faturasina etkisi 200-250 arasiymis gecen gun birine bahsederken duydum. kendimde oyle bi olcum yapamiyorum cunku yurt disinda calistiriyorum 7/24 😬

Ağlanacak halimize gülüyoruz resmen. Ekmek yoksa pasta yiyin gibi olduk. Kombiyi kapat, yorganı 2 tur dola vücuduna öyle otur evde :KK53:suyu kaynat ayaklarını içine sok.
Ev amerikan mutfak, gecen aksam ne yemek yapsam zaten işten geldim diye düşünürken dedim ki makarna kaynatıyım de oda da ısınsın, cidden ısındı sinirim bozuldu 😂

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back