Hani Hayat Müşterekti?

Başta her şeyi konusmussunuz ama oyunbozan biri var demek ki.
Ama sizde de hata var diyorum, bu şekilde olduğunda baktnz yetişmek yerine hemen eve yardımcı tutacksnz hem de ayda 1 falan değil. Ki öğretmensnz özelde çalışıp bugün iş var yarın çıkarsınlar diye de dusunmyrsnz.
3 yaşında oğlum var şuan aktif çalışmıyorum eşimde geceye kadar neredeyse çalışıyor. biz bu şartta hafta içi her gün 3 saat gelecek yardımcı abla arıyoruz ki evi düzenlesin ben oğluma enerjimi ancak yetiriyorm diye eşim istiyor. Siz de yıllarca emek vermissiniz okumuşsunuz şimdi dustgnz duruma şaşırdım.

Bence konu sahibinin eşinin ailesinde olmadigi gibi kendi ailesinde de çalışan,ayakları üzerinde duran kadın yok (varsa da konu sahibi gibi hem dışarda hem evde çalışan cefakarlardan vardır). Ona göre de kadın= evisi. Eğer kendi kafasında bu fikir oturmamış olsa kimse kendine böyle hizmetçi muamelesi yaptirmaz.

Ya bir gün eve gittim kayınvalidem boya yapıyor kayınpeder ile eşim balkonda oturuyor. Kadınında iki kolunda yırtılma var omuzdan. E anne çağır yardım etsinler dedim. A kızım babanın öyle bir iş yapmışlığı mı var? Hiç anlamaz bu işlerden dedi. Ben o an durumun vehametini bir kez daha anladım

Paranızı neden ona veriyorsunuz? Ben bu çalışan kadınların bu kafasını anlamıyorum. Dışarda çalış yorul yıpran karşılığını bu elin ayısı alsın hesabını şişirsin. Sonra karılığın tanımı bu asalaklara kalsın. Kocalık karısının parasını yemekse eyvallah o zaman. Sorsan en errrkek bunlar en üstün ırk tabi pipilerinden dolayı. Sinir bozucu kıllı yalı kazıkları.

Not:Neden bu kadar yükseldim bilmiyorum.

Evet aslında büyük olaslk o şekilde. Ama çok üzülüyorum kadınlar bu şekilde kendilerine yazık ediyorlar

Yanlış yapmışsın. Eve zırnık para vermeyip temizlikçi çağıracaktın kurs paranla, ütüyü de kuru temizlemeciye yaptıracaktın. Tek maaşla evi geçindirip gününü görecekti

Başta akış edemedim çok borcumuz vardı zamanla alışır diye düşündüm açıkçası

Yok evet

Başta akış edemedim çok borcumuz vardı zamanla alışır diye düşündüm açıkçası
Aslında bir çok konuda biz kadınlar değişir düşüncesi ile hatalar yapyrz ama siz 1 yılda fark etmssnz yine de. Sakın geri adım atmayın.
Sizi yıldırmaya çalışıyor siz yine de kahve götürüyrsnz yapmayın görsün bakalım ne kadar ileri gideblyr

Evet çelik gibi sağlam sinirlere sahip olup ayın 15 inde tavrını iade etmeliyim.

Evet psikolojik siddet uygulayarak iktidar savasına girmis. Oysa yardim etmek erkekliginden birsey eksiltmez. Bir de cinsiyetci yaklasmasina ne gerek var ki. Insanlik namina yardim eder insan. Kadinlik gorevi de neymis ayol.

Paramı ona verdiğimi nereden çıkardınız öyle bir durum söz konusu değil. Kredi ve ödemelerimizi birlikte yapıyoruz. Öyle ona maaşı göndermek gibi bir durum söz konusu değil

Bunun adam olması zor kuzum, kendine bir süre koy bu arada gereken mücadeleyi ver. Baktın değişen bir şey yok kendini yorma. Giden ömürden gidiyor. O gezip tozacak yatacak sen hem işte hem evde debelenip duracaksın, böyle ömür geçmez. Söyleyen haklı, kaç yıl yaşayacağın belirsiz hep böyle yaşamak istemiyorsan ipi koparmak lazım.

Paramı ona verdiğimi nereden çıkardınız öyle bir durum söz konusu değil. Kredi ve ödemelerimizi birlikte yapıyoruz. Öyle ona maaşı göndermek gibi bir durum söz konusu değil
Biz de yapmayın diyoruz, erkekmiş ya hani, o yapsın. Bedava erkeklik yok öyle.

Okurken çok yükseldim. Şimdi banlanmamak için yavaşça yorumları okuyacağım. Ama sana çok kızdım konu sahibi çokkk.
Burada okuyabildiğim tüm yorumları katılmamda katılmasam da beğenip geçiyorum. Çünkü her birinizin fikrine değer veriyorum.

Yorumunuzu merak ediyorum. Sakinleşince yazarsanız mutlu olurum

Burada okuyabildiğim tüm yorumları katılmamda katılmasam da beğenip geçiyorum. Çünkü her birinizin fikrine değer veriyorum.

Yorumunuzu merak ediyorum. Sakinleşince yazarsanız mutlu olurum
Yani inanın nasıl yazsam bilemedim. O kadar belli ki nahif biri olduğunuz... Eşinizde bunu bildiği için mi yüklenmiş size nedir...
Öncelikle belirtmek isterim ki ehliyeti aldıysanız araba kullanmasını biliyorsunuzdur. Ama pratiğiniz yoktur. Arabanızı adamın altından alın hemen. Kendinizi alıştırın trafiğe çıkarak. Bir anda usta olunmuyor ama böyle böyle başlamak lazım.
Madem eşiniz ev işini karılık olarak görüyor siz de ondan kocalık bekleyin. Nedir mesela ? Paranızın 5 kuruşunu bile vermeyin. Erkek adam evi kendi geçindirir zira.
Hatta ben sizin yerinizde olsam ev işini de kendimi mutlu edecek kadar yaparım. Yemeği tek kişilik yapar yer ağzımı siler geçerim mesela. Kendi çamaşırlarımı yıkar asar geçerim. Niye ? Çünkü karşınızda size acımayan bir insan var. Siz niye acıyasınız ki ? Yanlış anlamayın ama siz eşinize omuz olurken o size yük oluyor , dert oluyor. Çekin resti. Değişmezse bir tekme. Kendine başka birini bulsun. Vicdansız....

Kelimelerinizi özenle seçtiğiniz için teşekkür ederim.

Evet çocuk falanda yokken maddi manevi kayba gerek yok. Zaten evde bir çocuk var gibi. Artık idare edebilceğimi sanmıyorum. Hayatıma ne kattığını bilmiyorum borçtan başka. Ama onun hayatında annesinden daha işlevli(cinsellik anlamında) biri eklendi. Üstelik onu akrabaları tarafından daha çok kaale alınan biri yaptı.

Biliyor musunuz buradaki yorumlardaki bazı cümleleri telefonun not bölümüne kaydediyorum. O an tartışmanın harareti ile aklıma gelmiyor çünkü.

Rica ederim ne demek. Güzel kalbinize sayın lütfen.
Erkeklerin çoğunluğu çocuk gibi. Ama ben tüm çocukların çok iyi olduğuna inanmıyorum mesela. Onun gibi düşünün. Eşinizde çocuk gibi ama vicdansız. Çocukken anneme acırdım ev işi yaparken. Ufak tefek yardım etmek isterdim. Eşiniz koca adam anlamıyor mu yorulduğunuzu bıktığınızı ? İnsan bu yükü nasıl karılık olarak görüp size yükleyebilir ? Bakın yine forumdan örnek vereyim ana sayfada bir konu var. Ev borcuna girmişler ve kadın evlilikleri sarsılmasına rağmen işi bırakmak istemiyor. Neden ? Çünkü borç yükü adama binmesin istiyor. Biz kadınlar bunu düşünürken erkekler düşünemez mi yoksa bir taraflarını sıkmak işlerine mi gelmez ? Elbet ikincisi.
Aynı sizin bahsettiğiniz gibi eşinizin cebine ekstra para giriyor , ev işi yapılıyor , düzenli cinsel hayata kavuştu , kendi çevresinde statüsü yükseldi ve belki çocuk sahibi olacak !
Ama bu adam size bir şey katmıyor ? Bir tarafa yük oluyor utanmadan ! Ona verdiğiniz rütbeleri teker teker sökme vakti gelmiş bence. Uyarıdan anlamıyorsa en son boşayarak uçurumdan itekleyeceksiniz. Zira siz değerlisiniz.
Ve bu arada ben de beğendiğim yorumları SS alıyorum hep. Bakar bakar okurum diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…