Hani Hayat Müşterekti?

Evlilik camiasına uzağım ya, sıkıntıya gelemiyorum:) yasim da 31 oldu , aday da var ama ne bileyim. Dertsiz basima dert açmak istemiyorum
En iyi arkadaşınla bile evlensen bile biseyler koreliyor zamanla . Hepimiz degisiyoruz tabii. Gez toz ohhh sefan olsun zamanı gelince hissedersin .
Zor gerçekten hele ilk 5 sene. Ama karşındaki empati yapabilen, merhametli insan evladiysa en azından düşünce de beraber toparlanıyor.
Misal zor bir hafta geçirdik . Eşim akşam 10 gibi eve geldi. İki çocuk biri emekliyor bütün gün dilim dışarda dolaştım. En son dün o kadar yorulmusuz ki mutfakta biseyler anlatmaya çalışıyoruz birbirimize dilimiz dönmüyor. Biseyler dolduruyoruz döküp saciyoruz , saçma şeylere gözümüzden yaş gelene kadar güldük yarim saat sacmalayabildigin, kendin olduğun biriyle , yaşa takılma emin olduğunda evlen

İyi geceler kızlar. Bugün tatildi malum. Size yaptıklarımızdan bahsetmek istiyorum. Bu birkaç günlük zamanda bile nasıl hafiflemiş hissediyorum anlatamam. İşleri paylaştığımız gibi yapmıyoruz birbirimize yardım ediyoruz. Ve böyle olması bana daha anlaşılmış hissettiriyor.mesela eşim benden önce kalkmıştı. Çayı koymuş iki tane kahvaltı tabağı hazırlıyordu. Bende kalktım yatağımızı topladım oturma odamızı topladım(ki kahvaltı bende yatak vs. ondaydı) sonra kahvaltı yaptık o çayını alıp terasa çıktı bende kahvaltıyı topladım. Sonra evden çıktık akşam dönünce dışardan yemek söyledik o sofrayı topladı bende yarın için gömleğini ütüledim. İdare ederimler teşekkürler havada uçuşuyor. Bnunla beraber kendimde yapmaya karar verdiğim değişikliklerden bahsediyordum. Senden kıymetli değil daha iyi hissedeceksen yap tabi dedi. Zaten izin almayacaktım ama destek görmek güzel. Daha çok kısa bir zaman oldu tabi ama böyledevam etmesini Ümit ediyorum.

Birgün yine sıkışırsam buradan güncelliycem

Allah daim etsin
İnşallah tekrar yazmaya gerek duymazsın

Bu sicakta o ütüyü yapmışsınız ya soğuk limonatanizi ayağiniza getirmesi lazımdı utuden nefret ediyorum ya hele şu günlerde . İnşallah Rabbim her şeyi gönlünüze göre nasip eder çok mutlu olun , küçük ama güzel adımlar. Onca sessiz geçen günlerin telafisi daha da güzel olsun.

Süpersin Probis daha artsin mutlulugunuz huzurunuz karsilikli empatiniz.

Sadece bir tane yaptım

Eğitilebilir öküzlere bayılıyorum.

Afferin kız...ama bı günde fazla emin olma

Sağol K kendimidurduracakdegilim O durum şuan beni de çok mutlu ediyor. Bana sormadan düşünerek yapması. devamı da gelirse inşallah daha güzel olur

Güncelleme: günaydın kknın kızları. Dün bir haftasonunu geride bıraktık. Cumartesi günü bir şey yapmak istemedik yapmadık. O akşam yemeğe bile(ki yemek bendeydi)yardım etti. Sürekli arkamda ne yapabilirim diye bakıyor. Bazen hiç yapamayacağı işlere kalkışıyor bende sen şunu yap bende şunu halledeyim falan deyip yapıyoruz ne yapılacaksa.Pazar günü her şeyi eşimle paylaştığımız gibi yaptık. Hatta ben o yetiştiremeyince toz aldım, o tuvalette girmişken banyoyu da halletti el birliği ile 2 3 saate bitirdik işlerimizi dışarıya yemeğe çıktık.İşlerin kendisine de iyi geldiğini kafasını meşgul ettiğini söyledi.Güzel sağlıklı ilgi sevgi yardımlaşma ekseninde bir ilişkimiz var şuanda. Bende üstüne çok düşmüyorum o da iyi oldu sanırım. Kendisi kendini balayında gibi hissettiğini söyledi

Neyse kızlar malum parasal konularda çok gerildik. Bu para mevzusu bana çok şey sorgulattı. Açıkcası o veya başka bir sebeple para konusu açılınca ben inanılmaz geriliyorum. Probisin istediğini aldın takılma diyorum maddi anlamda tabiki yardım edeceksin diyorum ama nafile canım sıkılıyor huzursuz oluyorum. Eşime gelince onda bu konuda en azından bir süre güvensizlik beklerdim bana karşı ama hiç öyle bir durum yok. Gayet aramızdaki mevzuyu normal karşılıyor üstüne konuşuyor bozulup kızmıyor. Yine maddi anlamda gelecek planları yapıyor. Sen şu kadar ben şu kadar diyor. Kafasında gelecek planı yaparken bazı borçları kapatıyor bazı krediler çekiyor. Evliliğimiz ve eşimde her şey yolunda. Hele eşim anlamsız bir ilgili insan bir gücenir ne bileyim. Bu olayların hasarı yalnızca bana oldu sanırım.

İlk zamanlar iki taraf da dener birbirini böyle, evliliğin ilk zamanları önemli, birtakım eşikleri sağlıklı atlatırsan sorun yok, atlatamazsan devam eder öyle. Şu durumda para mevzusuna takılmaman lazım, adam bu sefer hem evde işleri bölüştüm hem evi tek geçindirıyorum, alemin eşeği ben miyim der.

Yaa işte iletisim her şeydir:) aslında benim teorime göre insan bir şeye ne kadar emek verirse o kadar bağ kurar. Bazı anneler çocuğu doğurduğu gibi kanatlar altına alır,baba misafir çocuğu gibi bir roldedir. Sonra babanın çocuğa karşı sorumsuzluklari başlar. Ama en başından beri babaya tam görev verilince, alt değiştirme,uyutma,nazını çekme her şeyiyle ilgilenince baba da artık çocuğuyla sıkı bağ kurar (benim babam gibi).
Ev işi meselesinde de öyle. Adam evi otel gibi kullanırken ev karısına ait bir yerdi. Anladığım kadarıyla kirayi da siz ödüyordunuz, eşyaları da siz seçtiniz, halıları siz serdiniz, koltuk nerede TV nerede dekorasyon hep sizdeydi. Evi çekip cevirmek,toplamak temizlemek de sizde . Adam ev ile bir bağ kuramamis bile .
Böyle şeyler,sorumluluk verilmesi onun da yaşadığı yerle bağ kurmasını sağlamıştır,güzel olmustur
Okuyan ve aynı sorunu yaşayan kadinlara ders olur umarim

Üniversitedeyken aile sosyolojisi diye bir dersimiz vardı, çok fazla makaleden sorumluyduk. İçlerinden birini hiç unutamam kkda da hep söylerim:)
İkili ilişkide yaşanan bir kötü olaydan sonra ya ayrılın ya da unutup hiç yaşanmamış gibi devam edin. Ama asla hem affedip hem de içinde kininizi yasatmayin diyor
Yani mesela adam aldattı,ozur diledi. Baristin. Mahcuplukla adam çok daha iyi davranıyor. Her kavgada 'sen beni aldatmıştin' diye üste cikacaksan, 'şifreni ver sana güvenmiyorum' kavgası yapacaksan bu berbat bir evlilik hayatı yaşamandan başka bir şeye sebep olmaz.
Ya unut affet, unutamıyorsan da hayatı zehir etme ayrıl..
Ya da ailelerden sebep gerilme olduysa .. her kavgada 'senin anan böyle, bacın şöyle yapti' diye kinini sağlam tutacaksan o evlilikten olmaz. Büyük kavga sonrasında baristiysaniz ikiniz de sıfırdan başlayın...
Örnekler çoğaltılabilir:) kendi iliskimde de bunu baz alırım hep. bir olay olduysa affedebileceksem affeder konuyu hiç açmam, ama unutamayacağım bir şeyse de ikinci şans vermem.
Sizin olayda da adam yapması gerekeni yapıyor.
Büyük bir olay yaşadınız,barışma yoluna gittiniz, uzun bir konuşma yaptınız ve o günleri atlatıp ilişkinize yine bir firsat vermiş. Bu güzel bir sey. Hem devam etme kararı alıp hem de 'sen o gün para göndermedin zor durumda kaldım, sen o gün para atmadın onurum kirildi' falan diye konu açıp dursa asıl bu sağlıksız bir davranış olurdu. Adam ne güzel size hak vermis,içinde kapatmış konuyu.
Ama çok rahatsızım,konusunu açmam lazım dersen yine böyle para ile ilgili plan yaptığı bir anda fazla kırıcı olmadan açın konusunu.

Bunu oturup anlatsan anlamazlar. Kesinlikle bende aynı fikirdeyim. İnsan emek verdiğini zaman harcadığını daha çok benimsiyor. O zaman onun oluyor.

Nasıl da tam tersi ama bazı kadınlar evi çekip çevirince kendini daha kadın hissediyor. Halbuki adam evi sahiplenmiyor, kendisininmiş gibi görmüyor. Evinde ihtiyacı olabileceğini düşünmüyor çünkü zaten birileri bunu yapıyor. Böyle yapınca daha kıymetli olacağını düşünürken adam şuan balayında gibiyiz diyor. Ne garip. Gerçekten herkese ders olmalı.

Şimdi şöyle de düşünmeye başladım. Biraz da evde yapılacak yada onun görevi olan bir şey olmadığı içinde dışarıda vakit geçiriyor gibiymiş. Boş kalıyor canı sıkılıyor ve gidiyor. Şimdi beraber meşgulüz beraber boşta kalıyoruz beraber gidiyoruz. Umarım daim olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…