- 19 Mayıs 2020
- 46.240
- 206.600
-
- Konu Sahibi Probisinkokusu
"İki işin ucundan tutmamak için erkeklik peşine düşen düşünsün anne , sana ne Allasen ." deyiver.Hiç istememe rağmen bu durumdan anneme bahsettim. Ailemde severler eşimi. Kızım niye böyle büyüttün kızım haklısın tamam ama paran olmadan nasıl çevirecek evi dedi üzüldü. Bende bekliyorum ki Aslan kızım aferin biz seni hizmetçi ol diye mi evlendirdik diyecek
Kendi eşi yapıyor ama"İki işin ucundan tutmamak için erkeklik peşine düşen düşünsün anne , sana ne Allasen ." deyiver.
Adamın derdi yapmamak işte, konuşmayacak da yapmayacak daEsinizin tavri bana ilginc gelmeye basladi. Bazi problemleri cozmek icin oturup saatlerce konusmaya gerek yok. Eline süpürge alip etrafı supurseydi bile bundan sonra size yardimci olacagi anlamina geliyordu, konu kapanacakti.
buna üzüldüm ya.Hiç istememe rağmen bu durumdan anneme bahsettim. Ailemde severler eşimi. Kızım niye böyle büyüttün kızım haklısın tamam ama paran olmadan nasıl çevirecek evi dedi üzüldü. Bende bekliyorum ki Aslan kızım aferin biz seni hizmetçi ol diye mi evlendirdik diyecek
üstünden zaman geçmiş mesajımın ama seni biraz anladıysam her yolu denedim, elimden geleni yaptım demeden boşanmazsın diyecektim... ki zaten deniyorsun.Evet hatırlıyorum migrenimsi hoş geldin bir dertli probisin konusuna daha. Mesajınızı okurken gözlerimin dolması halis mi?Böyle tane tane nasihat verir gibi yazmışsınız sağolun.
Sizinde dediğiniz gibi aslında bende severek yapıyorum ama o en ufak şeyden kendini çekiyor yapmadığını kar sayıyor ya sanki köle işiymiş gibi o beni sinirlendiriyor işte.
Son paragraf ile ilgili bazen ortada bir sebep yokken öyle özel anlarda bile sebepsizce birden ağlıyorum desem. Sanırım içime oturmayan bir şeyler var şuan farkediyorum.
Küsme konusunu aştık en azından konuşabiliyoruz. Yinede bu evlilikte tünelin sonu boşanmak mı dersin?
Haftada bir gün yapılacak temizlik icin gercekten buyuk tepki.Adamın derdi yapmamak işte, konuşmayacak da yapmayacak da
Bence sadece haftada bir yapılacak temizlik değil konu, adam döke saça geziyor. Soda şişesi içtiği yerde, çoraplar çıkardığı yerde, üzerinden çıkanlar yatak üstünde, kirliler temizler karışık. Hatta çıktığı banyoyu bile temiz bıraktığını sanmıyorum. Çünkü konu sahibi evden çıkarken temiz bıraktığım mutfağı darma duman buluyorum yazmış. Benim gözümde canlanan manzara bildiğin paşa torunu, sadece ev temizliğine yardım etmiyor diye bu kadar karışmaz ortalık. Kavga zaten adamın götürmeye zahmet etmediği çaydanlıktan çıktı.Haftada bir gün yapılacak temizlik icin gercekten buyuk tepki.
Konu sahibi ozellikle uyarmak istiyorum: bu problemi aşmadan kesinlikle cocuk sahibi olmayin. Esinizle dönüşümlü bebek bakip uyumaniz gerekecek, yemek ve temizligi söylemek bile istemiyorum ozellikle ilk 1,5ay her zamankinden cok daha fazla destege ihtiyaciniz olacak. Esinizde o potansiyeli gormuyorum
Anneniz sizin gazınızı almak için hariçten gazel okuyor. Bence hiç takmayınKendi eşi yapıyor amadetayına girince yok kızım öyle olmaz deneye başladı. Dışı seni içi beni hesabı. Yaptım ama hele bir sor niye yaptım?
Insan arkami toplamak, çöpümü atmak istemiyorum diye küser mi? Soylenecek cok sey var ama konu sahibini uzmek istemiyorum cok naif bir kadın.Bence sadece haftada bir yapılacak temizlik değil konu, adam döke saça geziyor. Soda şişesi içtiği yerde, çoraplar çıkardığı yerde, üzerinden çıkanlar yatak üstünde, kirliler temizler karışık. Hatta çıktığı banyoyu bile temiz bıraktığını sanmıyorum. Çünkü konu sahibi evden çıkarken temiz bıraktığım mutfağı darma duman buluyorum yazmış. Benim gözümde canlanan manzara bildiğin paşa torunu, sadece ev temizliğine yardım etmiyor diye bu kadar karışmaz ortalık. Kavga zaten adamın götürmeye zahmet etmediği çaydanlıktan çıktı.
Dimi? En azından rengini belli et. Bı yetişkinin sorun çözme becerisi midir? Hiç sanmıyorumEsinizin tavri bana ilginc gelmeye basladi. Bazi problemleri cozmek icin oturup saatlerce konusmaya gerek yok. Eline süpürge alip etrafı supurseydi bile bundan sonra size yardimci olacagi anlamina geliyordu, konu kapanacakti.
Mantık, eğitime yaşa kültürel farklılığa bakmıyor. Realist ve adil bir şekilde birazcık farkındalık ile bakınca herkes anlar evliliğin kadın içim yük olduğunu.buna üzüldüm ya.
benim annem böyle değil bak.
hatta evlenmeye hevesli de değilim ben...
e bizim de babam, annem varken iş yapmaz, kız kardeşim evli elektrikli süpürgenin bulaşık makinesinin nasıl çalıştığını bilmeyen bir mühendis eşi. 2 de çocuk var.
annemin nazarında evlilik kadının kendi kendini yüke sokması demek
ye iç gez ne diye elin oğlunun hükmü altına gireceksin, canına mı yazık değil diye düşünüyor...ev işini yapacak, anlayışlı, başka şekilde de yormayacak üzmeyecek erkek olmadığından o kadar emin ki kadın...evlenmemen skıntı değil çok normal buluyor ama diyor işte keşke gözünü karartıp çocuk yapsan...
annem ilkokul mezunu köylü bir kadın.
bugün evde değildim.Durumlar aynı mı probisin?
Konu sahibini, dolan su şişesine, dökülen çöpe bile sevindiğine göre durum aynen dediğiniz gibi olmalı.Bence sadece haftada bir yapılacak temizlik değil konu, adam döke saça geziyor. Soda şişesi içtiği yerde, çoraplar çıkardığı yerde, üzerinden çıkanlar yatak üstünde, kirliler temizler karışık. Hatta çıktığı banyoyu bile temiz bıraktığını sanmıyorum. Çünkü konu sahibi evden çıkarken temiz bıraktığım mutfağı darma duman buluyorum yazmış. Benim gözümde canlanan manzara bildiğin paşa torunu, sadece ev temizliğine yardım etmiyor diye bu kadar karışmaz ortalık. Kavga zaten adamın götürmeye zahmet etmediği çaydanlıktan çıktı.
Bu benim annem. Şu an hamileyim mutfağa giremiyorum eşim yapıyor yemekleri annem biliyor beni sana koca düşmemiş ki felan diyor. Her seferinde sirıslıyy anne oluyorumBabam eşimle birlikte temizlik yapmamıza çok kızar, beni tenhada yakaladıkça kendince nasihat verir. Bıktıracaksın adamı, erkekler bu işleri sevmez, mecbur bırakma. Elinden geldiğince sen yap, zorlanıyorsan annen yardım eder arada bir - kadının kendi evinde yaptığı hizmet yetmiyormuş gibi. İlk zamanlar şok oluyordum, laf anlatmaya çalışıyordum o işler öyle değil diye. En son bir altı ay kadar önce yeni bir araba aldık, benim üzerime olduğunu duyunca babacığım sağolsun “anası babası dururken niçin senin üstüne alıyor, abisiyle ortak değil mi şirketin üzerine alsalardı bari, ayıp ama bu” falan diyince benim bi beynim zonkladı. Milyonlarca yıl geriye gittim, döndüm. Taşı taşa vurup ateş yakmaya çalışan atalarıma kadar gittim allahıma. Hepsi aynı boktu kızlar, hepsi. Sakın bir de ailene laf anlatma stresine girip kendini heba etme.