-
- Konu Sahibi Probisinkokusu
Boşanın tek kişilik temizliğini kendisi yapsın bu halde bile yapmaz evini b.k götürür. İşlerin ayrı yapıldığı ev arkadaşlığı yok ki neyin kafasında? Öğrenci evlerinde bile ayrı iş yapilinca 3 4 ay içinde anlasamamazlik oluyor ayrı eve çıkıyorlar.İki kişi için yardımcıya gerek yokmuş. O kendi işini temizliğini yaparmış. Ben böyle yaparsam hizmetçilik olarak görürsem tabiki yemeğimi yemezmiş. Evde ev arkadaşı gibi yaşayalımmış. Falanmış filanmış.
Çok zorlandığının farkındayız. Burada kimse sana kıyamıyor. Kknın ezen geçen kadrosu bile sana sabırla güzel güzel konuşuyor. Allahtan naifliğinin yanında kararlı ve tutarlı bir yapın var. Mücadeleyi bırakmıyorsum. Böyle de devam edeceksin. Olmadı inceldiği yerden kopacak. Çabanı takdir ediyorum.Şuan sizler sadece okuduklarınıza bakarak sinirleniyorsunuz. Ben bunları duyuyor bu tavra maruz kalıyor yaklaşık 10 gündür bu durumlar baş etmeye çalışıyorum. İnanın o kadar zorlanıyorum ki.
Üstelik bu arada sizin yazdıklarınız ve benim ilişkimizi evliliğimizi gözden geçirmem ile artan farkındalığımdan dolayı bencil olması merhametsiz olması, empati kuramaması,değer vermemesi ve hatta hiç sevilmemiş olma duyguları ile de baş etmeye çalışıyorum.
Buraya yazabiliyor olmak benim için kıymetli bana destek olmanızda öyle.
Bana bunu hatırlattınız. Bir gün böyle bir kadin olmamanızı umarak paylaşıyorum. Dilerim kendinize yakışan hayata yürürsünüz.Evlendiğimden beri o kadar değiştim ki bütün güzel huylarımı kaybettim. O böyle Kaya gibi dururken ben pasif agresif sürekli sinirlenen bir insana dönüştüm.
Aynen bana da bunu hatırlattı ama bulamamıştımBana bunu hatırlattınız. Bir gün böyle bir kadin olmamanızı umarak paylaşıyorum. Dilerim kendinize yakışan hayata yürürsünüz.
bir diger cozum de ev disi isleri yaptirmak olabilir. ama sizin cocuk olmadigi cin boyle isler cok olmayabilir. bizde mesela markete gitmek, arabayi tamir ettirmek, cocuklari doktora goturmek, aktiviteye goturmek, evin tamirleri, arabalarin bakimi. cocuklarin banyo yaptirilmasi vs esimin uzerinde. ev islerine daha az yardim ediyor.
İki kişi için yardımcıya gerek yokmuş. O kendi işini temizliğini yaparmış. Ben böyle yaparsam hizmetçilik olarak görürsem tabiki yemeğimi yemezmiş. Evde ev arkadaşı gibi yaşayalımmış. Falanmış filanmış.
Bir üye konuda geçen koca için "fırsatçı sırtlan" demişti çok güldüm. Ataerkil kafa yapısı olsa gurur yapar gerçekten karısının parasını istemeyi bırak, dokunmaz bile köy kenara falan der yani.Neden onay bekliyorsunuz temizlikçi için anlamadım. Çalışan kadinsiniz çağırın gelsin biri işte. Sormanizi bile garip buldum yanlış anlamayın. Eşiniz sizi dusunmuyorsa siz kendinizi düşüneceksiniz. Çoğu kadının kocası aman karicim yoruluyor bir yardimci tutalım hemen demiyor zatenbence bu kadar olaylar büyümeden cagirmaliydiniz birini. Eşinizin karakteri değişmez. Arkadaşların dediği gibi ataerkil değil eşiniz ataerkil erkek eşinin maaşına dokunmayı bile gurur sayar. Bakın benim eşim o dedikleri ataerkilden ben çalışmıyorum ev işleri bende ev geçimi eşimde. Bence adil bölüşüm. Tabii ki yetemiyorum eve ama eşimin basinin etini yemektense kadın geliyor eve. eşimin soylenerek yapacağı bir ev süpürme isindense dip köşe temizleyen kadını tercih ederim :))
Kesinlikle asla yanlış bir şey söylememişsin. Davranislarinda da yanlis bir şey yok (bana göre tek yanlış kendin odedigin halde adamın senin isteklerine hayır dememesini lütuf sayman. Zaten tutumlu kadinsin, lükse kaçan,saçma bir şey istememissin. Robot süpürge/temizlikçi falan işini kolaylastiracak bir şey istesen ona hayir diyebilir).Beğenmelerinden anladım bir yorumun gelmek üzere olduğunu
Nasıl güzel manipüle ediyor görmeniz lazım. Kaç gündür susmak iyice birikmişti bende. Bugün konuşunca rahatladım biraz. Doğruyu konuşmaya tahammülü yok. Ben konuşmayınca kafası rahatmış. Hazmedemiyor çünkü.
Özellikle araba kullanma konusundaki düşünceleriniz şu süreçte kafasını dağıtmaya da çok yarar, ilerisi için de çok rahat edeceği bir kazanım olur. Hem de sürekli biri kullanınca arabayı artık o araba onun gibi birşey oluyor. Arabayı bırakır mısın bana lazım demek konu sahibi için de iyi gelecek, gezsin dolaşsın bunca sene canı çıkmıştır meslek sahibi olucam diye çatır çatır harcasın. Bak tutumlu olunca kimse Allah razı olsun dememiş. Konu sahibi "ama benzin parası ne olacak ? Düğün borçlarımız da var "diyen içindeki sesin ağzına terlikle vur ve gönlünce gezmeye başlaKesinlikle asla yanlış bir şey söylememişsin. Davranislarinda da yanlis bir şey yok (bana göre tek yanlış kendin odedigin halde adamın senin isteklerine hayır dememesini lütuf sayman. Zaten tutumlu kadinsin, lükse kaçan,saçma bir şey istememissin. Robot süpürge/temizlikçi falan işini kolaylastiracak bir şey istesen ona hayir diyebilir).
Ozenmiyor muydu arkadaslarinin karılarına, annesine. Onlar gibi takıl işte:) aranız biraz düzelsin de harçlık al hatta arasıra. Dediğin gibi kırmızı ayakkabı beğen, ona aldır. Eve lazım de airfry aldır kartıyla. Sonuçta calismasan o ödeyecekti her şeyi:))) sonuçta okey arkadaşları da kendileri ödüyor karilarinin tüm isteklerini, evin ihtiyaçlarını:)
Sen de parani harcayacak keyifli seyler bul kendine. "Ailemin arabası yoktu" demişsin. Büyük ihtimalle varlık görmeden büyüdün, ailenin olmayan parasıni saçmadan-ekonomikce okudun, çabucak atandın doğuda yapacak bir şeyi olmayan bir köyde yıllarını geçirdin, ciddi ilişkin olduğu için paranla çeyiz aldın, kalan birikimi de zaten kocan araba alsın diye verdin,şimdi de maaş geldiği gibi gidiyor.
Belki de hiç paranı gönlünce harcamadin. Önce bence bunu yap. Sana Cook iyi gelecektir.
Mesela özel hoca tut,ehliyet al. Hem meşgale olur sana da. Ehliyet aldıktan sonra sık sık arabayi al:) sonuçta senin araban. Otobüslerde sürünme, her yere arabayla git.
Yükselen yaymişsin,seversin. Sömestr, yaz tatili için eşinle gidecek tatiller al. Senin tatilin daha çok, kendine kültür turları al diyar diyar Anadolu'yu gez:)
okulda giyecek güzel kiyafetler al, kuaföre git saclarina bakım yaptır , güzelce kesim yaptır. Hiç manikur pedikür yaptırdin mi? Yaptirmadiysan bunları yaptır:) kendini simart. Hatta cilt bakımlarına gir üç haftada bir . Ben çalışırken düzenli olarak gidiyordum, bir saat mincikliyorlar suratını, o kadar rahatlatıcı ki. Işıl ışıl parlıyor cildin. Ne bileyim,ihtiyacın varsa mezoterapi - c vitamini/kolojen iğnesi falan yaptır yuzune. Cildin kendi kendini toparlasin. Hala halletmediysen lazer epilasyona git,bu kış o işi hallet. Terapiye gidiyormussun zaten. Ona devam et.
Varsa heves ettiğin ama içinden 'ne gerek var' dediğin bir hobin,ona başla..mesela dikiş makinası al, fotoğraf makinası,bisiklet... Artık neyse isteğin.
Ben gecen sene 30 yaşıma girdim. Ve o sene bir karar aldım, sevmedigimi düşündüğüm/ beceremedigimi düşündüğüm şeylere şans vericem diye.
Mesela asla dans edemem,ritim duygum yok. Hatta ne zaman düğünde piste ciksam mutlaka birileri güler. Gittim üç ay dansa yazıldım. Beceremedim ama yazıldım:) mesela kalabalık clup tarzı gürültülü yerlerden nefret ederim. Sırf sans vermek için birkaç sefer gittim (yine sevmedim). Mesela kızlarla tatil yapmaktan (eski deneyimlerim yüzünden) kaciyordum. Üç ayrı kızla üç ayrı tatil yaptim (biri kötü,biri orta ,biri gayet güzeldi). Gibi gibi... İstemesem de kendimi zorladım denemek için. Çünkü o sene benim "ön yargıları kır/şans ver" senemdi.
Sen de bu seneyi parani sadece keyfince harcamadigin,kendine yatirim yaptığın sene olan et:) içinden gelmese , 'ayy çok para sanki' desen de bir dene:) bakarsın sana çok iyi gelir.
Bir üye konuda geçen koca için "fırsatçı sırtlan" demişti çok güldüm. Ataerkil kafa yapısı olsa gurur yapar gerçekten karısının parasını istemeyi bırak, dokunmaz bile köy kenara falan der yani.
Biz birbirimize büyük harcamaları hep haber verirdik. Bir nevi haber vermek diyelim. Anneme sık gitmem, şehir dışındaki arkadaşlarıma gitmem,her istediğimi almam ailem tarafından çevre tarafından lüks sayıldığı için bende bir güzellik sayıyorum sanırım. Ama sen ve biaa üstünde durunca burnunda nimet olmadığını anladım. Etrafım sisli gibi inanın bazen gözümün önündekini göremiyorum. Her yer sisli de yolumu bulamıyor nereye gittiğimi göremiyor gibiyim.Kesinlikle asla yanlış bir şey söylememişsin. Davranislarinda da yanlis bir şey yok (bana göre tek yanlış kendin odedigin halde adamın senin isteklerine hayır dememesini lütuf sayman. Zaten tutumlu kadinsin, lükse kaçan,saçma bir şey istememissin. Robot süpürge/temizlikçi falan işini kolaylastiracak bir şey istesen ona hayir diyebilir).
Ozenmiyor muydu arkadaslarinin karılarına, annesine. Onlar gibi takıl işte:) aranız biraz düzelsin de harçlık al hatta arasıra. Dediğin gibi kırmızı ayakkabı beğen, ona aldır. Eve lazım de airfry aldır kartıyla. Sonuçta calismasan o ödeyecekti her şeyi:))) sonuçta okey arkadaşları da kendileri ödüyor karilarinin tüm isteklerini, evin ihtiyaçlarını:)
Sen de parani harcayacak keyifli seyler bul kendine. "Ailemin arabası yoktu" demişsin. Büyük ihtimalle varlık görmeden büyüdün, ailenin olmayan parasıni saçmadan-ekonomikce okudun, çabucak atandın doğuda yapacak bir şeyi olmayan bir köyde yıllarını geçirdin, ciddi ilişkin olduğu için paranla çeyiz aldın, kalan birikimi de zaten kocan araba alsın diye verdin,şimdi de maaş geldiği gibi gidiyor.
Belki de hiç paranı gönlünce harcamadin. Önce bence bunu yap. Sana Cook iyi gelecektir.
Mesela özel hoca tut,ehliyet al. Hem meşgale olur sana da. Ehliyet aldıktan sonra sık sık arabayi al:) sonuçta senin araban. Otobüslerde sürünme, her yere arabayla git.
Yükselen yaymişsin,seversin. Sömestr, yaz tatili için eşinle gidecek tatiller al. Senin tatilin daha çok, kendine kültür turları al diyar diyar Anadolu'yu gez:)
okulda giyecek güzel kiyafetler al, kuaföre git saclarina bakım yaptır , güzelce kesim yaptır. Hiç manikur pedikür yaptırdin mi? Yaptirmadiysan bunları yaptır:) kendini simart. Hatta cilt bakımlarına gir üç haftada bir . Ben çalışırken düzenli olarak gidiyordum, bir saat mincikliyorlar suratını, o kadar rahatlatıcı ki. Işıl ışıl parlıyor cildin. Ne bileyim,ihtiyacın varsa mezoterapi - c vitamini/kolojen iğnesi falan yaptır yuzune. Cildin kendi kendini toparlasin. Hala halletmediysen lazer epilasyona git,bu kış o işi hallet. Terapiye gidiyormussun zaten. Ona devam et.
Varsa heves ettiğin ama içinden 'ne gerek var' dediğin bir hobin,ona başla..mesela dikiş makinası al, fotoğraf makinası,bisiklet... Artık neyse isteğin.
Ben gecen sene 30 yaşıma girdim. Ve o sene bir karar aldım, sevmedigimi düşündüğüm/ beceremedigimi düşündüğüm şeylere şans vericem diye.
Mesela asla dans edemem,ritim duygum yok. Hatta ne zaman düğünde piste ciksam mutlaka birileri güler. Gittim üç ay dansa yazıldım. Beceremedim ama yazıldım:) mesela kalabalık clup tarzı gürültülü yerlerden nefret ederim. Sırf sans vermek için birkaç sefer gittim (yine sevmedim). Mesela kızlarla tatil yapmaktan (eski deneyimlerim yüzünden) kaciyordum. Üç ayrı kızla üç ayrı tatil yaptim (biri kötü,biri orta ,biri gayet güzeldi). Gibi gibi... İstemesem de kendimi zorladım denemek için. Çünkü o sene benim "ön yargıları kır/şans ver" senemdi.
Sen de bu seneyi parani sadece keyfince harcamadigin,kendine yatirim yaptığın sene olan et:) içinden gelmese , 'ayy çok para sanki' desen de bir dene:) bakarsın sana çok iyi gelir.
Ay lütfen cezalandırsın bu yemediği o halt kaldı.Ev arkadaşlığında seks yoktur. Bu adam sizi bir de cinslelikle mi cezalandırmak istiyor?
Buna komik emojisi verdim ama aslında şöyle güldüm.Ay lütfen cezalandırsın bu yemediği o halt kaldı.
E ne güzel iste. Hayatı yaşamayı biliyorsun demek kiBiz birbirimize büyük harcamaları hep haber verirdik. Bir nevi haber vermek diyelim. Anneme sık gitmem, şehir dışındaki arkadaşlarıma gitmem,her istediğimi almam ailem tarafından çevre tarafından lüks sayıldığı için bende bir güzellik sayıyorum sanırım. Ama sen ve biaa üstünde durunca burnunda nimet olmadığını anladım. Etrafım sisli gibi inanın bazen gözümün önündekini göremiyorum. Her yer sisli de yolumu bulamıyor nereye gittiğimi göremiyor gibiyim.
Ailemden yokluk görmedim. Orta sınıf bir aileden geldim. Doğu görevinde doğuda gezmedik il bırakmadım. Çığ düşen yerlere çıldır gölünde kar motoru kullanmışlığımız vardır. Hayatımın en güzel günleri idi sanırım ve en enerjik olduğum zamanlardı. Sonra pandemi patlak verince çok uzun sürmedi saadetim. Olduğun gibi kabul edilmek etmek,içinden geldiği gibi davranmak o kadar güzeldi ki. Siz gezmekten bahsedince anımsadım hepsini. Şimdi ayağımda bir pranga var gibi. Bir yere gitsem bile ayağım beni geri çekiyor. Bağlı hissettiriyor.
Bisiklete binmeyi çok severim sahilde uzun uzun binmeye giderim. Spora gidiyordum bayramdan önce kendime psikolojik olarak çeki düzen verince yeniden başlayacağım. Kanviçe işlerim anneme bir tanesini tablo yaptıracaktım. Ama incelik isteyen bir şey bazen kafamı toplamakta zorlanıyorum belki onu tamamlarım.
Ama dönüp dolaşıp geldiğim yer bu ev olacak. Hayatı çok doğru yaşamaya çalıştım ben. Her şey zamanında oldu. Hiç ikilemedi. Şu yaşımda 5 senelik öğretmenim. Hayatımda herkesle her şey o kadar yolundaydı ki. Bazen düşünürdüm. Allah ım beni neyle sınayacaksın. Çünkü hep şükürle sınadı. Evliliğim olacağını tahmin etmiştim. Kendimce tedbirde almıştım. Buraya yazamayacağım tedbirlerde ama yinede yeterli gelmedi.