- 27 Eylül 2021
- 1.848
- 3.836
-
- Konu Sahibi Probisinkokusu
- #661
Çok tuhaf cidden. İnsan evladının eziyetli bir hayat yaşamasını neden ister? Kayınvalidemin laf etmediği şeylere öz babamın laf etmesi beni çıldırtıyor. He tabii 33 yıllık hayatımda sadece 1 kez, evlenmeye karar verdiğimde bana benimle gurur duyduğunu söylemiş olması bir de.Bu benim annem. Şu an hamileyim mutfağa giremiyorum eşim yapıyor yemekleri annem biliyor beni sana koca düşmemiş ki felan diyor. Her seferinde sirıslıyy anne oluyorum
Hiç sorma gören de babam anneme çektirmiş sanır halbuki dünyanın en naif insanalrından biridir. Anneme destek olur, iş bölümü, yardım vs.Çok tuhaf cidden. İnsan evladının eziyetli bir hayat yaşamasını neden ister? Kayınvalidemin laf etmediği şeylere öz babamın laf etmesi beni çıldırtıyor. He tabii 33 yıllık hayatımda sadece 1 kez, evlenmeye karar verdiğimde bana benimle gurur duyduğunu söylemiş olması bir de.
İçinde bastırılmış bir düşmanlık var demek ki yaptığı işlere karşı. Kendi yapıyor bir şekilde ok. Ama başkaları yapınca ortaya çıkıyor gerçek düşüncesi ve bu daha da kötü bence.Hiç sorma gören de babam anneme çektirmiş sanır halbuki dünyanın en naif insanalrından biridir. Anneme destek olur, iş bölümü, yardım vs.
Ama eşim görece daha zor bir insan olsa sanki daha hoşuna gidecek gibi
Kesinlikle. Yemek, bulaşık, temizlik çoğu işi paylaştığım bir eşim var fakat yine de işlerin büyük yükü bendeymis gibi hissediyorum ve bazen yetişememek çok ama çok yoruyor. Sizi düşünemiyorum bile.. sakın yumuşamayınMantık, eğitime yaşa kültürel farklılığa bakmıyor. Realist ve adil bir şekilde birazcık farkındalık ile bakınca herkes anlar evliliğin kadın içim yük olduğunu.
Ya benim eşim senelerce yalnız yaşamış ama o da öğrenmemiş. Yapmıyor yani. Yardım istersem zorla yardım ediyor çünkü zevk almıyor (e ben de çok keyif aldığım için yapmıyorum herhalde) Sonra bana diyor ki sen de yapma boşver. Evi b.k götürse umurunda değil. Biz de arada bir temizliğe yardımcı çağırıyoruz.Böyle gelmiş böyle gider büyük konuşmak istemiyorum ama bekarken ailesinden ayrı evde yaşamamış,aynı evde yaşamadığım adamla evlenmem. Mesela bazı erkekler özellikle öğretmen istiyor 3 de evde olsun yemek yapsın, çocuk baksın,temizlik yapsın bende yayilayim kafasında. Ev işi çok önemli sizde yapmayın bence yemeği dışarıdan yiyin,çamaşırları yıkamayın, ütülemeyin, ev pis kalsın önemli değil,akşamları da kız arkadaşlarınızla çıkıp çay kahve için. Hayat müşterek.
Eşim çok nettir bu konularda, evlenmeden önce konuşmuştuk tabii ki ama ben yine de bir erkeğin ne kadar ev işine hakim olabileceği konusunda maalesef önyargılara sahiptim. 3 yıldır bir gün bile sektirmeden sabah yatağı o toplar. Süpürge ve ütü işi tamamen onda. Balkonları her zaman o yıkar. Bulaşık makinesini ben doldurduysam o boşaltır. Sabah ben erken uyandığım için ben kahvaltı hazırlarım ama uyanabildiyse kahvaltı hazırlamaya çalışır, haftada 1 gün bile olsa akşam yemek yapar - diğer günler bende. Ben çamaşır yıkar, vileda yaparım. Banyoyu her zaman ben temizlerim. Tozları ikimizden biri alır. Çöpleri dönüşümlü çıkarırız. Hafta içi akşamları yarım saat uğraşsak ev mis gibi oluyor. Zaten robot süpürge inanılmaz yük aldı üstmden. Haftasonları evde koy g.tüne kuralı geçerli. Birlikte rahatça kirletmeyeceksek niye temizliyoruz mantığı. Arkadaşlarımız gelir, birlikte servis yaparız. Mutfak dağ olsa umrumuzda olmaz. Yani eşimin de bir gün olsun şikayet ettiğini duymadım. Hatta birkaç kez “sürekli arkamı toplasan sana saygımı kaybederdim” demişliği var. Dışarıda çalışmaya gelince, ikimiz de aşağı yukarı aynı mesaiyi yapıyoruz. O benden daha fazla kazanıyor ama eve eşit para getiriyoruz, fazladan kazandığı parayı yatırım yapmasını sağlıyorum. Birbirimize iş konusunda da destek oluruz. Finansal konularda birbirimize bahsetmeden bir adım atmayız. Bence olması gereken bu, ben de buna göre bir adam seçip onunla evlendim. Hayatı boyunca geniş ailesine çekirdek ailesinden daha çok değer vermiş babam bunları görünce beyni zonkluyor. Annemi ve bizi senelerce amcamlara, yengemlere ezdiren bir adam olarak benim tek bir üzüntümden dolayı abisi ve yengesiyle ilişkisini bıçak gibi kesen kocamı ayıplıyor. Ayıplasın. Burası artık benim çöplüğüm. Hayat müşterekse neden bazılarına daha müşterek? Benim kendi geniş aileme hiç inancım kalmadı maalesef.Hiç sorma gören de babam anneme çektirmiş sanır halbuki dünyanın en naif insanalrından biridir. Anneme destek olur, iş bölümü, yardım vs.
Ama eşim görece daha zor bir insan olsa sanki daha hoşuna gidecek gibi
Haklısınız ama bence evi ne götürüyorsa götürsün temizlemeyin. Düzenli temizlikçi alın. Yemeği dışarıdan yiyin ya da üç çeşit yemek yapacağım diye uğraşmayın. Böyle adamlardan da çocuk yapmayın tüm yükünü siz çekersinizYa benim eşim senelerce yalnız yaşamış ama o da öğrenmemiş. Yapmıyor yani. Yardım istersem zorla yardım ediyor çünkü zevk almıyor (e ben de çok keyif aldığım için yapmıyorum herhalde) Sonra bana diyor ki sen de yapma boşver. Evi b.k götürse umurunda değil. Biz de arada bir temizliğe yardımcı çağırıyoruz.
Eve temizlikçi çağırmak konu sahibi için çözüm olarak görünüyor ama asıl sorun adamın kafasında, yani bunları "karılık görevi" olarak görüyor adam
Dediklerinize aynen katılıyorum ve uyguluyorum da. çocuk yok çok şükür. Ancak kayınvalidemler geleceği zaman sıkıntı oluyor epey.Haklısınız ama bence evi ne götürüyorsa götürsün temizlemeyin. Düzenli temizlikçi alın. Yemeği dışarıdan yiyin ya da üç çeşit yemek yapacağım diye uğraşmayın. Böyle adamlardan da çocuk yapmayın tüm yükünü siz çekersiniz
Çekirdek aileden çekip evlenince huzuru bulan kadınları okuyunca çok mutlu oluyorum.☺huzurunuz daim olsun.Eşim çok nettir bu konularda, evlenmeden önce konuşmuştuk tabii ki ama ben yine de bir erkeğin ne kadar ev işine hakim olabileceği konusunda maalesef önyargılara sahiptim. 3 yıldır bir gün bile sektirmeden sabah yatağı o toplar. Süpürge ve ütü işi tamamen onda. Balkonları her zaman o yıkar. Bulaşık makinesini ben doldurduysam o boşaltır. Sabah ben erken uyandığım için ben kahvaltı hazırlarım ama uyanabildiyse kahvaltı hazırlamaya çalışır, haftada 1 gün bile olsa akşam yemek yapar - diğer günler bende. Ben çamaşır yıkar, vileda yaparım. Banyoyu her zaman ben temizlerim. Tozları ikimizden biri alır. Çöpleri dönüşümlü çıkarırız. Hafta içi akşamları yarım saat uğraşsak ev mis gibi oluyor. Zaten robot süpürge inanılmaz yük aldı üstmden. Haftasonları evde koy g.tüne kuralı geçerli. Birlikte rahatça kirletmeyeceksek niye temizliyoruz mantığı. Arkadaşlarımız gelir, birlikte servis yaparız. Mutfak dağ olsa umrumuzda olmaz. Yani eşimin de bir gün olsun şikayet ettiğini duymadım. Hatta birkaç kez “sürekli arkamı toplasan sana saygımı kaybederdim” demişliği var. Dışarıda çalışmaya gelince, ikimiz de aşağı yukarı aynı mesaiyi yapıyoruz. O benden daha fazla kazanıyor ama eve eşit para getiriyoruz, fazladan kazandığı parayı yatırım yapmasını sağlıyorum. Birbirimize iş konusunda da destek oluruz. Finansal konularda birbirimize bahsetmeden bir adım atmayız. Bence olması gereken bu, ben de buna göre bir adam seçip onunla evlendim. Hayatı boyunca geniş ailesine çekirdek ailesinden daha çok değer vermiş babam bunları görünce beyni zonkluyor. Annemi ve bizi senelerce amcamlara, yengemlere ezdiren bir adam olarak benim tek bir üzüntümden dolayı abisi ve yengesiyle ilişkisini bıçak gibi kesen kocamı ayıplıyor. Ayıplasın. Burası artık benim çöplüğüm. Hayat müşterekse neden bazılarına daha müşterek? Benim kendi geniş aileme hiç inancım kalmadı maalesef.
Alıntı koymayı unutup cevap yazmışımÇekirdek aileden çekip evlenince huzuru bulan kadınları okuyunca çok mutlu oluyorum.☺huzurunuz daim olsun.
Bizimde geleceğin müstakbel anneleri olarak erkek evlatlarımıza kız çocuğu kadar sorumluluk vermeyi bilmemiz lazım.
Niye mayonezSize deminden beri ne anlatıyorum? Vermeyin tek kuruş eve, mayonezi bile o alsın. Ik mık derse erkek gibi geçindir evi deyin.
Çok yanlış ve ataerkil bakış açısıyla bakıyorsun. Herkesin böyle bir dünyası yok.Mantık, eğitime yaşa kültürel farklılığa bakmıyor. Realist ve adil bir şekilde birazcık farkındalık ile bakınca herkes anlar evliliğin kadın içim yük olduğunu.
Tartışma konusu neydi bu sefer? Derdi neymiş?Büyük bir tartışma daha yine anlaşılamama ile sonuçlandı.
TamamÇok yanlış ve ataerkil bakış açısıyla bakıyorsun. Herkesin böyle bir dünyası yok.
Kendini birey goren, insan gören ve bu şekilde hak talep edenlerin evlilikleri böyle değil.
Onlar işten gelip eşiyle beraber mutfağa giriyorlar. Ya da iş bolumleri oluyor. Yemeği yapan günün devaminda rahat oluyor,diğer kişi sofrayı toplayıp temizlik çay servisini yapıyor. Hayatı birbirleri için kolaylastiriyorlar.
Misal annem - babamın yüksek egitimi yok, annem ev hanımı ama evlilik onun için yük değil . Kocasının kredi kartı her zaman evde durur, adam her evden çıkarken kitaplığa nakit para koyar, asla aldığına ettiğine karışmaz,evde yemek varsa yer, yoksa ya kahvaltı hazırlar, ya tavuk kizartir, ya lahmacun söyler. Çamaşır makinasının bitiş sesini duyduysa kalkar asar, asilanlar kuruduysa katlar. Eşi hastaysa bakar , eşinin kararlarını sorgulamaz...
Şimdi bu evlilik kadın icin yük mü?
Ablam hakeza oyle, haftaici çocuğa o bakıyor diye haftasonu eşi full çocukla ilgileniyor. Kararlarına saygı duyuyor, kadinin kuaförüne - lüzumlu olmayan isteklerine hakkı yokmuş gibi muamele etmez,bilir ki o evi beraber yönetiyorlar.
Bu evlilik kadın için yük mü?
Çevremde bu şekilde tonla evlilik var. Ama evlendikleri saniye ataerkil bir kol tarafından kadının koşturduğu,adamın TV karşısında telefonla oynadigi da çok ev var.
Bunu kader gibi göremezsin, başta ataerkil adamları secmemek, eve girdigin hafta iş bölümüne başlamak, adamın özünde Tazmanya canavarı kurallarıyla yaşadığını farkedince de geç olmadan yollari ayırmak lazım.
Evlendiği gibi işten gelip mutfağa koşup, maaşından büyükçe payı kocaya verip ,bu krallik kurallarını normallestirip sonradan 'neden böyle oldu' diye düşünmenin yararı yok.
İki kişi için yardımcıya gerek yokmuş. O kendi işini temizliğini yaparmış. Ben böyle yaparsam hizmetçilik olarak görürsem tabiki yemeğimi yemezmiş. Evde ev arkadaşı gibi yaşayalımmış. Falanmış filanmış.Tartışma konusu neydi bu sefer? Derdi neymiş?
Bok yesin.İki kişi için yardımcıya gerek yokmuş. O kendi işini temizliğini yaparmış. Ben böyle yaparsam hizmetçilik olarak görürsem tabiki yemeğimi yemezmiş. Evde ev arkadaşı gibi yaşayalımmış. Falanmış filanmış.
Bir arpa boyu yol kat edemedik yıl dönümümüzde geçen yıldan daha kötü bir durumdayız.Bok yesin.