Hanımlar Bana Bir El Atın 😬

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ağlayarak günlüğüne yazabilirsin hadi bye

Egedeyim kıyı şehrinde yaşıyorum.daha bugün geldi fatura 600 TL. Burnum elim ayağım usumuyo fakat öyle çok da sıcak değil. Kış ya yakacan ya da donacan. Başka çaresi yok.
Ben bi 600 ü gözden çıkartıyorum o zaman ev 1+1 bu arada bi de

Benim oturduğum apartmanda da birinci kat ile en üstte bir biz varız.Biz şöyle yapıyoruz. Ev dubleks olduğu için oturduğumuz ve yatak odası üstte ve bu iki odayı hiç kapatmıyoruz. Odadan odaya geçerken bile kapıları kapatıyoruz. Kaç derecede bilmiyorum ama tişört giyiyorum fatura ilk açtığımız dönem 130 bu ayda 210 geldi şoklardayım. Bu kadar az gelmesi aklımın ucundan bile geçmezdi. Nasıl oldu bu şehirde zamlar mı farklı çözemedim.

Yalıtımlı boyayı sen denedin mi? Ciddi fark eder dediğin bir şeyse bakınayım ona bi

Ben bi 600 ü gözden çıkartıyorum o zaman ev 1+1 bu arada bi de
Bütçen nasıl bilmiyorum. Bı veli vardi. Evde hiç bişi yakmayıp bütün gün dışarda hatta hastaneyi gidip oturup isiniyirmus taa akşam, eve gidiyormuş.
Ve kadın bı hastalandi sonra gerçek hasta olarak hastanelerden çıkmaz oldu. Bir iki ay böyle çok soğuk olur. Oyuzden dikkat et derim

Yozgatta yaşıyoruz ve burayı bilen bilir kuru rüzgarlı bi sogugu var geçen ay 330 geldi fatura evde küçük çocugum var gece gündüz yakıyoruz bu ay 600 den aşagıya düşmez diye düşünüyorum valla ben akşam 5 ten 12 ye kadar 50 de yakıyorum çocuguma yatarken uyku tulumu giydirip yatırıyorum sabaha kadar da 40 - 45 de yanmaya devam ediyor gündüz de 2 kazak üstüne yelek kışlık kilotlu çorap üstüne pijama çift çorap vs şeklinde giydiriyorum çocugu bizim ev ısınıyor ama sizinkinin bu kadar soguk olma sebebi hem yeni ev hemde içinde eşya ve insan olmaması ne kadar kalabalık olursa o kadar sıcak oluyor evler ilk yıl da gerçekten ısıtması zor oluyor bizde zorlanmıştık yetişkinler için Polar, peluş eşofman takımları var onlar çok sıcak tutuyor ben ilk sene öyle giyinip oturuyordum ve battaniye ile Allah herkese kolaylık versin çok zor bu fiyatlarla ev ısıtmak ama şöyle düşünün ilaca para verip hastane hastane sürünmek hastalık çekmek yerine paranız gitsin

Ev 1+1 ama kuzey cephe ve açık alanda, aslında çok zor durumda değilim maaşım iyi sayılabilir zengin değilim tabi evlenmeye de çalışıyorum bi yandan. Sadece ipin ucunu mu kaçırıyorum herkesin yaptığı başka ipuçları mı var burda kafam dalgın bıraz.

Eşyaların gelmesine ne kadar var ? Perdesiz ,halisiz olunca ev çok zor ısınır .

Yeni ev öyle hemen ısınmıyor tecrübe ettiğim kadarıyla. Kombide en büyük 2 hata; dereceyle sürekli oynamak ve aç/kapa yapmak. Kombinizi ortalama 50 derece ile yakın, ev bi ısınsın, ortalama sıcaklığa ulaşsın. Fazla sıcak olursa istediğiniz sıcaklığa gelene kadar günde 2-3 derece yavaş yavaş düşürebilirsiniz. Sonra sabit sıcaklıkta bırakırsınız. Ama 65'te açıp ertesi gün 40'a düşürmek hiç mantıklı değil. Zamanla evinizin havanın kar, buz, yağmur, rüzgar durumuna göre ortalama kaç derecede ısındığını zamanla öğrenirsiniz. Kombiyi ne kadar oynarsanız hem doğalgaz hem elektrik faturanız o derece yüksek gelir. Maddi durumunuzu bilemem elbette ama artık eskisi gibi çetin değil kışlar, konforunuzdan sağlığınızdan ödün vermeyin derim size. Açın kombinizi rahat rahat yaşayın.

Ay zaten 1+1 mis abartmadan yakın, oturun mis gibi ya,3 günlük dünya kac günümüz kalmis belli degil.1+1 ev ma maximum ne kadar sizi zorlayabilir ki ,ayrıca belli bir derecede devamli yakarsınız hem ödemede hem de ısınmada istikrar sağlarsınız

Ben işe giderken kısıp akşam gelince açıyım diyodum öyle yapmıyım mı yani?

Heh korkum o, 65 te yakınca ortalık toparlanıyo biraz ama 1 ay öyle yakılmaz ki diye odada kettleda su mu kaynatsam dedim itiraf etmek gerekirse

Siz şu boş yapan üye değil misiniz?
Bana o gibi geliyorsunuz.
Hatta bence o üyesiniz.
Bazen boş yapan üyelere bakıyorum, hep sizi görüyorum. Sizi görmüşken sorayım dedim neden boş yapıyorsunuz diye?

Neyse canım konuyla alakası yok ama bende bi boş yapayım şimdi.

Cidden neden yani? Milletin konusunu sabote etmek neden?
Hiç boş yere dislike attığını görmedim, size attıysa vardır bi sebebi. Ya da yoktur bir sebebi, ayrıca bu forumda herkes herşeyi beğenmek zorunda mı? Böyle bir kural mı var?

Yaksanda yakmasanda fatura geliyor, bize 400 geldi kombi bozuk olduğu halde. Bozuk olmasa kaç gelecek Allah bilir. :/ Evlenene kadar idare mi etsen acaba? Düğün yakın mı?

Heh korkum o, 65 te yakınca ortalık toparlanıyo biraz ama 1 ay öyle yakılmaz ki diye odada kettleda su mu kaynatsam dedim itiraf etmek gerekirse
1 ay 65 de yansa
Şuan için söylüyorum 1000 gelir:) hatta daha fazlası

Odada ketil fikri gayet iyi
Ama elektrikte 3 katı gelecekmıs
Sakin elektrik işine girme suan millete sama sapan elektrik faturaları geliyor
Eskiden 200 ise suan 600 gelen var :)

Tüp al bari çaydanlık köy üzerine
o da ucuz degıldır ama idare eder bence

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…