Hani Hayat Müşterekti?

Allahım bu yazıyı çerçeleveletip baş ucuma mı asayım yoksa her gün çalışıp satır satır ezberleyeyim mi bilemedim. O kadar doğru yazmışsınız ki üniversitelerde ders diye okutulmalı geç kızlara..

Saçlarımı kurutuyorum daha yeni süpürdüm orayı diyor
O temizliğe devam ediyordu toz alıyordu. Aklı sıra bu kadarcık iş için yaptığına bak diyecek. Bir sene ben yaptım birazda o yapsın o zaman kolaysa aman. ben çıktım evden alışkın olmayınca bir rahatsız hissettim.

Pasaklı eşiniz fazla dayanmaz maksimum 2 hafta diyorum. Sonrasında al süpürgeni diyecek

Geldi çamaşırları astı yeni çamaşır attı. Eve makina tutuyor şuan ama yendiği dondurmanın çöpü kanepenin üstünde bana inadına yapıyor işte.
Çok ilginç ya, böyle kendi kendine garip bir şeyler yapacağına adam gibi iş bölümüne yanaşsa ya, hem huzursuzluk üretiyor hem de iş yapıyor.

Elleme kız, debelensin. İnatlaşırken belki aklı başına da gelir

Bir ter içinde kalmış ki bir görün

Bence yapın,belki bi aydınlanma gelir de kadının kalan ömrünü kurtarırsınız

Duruma birsey diyemem ama anneler boyle yetişdiriyor. Dün transfer oldum. Sadece eşimle ben biliyoruz. Kimseye demedik. Bugun sabah da kayinvalidemin gelecegi tuttu. Dün eşim her işi yapti sagolsun. Bu evimize yeni taşindik 1 hafta olmadi hiç. Daha mobilyalar alinmadi. Mutfak mobilyasi siparişi haftaiçi gelicek. Bir masa bile yok evde. Her seyi yerde koyuyorum ve transfer sonrasi herşey için egilip kalkmak bana güç geliyor. Eşim annesinin yaninda da bana yardim ediyor. Annesi hep ordan oglum sen yapma ben yaparim. Sen kaldirma ben kaldiririm diyor. Ben de dedim ki eşine yardim ediyor, kendi evinde sofrayi kuruyor bir sorun mu var? Yok kizim oglum iş nasil yapar diyor. Ben de dedim ki oğlum olunca ona ilk ogreteceyim şey ev işlerini gormesi, kendi ihtiyaçlarini kendisinin karşilamasi olacak. Ve evlendiginde eşi sofra kurarken oglum oturacaksa ilk tepki de benden gelicek dedim. Oğlum eşine yardim etse boyle evlat yetişdirdigim için gurur duyarim dedim. Dondu kaldi. Çok dolmuşdum. Yeni evlendigimizde eşim tavuk kizartiyordu gorumcem de bizdeydi. Buyuk olay olmuş gibi hemen annesine demişdi. Inanin annesi ayri beni aradi laf aliyordu benden oglum mu yapti diye, babasi ayri ariyordu. Bir sorun mu var? Rahatsizmisin oglum neden yapti dediler. Gorumcemden de ayri laf aliyorlardi. Artik çok dolmuşdum. Bu nedir ya. Yaptiysa yapti ne bu tepki. Eşim de artik onlarin yaninda elini işe goturmeye korkuyor. Ve bugun bana yardiminda mumkun kadar annesinin gozunden uzak yapmaya çalişiyordu. Aslinda erkeklerin iş yapmasi kadinlara yardim etmesi demek degil. Normal ve olmasi gereken şeydir. Peygamberimiz guzel soylemiş kadinlarin iş yapmasi onlarin vazifesi degil size olan lutfudur.

Ona ne zaman gelir sıra bilmiyorum. Hala dışardayım
Aynen böyle devam, aferim kız, dinsizin hakkından imansız gelir. Ya yola gelecek ya paşa paşa kendi gidecek.

Yaptım ölmedim bunlara mı gocunuyorsun derse sırtından akan teri de gördüm çok kolay olsa başka tarafınla solumazdın dersin.

Bizde ben süpürürüm eşim siler, makineyle savaşan benim ama terden sırılsıklam olan o, nedir bu ter anlamıyorum.

Yazıklar olsun ya, torunun tutunsun diye bütün bu çaba, ona bile gocunuyor. Ne utanmazlık.

Güncellemeni yeni görüyorum probisin ben aslında konunun başından beri umutluydum ilk defa şu mesaja çok üzüldüm eşin işi inada bindirmiş durumda. Umarım o çamaşırları zamanında asamaz da kokar sonra bi daha yıkamak zorunda kalır. güzelce oturup gel konuşalım çözelim mevzumuzu demek varken bu ne trip. Sanki de ne yaptin,kendi evini toparlanmasını istemek dışında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…