Hani Hayat Müşterekti?

Konu sahibi anlaşılmak istiyor. Eşi o işleri iş yerine bile koymuyor küçümsüyor "iki kişi için kadın mı çağrılır" modunda. Bu da ters tepki yapıyor tabi. Eşinin bunu görmesini ve hak vermesini istiyor.

Elimden geleni yapıyorum şu yazılan duruma düşmemek için.

Yakında kayınvalidelerinde haberi olur. Benimde üstüme salat heralde.Geldiler geleli gitmedim yanlarına. Birde utanmadan ailesinin yanında trip atıyor onu bir kere yapınca daha aramız kötü iken gitmiyorum bende. Şaka gibi düşünebiliyor musunuz şu manzarayı? Ailesinin dizinin dibinde ben belli etmemek için kıvranırken o yüzüme bakmıyor falan. Etliye gün doğuyor. Annesi babası endişeleniyor.Ama yine suçlu o çıkacak haberi yok.

Bir küçük güncelleme şuraya yazayım senin yorumuna denk geldi yengenç az önce makinaya sadece kendi çamaşırlarını atıp çalıştırıp çıktı(çünkü ben hep kendi çamaşırlarımı yıkıyordum ya(!))

Hiç canını sıkma, ilk günler ... Yavaş yavaş düzelir her şey.
Bu kötü olmamış . Bak, makinayı çalıştırmayı öğrendi
Sırada ütü var
Yapsin biraz,zorluğunu görsün. Hiiiiic canını sıkma. Bu yaz sıcağında o gömlekler keyifle utulenmez. Ütülenmeden ise gidilmez. İşte o ütü buharinda içten içe anlar belki siteminde haklı olduğunu.
Adam balık+yengecmis. Empatisi güçlü olur bunlarin. Sizinki de biraz empati eksiği var, çünkü çevresinde hiç görmemiş. Böyle böyle işin içine girdikce empati kurup size hak verme ihtimali yüksek .
Sen mi demiştin, değişimler sancılı olur diye.
Bu da bir süreç.
Eğer dik durursan , geri adım atmazsan bence her şey yoluna girecektir

Şu güncelleme beni çok.rahatsiz etti mesela cünkü bu çok çocukça bir şey. Kadınlar gocunmadan her işi yaparken böyle bir ayrım yapmış olması çok çirkin. Ne olacak yani bundan sonra herkes kendi tabağını yıkayacak herkes kendi çamaşırını yıkayacak böyle mi olacak ?ee diyelim ki çocuk oldu o zaman ne olacak ? Bazi erkeklerin evlilik sorumluluğundan bu denli uzak olmaları beni sınır ediyor ve korkutuyor. Esinizde belli ki baya uzak bu sorumluluktan. Allah kolaylık.versin bu konu nasıl çözülecek acaba ya siz tüm işleri yüklenip susup çeken bir türk kadını olacaksınız ya da o gelişecek umarım.esiniz gelişir. Bir de olgunlaşır umarım

“Her değişim krizle başlar.”

Tahmini viledalanması gereken parkeleri ne zaman makinaya atar acaba

"Eğer burada durup daha ileri gitmeyeceksek, niçin bu noktaya kadar geldik?"

İyi iyi bu da bir şey, seni yormadan görsün kendi işini, hiç oralı olma, o yokken makine durursa sakın çamaşırlara elini sürme, akşam makinede kokup iyice buruşmuş çamaşırları bir daha yıkamak zorunda kalsın. Sürünsün. Viledalanacak yerleri farketmesi biraz zor sanki ama hazır okulların açılmasına daha varken izle bakalım daha neler yapacak

Makineye çamaşır attı çıktı deyince ben de direkt onu düşündüm e o makinedeki çamaşırları boşaltmazsa kokar buruşur çok fena olur, makine durmadan eve geri gelmesi gerek aslında.

"Eğer burada durup daha ileri gitmeyeceksek, niçin bu noktaya kadar geldik?"
Yıkıcı bi yorum olacak belki ama evden bi süre uzaklaşmayı düşündün mü?
Onun kafasıyla; şu an küssünüz evdesin eve katkın var seni yatakla konuşmamakla cezalandırdığını düşünüyor nasıl olsa evdesin bi yerde durumu kabullenip lanet olsun tamam diyeceksin diye pes etmeni bekliyor
Kendi çamaşırları attı senden tepki bekliyor şu an
Yoksa çalıştırıp çıkması çok mantıksız
Kokar yani bi kere
Şu an o evde durman bile ona ödül değil mi ben mi yanlış düşünüyorum

Yok ya, evden ayrılsa işler gereksiz noktalara gelir bence. Küstü diye evi terketmek sağlıklı bir davranış değil ki.

Makineye çamaşır attı çıktı deyince ben de direkt onu düşündüm e o makinedeki çamaşırları boşaltmazsa kokar buruşur çok fena olur, makine durmadan eve geri gelmesi gerek aslında.
Ne güzel iste. Çamaşırları koksun , ne yapacağını sasirsin. ev işlerinin çetrefilli oldigunu böyle böyle görür.
Ben de evde asla iş yapmayan bir ergendim. Odamı toplasam annemin gözleri yasarir yani,o derece:) ne zaman kendi evime çıktım öğrenciyken. Islak bıraktığım çamaşırlarım koktu, yorgun yorgun onları asmayi, güneşte çok kalinca zebil olduğu için vakitlice toplamayı, dışarda yağmura yakalanınca camlarımin acikligi-balkondaki kilimler falan aklıma gelince yavaş yavas anladım annemin emeğinin kıymetini.
Eşinize de böyle olur umarım

Bazı erkekler kadının yokluğuyla eğitiliyor ya ondan demiştim
Ev arkadaşı gibi davranıp sabır sınamak benim katlanabileceğim birşey değil konu sahibindeki sabıra şapka çıkarıyorum

Ben size anlattığınız hikayenin gelecek fragmanını söyleyeyim, arkadaşınız 10 yıla kalmaz bedenen ve ruhen çökecek, hayatı yaşamaya mutlu olamaya hevesi kalmayacak, cinsellik bile görev gelecek ancak o laylaylom hödük kocası hayatın keyfini sürmeye devam edecek, hatta karısını içi ölmekle, kendisi ile ilgilenmemekle suçlayacak, daha sonra kendi hödüklüğü yüzünden karısı ile yaşayamadığı flörtü dışarıda yaşamaya başlayacak, eminim karısının kredisi ile aldığı mallarla keyfine bakacak, onlarla başka kadınları etkilemeye çalışacak. Bu film hiç değişmez. Erkek milleti eğer karısına acımıyor, methamet etmiyor,canını kolayca yakıyorsa emin olın hayatına kıyamadığı başka birini almıştır ya da alması çok yakındır. Ayrıca burada bile kadınların kendilerini maddi manevi sömüren erkekler hakkında ataerkil kafa yapısı ile yetişmiş diye mazur görmesine çok üzülüyorum. Bunun ataerkil kafa yapısı ile bir ilgisi yok bunun sömürme ile ilgisi var. Ataerkil kafa yapısı olsa tutarlardı bir yardımcı biter giderdi, zira şuanda Türkiyede bir sürü ev hanımı bile evine yardımcı kadın alıyor. Sorun ataerkillik olsa ev işini kendi yapmadığı sürece kimin yaptığını önemsemezdi, kadın teklifine balıklama altlardı.Bizim örfümüzde aslında kadının elinden parasının alınması, kadına hesap bile ödetmesi ayıp karşılanır. Sen iş parasınınalmaya gelince modern ol, iş yapmaya gelince ev hanımı anneni örnek göster ne güzel iş valla.
Ayrıca çalışan kadınların kocalarının kendilerine ihtiyaç ve isteklerini almasına ses çıkarmamasını, ortak bütçeden yemeğe, kahve içmeye, sinemaya götürmesini, beraber tatile gitmeyi lütuf gibi görmeleri cidden çok üzücü. Siz bunları zaten bekarken kendi paranız arkadaşınızla yada kendiniz yapabiliyordunuz. Eşinizle beraber vakit geçirmeyi sevdiğiniz için hayatı paylaşmak üzere evlendiniz, zaten önceden yaptığınız şeyleri eşinizle yapmaya başlayınca minnet etmek neden. Bir erkeğin karısı ile sosyalleşmesi onun için fedakarlık değil ki, eğer erkek sizi buna inandırıyorsa , sizinle vakit geçirmek birşeyler yapmak yük gibi geldiği içindir. Lütfen erkeklere olması gerekeni yapıyor, zaten çevresi ile yaptığı şeyleri ara sıra sizle paylaşıyor diye iyi koca etiketi yapıştırmaktan vazgeçin. Siz böyle hissettirirseniz o da öyle görür.

Bu adam neden evlenmesin ki? Hayatında yaptığı en iyi şey evlenmek. Yoksa totosu ağ bağlardı pasaktan ıyyy .

Bu kadın neden evli ? Bütün işleri kendisi yapıyor bekar olsa onuruyla yaşar

Bence bu sıcakta kokacaklarından bîhaber çünkü muhtemelen daha önce hiç yapmadı. Ya da probisin asacağını düşünüyor. Bu ona güzel bir ders olacaktır inşallah.

Ortada çok çetin bir mücadele var, vallahi aklım hep burada, kendi eşime düşman olacağım neredeyse, erkek milletine kin beslemeye başladım. Ki benimki tatil dönemleri dışında yemek hariç her işin ucından tutar. Yemeği de ben elletmem dağınığı da eşyaları bulamayışı da sinirme dokunuyor. Tatildeyken bile haftalık temizliği beraber yaparız. Konu sahibinin kocası yerine kendi kocam elimde kalacak o noktadayım

Adam araya kaynayacak valla

Bu kadın neden evli ? Bütün işleri kendisi yapıyor bekar olsa onuruyla yaşar
Laf olsun diye evli işte. Binlerce kadın gibi. Ailesinin de durumu gayet iyi, 'babam kalpkrizi gecirir' tarzı bir ailesi yok, kendi malı mülkü,maaşı da var.
Yaşıyor işte, ömür tüketerek...
Ne on yılı, kız şimdiden ruhen çöktü.
Ama yaşıyor işte bir şekilde , mal mülk aldılar,onları ödüyorlar devamlı. Kredi borcu ortağı olarak görüyor. "İnşallah aldatır da bosanirim" falan diyor bazen, çünkü ona göre boşanmak için esaslı bir neden lazım.
Ben de açıkçası KK'da yaptığım yorumları arkadaşıma yapmıyorum. Çünkü yorum,öneri duymak isteyene yapılır. O bu hayatı kendine layık gördüyse ben sadece arkadaş olarak soylenmesini dinleyip kafasını rahatlatmak, onla beraber kocasını gömmek görevlerini üstleniyorum

Aldatınca öyle olmuyor işte. O biriken mallarıda koca bir güzel kaçırıyor, mal rejimi buna yol veriyor çünkü. Sonra adamın senelerce kendi emeği ile alınan mallarla başka kadını prenses gibi davranınca ruhen çöküyor çoğu kadın. Adam boşanma falan hikayede asıl kendi yıllarına boşa geçen ömürlerine ağlıyorlar ve dağılıyorlar. Hayat geri gelmiyor çünkü.

Bir aydır evde yoktum zaten. Bir yere gidilecekse çay ocağının yeri onun annesine yakın oraya gidebilir bence.

Doğrudur. Ben ona yorum yapmayı yıllar önce bıraktım açıkçası. Bu hayatı kendine reva görüyorsa yaşasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…