Hani Hayat Müşterekti?

probisin,

seninle daha önceki konularında da bol bol konuşmuştuk.
ben kimi yönlerimle farklıyım, (aslında özümde tam o erkeğe hizmete göre yetiştirilmiş kadınım ama kendime bunu yapmak istemediğim için geri çekiyorum kendimi, bilerek)
ve benim ailemde bol bol öğretmen hanım kız var
inan kıyafetini, ses tonunu, o sesini yükseltmeyecek halini bile tasavvur edebiliyorum.

yapma kuzum.

eşini çok sevdiğini, böyle hayal ederek evlenmediğini...evlenmeden herşeyi konuşmuş olduğunu sandığını..en önemlisi seni kıran üzen, merhamat ypksunu bir adamın getirdiği hayal kırıklığını, saşkınlığı, sindirememeyi görüyorum. ete kemiğe bürünmüş görünüyor çünkü.

sen bir de özel eğitim öğretmeni değil misin?
hayatın empati yaparak ve çok şansız bir hayata gelmiş minik kuzulara belki minnacık 1 tek şey öğretmeye, onlara birazcık hayat becerisi vermeye çalışarak geçiyor. ama eşinin zihinsel bir sıkıntısı yok ki....

bir de böyle bir alanda çalışan bir insan olarak senin de bi deşarj olman bi rahatlaman bi motive olman gerekir. eşim böyle bir iş yapsa büyük saygı duyardım. ben böyle sebepler yüzünden tıp okumamayı seçmiş bir insanım.

yarın çocuğun olsa bu enerjini, bu güzel becerilerini ona harcamalısın. bak 3 sene 5 sene sonra mecalin kalmayacak, emin ol. solacaksın. için geçecek....sen kora kor kavga edince rahatlayıp barışma seksi yapacak türde kadın değilsin ki...

Rica ederim ne demek. Güzel kalbinize sayın lütfen. 😇
Erkeklerin çoğunluğu çocuk gibi. Ama ben tüm çocukların çok iyi olduğuna inanmıyorum mesela. Onun gibi düşünün. Eşinizde çocuk gibi ama vicdansız. Çocukken anneme acırdım ev işi yaparken. Ufak tefek yardım etmek isterdim. Eşiniz koca adam anlamıyor mu yorulduğunuzu bıktığınızı ? İnsan bu yükü nasıl karılık olarak görüp size yükleyebilir ? Bakın yine forumdan örnek vereyim ana sayfada bir konu var. Ev borcuna girmişler ve kadın evlilikleri sarsılmasına rağmen işi bırakmak istemiyor. Neden ? Çünkü borç yükü adama binmesin istiyor. Biz kadınlar bunu düşünürken erkekler düşünemez mi yoksa bir taraflarını sıkmak işlerine mi gelmez ? Elbet ikincisi.
Aynı sizin bahsettiğiniz gibi eşinizin cebine ekstra para giriyor , ev işi yapılıyor , düzenli cinsel hayata kavuştu , kendi çevresinde statüsü yükseldi ve belki çocuk sahibi olacak !
Ama bu adam size bir şey katmıyor ? Bir tarafa yük oluyor utanmadan ! Ona verdiğiniz rütbeleri teker teker sökme vakti gelmiş bence. Uyarıdan anlamıyorsa en son boşayarak uçurumdan itekleyeceksiniz. Zira siz değerlisiniz.
Ve bu arada ben de beğendiğim yorumları SS alıyorum hep. Bakar bakar okurum diye. 😇
Kesinlikle çocuklarda akranlarına karşı bazen çok acımasız oluyorlar. Eşimide çok benzetirim. Küsme huyu vardı. O beni deli ediyordu. Ailesi falan geldi konuştuk. Kayınpederim ne küsmesi o ne öyle, öyle şey gördün mü evinde dedi. Şimdi onu bıraktı. Çocuk dediğimde kızıyor bu çocukluk değil de ne Allah aşkına. Kayınvalidem çocuk imasında bulunca benim eşim daha çocuk diyorum.

Bazen bıktığımı anlıyor gel yoruldun dinlen diyor. Ama o zaman o iş ortadan kalkmıyor ki. Bazen sofrayı toplar yatakları söyleyince toplar ama lütfediyor ve canı istemediği zamanlar yapmıyor. Geçen arkadaşları ile görüşmeye çıktı. Sofra öylece ortada ben çıkıyorum dedi ve gitti. Bende dokunmadım sonuç karıncalar basmış sabah topladım.

Kesinlikle çocuklarda akranlarına karşı bazen çok acımasız oluyorlar. Eşimide çok benzetirim. Küsme huyu vardı. O beni deli ediyordu. Ailesi falan geldi konuştuk. Kayınpederim ne küsmesi o ne öyle, öyle şey gördün mü evinde dedi. Şimdi onu bıraktı. Çocuk dediğimde kızıyor bu çocukluk değil de ne Allah aşkına. Kayınvalidem çocuk imasında bulunca benim eşim daha çocuk diyorum.
Küsmek bir cezalandırma yöntemi. Psikolojik şiddet aslında. Sizi kendinden yoksun bırakarak cezalandırıyor çocuk (!) aklınca. Üreme mevzusu zaten kayınvalideyi ilgilendirmez. O çekilsin bir kenara. Yetiştirdiği oğlanın zihniyet ortada zaten. 😶 Aman diyeyim iyi korun. Böyle insandan çocuk sahibi olursan yükün 10 katı artar. Ev işini karılık olarak gören kişi çocuk bakımı annenindir der geçer zaten. Hiç lüzum yok bunları çoğaltmaya... Ne güzel mesleğin var paran var hayatı yaşamak varken neden ayağına sıkasın bir erkek için ? Hem de daha iyileri varken ?

Her zerrem isyanda inanın o kadar normal söylüyor ki sanki bende bir sorun var. Şimdi benim altınlarım ve bekarken birikmiş param ile alınan araba ile çekip çekip gidiyor bir yerlere bende çıkacağım şimdi otobüsle gidiyorum. O kadar erkeksen binme mesela. İki gün sonra ayın 15 i hiç mi utanmayacaksın ödemeler için para isterken. Ben hala söyleme utanacağım şimdiden stres olmuşum
3 yıllık evliyim aynılarını yaşadım hatta yaşıyorum bu yüzden boşanmayı istiyorum ,evlenmeden önce ki biriktirdiğim altınlar + düğünde takılanları beni bir şekilde kandırdı aldı araba çekti altına ben eşek gibi çalışıyorum, çocuğuma bakıyorum ,evde yemek ütü çamaşır bulaşık ev temizliği herşeyi 4.4 Luk isteyen bir ayıyla 3 senedir yaşıyorum ama bu durum çocuktan sonra ayrı arttı ve artık nefret ediyorum inanın. Tek istediğim biran önce hayatımdan defolmasi , psikolojik şiddetin alaşımı yaşadım ve yaşıyorum sevgi mi ? Sevgi denen bişey kalmadı bende , 3 senede yaslandim resmen ,keşke bazen herşeyi önceden görebilme imkanımız olsa,tek tutundugum kızım başka bişey değil o kadar nefret ettim ki biran önce kurtulmak istiyorum

Bazi seyler aileden gelmese sonradan yapilmasi oldukca zor. Benim kayinvalidem mesela esimi ablasindan hic farkli yetistirmemis. Ikisinede ayni sorumlulukları ve haklar tanimis hep. O yüzden ev islerine kendi el atar, yeri geldiginde yemek de yapar, cünkü öyle alismis. Maalesef bir cok ailede "paşa oglum sen yapma." Modunda takiliyorlar. Esinizin ailesinde eminim ki erkeklerden cok kadinlar kosturuyor her ise. Ve durum böyleyse onun degismesi cok zor. Sizi yok sayarak veya yaptiklarinizi yok sayarak da cezalayarak "terbiye" etmeye calisiyor. Ben sizin gibi sabirli bir insan degilim. Suratinin ortasina patlardim bu durumda galiba. Siz elinizden geleni fazlasindan yapiyorsunuz. Ve bence böyle bir adama fazla verici davraniyorsunuz.

probisin,

seninle daha önceki konularında da bol bol konuşmuştuk.
ben kimi yönlerimle farklıyım, (aslında özümde tam o erkeğe hizmete göre yetiştirilmiş kadınım ama kendime bunu yapmak istemediğim için geri çekiyorum kendimi, bilerek)
ve benim ailemde bol bol öğretmen hanım kız var
inan kıyafetini, ses tonunu, o sesini yükseltmeyecek halini bile tasavvur edebiliyorum.

yapma kuzum.

eşini çok sevdiğini, böyle hayal ederek evlenmediğini...evlenmeden herşeyi konuşmuş olduğunu sandığını..en önemlisi seni kıran üzen, merhamat ypksunu bir adamın getirdiği hayal kırıklığını, saşkınlığı, sindirememeyi görüyorum. ete kemiğe bürünmüş görünüyor çünkü.

sen bir de özel eğitim öğretmeni değil misin?
hayatın empati yaparak ve çok şansız bir hayata gelmiş minik kuzulara belki minnacık 1 tek şey öğretmeye, onlara birazcık hayat becerisi vermeye çalışarak geçiyor. ama eşinin zihinsel bir sıkıntısı yok ki....

bir de böyle bir alanda çalışan bir insan olarak senin de bi deşarj olman bi rahatlaman bi motive olman gerekir. eşim böyle bir iş yapsa büyük saygı duyardım. ben böyle sebepler yüzünden tıp okumamayı seçmiş bir insanım.

yarın çocuğun olsa bu enerjini, bu güzel becerilerini ona harcamalısın. bak 3 sene 5 sene sonra mecalin kalmayacak, emin ol. solacaksın. için geçecek....sen kora kor kavga edince rahatlayıp barışma seksi yapacak türde kadın değilsin ki...
Evet hatırlıyorum migrenimsi hoş geldin bir dertli probisin konusuna daha. Mesajınızı okurken gözlerimin dolması halis mi?🤦🏻‍♀️ Böyle tane tane nasihat verir gibi yazmışsınız sağolun.
Sizinde dediğiniz gibi aslında bende severek yapıyorum ama o en ufak şeyden kendini çekiyor yapmadığını kar sayıyor ya sanki köle işiymiş gibi o beni sinirlendiriyor işte.

Son paragraf ile ilgili bazen ortada bir sebep yokken öyle özel anlarda bile sebepsizce birden ağlıyorum desem. Sanırım içime oturmayan bir şeyler var şuan farkediyorum.

Küsme konusunu aştık en azından konuşabiliyoruz. Yinede bu evlilikte tünelin sonu boşanmak mı dersin?

3 yıllık evliyim aynılarını yaşadım hatta yaşıyorum bu yüzden boşanmayı istiyorum ,evlenmeden önce ki biriktirdiğim altınlar + düğünde takılanları beni bir şekilde kandırdı aldı araba çekti altına ben eşek gibi çalışıyorum, çocuğuma bakıyorum ,evde yemek ütü çamaşır bulaşık ev temizliği herşeyi 4.4 Luk isteyen bir ayıyla 3 senedir yaşıyorum ama bu durum çocuktan sonra ayrı arttı ve artık nefret ediyorum inanın. Tek istediğim biran önce hayatımdan defolmasi , psikolojik şiddetin alaşımı yaşadım ve yaşıyorum sevgi mi ? Sevgi denen bişey kalmadı bende , 3 senede yaslandim resmen ,keşke bazen herşeyi önceden görebilme imkanımız olsa,tek tutundugum kızım başka bişey değil o kadar nefret ettim ki biran önce kurtulmak istiyorum
İnsanlara anlatsan dövmüyor aldatmıyor derler bunlar yetmiyor işte. Çok üzüldüm durumunuza. Üstelik çocuğunuzda varmış. Daha üç yıllık tazecik bir evlilik.

İşte bu söyledikleriniz için geri adım atmamalıyım bende bugün. Ses çıkarmazsam kendimden nefret edip gururumu kaybedeceğim.

Hakkınızda hayırlısını dilerim. Tez vakitte gönlünüzce olsun her şey.

Acaba ilişki terapisine falan mı gitseniz ? Belki bir uzmandan duysa yaptığı yanlışları duzeltme yoluna da girer .
Ben anlamadığını düşünmüyorum. Çok iyi anladığı için bu durumdayız bence.Konfor alanından çıkmak istemiyor. Neden ev işini yapsın ki evde kadın var.

Bazen bıktığımı anlıyor gel yoruldun dinlen diyor. Ama o zaman o iş ortadan kalkmıyor ki. Bazen sofrayı toplar yatakları söyleyince toplar ama lütfediyor ve canı istemediği zamanlar yapmıyor. Geçen arkadaşları ile görüşmeye çıktı. Sofra öylece ortada ben çıkıyorum dedi ve gitti. Bende dokunmadım sonuç karıncalar basmış sabah topladım.
O zaman ne yapacaksınız hiç yüreğinizi tüketmeyeceksiniz. Güzelce araştırın siz daha evdeyken bir yardımcı abla bulacaksınız. Elinizin ayağınızın altını toparlayacak, 2 kap yemek yapıp çıkacak.

Eşinizin zihniyeti de, bedenide bu işleri istemiyor Eee sizde tek yapmak istemiyorsunuz. O zaman bu şekilde çözmeye çalışın. Hem kafanız rahatlar hem ihtiyacı olan biri para kazanır.

Belki böyle birini velilerinizin arasından bile bulabilirsiniz.

Evliliği sarsmadan böyle bir çözüm yoluna gidebilirsiniz :KK66:

Bazi seyler aileden gelmese sonradan yapilmasi oldukca zor. Benim kayinvalidem mesela esimi ablasindan hic farkli yetistirmemis. Ikisinede ayni sorumlulukları ve haklar tanimis hep. O yüzden ev islerine kendi el atar, yeri geldiginde yemek de yapar, cünkü öyle alismis. Maalesef bir cok ailede "paşa oglum sen yapma." Modunda takiliyorlar. Esinizin ailesinde eminim ki erkeklerden cok kadinlar kosturuyor her ise. Ve durum böyleyse onun degismesi cok zor. Sizi yok sayarak veya yaptiklarinizi yok sayarak da cezalayarak "terbiye" etmeye calisiyor. Ben sizin gibi sabirli bir insan degilim. Suratinin ortasina patlardim bu durumda galiba. Siz elinizden geleni fazlasindan yapiyorsunuz. Ve bence böyle bir adama fazla verici davraniyorsunuz.
Verici olmak konusunda çok haklısınız ama insan sevince elinden başka türlüsü gelmiyor. Verince alacağını zannediyorsun.Zannediyorsun ki kıymet bilecek. İki çeşit yemek yaparım bir tanesi yeterdi der mesela. Yeni yeni öğreniyorum evet yeterli ne gerek vardı ki? Neden yoruyorsun kendini

O zaman ne yapacaksınız hiç yüreğinizi tüketmeyeceksiniz. Güzelce araştırın siz daha evdeyken bir yardımcı abla bulacaksınız. Elinizin ayağınızın altını toparlayacak, 2 kap yemek yapıp çıkacak.

Eşinizin zihniyeti de, bedenide bu işleri istemiyor Eee sizde tek yapmak istemiyorsunuz. O zaman bu şekilde çözmeye çalışın. Hem kafanız rahatlar hem ihtiyacı olan biri para kazanır.

Evliliği sarsmadan böyle bir çözüm yoluna gidebilirsiniz :KK66:
Mesajda yazdım ama o konuyla ilgili tek kelime etmedi. Şu yardımcı abla işi benim şu pasif agresif bir halimede iyi gelir sanırım. Kendimi o kadar sıkıyorum ki bazen uykuya dalıp gevşeyince sıçrayıp uyanıyorum.

İnsanlara anlatsan dövmüyor aldatmıyor derler bunlar yetmiyor işte. Çok üzüldüm durumunuza. Üstelik çocuğunuzda varmış. Daha üç yıllık tazecik bir evlilik.

İşte bu söyledikleriniz için geri adım atmamalıyım bende bugün. Ses çıkarmazsam kendimden nefret edip gururumu kaybedeceğim.

Hakkınızda hayırlısını dilerim. Tez vakitte gönlünüzce olsun her şey.
Teşekkür ederim.3 yıllık evet ama sanki ömrümden ömür gitti ,ben çok çok pişmanım siz yapmayın çocuğum için değil kendimi bu kadar ezdirdigim sustugum iyi olurlarla yetindigim için çünkü iyi olmuyor ,gün geçtikçe daha kötü oluyor ve kendiniz hep bir beklenti içinde olacaksınız "başkalarının eşi böyle ,benimki niye böyle ?"
benim ki sadcee iş dağılımı filan değil içinde hakaret şiddet psikolojik şiddet zaten herşeye yeter artar illa dayağa gerek yok , herşey var olan aslen bitmiş kağıt üstü var olan bir oyundan ibaret . Çok yoruldum çok tükendim,içimde hiçbisey kalmadı aslında buna seviniyorum çünkü sebebi ben değilim .

Verici olmak konusunda çok haklısınız ama insan sevince elinden başka türlüsü gelmiyor. Verince alacağını zannediyorsun.Zannediyorsun ki kıymet bilecek. İki çeşit yemek yaparım bir tanesi yeterdi der mesela. Yeni yeni öğreniyorum evet yeterli ne gerek vardı ki? Neden yoruyorsun kendini

Keske kiymetiniz bilinse. Adamda öküz kadar şans var farkinda degil iste :KK43:

Ya bir gün eve gittim kayınvalidem boya yapıyor kayınpeder ile eşim balkonda oturuyor. Kadınında iki kolunda yırtılma var omuzdan. E anne çağır yardım etsinler dedim. A kızım babanın öyle bir iş yapmışlığı mı var? Hiç anlamaz bu işlerden dedi. Ben o an durumun vehametini bir kez daha anladım

Haydi eşi acımıyor kadına, evladı nasıl merhamet etmez? Siz eşinize kalkıp yardımcı olmasını söyleseydiniz bari.

Evliliği sarsmadan böyle bir çözüm yoluna gidebilirsiniz:KK66:
Mesajda yazdım ama o konuyla ilgili tek kelime etmedi. Şu yardımcı abla işi benim şu pasif agresif bir halimede iyi gelir sanırım. Kendimi o kadar sıkıyorum ki bazen uykuya dalıp gevşeyince sıçrayıp uyanıyorum.
Yaa bakın kesinlikle strese girmeyin. Bir de onay mı bekliyorsunuz hemen tutun bir abla..
O mu buna karar verecek? Burda bunalan sizsiniz. Abladan sonra inanin keyfiniz yerine gelecek.. Bunlarla uğraşmayıp evliliğinizin keyfini çıkarın.

Tabi ablanın parasını da eşinizden ödersiniz olur biter.😅👌

X