Hani Hayat Müşterekti?

"İki işin ucundan tutmamak için erkeklik peşine düşen düşünsün anne , sana ne Allasen ." deyiver.

Esinizin tavri bana ilginc gelmeye basladi. Bazi problemleri cozmek icin oturup saatlerce konusmaya gerek yok. Eline süpürge alip etrafı supurseydi bile bundan sonra size yardimci olacagi anlamina geliyordu, konu kapanacakti.
Adamın derdi yapmamak işte, konuşmayacak da yapmayacak da

buna üzüldüm ya.
benim annem böyle değil bak.
hatta evlenmeye hevesli de değilim ben...
e bizim de babam, annem varken iş yapmaz, kız kardeşim evli elektrikli süpürgenin bulaşık makinesinin nasıl çalıştığını bilmeyen bir mühendis eşi. 2 de çocuk var.
annemin nazarında evlilik kadının kendi kendini yüke sokması demek
ye iç gez ne diye elin oğlunun hükmü altına gireceksin, canına mı yazık değil diye düşünüyor...ev işini yapacak, anlayışlı, başka şekilde de yormayacak üzmeyecek erkek olmadığından o kadar emin ki kadın...evlenmemen skıntı değil çok normal buluyor ama diyor işte keşke gözünü karartıp çocuk yapsan...

annem ilkokul mezunu köylü bir kadın.

üstünden zaman geçmiş mesajımın ama seni biraz anladıysam her yolu denedim, elimden geleni yaptım demeden boşanmazsın diyecektim... ki zaten deniyorsun.

umarım bu süreç en hayırlı şekilde sonuçlanır.

Adamın derdi yapmamak işte, konuşmayacak da yapmayacak da
Haftada bir gün yapılacak temizlik icin gercekten buyuk tepki.

Konu sahibi ozellikle uyarmak istiyorum: bu problemi aşmadan kesinlikle cocuk sahibi olmayin. Esinizle dönüşümlü bebek bakip uyumaniz gerekecek, yemek ve temizligi söylemek bile istemiyorum ozellikle ilk 1,5ay her zamankinden cok daha fazla destege ihtiyaciniz olacak. Esinizde o potansiyeli gormuyorum

Bence sadece haftada bir yapılacak temizlik değil konu, adam döke saça geziyor. Soda şişesi içtiği yerde, çoraplar çıkardığı yerde, üzerinden çıkanlar yatak üstünde, kirliler temizler karışık. Hatta çıktığı banyoyu bile temiz bıraktığını sanmıyorum. Çünkü konu sahibi evden çıkarken temiz bıraktığım mutfağı darma duman buluyorum yazmış. Benim gözümde canlanan manzara bildiğin paşa torunu, sadece ev temizliğine yardım etmiyor diye bu kadar karışmaz ortalık. Kavga zaten adamın götürmeye zahmet etmediği çaydanlıktan çıktı.

Insan arkami toplamak, çöpümü atmak istemiyorum diye küser mi? Soylenecek cok sey var ama konu sahibini uzmek istemiyorum cok naif bir kadın.

Bu konudan ben de evliligimin ilk yillari epey cektim.
Kendimce çözümüm asgari duzeyde iş yapmak. Onun ütüsünü asla yapmam mesela, kahvaltiya kalkmiyorsa cocuklarla kendim yer toplarim, canim istemiyorsa aksamlari yemek yapmam, cocuklari alip cikiyorum parka falan onu beklemiyorum.
Yani biraz umarsiz olmak gerekiyor. Sinir ola ola o işleri yine de yapinca anlamiyorlar. Ne zaman işler aksarsa o zaman dank ediyor.
Kendini boşa harap etme. Çocuk falan da yapma bu tembel adama

Esinizin tavri bana ilginc gelmeye basladi. Bazi problemleri cozmek icin oturup saatlerce konusmaya gerek yok. Eline süpürge alip etrafı supurseydi bile bundan sonra size yardimci olacagi anlamina geliyordu, konu kapanacakti.
Dimi? En azından rengini belli et. Bı yetişkinin sorun çözme becerisi midir? Hiç sanmıyorum

Mantık, eğitime yaşa kültürel farklılığa bakmıyor. Realist ve adil bir şekilde birazcık farkındalık ile bakınca herkes anlar evliliğin kadın içim yük olduğunu.

Konu sahibini, dolan su şişesine, dökülen çöpe bile sevindiğine göre durum aynen dediğiniz gibi olmalı.

Bu benim annem. Şu an hamileyim mutfağa giremiyorum eşim yapıyor yemekleri annem biliyor beni sana koca düşmemiş ki felan diyor. Her seferinde sirıslıyy anne oluyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…