- 17 Ağustos 2011
- 21.950
- 136.916
-
- Konu Sahibi Probisinkokusu
Yok yok, siz bu deveyi güdeceksiniz.Tamam yarı yarıya verelim. Üniversitede arkadaşlar öyle yaparlardı. Herkes eşit versin parasını kalanda kendine kalsın
Açıkçası bu ara hiç elimi süresim yok işlere yemekte yemiyor bende pişirmiyorum dışarda yiyiveriyorum.Yok yok, siz bu deveyi güdeceksiniz.
Onun bir yararı olmaz , yine tüm iş size kalır, yine maasinizdan nasiplenilir.
Siz ya her zamanki islerinizi yapıp maasinizi da gönlünüzce harcayın, ya da yardım değil iş bölümü, eşinizle tam bir aile gibi , fabrikada işleyen makina kolu gibibi uyum içinde birbirinizin işlerini kolaylaştırin, maaşınızı da evinizin giderleri için paylaşın .
gidişat çok da kötü değil bence. Eline is almaya başlamış..bir dahaki ayın 15ine kalmadan sorun çözülmüş olacak bence. İçime öyle doğuyor
Bilmem...hele bir zaman geçsin de. Duruma göre değişir. Belki de dolar dolar en sonunda içinizde ne varsa saatlerce konuşur,sarılır,barisir ilsikinizin yeni dinamigine baslarsiniz. Onun da çabasını görürsünüz, kendine görev alır. Bulaşıkları boşaltmak,Yemek hazırlamak sizden mutfağı toplamak bulasiklari dizmek ondan. Genel temizlik sizden süpürge silme ondan, banyo temizlemek sizden balkon temizlemek, günlük çöp çıkarmak ondan gibi. Adaletli bir dağılım yaparsınız,o da uymak için elinden geleni yapar.Açıkçası bu ara hiç elimi süresim yok işlere yemekte yemiyor bende pişirmiyorum dışarda yiyiveriyorum.
Bugün o ev işlerine başlamışken bir ucundan da ben tutayım dedim sonra bu taviz vermek gibi geldi. Ben yalnız yaptım bir yıl birazda o yalnız yapsın dedim çıktım evden.
Ev işlerini yapınca isteyecektir evet. Sizcesi hiç vermemek midir? Bak bu konuyu merak ettim şimdi. Hatunlar gelince alıntılayın sizler ne düşünüyorsunuz. Ev işlerini yapınca maaş durumu ne olmalı? Vermek çok çabuk yumuşamak mı olur?
Zaten iş yapması bana göre kira için sizden talep hakkını dogurmasindan geldi. Onca zaman tek başıma ustlenmisim işleri , maddi destek olmuşum, artık vermezdim gerçekten merhamete gelene kadar .Açıkçası bu ara hiç elimi süresim yok işlere yemekte yemiyor bende pişirmiyorum dışarda yiyiveriyorum.
Bugün o ev işlerine başlamışken bir ucundan da ben tutayım dedim sonra bu taviz vermek gibi geldi. Ben yalnız yaptım bir yıl birazda o yalnız yapsın dedim çıktım evden.
Ev işlerini yapınca isteyecektir evet. Sizcesi hiç vermemek midir? Bak bu konuyu merak ettim şimdi. Hatunlar gelince alıntılayın sizler ne düşünüyorsunuz. Ev işlerini yapınca maaş durumu ne olmalı? Vermek çok çabuk yumuşamak mı olur?
Ben sadece bu sorunun çözülmesini bekliyorum yıldönümüme dair bir beklentim kalmadı.Üni de ev arkadaşım , yiyecek içeceğini yemeyelim diye ayırıp paketlerdi , gözümde bı an o canlandıSiz ev arkadaşı degilsiniz ki öyle olsa niye evlendiniz ... Madem beyinizin kafasında yanmış evlilik yıldönümünüz için en azından bu konulardan ayrı bir gönül alsaydı. Kulakları dakikalarca çınlasın inşallah , ( eskiden olsa beddua olarak cırcır olsun derdim de , döner bizi bulur şimdi )
Sözlü bir anlasmaya varmadan para vermeyin. Hem küsüp hem iş yapmasi problemlerinizi cozmedi bence. Küsme huyunun iletisim yollarini ve ilişkinizi tikadigini anlatin. Bence sizin karsilikli olarak uzun bir konusmaya ve anlasmaya ihtiyaciniz var.Açıkçası bu ara hiç elimi süresim yok işlere yemekte yemiyor bende pişirmiyorum dışarda yiyiveriyorum.
Az çok sizi burda tanıdık, samimiyetinizden şüphem yokBen sadece bu sorunun çözülmesini bekliyorum yıldönümüme dair bir beklentim kalmadı.
İyi iyi, hepsini fitil fitil getir burnundan. Bakalım nasıl oluyormuş.Çıkıyorum dedim ve çıktım sormadı nereye diye. Az önce arkadaşım beni eve bırakmaya geldi. Baktık evde yok gidelim bir de kahve içelim dedik.
Aradı açtım saatten haberin var mı dedi. Laf sokmasam iyiydi ama senin geldiğin saatlere benziyor dimi dedim. Tamam probisin dedi
Ben geç gelince kapıyı kitliyordum o da öyle yapacaktır bak.
Bence karşılıklı konuşup bu iş çözülmeden verme. Yengençin dediği gibi gelecek maaşa kadar süreceğini ben de sanmıyorum. benim takıldığım nokta uzlaşmacı bir konuşma için bu kadar direnmesi. bu ladar zor olmamalı ya, yalnız bir makine çamaşır ve bir silip süpürmeyle dersini alacak adam da değil. kavga da çıkaracak olsa o konuşama kadar hiç istifini bozmaAçıkçası bu ara hiç elimi süresim yok işlere yemekte yemiyor bende pişirmiyorum dışarda yiyiveriyorum.
Anlamıyor K kendimidurduracakdegilim anlamıyor. Çünkü anlamamak işine geliyor. Ben iş bölümü yapalım deyince onun gözünde iş ortaklığı canlanıyor. Hayat arkadaşlığı değil.Bende bunu düşünüyordum probisin. Ev arkadaşlığı teklif etmiş ne kadar kırıcı davrandığının da farkında değilev arkadaşlığı demek maddi olarakta bölüşmek demek. Devam ettirir mi bilmiyorum ama şu an inatlaşıp yaptığı şey herkes kendi işini yapar , ortak alanlar paylaşılır ve maddiyatta haliyle ortak giderden karşılanır. Amacı bu gibi ama çözüm değil ki. Doğru düzgün konuşmadı bile. Sabit fikirli. Sadece kendi acısından bakıp karım evinin işini yapmayı hizmetçilik olarak değerlendirdi diye triplerde .
Ne zaman güzelce konuşmaya hazır olur o zaman çözülür bu meseleniz. Şu an isi yokuşa sürmekten başka bir şey yapmıyor.
Hayat arkadaşlığı = karım elime parasını saysın, donumu yıkasın, altıma araba çeksin ben de kankalarla fik fik gt gezdirem, karımın emekleri üzerinden sağa sola erkeklik satam. Sıçarım bacağına.Anlamıyor K kendimidurduracakdegilim anlamıyor. Çünkü anlamamak işine geliyor. Ben iş bölümü yapalım deyince onun gözünde iş ortaklığı canlanıyor. Hayat arkadaşlığı değil.
Bir kere anlarsa değişmesi gerekecek. Değişmek istemiyor o yüzden anlamak istemiyor ve ben bu mantığı hiç anlamıyorum.
Probisin sen hala anlamadığını mı düşünüyorsun gerçekten bu adamın? Adam gayet de iyi anlamış, sindirmiş, seninle pazarlığa oturmuş. Sen hala anlamıyor diyorsun.Anlamıyor K kendimidurduracakdegilim anlamıyor. Çünkü anlamamak işine geliyor. Ben iş bölümü yapalım deyince onun gözünde iş ortaklığı canlanıyor. Hayat arkadaşlığı değil.
Bir kere anlarsa değişmesi gerekecek. Değişmek istemiyor o yüzden anlamak istemiyor ve ben bu mantığı hiç anlamıyorum.
Dayanamadim bende cevap verecegim. Gayet guzel anliyor, işine gelmiyor, kendi istedigi olsun diye diretiyor. Ev isi kadinin isi diyen bir erkek esinden 1 kurus para istemez, gururuna yediremez. Esiniz küserek, konusmayarak, ilgisini saklayarak kendince sizi cezalandiriyor. Insan omur boyu beraber olacagi kadini soda sisesini cope atmamak icin cezalandirir mi? Hadi diyelim alındı, gucendi 1 2 gün küs kaldi sonra yinede sizinle konuşup, problemi aşma çabasına girmeliydi. Gormediginiz şeyler var.Anlamıyor K kendimidurduracakdegilim anlamıyor. Çünkü anlamamak işine geliyor. Ben iş bölümü yapalım deyince onun gözünde iş ortaklığı canlanıyor. Hayat arkadaşlığı değil.
Offf gerçi anlarsa değişmesi gerekecek dedim. Ama değişti de dimi? Şartlı değişim.anladıkları işine gelmiyor ev arkadaşlığı diyor.Geçen günkü yorumlarda da anladığını yazmıştım. Bazen ne düşüneceğimi şaşırıyorumProbisin sen hala anlamadığını mı düşünüyorsun gerçekten bu adamın? Adam gayet de iyi anlamış, sindirmiş, seninle pazarlığa oturmuş. Sen hala anlamıyor diyorsun.
Birine anlatsam inanamaz olay ev arkadaşlığına geldi dayandı.Dayanamadim bende cevap verecegim. Gayet guzel anliyor, işine gelmiyor, kendi istedigi olsun diye diretiyor. Ev isi kadinin isi diyen bir erkek esinden 1 kurus para istemez, gururuna yediremez. Esiniz küserek, konusmayarak, ilgisini saklayarak kendince sizi cezalandiriyor. Insan omur boyu beraber olacagi kadini soda sisesini cope atmamak icin cezalandirir mi? Hadi diyelim alındı, gucendi 1 2 gün küs kaldi sonra yinede sizinle konuşup, problemi aşma çabasına girmeliydi. Gormediginiz şeyler var.
Dayanamadim bende cevap verecegim. Gayet guzel anliyor, işine gelmiyor, kendi istedigi olsun diye diretiyor. Ev isi kadinin isi diyen bir erkek esinden 1 kurus para istemez, gururuna yediremez. Esiniz küserek, konusmayarak, ilgisini saklayarak kendince sizi cezalandiriyor. Insan omur boyu beraber olacagi kadini soda sisesini cope atmamak icin cezalandirir mi? Hadi diyelim alındı, gucendi 1 2 gün küs kaldi sonra yinede sizinle konuşup, problemi aşma çabasına girmeliydi. Gormediginiz şeyler var.
Bu paylaşıma o ev arkadaşlığı diyebilir, adının ne olduğu hiç önemli değil. Bundan sonra hayat tarzı bu, beğenmeyen çekip gidebilir. Böyle düşün adına değil içeriğine bak. O işleri paylaşsın sen de ödemeleri paylaş. İstediği kadar trip atabilir zamanla paşa paşa uyum sağlayacak. Ama en erken önümüzdeki ay, bu ay değilOfff gerçi anlarsa değişmesi gerekecek dedim. Ama değişti de dimi? Şartlı değişim.anladıkları işine gelmiyor ev arkadaşlığı diyor.Geçen günkü yorumlarda da anladığını yazmıştım. Bazen ne düşüneceğimi şaşırıyorum
Birine anlatsam inanamaz olay ev arkadaşlığına geldi dayandı.
Konuyu baştan beri okuyorum
Adam çok acımasız merhametsiz ve sevgisiz geliyor bana. Su an tek derdi kaybettiği paralar ki, işi sadece görünür konularda ortaklığa çevirmiş.
Konu sahibi ben ömrü boyunca hiç iş yapmayan bilmeyen sadece çalışmış çok zor hayatı olmuş bir babanın oğlu ile evliyim. Ve eşim tam tersi ben annemin ne kdr yorulduğunu biliyorum diyip herseye ortak olan bir adam. Artık 6 yıl bitiyor biz çok kavga etmişizdir ama ne ortak yaşam konusunda ne para konusunda hiç kavga etmedik. Bu denge zamanla oturdu baştan da böyle konuşuyorduk ortak bir hayatı paylaşmak sürekli görevlere bakmaz bu görevler değişmez kurallar değildir hayat şartlarına göre hep güncellenmelidir
Ama koltukta ... toplar ya diye cop bırakılmaz böyle bir mantık olmaz ben ani bir değişim ile hemen robot aldim mesela, yahu çalışıyorum neyi neden sorayım eşimde sen diyorsan gereklidir dedi geçti hiç mi birikiminiz yok hiç mi kendinize söz hakkınız yok
Bu adam bu sabrın ne kadarını hak ediyor? Şu an sizi yumusatip eski düzene dönme derdinde sizi kaybetmekten korksa gönül alir
Aynen öyle maalesef, hayır bir de şimdi “al işte istediğin oldu mu, ev işinin de ucundan tutuyorum, bunu da beğenmezsen sen bilirsin” diyip sana el altından kapıyı gösterecek. Sonra da “ben elimden geleni yaptım ama o evliliğimizi bitirmeyi seçti” diyecek. Çok içten pazarlıklı kocan ya. Valla kadın olsaymış elti olarak çok korkunç biri olurmuş, şansa erkek olup senin kocan olmuş.Offf gerçi anlarsa değişmesi gerekecek dedim. Ama değişti de dimi? Şartlı değişim.anladıkları işine gelmiyor ev arkadaşlığı diyor.Geçen günkü yorumlarda da anladığını yazmıştım. Bazen ne düşüneceğimi şaşırıyorum