- 19 Mayıs 2020
- 46.241
- 206.607
-
- Konu Sahibi Probisinkokusu
İşten gelip yan devrilmek. Oooh.Esinizin kurdugu cümlelerde mantik hatasi var. Ev isi hizmetcilik değil, kadinin gorevi ise maasinizi su zamana kadar almamaliydi. Kendisinin koca olarak vazifeleri nelermis?
Ne kadar vicdansizca. Halbuki kadinda ise gidiyor, yoruluyor, bir ton insanla muhattap oluyor kafasi şişiyor. Devrilip yatmak, dinlenmek kadinlarinda hakki. Hem maasini alayim hem çöpümü bardagimi toplasin hizmet etsin ne guzel dünya.İşten gelip yan devrilmek. Oooh.
O zaman anneaiyle yaşasaydıBen para yemeyi de bilmiyorum her gün saat 11 de kalkan her davette birini giyip birini çıkaran annesini övdü. Bende ne bilsin kendisi çalışıp kazanmayan paranın değerini dedim.( ki annesiyle hiç sorunum yok ve o da düşkün değildir. Ben annen değilim deyince konu oraya kaydı)
Ya duvar silmeye kadar öğreteceksin bunlara, hiç değilse ömürlerinde bir defa girsinler işin içine, çünkü yapmadığın şey gözüne görünmez, kendiliğinden oluyor sanırsın, anası duvarlara kadar siler paşası sanır ki duvar zaten kirlenmiyorNe kadar vicdansizca. Halbuki kadinda ise gidiyor, yoruluyor, bir ton insanla muhattap oluyor kafasi şişiyor. Devrilip yatmak, dinlenmek kadinlarinda hakki. Hem maasini alayim hem çöpümü bardagimi toplasin hizmet etsin ne guzel dünya.
Erkek cocugu olan anneler bu konulardan ders cikarsinlar. Boyle yetisen cocuklar üniversitede ayri eve cikinca makarna haslamak icin annelerini görüntülü ariyor(gozumle gormesem inanmazdim). Kendilerine bakamayacak cocuklar yetistirip baskalarinin basina atmayin.
Aynısını dedim. Sen beni kandırdın bana yalan söyledin diyorum nasıl zoruna gidiyor. Ben seni kandırmadım elimden geleni yapıyorum diyor. Sabah kullandığı ıslak mendil hala kanepenin orta yerinde duruyor. Anlatamıyorum.O zaman anneaiyle yaşasaydı
Siz Evlenmeden kartlarınızı açık oynamışsınız
Kandırmasaydı sizi
Ben artık bu işte mantık hatası aramıyorum. Anlamak isteyene söylediğim mesajlarda yazdığım her şey mantıklı.Esinizin kurdugu cümlelerde mantik hatasi var. Ev isi hizmetcilik değil, kadinin gorevi ise maasinizi su zamana kadar almamaliydi. Kendisinin koca olarak vazifeleri nelermis?
Cidden bilmiyorlar bazı şeyleriYa duvar silmeye kadar öğreteceksin bunlara, hiç değilse ömürlerinde bir defa girsinler işin içine, çünkü yapmadığın şey gözüne görünmez, kendiliğinden oluyor sanırsın, anası duvarlara kadar siler paşası sanır ki duvar zaten kirlenmiyor
Ya inanamıyorum bu adamın pasaklılığı normal değil. Yani hiçbir işin ucundan tutmayan temizlik yemek mutfak nedir bilmeyen erkekler bile mendilini çöpe atmasını bilir, ne bileyim yani en temel seviyede mi kalmış acaba eğitimi? Annesi hiç mi öğretmemis kullandığı peçeteyi çöpe atmasını. Veya o peçeteyi orada bırakırken farkında mı yaptığının? Nasıl olsa arkam toplanır modundaysa durum vahim, ama orta yerde peçete bıraktığının farkında bile değilse durum daha da vahimAynısını dedim. Sen beni kandırdın bana yalan söyledin diyorum nasıl zoruna gidiyor. Ben seni kandırmadım elimden geleni yapıyorum diyor. Sabah kullandığı ıslak mendil hala kanepenin orta yerinde duruyor. Anlatamıyorum.
Şu emojiyi ona iletinAynısını dedim. Sen beni kandırdın bana yalan söyledin diyorum nasıl zoruna gidiyor. Ben seni kandırmadım elimden geleni yapıyorum diyor. Sabah kullandığı ıslak mendil hala kanepenin orta yerinde duruyor. Anlatamıyorum.
Gösterdiniz mi o peçeteyi? Yapıyorum dediği şeyler nelerçAynısını dedim. Sen beni kandırdın bana yalan söyledin diyorum nasıl zoruna gidiyor. Ben seni kandırmadım elimden geleni yapıyorum diyor. Sabah kullandığı ıslak mendil hala kanepenin orta yerinde duruyor. Anlatamıyorum.
İçimden ne geldiğini de bilmiyorum bütün gün helak oldum derdimi anlatamamaktan. Sağlıklı bir iletişim kurmaya gönlüm yok bumum için sabrım yok. Evliliğimizin içine s*çtı bıraktı. Onunda ne hayal kırıklıkları varmış. Maaşımla ilgili planlardan bahsediyor azar.Tamam o zaman yapsın kendi işini. Sen de kendininkini yap, yaşayın ev arkadaşı gibi. Mal bu resmen.
Erkek değil evet, erkek adam maaş kartı için trip atmaz, maaşı ona vermeyince siz erkek oluyorsanız ondan iyi erkek olacağınız kesin.
Yok kuzum, bundan olmayacak, içinden sabretmek geliyorsa savaş biraz daha ama ben cevabımı aldım. Çok uzatacak bir şey yok. İki kişi için yardımcıya gerek olmadığına karar verebiliyorsa yalnız da yaşayabilir. Yaptığı şey seni manipüle edip çamura yatmak sadece
Sen sağlıklı iletişim kurabiliyorsun ama onda o kapasite yok. Hayal mayal diyerek seni manipüle etmeye çalışıyor sadece. Sanırım tek becerisi bu.İçimden ne geldiğini de bilmiyorum bütün gün helak oldum derdimi anlatamamaktan. Sağlıklı bir iletişim kurmaya gönlüm yok bumum için sabrım yok. Evliliğimizin içine s*çtı bıraktı. Onunda ne hayal kırıklıkları varmış. Maaşımla ilgili planlardan bahsediyor azar.
Beni kendince kibirli görüyor. Halbuki eşitlik istiyorum üstünlük değil. Bana verdiği şey erkekliğinden götürüyor sanki.
Demediniz mi madem ben evi işi yapacağım, kadınlık görevim bu benim, o zaman sen de erkek ol da benim para.a ihtiyaç duyma.İçimden ne geldiğini de bilmiyorum bütün gün helak oldum derdimi anlatamamaktan. Sağlıklı bir iletişim kurmaya gönlüm yok bumum için sabrım yok. Evliliğimizin içine s*çtı bıraktı. Onunda ne hayal kırıklıkları varmış. Maaşımla ilgili planlardan bahsediyor azar.
Beni kendince kibirli görüyor. Halbuki eşitlik istiyorum üstünlük değil. Bana verdiği şey erkekliğinden götürüyor sanki.
Düğün borçlarımız var kazandığımız parasında nereye harcandığını biliyorum ya bazı ihtiyaçlarımı hiç dillendirmedim bile. Çünkü biliyorum alırsak sıkışıcaz beyimiz neyin eksik diyor ya neler neler eksik deliricem gerçekten. Kendi ailesindeki kadınların bunlar hiç umrunda olmaz para varsa verilir kadına çoluğa çocuğa. Zorlanacağımızı bile bile arsız mı olmamız gerekiyor ben anlamadım ki.Fedakarlık yapmak evliliğimin en büyük hatasıymış.Erkekler anneleri gibi kadınlar için ölürler, aksini deseler de kanmayın, hele şikayet ederlerse sakın sen onun gibi olma derlerse hiç itibar etmeyin, aklınızı kullanın annesi gibi olun. Düğünde birini çıkarıp birini giyin. İnanın yaranırsınız.
En azindan tek baslarina hayatta kalmayi ogrenmeleri gerekiyor. Esim bebege bakiyor, yediriyor, altini degistiriyor, uyutuyor, ev isi yapiyor diye kayinvalidem cok bozuluyordu. Birgun hasta olsam, cocugu birakip gitmem gerekse ne olacak dedim, bize birakirsin ne olacak diyordu, basti memlektine gitti bu yaz basinda. Gorumcelerimde gittiler, kimse kalmadi etrafta. Dedigim de oldu zaten hastalandim, mayıs ayindan beri ayda 2 kez doktora gidiyorum. Esimden baska cocugu birakabilecegim kimse yok. Erkek çocuklarını sanki hic kotu gun gormeyecekmis, yalniz kalmayacaklarmis gibi yetistiriyorlar. Halbuki istediklerinde bizler kadar güzel bebek bakiyor temizlik yapıyorlar.Ya duvar silmeye kadar öğreteceksin bunlara, hiç değilse ömürlerinde bir defa girsinler işin içine, çünkü yapmadığın şey gözüne görünmez, kendiliğinden oluyor sanırsın, anası duvarlara kadar siler paşası sanır ki duvar zaten kirlenmiyor
Sanırım bir senelik evlisiniz. Ne zaman farketmeye başladınız bu maddi konularda size olan tutumunu? Diğer pasaklılığı sormuyorum bile herhalde ilk gün belli etmiştir kendiniDüğün borçlarımız var kazandığımız parasında nereye harcandığını biliyorum ya bazı ihtiyaçlarımı hiç dillendirmedim bile. Çünkü biliyorum alırsak sıkışıcaz beyimiz neyin eksik diyor ya neler neler eksik deliricem gerçekten. Kendi ailesindeki kadınların bunlar hiç umrunda olmaz para varsa verilir kadına çoluğa çocuğa. Zorlanacağımızı bile bile arsız mı olmamız gerekiyor ben anlamadım ki.Fedakarlık yapmak evliliğimin en büyük hatasıymış.
O evde işin ucundan tutacak ama bunu beni manipüle ede ede yapacak. Evet ev işi bitecek ama bizi bitire bitire. Kedi köpek gibi sürekliProbis
Eğer boşanmayacağınızı ve atıyorum 50 yıl evli kalacağınızı düşünürsek bu kavganın sonucu hayatının 50 yılını şekillendirecek. Eğer boyun eğersen ömrün onun temizliğini yapmakla geçecek. Eğer direnirsen o bir şeylerin ucundan tutmak zorunda kalacak. Ve müşterek bir hayatınız olacak.
Neyini kabullenemiyor ben anlamıyorum cidden. Alt tarafı süpürge tutacak makina boialtacak. Bu kadar koyan ne? Pipisi mi düşermişO evde işin ucundan tutacak ama bunu beni manipüle ede ede yapacak. Evet ev işi bitecek ama bizi bitire bitire. Kedi köpek gibi sürekli