Hani Hayat Müşterekti?

Birine anlatsam inanamaz olay ev arkadaşlığına geldi dayandı.
Probisinkokusu Probisinkokusu bu konuyu açtığından beri okuyorum. İletişimine, naifliğine hayran kaldım. Aynı tarzda bir babayla büyüdüm. Annem evin hizmetçisiydi gerçi çalışmadığı için ev işleri ona aitti ama bir işin ucundan yardım bile isteyemiyorduk babamdan, ben karı mıyım diyordu. Diyelim ki çekirdek almış, tabak getirmediysek kanepeye çitlerdi falan... Evde su diye bağırır su götürürüz, çay diye bağırır çay götürürüz, tuz diye bağırır tuz götürürüz. Öbür odadan perdeleri çektirmeye, ışığı açtırmaya, kumandayı verdirmeye çağırır.
Ben de bu yüzden evlilik konuları açılınca hep Allah korusun derdim. Şimdi kendime beddua etmemin ceremesini mi çekiyorum bilmiyorum. Hiç sevebileceğimi düşünmemiştim ama sevdim, olmadı. Arkadaşlarım bana erkek olsak seni alırdık falan derler, beni çok fedakar çok uysal olarak tanımlarlar. 7 sene ev arkadaşlığı yaptığım kızlarla bile çok yıprandım. Biz alma verme dengesinde sorunluyuz, çok vericiyiz probis. O yüzden kullanılıyoruz. Fedakarlıklarımız vazifemiz oluyor.
Görüştüğüm kişilere karşı da çok iyi oldum, sevgi dolu yaklaştım, senin gibi iletişimin bütün yöntemlerini denedim... Hiçbiri olmadı. Hem de en olmayacak en iğrenç şekillerde olmadı. İnan döndürebileceğim, düzeltebileceğim bir şey bıraksalardı, o sebebe de yapışırdım.
Burda hesabım vardı ne adımı ne şifremi hatırlayabildim, senin için bir hesap açtım. Bugün bir video dinliyordum, aklıma geldin. Bence senin kocan da Allah'lık 😁 Hem sen de öğretmensin, o kadar eğitime iletişime böyle şeyler yaşıyorsak bir bak. İnşallah faydası olur. Hızı x1.5 yaparsan daha çekilir olur 🙃

Son düzenleyen: Moderatör:
Offf gerçi anlarsa değişmesi gerekecek dedim. Ama değişti de dimi? Şartlı değişim.anladıkları işine gelmiyor ev arkadaşlığı diyor.Geçen günkü yorumlarda da anladığını yazmıştım. Bazen ne düşüneceğimi şaşırıyorum
E tamam onun dediği olsun. Ev arkadaşı oluverin ne olacak. Sorana ev arkadaşıyız dersiniz, anlatması ona düşsün.

E tamam onun dediği olsun. Ev arkadaşı oluverin ne olacak. Sorana ev arkadaşıyız dersiniz, anlatması ona düşsün.
Ev arkadaşı olmak istıyorsa çay ocağındaki arkadaşlarından birini seçsin ben yuva kurmaya mı evlendim ev arkadaşlığına mı? Sinirlerim yıpranıyor arkadaşım tahammülüm iyiden iyiye azaldı.

Ev arkadaşı olmak istıyorsa çay ocağındaki arkadaşlarından birini seçsin ben yuva kurmaya mı evlendim ev arkadaşlığına mı? Sinirlerim yıpranıyor arkadaşım tahammülüm iyiden iyiye azaldı.
Soğukkanlı olun. Onun bu evliliğe sizden çok ihtiyacı var .

Probisin kontrolünü kaybetme. Bağırıp çağırıp haklıyken haksız duruma düşme. Sen haklısın yanlış birşey söylesen ya da yapsan hop konu oraya çekilecek, haklı olduğun konular arada kaynayacak. Bak kaç gün oldu soğukkanlı ilerliyorsun, burdan geri dönme. İstersen kafanı dağıtacak birşey yap, arkadaşınla bir kahve daha içmek gibi? Sakinliğini koru lütfen.

Son durumlar nasıl? Dünden beri bir gelişme var mı?
Bugün annesine uğramayı düşünüyordum. O yokken bir görüp dönecektim. Onun orada yüzünü çekmemek için. Ama kayınvalidem görümcemin geleceğini söyledi sende geliyorsun akşam eşimide kast ederek oda gelsin hep beraber yemek yeriz dedi. Zaten gelmesine az bir zaman olunca mantıklı bir açıklama getirmedim tamam dedim. Oraya gideceğiz o surat aşarsa benden alasını görecek.

Bugün annesine uğramayı düşünüyordum. O yokken bir görüp dönecektim. Onun orada yüzünü çekmemek için. Ama kayınvalidem görümcemin geleceğini söyledi sende geliyorsun akşam eşimide kast ederek oda gelsin hep beraber yemek yeriz dedi. Zaten gelmesine az bir zaman olunca mantıklı bir açıklama getirmedim tamam dedim. Oraya gideceğiz o surat aşarsa benden alasını görecek.
Başkalarının yanında henüz çözemediginiz problemleri gün yüzüne çikartmayın bence
İşler daha karışır böyle olursa

Kabul etmeseydin keşke. Eşin ailesinin yanında aranızın bozuk olduğuğu belli ediyormuş daha öncesinde çocuk gibi.
Bunu bildiğim için gitmez, eşin birşey insanların yanında suratını çekmek istemiyorum derdim.

Kabul etmeseydin keşke. Eşin ailesinin yanında aranızın bozuk olduğuğu belli ediyormuş daha öncesinde çocuk gibi.
Bunu bildiğim için gitmez, eşin birşey insanların yanında suratını çekmek istemiyorum derdim.
Daha önce dedim. Aslında o yokken gidecektim dediğim gibi gelişti durum. Aynını yine yaparsa yine gitmeyebilirim. Hoş belli ederse ve insanlar sorarsa zararlı o çıkar.

Elimden geleni yapıyorum şu yazılan duruma düşmemek için.

Yakında kayınvalidelerinde haberi olur. Benimde üstüme salat heralde.Geldiler geleli gitmedim yanlarına. Birde utanmadan ailesinin yanında trip atıyor onu bir kere yapınca daha aramız kötü iken gitmiyorum bende. Şaka gibi düşünebiliyor musunuz şu manzarayı? Ailesinin dizinin dibinde ben belli etmemek için kıvranırken o yüzüme bakmıyor falan. Etliye gün doğuyor. Annesi babası endişeleniyor.Ama yine suçlu o çıkacak haberi yok.

Bir küçük güncelleme şuraya yazayım senin yorumuna denk geldi yengenç az önce makinaya sadece kendi çamaşırlarını atıp çalıştırıp çıktı(çünkü ben hep kendi çamaşırlarımı yıkıyordum ya(!))
Cevap verdigin arakdaşın mesajıni dikkate al bence.. ilerde çocuk olunca hastalansan dahi adam bakmayacak çocuga, yetmezmiş gibi paranın bir kısmıni kendi ödemesi gereken giderlerde kullanacak.. bu yuzden ne yaparsan yap ama sakın pes edip evliligi onun istedigi gibi sürdürme.. degil kaynana baskısı kime söyleyip üstüne salarsa salsın.. eger üstune birini salarsa o saldıgı kişiye aynen şòyle söyleyip çekilirsin kenara( tamam ben bundan sonra kadınlik görevlerimi yapacagim ama maaşimdan tek kuruş bu evin hiçbir giderine harcamayacagım ilerde cocugun giderleri dahil) netice evi maddi anlamda geçindirmek erkek işi o da madem erkeklik görevlerini yerine getirsin.. bu adam da sen altından o arabayı almadan burnu sürtmez.. tartısmakla laf anlatmaya çalışmakla olmaz icraat lazım artik daha büyuk icraatler..

Daha önce dedim. Aslında o yokken gidecektim dediğim gibi gelişti durum. Aynını yine yaparsa yine gitmeyebilirim. Hoş belli ederse ve insanlar sorarsa zararlı o çıkar.
Oğullarının yanında olurlar, daha önceki mesajlarınızda adam size annesini örnek gösteriyordu, haberleri vardır bence yine de siz bilirsiniz

X