- 31 Ağustos 2021
- 1.085
- 2.381
-
- Konu Sahibi Probisinkokusu
Saçlarımı kurutuyorum daha yeni süpürdüm orayı diyorPis herif.
Dondurma kabın duruyor orda , bir hafta sonra mı almayı düşünüyon pis desene.Saçlarımı kurutuyorum daha yeni süpürdüm orayı diyor
Allahım bu yazıyı çerçeleveletip baş ucuma mı asayım yoksa her gün çalışıp satır satır ezberleyeyim mi bilemedim. O kadar doğru yazmışsınız ki üniversitelerde ders diye okutulmalı geç kızlara..Bakın bence sizin bakış açınızda ve davranışlarınızda hata var. Eşinizde sizi bu davranışlarınuz yüzünden iyi bir fırsat ve evlenmek için iyi bir seçenek olarak görmüş bence. Daha önce bunu yazdığımda bana içten içe kızmış bilenmiştiniz farkındayım ama olaylar beni haklı çıkardı.
Allah aşkına evlenmeden zaten iyi bir işiniz, düzenli bir maaşınız hatta araba alamaya destek olacak kadar maddi birikiminiz varmış, evlenince hem evin giderleri için maaşınızı ortaya koyduğunuz gibi birde kişisel paranız ve kanunen size ait olan ziynet eşyanızla adamın altına araba çekmişsiniz, bir senedir evi büyük ölçüde siz çekip çevirirken , anlattığınıza göre eşiniz hala bekar adam kafası ile sorumluluk almadan kafasına göre sosyalleşiyormuş. Kendi maaşınızla zaten bekarken kimseye danışmadan alabileceğiniz şeyleri almanıza izin vermesini lütuf olarak gören kafa yapınız yüzünden bu haldesiniz emin olun.
İster alının, ister üzülün ister kızın ama bu adam sizi sadece tercih etmiş. Çünkü daha başından itibaren verici olmuşsunuz, yormamışsınız, talepkar olmamışsınız, verdiği ile yetinmiş bunuda nimet olarak görmüşsünüz, yeri geldiğinde taşın altına elinizi koymuşsunuz, az önce yazdığım gibi zaten olması gerekeni fedakarlık olarak görmüşsünüz..Sizin derdiniz tek başına eşitlik falanda değil aslında yorulduğunuzun, yıprandığınızın düşünülmemesi ve önemsenmemesi. Eminim başında konuştuğunuzda eşiniz 15 günde bir yardımcı birde robot süpürge alalım, sende yoruluyorsun dese bununla bile mutlu olur , ev işini eşit paylaşmamasını bile umursamaz ufak yardımları bile size yeterdi çünkü o zaman düşünüldüğünüzü ve önemsendiğinizi hissedecektiniz. Bu zamana kadar siz hep veren tarafsimışsınızm ve artık verecek birşeyiniz kalmamış.
Daha bir yıllık evlisiniz, son zamlarla beraber ayda en azından 8-10 bin TL hatta ders durumunuza göre daha fazla katkınız var ve eşiniz sizin kazandığınız bu paranın en fazla 2 Bin TL si ile bu sorunu. Kökten çözerek sizin yüklerinizi azaltıp sizinle daha güzel daha kaliteli zaman geçirmek için fırsat yaratmak yerine ilk evlilik yıldönümünüzü zehir ederek, size günlerce psikolojik şiddet uyguluyor ve siz bu adamın hala size değer verdiğini ve aşık olduğuna inanıyorsunuz. Aşk sevgi , kaybetme korkusudur, kıymamamaktır , kendinden çok ya da en az kendin kadar karşındakini düşünmektir konu sahibi ben bunların hiç birini eşinizde göremedim malesef. Ayrıca geleneksel yapıda bir eşe sahip değilsiniz eşiniz sadece gelenekleri kendine kullanmaktan çekinmeyen bir sırtlan. Annesi babasına bu güme kadar kaç lira kira parası vermişte adam sizden daha maaşın yattığı gün para diye mesaj atıyor. Geleneksel adam flört ettiği kızdan para alıp onu yanına gitmeyi , onun bekarken kenara koyduğu birikimi ile araba almayı, maaşının hesabını yapmayı utanç kabul eder.Emin olun çok geleneksel insan tanıdım, hatta bir kısmı akrabam ancak gerçekten geleneksel yapıda olanlar bırakın karısının maaşına göz dikmeyi , karısı ev işlerini yapıyor çocuklarına annelik ediyor diye kadının her ihtiyacını karşılayıp birde emin olun sizden daha fazla istediklerini alıyorlar. Benim kuzenim ev hanımı eşi biraz tutucu çalışmasına izin vermeyen bir adam ama eve yardımcı alıyor kadın. Bizim asıl geleneğimiz öyle çünkü. Eşiniz gibi adamlar gelenekselliği çalışan eşlerini maddi manevi sömürmek için kılıf olarak kullanarak, karısının hayatının üstüne binip kendine refah ve konfor sağlama peşinde olan bencil insanlar sadece. Bundan sonra ne yaparsınız bilemem ama artık bence önce kendinizi düşünmenizin zamanı gelmiş bana kalırsa.
O temizliğe devam ediyordu toz alıyordu. Aklı sıra bu kadarcık iş için yaptığına bak diyecek. Bir sene ben yaptım birazda o yapsın o zaman kolaysa aman. ben çıktım evden alışkın olmayınca bir rahatsız hissettim.Saçlarımı kurutuyorum daha yeni süpürdüm orayı diyor
O temizliğe devam ediyordu toz alıyordu. Aklı sıra bu kadarcık iş için yaptığına bak diyecek. Bir sene ben yaptım birazda o yapsın o zaman kolaysa aman. ben çıktım evden alışkın olmayınca bir rahatsız hissettim.
Çok ilginç ya, böyle kendi kendine garip bir şeyler yapacağına adam gibi iş bölümüne yanaşsa ya, hem huzursuzluk üretiyor hem de iş yapıyor.Geldi çamaşırları astı yeni çamaşır attı. Eve makina tutuyor şuanama yendiği dondurmanın çöpü kanepenin üstünde bana inadına yapıyor işte.
Bir ter içinde kalmış ki bir görünÇok ilginç ya, böyle kendi kendine garip bir şeyler yapacağına adam gibi iş bölümüne yanaşsa ya, hem huzursuzluk üretiyor hem de iş yapıyor.
Elleme kız, debelensin. İnatlaşırken belki aklı başına da gelir
Aaaa hiç terlenir mi ya, ne kadarcık iş yaptı kiBir ter içinde kalmış ki bir görün
İnşallahAaaa hiç terlenir mi ya, ne kadarcık iş yaptı kibeter olsun
Kıyamiiiş. Canım ya. O ter gt çatalının arasından usul usul süzülmeden anlaması imkansız.Bir ter içinde kalmış ki bir görün
Yok ya kıyamamayı falan geçtim inanın şu süreç beni öyle yıprattı ki artık ne hali varsa görebilir.Kıyamiiiş. Canım ya. O ter gt çatalının arasından usul usul süzülmeden anlaması imkansız.
Bence yapın,belki bi aydınlanma gelir de kadının kalan ömrünü kurtarırsınızLaf olsun diye evli işte. Binlerce kadın gibi. Ailesinin de durumu gayet iyi, 'babam kalpkrizi gecirir' tarzı bir ailesi yok, kendi malı mülkü,maaşı da var.
Yaşıyor işte, ömür tüketerek...
Ne on yılı, kız şimdiden ruhen çöktü.
Ama yaşıyor işte bir şekilde , mal mülk aldılar,onları ödüyorlar devamlı. Kredi borcu ortağı olarak görüyor. "İnşallah aldatır da bosanirim" falan diyor bazen, çünkü ona göre boşanmak için esaslı bir neden lazım.
Ben de açıkçası KK'da yaptığım yorumları arkadaşıma yapmıyorum. Çünkü yorum,öneri duymak isteyene yapılır. O bu hayatı kendine layık gördüyse ben sadece arkadaş olarak soylenmesini dinleyip kafasını rahatlatmak, onla beraber kocasını gömmek görevlerini üstleniyorum
Duruma birsey diyemem ama anneler boyle yetişdiriyor. Dün transfer oldum. Sadece eşimle ben biliyoruz. Kimseye demedik. Bugun sabah da kayinvalidemin gelecegi tuttu. Dün eşim her işi yapti sagolsun. Bu evimize yeni taşindik 1 hafta olmadi hiç. Daha mobilyalar alinmadi. Mutfak mobilyasi siparişi haftaiçi gelicek. Bir masa bile yok evde. Her seyi yerde koyuyorum ve transfer sonrasi herşey için egilip kalkmak bana güç geliyor. Eşim annesinin yaninda da bana yardim ediyor. Annesi hep ordan oglum sen yapma ben yaparim. Sen kaldirma ben kaldiririm diyor. Ben de dedim ki eşine yardim ediyor, kendi evinde sofrayi kuruyor bir sorun mu var? Yok kizim oglum iş nasil yapar diyor. Ben de dedim ki oğlum olunca ona ilk ogreteceyim şey ev işlerini gormesi, kendi ihtiyaçlarini kendisinin karşilamasi olacak. Ve evlendiginde eşi sofra kurarken oglum oturacaksa ilk tepki de benden gelicek dedim. Oğlum eşine yardim etse boyle evlat yetişdirdigim için gurur duyarim dedim. Dondu kaldi. Çok dolmuşdum. Yeni evlendigimizde eşim tavuk kizartiyordu gorumcem de bizdeydi. Buyuk olay olmuş gibi hemen annesine demişdi. Inanin annesi ayri beni aradi laf aliyordu benden oglum mu yapti diye, babasi ayri ariyordu. Bir sorun mu var? Rahatsizmisin oglum neden yapti dediler. Gorumcemden de ayri laf aliyorlardi. Artik çok dolmuşdum. Bu nedir ya. Yaptiysa yapti ne bu tepki. Eşim de artik onlarin yaninda elini işe goturmeye korkuyor. Ve bugun bana yardiminda mumkun kadar annesinin gozunden uzak yapmaya çalişiyordu. Aslinda erkeklerin iş yapmasi kadinlara yardim etmesi demek degil. Normal ve olmasi gereken şeydir. Peygamberimiz guzel soylemiş kadinlarin iş yapmasi onlarin vazifesi degil size olan lutfudur.Merhabalar kk kadınları. Direkt konuya gireceğim. Zaman zaman eşimin yardım etmemelerinden şikayetçi idim. En son terasa çay çıkarmaya gelince iş yine birbirimize girdik. Bana karımdan karılık beklediğim için suçlu benim tabi dedi. Ben karımdan karılık beklemeyeyim dedi.Yapma falan dedi ki bir hafta önce koronaydı Kendisi bende memlekette idim eve döndüğümde sen olmasan ben ne yaparım naraları falan attı. Neyse bende o zaman çalışmayan bir kadınla evlenseydin falan dedim. Hep aynı şeyler. Ertesi sabah kalkınca kafamı toplayıp bir mesaj attım aynen şu şekilde:
Bu ev benim değil ikimizin evi kuzu. Sen çalışıyorsan bende çalışıyorum. İkimizde yemek yiyor ikimizde tuvaletleri kullanıyor i. İkimizde çamaşırları kirletiyoruz. Ama neden sadece ben temizliyorum kadın olduğum için mi? Ben nasıl ki evin geçimine katkı sağlıyor sana yardımcı oluyorsam şeninde bana yardımcı olman gerek. Sen bu işlerden kaçtıkça ben de yapmak istemiyorum. Evet arada yapıyorsun görüyorum teşekkür edip takdir ediyorum ama yüzünde görüyorum o gocunma ifadesini sessizliğinden anlıyorum aslında hiç istemediğini.Bende severek yapmıyorum sende yapmak bana yardımcı olmak istemiyorsan ayda bir bir temizlikçi tutalım. Seninle her şeyi baştan konuştum her şeyi kafede (nişanlı iken kahvaltı yaptınız bir mekan ona kadar yazdım) kahvaltı yapmaya çalışırken. Çevremizde çalışan kadın yok(ki çalışmayana bile yardım ediyor eşleri) bizim evliliğimiz ailelerimizinki gibi olmayacak dedim. Bilmiyorum ama öğrenirim hayat müşterek dedin. Şimdi neden oyunbozanlık yapıyorsun. Deseydin ki probisin o dediğin olmaz bak ben yapmam haberin olsun ona göre evlen. en azından başta konuştuk derdim.Sen(senin deyiminle ben asla öyle görmüyorum)karılık yapmayacaksan banada kocalık yaptırtma o zaman. Sen kendini erkek hissedeceksin diye hem ev geçimi için çalışıp hem ev işleri sorumluluğunu üstlenemem.Seni gerçekten seviyorum dün işten gelince sarıldığım açadamdan bu sabah nefret etmiyorum. Seni seviyorum ve bu soruna seninde içine sinen bir çözüm bulmayı istiyorum.(bunları mesaj olarak yazıyorum çünkü seninle tartışırken üzüntüden kafamı toplayamıyorum)
O da cevaben her şey için teşekkür ederim canım bundan sonra yapmam gerekeni yapacağım dedi. Bende tehditini görmezden gelip teşekkür ettim. Akşam eve geç geldi(arkadaşları ile ayrı sorunumuz var zaten bakmak isteyenler eski konula bakabilir) bu sabahta kahvaltı yapmadı. Sakince konuşmak için bir kahve götürdüm onu da içmedi falanca yere gidiyorum deyip çıktı.
Bir yıllık evliyiz ve artık istersek anlaşmalı boşalabiliriz. Bu köle tavrından istediği zaman yatıp yayılıp istediği zaman işin ucundan tutan adeta lütfeden halinden gına geldi. Bazen abarttığımı düşünüyorum bazen cinnet getirecek gibi oluyorum. Bundan sonraki tavrım ne olmalı bilemiyorum. Böyle zihniyetteki bir adamı nasış farkedememişim bilemiyorum. İnanın hiç böyle davranmıyordu sadece diyebildiğim kendini güzel saklamış.
Şimdi senelerimi haftasonlarımı böyle geçirmek istemediğim. O gezerken evde ütü yapmak istemediğim. Ne yapmalı bundan böyle nasıl davranmalıyım bilmiyorum. Boşanmadan önce göstereceğiniz bir yol bir yöntem varsa tavsiyelerinizi bekliyorum. Aslında konu biraz iç dökme gibi oldu yazdıkça hafifledim. Sevgiler.
Ohh bu sıcakta iyi gider bi ütüProbisin, hiç gıcık olma. Gayet güzel gelişmeler bunlar. Aferin onaütüden sonra da yaz mutlaka yaptı mı ter içinde
Ona ne zaman gelir sıra bilmiyorum. Hala dışardayımProbisin, hiç gıcık olma. Gayet güzel gelişmeler bunlar. Aferin onaütüden sonra da yaz mutlaka yaptı mı ter içinde
Aynen böyle devam, aferim kız, dinsizin hakkından imansız gelir. Ya yola gelecek ya paşa paşa kendi gidecek.Ona ne zaman gelir sıra bilmiyorum. Hala dışardayım
Yazıklar olsun ya, torunun tutunsun diye bütün bu çaba, ona bile gocunuyor. Ne utanmazlık.Duruma birsey diyemem ama anneler boyle yetişdiriyor. Dün transfer oldum. Sadece eşimle ben biliyoruz. Kimseye demedik. Bugun sabah da kayinvalidemin gelecegi tuttu. Dün eşim her işi yapti sagolsun. Bu evimize yeni taşindik 1 hafta olmadi hiç. Daha mobilyalar alinmadi. Mutfak mobilyasi siparişi haftaiçi gelicek. Bir masa bile yok evde. Her seyi yerde koyuyorum ve transfer sonrasi herşey için egilip kalkmak bana güç geliyor. Eşim annesinin yaninda da bana yardim ediyor. Annesi hep ordan oglum sen yapma ben yaparim. Sen kaldirma ben kaldiririm diyor. Ben de dedim ki eşine yardim ediyor, kendi evinde sofrayi kuruyor bir sorun mu var? Yok kizim oglum iş nasil yapar diyor. Ben de dedim ki oğlum olunca ona ilk ogreteceyim şey ev işlerini gormesi, kendi ihtiyaçlarini kendisinin karşilamasi olacak. Ve evlendiginde eşi sofra kurarken oglum oturacaksa ilk tepki de benden gelicek dedim. Oğlum eşine yardim etse boyle evlat yetişdirdigim için gurur duyarim dedim. Dondu kaldi. Çok dolmuşdum. Yeni evlendigimizde eşim tavuk kizartiyordu gorumcem de bizdeydi. Buyuk olay olmuş gibi hemen annesine demişdi. Inanin annesi ayri beni aradi laf aliyordu benden oglum mu yapti diye, babasi ayri ariyordu. Bir sorun mu var? Rahatsizmisin oglum neden yapti dediler. Gorumcemden de ayri laf aliyorlardi. Artik çok dolmuşdum. Bu nedir ya. Yaptiysa yapti ne bu tepki. Eşim de artik onlarin yaninda elini işe goturmeye korkuyor. Ve bugun bana yardiminda mumkun kadar annesinin gozunden uzak yapmaya çalişiyordu. Aslinda erkeklerin iş yapmasi kadinlara yardim etmesi demek degil. Normal ve olmasi gereken şeydir. Peygamberimiz guzel soylemiş kadinlarin iş yapmasi onlarin vazifesi degil size olan lutfudur.
Güncellemeni yeni görüyorum probisin ben aslında konunun başından beri umutluydum ilk defa şu mesaja çok üzüldümElimden geleni yapıyorum şu yazılan duruma düşmemek için.
Yakında kayınvalidelerinde haberi olur. Benimde üstüme salat heralde.Geldiler geleli gitmedim yanlarına. Birde utanmadan ailesinin yanında trip atıyor onu bir kere yapınca daha aramız kötü iken gitmiyorum bende. Şaka gibi düşünebiliyor musunuz şu manzarayı? Ailesinin dizinin dibinde ben belli etmemek için kıvranırken o yüzüme bakmıyor falan. Etliye gün doğuyor. Annesi babası endişeleniyor.Ama yine suçlu o çıkacak haberi yok.
Bir küçük güncelleme şuraya yazayım senin yorumuna denk geldi yengenç az önce makinaya sadece kendi çamaşırlarını atıp çalıştırıp çıktı(çünkü ben hep kendi çamaşırlarımı yıkıyordum ya(!))