Hani Hayat Müşterekti?

Kastettiğin şeyi anlıyorum
Boşanma davasini sen açarsan herkese probis boşanmak istedi diye yansıtacak. Korkun herhalde bu. Ama seneler geçse, terapiye gitseniz, tüm ihtimaller denense yine düzelmese, davayı açan sen olsan yine aynı tepkiler olacak. Haksız bulmak isteyen her durumda haksız bulacak zaten. Aldatılsak bile "kadın olsaymış eve bağlasaymış" demiyorlar mi?

Bu konuda size katılıyorum. Davayı açan probis değil de eş kişisi olsa bu kez de "ev işlerine nazlanıyormuş, suratsızın da tekiymiş zaten, tekmeyi vurdu kocası" diyecekler belki de, değişen hiçbir şey olmayacak.

Sessiz sessiz konuyu okuyorum. Evliligin yürümesi karsilikli cabayla oluyor. Esiniz sizin kadar düşünüyor mu? Fikrine onem verdiği insanlara danisiyor mu? Esinizin çözüm yolu yatak ayirmak, kendini geriye cekmek. Bir taraf kendini iletisime kapattigi zaman diger taraf tek basina birsey yapamaz.

En azından benim içim rahat olacak. Her şeyi denedim olmadı diyeceğim. Yoksa dava aşamasında bile ne iftiralar atılıyor okuyoruz buralarda.

Sen bir sussan zaman versen her şeyi yapacağım ama sen susmuyor her şey senin istediğin gibi olsun diyorsun diyor. Yine beni sevdiğini söyledi Ben beni sevdiğine inanmıyorum dedim. Çünkü onu da sen biliyorsun. Ben seni sevip sevmediğimi bile bilmiyorum dimi diyor. Tatışmaktansa susmayı tercih ediyorum diyor. Diyorda diyor.içim dışım laf söz doldu.

Probis sen bu adamın ilk uzun ve gerçek ilişkisi olabilir misin? Benim eş de meslek gereği hep uzun uzak mesafe ilişkileri veya kısa süreli ilişkiler yaşamış. Kadınla beraber yaşamak nedir, nazikçe iletişim nasıl kurulur bilmeyen ve öğrenmeye de direnç gösteren biriydi. Buna çok benzeyen lafları vardı.

91den yazıyorum daha fazla dayanamadım. 1 aydır yoktum forumda bildirim görünce okumadan edemedim.

Probisinkokusu kuzucum, kocan çocukken düştüğünde "dikkat etmelisin" demek yerine sehpayı dövmüşler. O yüzden hatasını sahiplenme becerisine sahip değil, suçu hala sehpada arıyor. İçeri girerken bir kusura bakma demesi gerekiyordu sadece, bu yaptığı hatayı kabul ettiğini belli eder seni de rahatlatırdı ama suçunu küserek bastırmak onun için daha kolay. Biz de böyle şeylerden çok kavga ettik ilk yıllarda ama bir kusura bakmayla çözdük, hatta bu kelimeyi kullanmadan beden diliyle bile çözdük. Eşinin karakteri bu asla çözüm odaklı ya da çözüm parçası olmayacak. Ben boşanmalısın demeyeceğim ama asla istediğin gibi bir evliliğin olmayacak, şans verme kısmını uzatmasan kendine iyilik yapmış olursun

Benden önce iki yıllık bir ilişkisi varmış. Kız aldatır gibi bir şey olmuş üni okumaya gidince çok değişmiş öyle demişti.

Sizi seviyor olabilir, buna itiraz etmiyorum. Geçinmek, aile olmak, evliligi yurutmek bambaska seyler. Fedakarlik istiyor, kendinden odun vermek gerekiyor. Birkac gun konusmamasini anlayabilirim. Insan bazen sakinlesmek, kafasini toplamak isteyebilie, ya ben sinirlenecegim kirmayayim en iyisi konusmamak diyebilir. Ama sizin küslük haftalarca suruyor. Bir senede 12 ay var iki meselede toplam 2 ay küs kaldınız sanirim. Normal degil ki bu. Diger arkadaslari bilmiyorum ama bizde atisiriz ozellikle cocuk olduktan sonra artti. Sebepleri söylesem gulersiniz. Ama uzamiyor, 1 saat konusmayiz sonra kendiliginden biter. Boyle hayat gecmez ki. Esinizi cift terapistine ikna etmeye calisin derim

Mücadele karşılıklı olur.

Sizinle asla aynı fikirde değilim. Düşünce yapınız bu ise anlatabilecek ve anlayabilecek pek bir şeyimiz olmadığını gösterir. İyi günler dilerim.
Elbette ki karşılıklı olur biz fikirlerinizi beyan ederiz sorunu olan kisi kendi durumu çerçevesinde değerlendirir aynı fikirde olmak zorunda değiliz size de iyi günler ...

Benden önce iki yıllık bir ilişkisi varmış. Kız aldatır gibi bir şey olmuş üni okumaya gidince çok değişmiş öyle demişti.
Aa bu tam da eski sevgilimin benim hakkımda söyleyebileceği bişey
Şaka bir yana, en son uzun ilişkisini 18 yaşında bir kadınla yaşamış. Tecrübeme göre böyle erkeklerle iletişim kurmak zor oluyor. Baştan her şeyi öğretmek gerekiyor. Bu direnç kırılmaz.

Cihad mücadele demektir. Mücadelenin gönülsüz işlerde ne kadar beyhude olduğu konularla dolu bu forum. Evlilik gönül işidir, gönül işi cihad kaldırmaz.
İyi de konu sahibi bunu ölçüp tartar heralde karşı taraf da gönüllü ise geçinmeye orta yol bulanabilir bence tek sorun ev işi paylaşımı olarak ele alalım anası ogretmemisse ki Türkiye ortalama yüzde seksen paşa gibi yetiştiriliyor oğlunu konu sahibi seviyorsa eşini öğretebilir tabi başka baska promlemler yoksa

Yazdım ya zaten isteğim şuan için boşanmak değil boşanmadan başka çözümler aramak için açıldı bu konu. Sadece bir cümlesine cevap yazmışsın Katip
Eh işte konu sahibi bu yorumuda cozum önerisi istiyor işte boşanmak en son çözüm yani tüm yollari denersin zaten gidişat gösterir yolu karşı tarafta umut varsa devam yoksa da çok çok da uzatmak manasız ama en azından ben elimden geleni yaptım diyebilmek bence mesele bunu onun için değil kendin için yap üstelik erkeklerde vijdan yok kadınlarda var çünkü

Ev işinde öğretilecek bir şey yok. Artık kadınlar da internetten açıp tarif alıyorlar, temizlik videoları bile var. Paşa evlatlığı ana kucağında kaldı, paşa evladı kalmak isteyen geri dönsün anasının memesine. Eşlik böyle bir şey değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…