- 16 Temmuz 2010
- 19.693
- 55.173
- 798
- Konu Sahibi gizemliasli
-
750 gelince dinler sözünüzü merak etmeyin550 geldiğini duyunca gündüzleri kapatmaya başladı anlatamadım kapatmayın daha çok gelir diye ama gine kendi bildiğini yaptı 690 çok yaaa
Ağlayarak günlüğüne yazabilirsinBence O üyesinizBazen beğenmedim atan üyelere bakıyorum.Hep sizi görüyorum.Sizi görmüşken sorayım dedim neden hep dislike atıyorsunuz diye
Neyse canım konuyla alakası yok ama bende bir beğenmedim atayım şimdi
Ben bi 600 ü gözden çıkartıyorum o zamanEgedeyim kıyı şehrinde yaşıyorum.daha bugün geldi fatura 600 TL. Burnum elim ayağım usumuyo fakat öyle çok da sıcak değil. Kış ya yakacan ya da donacan. Başka çaresi yok.
Kalorifer arkasında bizim de vardı o panellerden biraz etki ediyor. Bulunduğun odanın kapısını kapalı tutabilirsin bir süre sonuçta eşya yokmuş daha fazla ısı tutarsın. Ev kendinin olsa tavanlara yalitimli boya yaptır derdim
Biz şu sıralar 43 civarı yakiyoruz ama bu dereceler kombiden kombiye değişiyor sanırım. Bulunduğumuz odalardaki tüm petekler acık evin içi 21 22 derece. Oda için termometre alıp sıcaklığa göre de ayarlayabilirsin
Bütçen nasıl bilmiyorum. Bı veli vardi. Evde hiç bişi yakmayıp bütün gün dışarda hatta hastaneyi gidip oturup isiniyirmus taa akşam, eve gidiyormuş.Ben bi 600 ü gözden çıkartıyorum o zamanev 1+1 bu arada bi de
Yozgatta yaşıyoruz ve burayı bilen bilir kuru rüzgarlı bi sogugu var geçen ay 330 geldi fatura evde küçük çocugum var gece gündüz yakıyoruz bu ay 600 den aşagıya düşmez diye düşünüyorum valla ben akşam 5 ten 12 ye kadar 50 de yakıyorum çocuguma yatarken uyku tulumu giydirip yatırıyorum sabaha kadar da 40 - 45 de yanmaya devam ediyor gündüz de 2 kazak üstüne yelek kışlık kilotlu çorap üstüne pijama çift çorap vs şeklinde giydiriyorum çocugu bizim ev ısınıyor ama sizinkinin bu kadar soguk olma sebebi hem yeni ev hemde içinde eşya ve insan olmaması ne kadar kalabalık olursa o kadar sıcak oluyor evler ilk yıl da gerçekten ısıtması zor oluyor bizde zorlanmıştık yetişkinler için Polar, peluş eşofman takımları var onlar çok sıcak tutuyor ben ilk sene öyle giyinip oturuyordum ve battaniye ile Allah herkese kolaylık versin çok zor bu fiyatlarla ev ısıtmak ama şöyle düşünün ilaca para verip hastane hastane sürünmek hastalık çekmek yerine paranız gitsinSelamlar arkadaşlar. Benim konum biraz sorun biraz içim açılsın diye yazıya dökme.
İş sebebiyle şehir değiştirdim. İstanbuldaydım ancak şu an çok daha soğuk , yüksek kesim bi yerde evim. Eksilerde hava. Son 2-3 gündür kar yağmur fırtına seri seri gerçekleşiyo ve ben donuyorumiliklerime kadar. Neyse eve gelelim, ev de donuyo. Sıfır ev ve içi bildiğiniz boş şu an. Esya vs henüz alınmadı/teslim tarihi gelmedi. Anamın evinde 30 da açılmış kombiyle oturmaya alışkındık he o da serindi ama burda 30 la burnum donuyo evin içinde. Ama son zamlardan sonra anneme bile gelen faturalardaki artışı duyunca elim zatürre olma seçeneğine kayıyo. Bi yandan bu fatura kaç gelicek tedirginliği yaşıyorum bi yandan kızım saçmalama mevsimi şu an akşamları aç biraz diyorum. İnternetten bakındım kalorifer arkası aluminyum paneller varmış onlardan mı alıyım? Camlara şeffaf patpatlardan yapıştırılıyomuş camdan gelen soğuğu gerçekten kesiyo diyolar, Dyson hot& cold’um da var ama onu da elektrik faturası korkusuna açamıyorum ki doğru düzgün
Bana bir şeyler tavsiye edin hanımlar, odanın ortasında su kaynat buharıyla oda ısınır, her akşam bi ağaç dalı yak odada öyle ısınır ya da yere şunu koy yerden ısınsın evin deyin (halı altı ısıtıcı da işe yarar mı oda ısınmasında bilemedim ki).
Bu arada dipnot hayatımda ilk kez kendi evimi yönetiyorum yani fatura kira vs her şey bende ilk defa kendimi her şeyiyle çekip çeviricem o yüzden böyle tırsıyorum faturadan vs. Zaten. Yani belki de 1 ay sonra kendimi bi görsem referansım olucak bak gecen ay böyleydi böyle oldu diye.
Kafamın içini birazcık dökmüş oldum. Okuyan herkesin gözüne sağlık.
Ev 1+1 ama kuzey cephe ve açık alanda, aslında çok zor durumda değilim maaşım iyi sayılabilir zengin değilim tabi evlenmeye de çalışıyorum bi yandan. Sadece ipin ucunu mu kaçırıyorum herkesin yaptığı başka ipuçları mı var burda kafam dalgın bıraz.Yani cok zor durumda değilseniz bu kadar kısmak bana doğru gelmedi.En azindan kullandığınız iki odayı yakın, ben hayatım boyunca para ,konfor ikilisinden konforu seçen kişiyim. Zengin değilim sadece kac gün ömrüm kaldığını bilmiyorum ve paraya endeksli yaşayınca (temel ihtiyaclarda)mutlu olamam
Eşyaların gelmesine ne kadar var ? Perdesiz ,halisiz olunca ev çok zor ısınır .Ev 1+1 ama kuzey cephe ve açık alanda, aslında çok zor durumda değilim maaşım iyi sayılabilir zengin değilim tabi evlenmeye de çalışıyorum bi yandan. Sadece ipin ucunu mu kaçırıyorum herkesin yaptığı başka ipuçları mı var burda kafam dalgın bıraz.
Ay zaten 1+1 mis abartmadan yakın, oturun mis gibi ya,3 günlük dünya kac günümüz kalmis belli degil.1+1 ev ma maximum ne kadar sizi zorlayabilir ki ,ayrıca belli bir derecede devamli yakarsınız hem ödemede hem de ısınmada istikrar sağlarsınızEv 1+1 ama kuzey cephe ve açık alanda, aslında çok zor durumda değilim maaşım iyi sayılabilir zengin değilim tabi evlenmeye de çalışıyorum bi yandan. Sadece ipin ucunu mu kaçırıyorum herkesin yaptığı başka ipuçları mı var burda kafam dalgın bıraz.
Ben işe giderken kısıp akşam gelince açıyım diyodum öyle yapmıyım mı yani?Şuanda oturduğum ev kuzey doğu yönünde sadece yatak odası, çocuk odası ve salon güneş görüyor oda sadece sabah güneşini. Zaten kışın güneş olmadığı için pekte farketmiyor. 2.katta oturuyorum. Geçen senelere göre bu sene gerçekten çok soğuk ama bu senede benim ev bana daha sıcak gelmeye başladı yani bilemiyorum önceden usuyorduk geçen ay çok yaktık donma ihtimali de olduğu için zaten hiç kapatmadim kombiyi hep 50 55 o aralıklardaydı açıkçası 500 bekliyordum ama 350 geldi çok şaşırdım, sevindim hatta. Şuanda 39 da ve evin içi gayet iyi. Kv bu sene kalorifer taktirdik yeni doğalgaz geçti. Geçen ay 550 bu ay 690 gelmiş. Ki gündüzleri komple kapatıyor akşamda en düşük ayarda çalışıyor. Bence sürekli açıp kapatmakta çok yakıyor. O yüzden ben hiç oynamam sürekli aynı ayarda usuyecek gibi olursam açıyorum mecburen çocuk var çünkü
Yok yapmayın sürekli oynamak iyi değilBen işe giderken kısıp akşam gelince açıyım diyodum öyle yapmıyım mı yani?
Heh korkum o, 65 te yakınca ortalık toparlanıyo biraz ama 1 ay öyle yakılmaz ki diye odada kettleda su mu kaynatsam dedim itiraf etmek gerekirseEn düşükte yanıyordu 650 geldi. Kızım alerjik sıcak evde duramıyor düşün:) yani bu ılık hali evin
Yuksek bina oldugu icin rüzgarlı da baya .
Gündüz yakma akşam yak ?
Gerçi evde çoluk çocuk yok
Bir müddet battaniye ile taKılabılırsın
Şimdi o boş evi yaksan ısıtmaya kalksan ohoo yüksek gelir baya .
İlk zamanlarda şok olma sonra :)
Siz şu boş yapan üye değil misiniz?Bence O üyesinizBazen beğenmedim atan üyelere bakıyorum.Hep sizi görüyorum.Sizi görmüşken sorayım dedim neden hep dislike atıyorsunuz diye
Neyse canım konuyla alakası yok ama bende bir beğenmedim atayım şimdi
1 ay 65 de yansaHeh korkum o, 65 te yakınca ortalık toparlanıyo biraz ama 1 ay öyle yakılmaz ki diye odada kettleda su mu kaynatsam dedim itiraf etmek gerekirse
Burda görmesem ben de öyle yapıcatım, hatta bu sabah kıstım baya düşüğe çıkarken akşam gelince yükseltirim dedim yanlışmışİnsanların en büyük hatası bu zaten. Gündüz kapatıp akşam açınca kombi daha çok çalışıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?