- 28 Mart 2020
- 21.283
- 64.537
-
- Konu Sahibi Probisinkokusu
Yok parama acısam zamanında bu kadar fedakarlık yapmam. Paraya acıdığım yok ama biz evli bir çift olarak konuşarak sorunumuzu çözemeyecek miyiz ya. İki yetişkin insan gibi konuşamayacak mıyız bu nasıl iş.
Karşıma alıp konuşmayı daha öncede denedim. Sizce mesaj olarak yazmadan önce veya bir yıldan önce hiç mi oturup bu konuyu konuşmadık? Konuşarak yazarak sonuç alamadığım için işi davranışa söktüm bu sefer.Peki bunu yaparak ne kazanacak sizce, siz patlayacaksınız o patlayacak, zaten çözüm yolunda bir adımı olmadığı gibi bir çabasıda yok ne olmasını bekliyorsunuz? Bence alın karşınıza adam gibi konuşun bu şartlarda bir evlilik istemediğinizi söyleyin seçeneklerinizi sunun, zaten siz sadece eşinizin size destek olmasını, büyük ev işlerinde de en azından bir gün yardımcı almayı istiyorsunuz, robot süpürge gibi teknolojik aletlerle işinizi kolaylaştırmayı istiyorsunuz. Zaten eşiniz sizi gerçekten seviyorsa kabul edilmeyecek birşey değil beklentiniz.. Üstelik kadınlığı ile vurulan, hizmetçi yerine konulanda sizsiniz ancak bunları affetmeye razısınız sadece bu sorun çözülsün istiyorsunuz. Alın karşınıza konuşun, ben çok duygusalım yapamam diyorsunuz bence bir terapistle görüşün ve eşli terapi alın azıcık evliliğine ve size değer veriyorsa geri adım atar zaten makul seçenekleri bir uzmanda sununca. Restleşerek bir yere varamazsınız,, kararlı olun, şartlarınızı ve gerekçelerinizi sunun, çözüm yollarınızı söyleyin, onun bu konuda mantıklı sizi tatmin eden bir çözümü vsr mı diye sorun. Bu aşamadan sonrada eşiniz eğer hala geri adım atmıyorsa yapacak birşey kalmıyor. Zaten eşiniz size ve evliliğinize gerçekten değer veriyorsa bir adım atar, yapmıyorsa sizde eşinizin gözündeki ve kalbindeki yerinizi görmüş olursunuz.
Aslında temizliğin gölgesindeki zihniyet temelde kabul edemediğim.Temizliği idare edeyim(mesela) ama zihniyet her yerde gösterecek kendini.Ya ben birçok üyenin aksine şöyle de düşünüyorum aslında eğer eşinizin tek kötü özelliği temizlik yapmaması ise onun kısmını parayla halledin, tabi ki tavrı tarzı uslubü hoş değil onu kesinlikle savunmuyorum bence dibine kadar haksız ama bu sebepten evliliğinizi bitirmeden önce eşinize değil fakat evliliğinize böyle bir şans verin.
Aslında temizliğin gölgesindeki zihniyet temelde kabul edemediğim.Temizliği idare edeyim(mesela) ama zihniyet her yerde gösterecek kendini.
Hanfendi eşimi seviyorum o yüzden boşanmadan önceki seçenekleri değerlendirmeye çalışıyorum ve bunu doğal buluyorum.Bu herife ve bu evliliğe çok fazla şans veriyorsunuz.
Hala boşanmadan önce ne yapabiliriz diyorsunuz.
Elinizdeki mal bu.
Bir elmadan portakal gibi davranmasini bekliyordunuz.
Mesele onun iş yapmaması olsa, yardımcı abla gelsin çözüm olsun. Ama değil, mesele sizin iş yapmanızın "Karılık görevi" olması.
Aslında temizliğin gölgesindeki zihniyet temelde kabul edemediğim.Temizliği idare edeyim(mesela) ama zihniyet her yerde gösterecek kendini.
Yaptığınız işin manevi değerinin yanı sıra maddi değerini görmüş. Bu gidişle okullar açılınca öyle olacak zatenYa kazandığınız paranın dışarıya aktığını görünce cidden rahatsız olacak bakın ben haftada iki gün temizlikçi aldım evime, yemeği bile yapıp bırakıyordu yıllarca pantolon gömlek ütülemedim hep kuru temizlemeye gitti, yani şu hizmetlerin parayla alındığında ne demek olduğunu anlayınca eşim koltuk siler halı fırçalar oldu. 12 yıllık evli bir kadınım
Yaptığınız işin manevi değerinin yanı sıra maddi değerini görmüş. Bu gidişle okullar açılınca öyle olacak zaten
Konu sahibi öğretmen olduğu için hep eşinden önce evde olan, şu anda da evde olan durumunda ben eylül ayı gelmeden adamın elini bile kımıldatacağını sanmıyorumVe ben böyle davranırken ortada henüz çoluk çocuk yoktu ikimiz de 08.00-17.00 benzer şartlarda çalışıyorduk, hiç üzmedim kendimi, ben kendime değer verdikçe o da mecburen değer verdi.
Konu sahibi öğretmen olduğu için hep eşinden önce evde olan, şu anda da evde olan durumunda ben eylül ayı gelmeden adamın elini bile kımıldatacağını sanmıyorumaslında olayı psikolojik savaştan çıkarıp "vallaha sen fikrini söylemezsen ben eyleme geçerim" e çevirip yardımcı arayışına girişse hem zihinsel olarak rahatlayacak hem gerçekten yükü hafifleyecek ama tabi kendisi bilir.Arkadaşım haftada 3 yarım gün yardım alıyordu böylece ev hem herdaim düzenliydi hem ütüsü filan da hallediliyordu.
bence is inada binmisBende kırılıyorum artık sinirlerim yıprandı iyice.Acaba dünden bugüne neyin değişmesini bekliyor. Hiç sanmıyorum ki oturup düşünsün kuru kuru karşı çıkmak daha mantıklı geliyor heralde. Amacı sabrımı taşırmak.
bence uzun sure sabredemezsiniz, kendinize yapacak bir seyler bulun, disari cikin, ya da eve misafir cagirin vsYok yani bu sessizliğin kime faydası var sanada yok banada. Yaparım de yapamam de şöyle yapalım de ama bir şey de. Neyse gitmişken gitsin bakalım. Ama ben ağzımı kötü açacağım açınca.
Bak hak verip yapmaması da ayrı bir dert
Kuzum yanlış anlama lütfen ama senden düşüncesini saklamışmıydı yoksa sen mi görmek istemedin? Benim eşim benim evime geldiğinde (bekar evim vardı) karides güveçler ,kağıtta kebaplar yapardı..sonra evlendik baktım kenarda oturup eleştirmenin dışında birşeye el atmak istemiyor ..yani aslında evlendim garanti oldum onun için..sonrasında zaman içinde tekrar kendimizi bulduk evi silmez ama süpürür ,kendi ütüsünü yapar..köfteyi ,balığı bu güne kadar hiç ben yapmadım derken bir şekilde kendimizce bir düzen oturttuk.Ha ben titiz bir kadın değilim onun da ekmeğini yiyorum.Çoğu zaman eşim söylüyor şuraya şu dökülmüş,şurası tozlanmış diye..ben rahatsız değilim ama sen rahatsızsan al istersen diyorumAslında temizliğin gölgesindeki zihniyet temelde kabul edemediğim.Temizliği idare edeyim(mesela) ama zihniyet her yerde gösterecek kendini.
Bizim birbirimizi evde görecek bir ortamımız olmadı hiç. Muhafazakar ailelerin çocuklarıyız. Ama ben en başta konuştum. Şimdi de soruyorum neden ben söylediğimde kabul ettin? Neden çalışan biri ile evlendin? Çok afedersiniz hem ayranım dökülmesin hem tatsız şeyler yaşanmasın durumu. O benim yine fedakarlıklarıma devam edeceğimi sanmış bence. Yada tıpkı kadınlar gibi benim için evlenince değişir diye düşündü sanırım umduğunu bulamadı banada verilen sözler tutulmadı.Kuzum yanlış anlama lütfen ama senden düşüncesini saklamışmıydı yoksa sen mi görmek istemedin? Benim eşim benim evime geldiğinde (bekar evim vardı) karides güveçler ,kağıtta kebaplar yapardı..sonra evlendik baktım kenarda oturup eleştirmenin dışında birşeye el atmak istemiyor ..yani aslında evlendim garanti oldum onun için..sonrasında zaman içinde tekrar kendimizi bulduk evi silmez ama süpürür ,kendi ütüsünü yapar..köfteyi ,balığı bu güne kadar hiç ben yapmadım derken bir şekilde kendimizce bir düzen oturttuk.Ha ben titiz bir kadın değilim onun da ekmeğini yiyorum.Çoğu zaman eşim söylüyor şuraya şu dökülmüş,şurası tozlanmış diye..ben rahatsız değilim ama sen rahatsızsan al istersen diyorumyani durumdan rahatsız olan çözümünü de kendisi sunar kuzum
Bencede amacı sabrını taşırıp senin konuşmanı sağlamak. Bir diziye mi başlasan bir şekilde oyala kendini lütfen.Bende kırılıyorum artık sinirlerim yıprandı iyice.Acaba dünden bugüne neyin değişmesini bekliyor. Hiç sanmıyorum ki oturup düşünsün kuru kuru karşı çıkmak daha mantıklı geliyor heralde. Amacı sabrımı taşırmak.
Bende yarınki seyahatten dönünce bir ayakkabı rica edeceğim kendisinden. Bendeki parayı harcadıktan sonra nerde kaldı kocalık görevi?Konu sahibi iradenizi kutlarım.
Ben olsam bu kadar karışıklığa ve strese giren kendime güzel bir hediye alır bolca alışveriş yapardım ki eşim karilik görevini yapınca kendime kalan parayı çatır çatır harcayacağımı görsün, biraz daha trip atarsam geri adım atar düşüncesinden tamamen vazgeçsin.
Her gün yatağım üstüne etiketli elbiseleri, ayakkabıları, makyaj malzemelerini koyar görmesini saglardim.
Sonuçta kadınlığın bir parçası da giyinip süslenmek değil mi? Evim tertemiz yemekler hazır bir zahmet doya doya harcayayim parayı, hatta bir süre sonra eşinizin kartından alın kocalık görevi sonuçta...
Dün 7 bölümlük mini dizi bitirdim tek günde.Bencede amacı sabrını taşırıp senin konuşmanı sağlamak. Bir diziye mi başlasan bir şekilde oyala kendini lütfen.
Ararsam bulmakta zorluk çekeceğimi sanmam. Okuldaki öğretmen arkadaşlarımın tanıdık yardımcı ablaları var. Sadece şu süreçte biraz stabil kalmak istiyorum. Bedenim çok dingin ama kafam allak bullak elimde olmadan. Her yorumu her yaşadığımızı düşünüyorum didik didik. Nerede hata yaptığımı anlamaya çalışıyorum.Bence de yarından tezi yok böylesi bi arayışa girsin evliliğim de ne olacak kafasından kurtulsun, ben o dönemde çok rahattım evim her daim düzenliydi işten eve gelince içim açılıyordu çok güzel günlerdi çookk
Zaten olur da ayrılıp yeni bir eve geçerse birsürü masrafı olacak duygusal yükü geçtim maddi zarardan bahsediyorum, an itibariyle harcasın parasını kendi konforu için konu kapansın. Bir robot süpürge bir yardımcı kadına bakar bu iş.
Bu ataerkil zihniyet de öyle kolay kolay değişmez, çalışan kadın ezilen kadın çünkü bu çağda.