Hani Hayat Müşterekti?

Probisin belki için tam rahat değil ama konuşabilmenize çok sevindim. Yavaş yavaş dağılır umarım aranızdaki kara bulutlar.
Gayet güzel bir paylaşım olmuş. Sen paylaşım yapmak zorundaydın yoksa eşin anlamayacaktı. Hiç üzülme bu konuda. Robot alsa en çok kendisi sever iyi ki der bence ama şu an önemini anlamıyor.
Ben bebeğim olacak diye düşünüyorum açıkçası hem silen hem süpüren iyi bir robot. Çünkü bebekle birlikte haftada iki kez en azından ev silinmeli emekleme döneminde çocuk tozlu evde gezemez. Eşimle işimiz kolaylaşır. Robot evde çalışırken bizde wc, banyo ve balkonları hallederiz diye hayal kuruyorum:). Şimdilik idare edersiniz belki ama eninde sonunda lazım olacak.
Bence hiç bekletmeden terapiye gidin, sorunlarınızı çok net görüyorsun mesele ev işi olmaktan çıkalı çok oldu.

Bıktığı zaman alsın artık. Kesinlikle bebekli eve şart bebek ekstra hijyen gerektiriyor.

Bizim bu sulh hali uzun sürmez o yol bize gözüktü zaten.kendi istemez devam etmezse bir fayda göremeyiz ısrar edip onu da inada bindirmek istemiyorum. Psikolojik olarak yeterince yoruldum zaten.

Şu robot süpürge muhabbetinin hala bi yere bağlanmaması da can sıkıcı he. Bak probisin gerçekten bu konuyu başından beri takip eden ve senin duygularını hissedebilen biri olarak yazıyorum inan ki nispet değil amacım. Böyle bir hayat da mümkün diyebilmek için yazıyorum eşim bunu kendi alıp getirdi eve fi tarihinde benden habersiz ve hediye olarak falan değil. Tv de görmüş aklına yatmış, haftada bir ev süpürüyor çünkü kendisi. Benim yerime bu süpürse perşembe akşamı şarabı daha erken açarız diye düşündüm demişti. Perşembeleri temizlik günümüz, işimiz bitince de dışarıdan yemek söyleyip bir şişe şarap açarız temiz evin keyfini çıkarmak için. Hem temizlik hem yemek zor oluyor aynı gün malum. Yani cillop gibi maaşın var, al gitsin bir tane. Hoş ben onun temizliğine kendiminki kadar güvenmediğimden yine haftada bir kendim siliyorum peşinden ama günaşırı çalışıyor en azından kedinin tüyünü kumunu topluyor. Hiçbir şey olmasa ev mis kokuyor parkeler temiz. Sen yine içine sinmezse peşinden süpürürsün.

Konuyu en başından takip ediyorum.İçimden geçen şu anki anlaşmanın zoraki mecburiyet ve geçici olduğu yönünde.Siz asla dik başlı değil aksine çok fazla fedakar ve iyi niyetli birisiniz.Lütfen çocuk için acele etmeyin.Duygularınız ile değil mantığınız ile hareket edin.Bana ağlayan erkekler hiç bir zaman inandırıcı ve samimi gelmemiştir.Bunu kadınların duygusallığını bilerek koz olarak kullanıyorlar genellikle.Buradakı yorumları arada açıp okuyun bence çok yardımcı olacaktır.Umarım her şey sizin için çok güzel ve gönlünüzce olur.

Sorma arkadaşım çözüldü gibi ama sor bana mutlu muyum?
Son gelişmelere sevindim probisin ama bir şey diyeceğim.
Manipülatörüm demeyeyim ama ilişkide benim söylediklerim genelde bir süre sonra sevgilimin kendi fikri gibi olur , bir süre sonra benim istediğim şeyler daha bir hevesle yapılır. Ki bu karşımdaki insandan kaynaklı değil çünkü çeşit çeşit diyarlardan sevgililerim olur,hepsinin nihai sonu buna benzer.
Bence formülü şu; kendini açıkça anlatmak (ki bunu yaptin) , bundan sonra onun dikkat ederek yaptığı her şeyde ne kadar mutlu olduğunu belli etmek, ekstra güler yuzlu olmak.
Mesela benim uzak mesafe ilişkim mektupla el yapımı beni anlatan bir sey yollamisti (ilk postkarti ben attim gerçi). O kadar sevdim ki mantar panoma astım. Çocuk beni ne kadar mutlu ettiğini halimden hareketlerimden anladı, şimdi her ay postakutumda bir şeyler var.
Ya da sadece flört ettiğim biri 'sana bir hediyem var' demişti, o çantasından çıkarıp verene kadar 'bayilirim hediyeye, hadi ver, nerede' dedim durdum:) denizden renkli tas çıkarmış, hediye dediği,ama mutlu olduğumu belli ettim--hatta masamda duruyor hala taşı. Hediyesine verdiğim değeri sevmiş olacak ki Bir sonraki görüştüğümüzde bana çok tatlı ,pestemal gibi bir şey getirmiş seyehatlerde havlu-şal-yere sermelik örtü olarak kullanmam için.
Bunun gibi. Mesela ben genelde her şeyi benim planlamamdan nefret ederim. Hep de her şeyi bana yikarlar. Bu konuda tersledigim sevgilim ben kizdiktan sonra "gittiğimiz ülkede navigasyon bile açma, her şeyi ben ayarlayacagim" demişti. O gezide o kadar mutlu olup adama bin kere "benden bile iyi bir turist rehberisin" dedim, götürdüğü yerlere "aaaa o kadar sayfa gezmistim burayı görmedim bile. Sen nasıl buldun, çok güzel" diye yıkadım yağladım, mutluluğumu belli ettim ki sonraki tatil planında yine aynı sekilde her şeyi kendi ayarlamak istedi:)
Yani mesela benim kocamla böyle bir olay yasasaydik ve bu olay sonrası adam dikkat edip evi süpürmeye baslasaydi mahkeme duvarı gibi suratla "ama hala kalbim kırık" diye üzgün üzgün durmazdim
Fake it till you make it demişler. Madem anlastiniz küslüğe,darginliga son ver. Eskisinden daha neşeli ol, adamın kendini iyi hissetmesini sagla.
Öğretmendin ya, scinnerin fare deneyini hatırla. Faren güzel bir şey yapınca ona peynir ver ki olumlu pekistireç olsun

Probisin yine ben kendi konum gibi sahiplendim:)
Instagram'da şöyle bir video gördüm
Benim hayata bakışımi yansıtmıyor ama dinine düşkün muhafazakar insanlarda evlilik içi hesap kitap işleriyle ilgili ayetlerden hadislerden falan bahsetmiş :) görünce paylaşmadan duramadim. Gün olur yine konusu açılır, siz de atıfta bulunursunuz

Bende aynı fikirdeyim zamanla salmaya başlayacaktır. Zorla güzellik olmaz ama zamanla alışacağını düşünüyorum. Ben biraz eşimi tanıyorsam benim bir kere bu işlerden bu kadar gocunduğumu anladı ise her adımını düşünür. Yine mi söyleniyor acaba? Getiriyor ama kızıyor mu gibi kendisi de korktuğunu söyledi ki banada öyle geliyor diken üstünde evde biraz. Bu durumda hoş değil ama zamanla alışır elbet. Benim ondan korkmamdan iyidir

Ayrıca şu bebek konusunu çok yazan oldu hepte cevap verdim. Tavsiyeniz için teşekkür ederim ama düşünmediğimi defalarca belirtim zaten israrla yazılmasını anlayabilmiş değilim.

B
Bende ansızın gelen hediyeleri çok severim. Her zamanda olumlu hatta abartılı tepkiler veririm ki teşvik edici olsun. Pek bu konuda geri dönüş alabildiğimi söylemem.

Bunun dışında bir gönül alma çabası bekliyorum harpten çıkmış gibiyim. İstememde bir anda kaynaşamıyorum yeniden. Surat asmıyorum ama şen şakrakta değilim hem içimden gelmiyor hemde tercih etmiyorum. Şöyle stabil iyi gidiyor. Bir adım o blr adım ben toparlarız gibi onu zamana bıraktım.

Şuan ki durum içinde teşvik edici olsun diye ev işlerinde bunu uygularsam sanki benim görevimi aldığı için seviniyormuşum gibi olmaz mı? Halbuki ikimizin sorumluluğu daha olağan davranmam bu eylemlere çok anlam yüklemesem daha iyi değil mi? Sanki o zaman fedakarlık yapıyor gibi olmaz mı?

Yorgunum biraz arkadaşım seni yanlış anlamadım değil mi?

Seviniyormus gibi değil de yaptıkları seni mutlu etmis gibi, çabasını görüp takdir etmişsin gibi ...
Ama tabii herkesin ilişki dinamiği farklıdır..az zamanda çok ve zor şeyler yaşadınız. O modda olamasan da hakkındir

Sağol yenGEnC asla yalnız yürümedim Arada dönüp dönüp bakacağım yorumlardan biri oldu.

Şu psikolojik şiddet olayı mahvetti beni. 15 gün ruh gibi. Sorsan tatilden çıkacağım ama verseler bir iki ay daha tatil alırım

Bebek konusunun ısrarla yazılmasının sebebide sorunlu evliliklerde genelde olan her zaman çocuklara oluyor malesef o yüzden.Çocuk yüzünden ayrılamam oluyor,çocuk bahane ediliyor.

Biz şimdi ki kadınlar ne gzüel her sorunu dile getirebiliyoruz .ama benim anannem evimi dagınık gorsun veya bi sikayetleneyim soylenir ben 6 cocukla cocukları analıga bırakırdım tarlaya giderdim sabahtan aksama kadar sonra gelir aşımı pişirirdim . O pişene kadar evimi bahcemi supurur camasırımı yumar kabımı kacagımı yıkar oturup kaneviçe yapardım sizde iş yok su evin haline bak hersey otomatik olmus gene de evi b.k goturuyor daha 1 cocukla böyleyse bizim gibi olsanız naparsınız der. Ee napalım bizde mi elin adamına Boyle köle olalım diyoruz daha ne istiyorsun kızların sizin gibi ezilmek istemiyor diyoruz ama tabi anannem kac yasında artık o eski kafayı simdi ki zamana uyduramıyoruz . Ben suan calısmıyorum eşim yine de evde ise kalkıp yardımcı olur sırf işimiz erken bitsin de aksama rahat rahat keyf yapalım diye temizlik konusunda zaten ben de kasmıyorum evim kucuk esyam az haftada 1 temizlik yapıyoruz geri kalan günler rahat. Eşimin işi cok yogun yorgun geldigi günler karısmıyorum zaten ama yine de dilim durmuyor onu otururken gorunce sjsjds baktınız konusmak cozum olmuyor anne taktigi soylene soylene carpa kıra iş yapın belki kalkıck.ve artık sizin temizliğe giriştiginizi gorunce oda işin ucundan tutar oyle oyle alısır bir yıllık evlisiniz sanırım o anne evinde alısmıssa bi işe el sürmemeyi kendi evinde de oyle olacak sandı.anası kuzusuna kıyamamıs bir iş yaptırmamış ama sizde ana kuzusunuz. İki yabancı ana kuzusu bir ortak alanı paylasmaya basladıysa evet hayat musterek. Yapacak alısacak. Hadi ben calısmıyorum cogunluk olarak ben yapıyorum ki esimin yaptıgı bazı işler içime sinmez acıkcası hele cocuklu evde lavabolar olsun yer silmeler olsun biz kadınlar kadar titiz davranmıyorlar o yuzden bazı işleri özellikle ben yaparım ya da arkasından yine bi gecerim.ama siz calısıyosunuz esit yoruluyorsunuz en azından kirlenmiş kıyafetlerini makineye atmak zor degil. Siz yemek yapıyorsanız masayı kurmak zor degil.veya salatayı yapmak. Yemek mi yapacaksınız seslenin hadi gel yemege baslayalım diyin gelince sen masayı hazırlayp salatayı yaparmsn hazır dursun bende yemege basliyayım veya sen yerleri süpürür msn bende bi sileyim hemen bitsin de işimiz dinlenelim.diyin yani böyle bastan nasıl ogretirsen oyle alısyorlar. Henüz gec sayılmaz sizin iiçin diger mevzularınızı bilmiyoruz temizlik üzerinden yorum yaptım.

O kadar pozitif anlatmışsın ki gerçekten , etkiye tepki böyle olur; fakat evlilik müessesesinde ne hikmetse yutan eleman gibi verdiğiniz emek hooooop hiç oluyor. Buna nasılsa cepte artık evliyiz diye düşündüklerinden mi bilemiyorum. Sosyal hayatımda da küçük Ayşecik gibi herkese selam verip teşekkür edip özür dileyen biriyim. Bu konuda hayli bonkorum. Evde eşim bir iş yapınca karşılığında teşekkür ederim. Sonra yahu zaten bizim evimiz , bizim daginikligimiz niye teşekkür ediyorum diye düşünüyorum ama mizaç işte . O da buna rağmen aynı (yani illa hatırlatmak gerekiyor falan ) yani bu ovguler falan işe yaramıyor evlilikte.

Evlilik camiasına uzağım ya, sıkıntıya gelemiyorum:) yasim da 31 oldu , aday da var ama ne bileyim. Dertsiz basima dert açmak istemiyorum

Evlilik camiasına uzağım ya, sıkıntıya gelemiyorum:) yasim da 31 oldu , aday da var ama ne bileyim. Dertsiz basima dert açmak istemiyorum
Açma açma

Evlenmek çok gereksiz bir eylem. Hayatını yaşayan bir kadınsın. Resmi bir ortağa gerek yok.

Şimdi o kadar da kötü değil tabi :)) biraz karşındakinin karakteri de etkiliyor ama elbette nişanlılık ya da sevgililik gibi de olmuyor. Her sabah şiirlerle uyandirilirdim:) şimdi de ben yorgunum diye kahvaltımı hazırlamaya ya da benim işimi de üstlenmeye döndü mesela. Ikisi de neden olmasaydi tabi :)
Benimle küs kalamazdı eşim nişanlıyken. Şimdi de hala ağlamama kıyamaz ama ağlamıyorsam küs kalabilir bir süre:) bazı şeyler değişiyor evet sürekli pekistirec vermekte ne kadar sağlıklı olur bilmiyorum çünkü davranışçı psikoloji, karşısında Piaget'in kuramını buluyor. Piaget daha çok insan yavruları üzerine çalışmış ve pekistireclerden ziyade kendiliğinden doğal bir eğilim ile öğrenildiğini savunuyor.
Biraz iç motivasyon olacak yani sürekli dışsal motivasyonda anlamını kaybedebilir. Özellikle evlilik gibi bir kurumda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…