Hanımlar Bana Bir El Atın 😬

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ne kadar maaş alıyorsunuz? Yani biraz cimrilik gibi yaptığınız hiç yakmamak etmemek. Yeni bina olduğu için ısınması da zor olur
10-11 bin arası alıyorum. Ya aslında yediğime gezdiğime hiç acımam bi daha mı gelicem dünyaya o kadar çalışıyorum diye düşünüyorum. Ama ne biliyim fatura söz konusu olunca ortamı ılıtmak için dünyanın parası yüzlerce lira ödüyoruz çok zamlı diye psikolojik kendimi baskılıyorum sanırım.

Açın Allah aşkına 10 bin lira az değil yeter yani tek başınıza. Sanırım evde küçükmüş 1+1 hayli hayli ısınır. Mecburuz yani zamlı evet ama hasta olmamak için mecburuz

Yeni ev asla ısınmaz. Çünkü her yer henüz ıslak. ( Babamın işi insaat) Bir sene geçince biraz daha toplar. Size tavsiyem sıkı giyinin olabilir. Ben elektrik li ısıtıcı kullanamıyorum.beni ısıtmıyor. Gordug yeriyakiyor. Kalan yer donuyor.
Bende hayatımda ilk kez bu sene üşüyorum. Kendimi taniyamiyorum resmen. Kış yaz askili bluzle gezen ben şimdi tişört sweet dolanıyorum.

izmirdeyim ev 3+1. arakat, kuytu aslında. bina 15 senelik. havanın 15 derece üzerinde olduğu zamanlarda gündüz hiç üşümüyorum kombi açmasam bile. kasımda üşüdüğümüz zaman akşamları açtık sadece 44-45 derecelerde, 150 küsür fatura geldi. aralık boyunca kapatmadan kullandık ama şöyle, gündüzleri 38 falan yani sırf tesisat soğumasın diye. 38de zaten petekler falan ılık oluyor, etrafına ısı vermeyi geçtim yani. akşamları da 40-45 arası. ısındık mı, pek değil ama donmadık. 550 lira fatura geldi. e şimdi bu meretle sahiden ısınmak istiyorsan 50 derece altına düşürmemen lazım ki ev doğalgazlı, her yer ısınıyor diyebilmek için. sürekli 50'de çalışsa 1000 tl falan gelir o fatura. yılın en soğuk zamanları geldi, dünden beri çok soğuk. dün akşam üşüdüm 50 derece yaptım 2 saat falan. sonra tekrar 45'e aldım gece de 38 yaptım. 550'den daha fazla geleceğine adım gibi eminim. nolacak bu böyle bilmiyorum.

Kış 2-3 ay bi şekilde çekiyoruz. Diğer türlüsü daha çekilmez bence. Komşu 7gün 24 saat.
kesinlikle salla gitsin komşuyu, olmasın boş kalsın hep. kıştır geçer, para kazanıyorsan dert değil, ödersin biter gider. ama komşu derdi çekilmiyor. bende komşu var da ne oluyor yakmıyorlar mı ya da düşükte mi yakıyorlar ya da bu sene daha mı soğuk çözemedim ama geçen seneye kıyasla bu sene daha soğuk. gürültüsü de cabası yani üst kattaki yine bi tadilat işlerinde, bir haftadır beynime iniyor sanki o çekiçler, matkaplar. geçen hafta cumartesi günü sabahın 9'unda başladı allahsız kitapsız herifler. bi tarafına girsin o matkaplar inşallah.

4 bin maaşla 42de yakan biz 10 bin maaşla 30da yakan siz. Evet biraz cimrilik yaptığınız.

Elektrik zamları global bir dert. Buradaki artışı söylesem ağzın uçuklar . Allahtan benim evimin ısıtma sistemi yerin altından geliyor ve elektrik kW ücretini sabitlemiştim de kulağım rahat. Bir arkadaş Aralık faturası 700 euro geldi diye ağlıyordu

Bedavaya yada ucuza ısınma yolu yok malesef. 10 bin TL ise maaşınız bir kısmını ısıtmaya ayırabilirsiniz

Bedavaya yada ucuza ısınma yolu yok malesef. 10 bin TL ise maaşınız bir kısmını ısıtmaya ayırabilirsiniz
ilk cümleniz doğru haklısınız ancak maaşımın 10 bin tl olması bana kalan paranın 10 bin tl olduğunu göstermiyor malesef :/ yoksa geceleri düşünmem zaten konu hakkında

Memleketin iran sınırına yakın yaşıyorum. havadan ve kar kalınlığından hiç bahsetmeyeyim.
kombi gündüz 35 akşam 45-50 arası. kullanmadığım odaların kapısı kapalı. güneş batar batmaz kombiyi yükseltirim. evde sıcak tutacak kalın şeyler giyerim, çok üşürsem sıcak duş, ıhlamur vs iyi gelir.
evin ısısı biraz altta üstte birilerinin oturması yalıtım falan bunlara bağlı. evim güney batı cephe ve sabahleyin mutfak ve salon ve çalışma odası öğleden sonra ise kalan odalarım güneş alıyor bunun epey faydasını gördüm sizin kuzey cephe falan mı acaba?
Bir de şöyle bir şey diyeceği evi aç kapat yapmadan belli bir ısıda tutmaya çalışın. tamamen kapatmak falan evi soğutur ve tekrar ısıtmak için daha çok enerji harcamanız gerekir. +olarak kombiye bağlanan cihazlar var ve belli bir sıcaklık ayarlıyorsunuz o sıcaklığa ulaştığında kombi kapatılıyor sıcaklık düşünce tekrar ısıtma yapıyor bunun da faturaya yarar sağladığını gördüm.

Bu maaşla bence birkaç yüzlük fatura tasarrufu düşünmek cimrilik ama. Canınızdan kıymetli mi?

borçları napıcaz peki, evlenmeye çalışıyoruz bi yandan çeyiz alışverişi? keşke o kadar maaş bankaya yattığı gibi dursa
O maaş zaten hayatınızı idame ettirmek için yatıyor. Herkes bu şekilde geçiniyor. Ama fatura için yaşam kalitenizi bu kadar düşürmeyin bence.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…