Hani Hayat Müşterekti?

Zaman aleyhine işler ben yakında başlayacağım işe zaten. Evde bekleyen hatun yok yani. E bu ayın maaşıda geçti anlaşsak bile diğer 15 i bekler artık.

Evet çok duygusal ama asla romantik değil
Oglaklar da duygusal ama romantik degildir...yine de seven insan bir çözüm arayışında olur bence...mesela eşim bu akşam ben yorgunum diye yarın giyeceklerimi utuledi sagolsun.
Şimdi romantik romantik hisse senedi inceliyoruz :))

Bence seni kendince terbiye ediyor, eğer bu işe yarar da sen gidip lütfen yemeğini ye bilmem ne dersen bundan sonraki her tartışmanın sonu böyle olacak.

Benim için çok acı olan bir olayı yazayım sana; 2 günlük bir tatil için baska bir şehre gidip oglumuzu gezdirmek istedim. Hiç istemediğim halde günlerce baskı yaparak beni o şehirdeki halasının evine götürdü çocuk için tamam dedim sorun çıkmasın diye. Ama 2 gün orda kalınca dayanamayıp patladım. kadın kalın dediği halde eve döneceğiz biz hala sağol deyip döndüm.

Bu olay üzerine benimle tam bir buçuk ay konuşmadı biliyor musun. Yılda 2 kere bile görmediği halası ve eniştesi yüzünden 10 yıllık karısıyla 1.5 ay münasebeti kesti. Ama elbette bu olayı 10 yıl her şey mükemmel olduğu halde yaşamadım ben. Sistemli olarak beni hep böyle terbiye etti aslında. Hep ağzımızın tadi bozulmasın deyip ben giderdim, bir kere de o gelsin bakalım dedim ve gelmedi.

Velhasıl sen haklısın lütfen geri adım atma! Bu iğrenç manipülasyona kanma lütfen.

Benimki boğa ama bizde de benzer durumlar var ben de oğlağım romantizmle aram açıktır ama düşünüldüğümü hissettren bir tulumba tatlısı bile seni seviyorum yerine geçer.

Sizin adınıza üzüldüm. İki gün kafa dinlemeye gitmişsiniz o ili günü de zehir etmiş. Bu kadar meraklı ise ayrıca gidilirdi. Siz tatil planı yapınca mı aklına gelmiş. Kırk yılda bir gördüğü insanlar için her gün göreceğin insanı üzmekte akıl işi değil.

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.

Bu küsmeler hiç yoktu bizde telefonda bile küstüğümde dayanamaz ilk mesajı atan hep o olurdu. Evlenince türedi bu da. Başlarda çok koyuyordu evliliğimizin en güzel zamanlarını böyle geçirmek ama sonra farkettim ki beyimiz küsme bahanesi ile kendi özgür alanında takılıyor. Bende küsüm diye seslenmiyorum falan. Artık takılmıyorum evin ihtiyaçları ile ilgilensin benimle olan işlerini halletsin dediklerimi yapsın sorun değil küsmesi. Öyle küstüm diye yok her şeyden elini eteğini çekmek. Hiç küsmemiş gibi devam ediyordum ben.

Şuanki durumda da öyleyim. Bu da bir psikolojik şiddet elbette ama ben izin verdiğim sürece. Ben izin vermeyince çocukça tripten öteye geçemiyor davranışları.

Evet çok duygusal ama asla romantik değil
Benim kriterlerime göre benim eşimde romantik değil ama düşünceli olurlardı şaşırdım eşine küsme konusunda en iyisini yapıyorsun görmezden gelmeye devam et.
Benim eşimde nişanlılık döneminde küsmezdi hiç. Bir dakikaya geri arardı "seninle böyle uyuyamadim" diye ama şimdi böylesi zamanlarda bir süre sessiz kalabilir. Evlenince böyle oluyorlar demek:) sessiz kalıp iyice dönüşüp kendisi geliyor yanıma. Bende alıştım artık bazen tezcanlı olsam da. Neyse ki çok olmadı ama olabiliyor böyle şeyler.
Dikkate almamak en iyisi:)

Vay canına ya ev işi yapmamak için adamın girdiği hallere bak

O adam seni seviyorum demese de olur
Evet söylemese de olur,bir de çocuk olunca işler çok değişiyor ne kadar yorulduğumu goruyor, birazcık merhamet çok zor değil...
Bir de sizin elinizde ataerkil fikirler çok baskın. ..bence asıl bu fikir yapısı ile mücadele etmek zor.

Bir erkeğin çalışan karısına yardımcı olup işleri paylaşması, ev işleri konudunda çok meyli yoksa bile en azından haftada bir iki gün kadın almayı teklif etmesi için romamtik olmasına gerek yok ki. Bu sevmekle merhametle ilgili bir durum. Eşinin konu sahibine merhameti.yok bana kalırsa. Kaldı ki konu sahibi bana alınmayın ama sizin evlenmeden önce güzel bir.ilişkiniz yokmuş ama siz.farkında değilmişsiniz. Kendiniz anlatıyorsunuz, her zor günğnde yanında oldum, parasız kaldı ben gönderdim, araba almak istedi kendi bekarlık zamanındaki birikimimi mehrimi verdim, yeri geldi yanıma gelmesi için bile ben yardımcı oldum diye. Adam evlenmek için bile sizden kredi çekmenizi beklemiş eğer karşı çıkmasaymışsınız, evlenmeden barışma mesajlarını o atıyormuş zira sizin gibi büyük balığı kaçırmak istememiş, evlendi şimdi sizim karakterinizi biliyor, boşanma yoluna kolay kolay girmeyeceğinizi biliyor gerçek özüne dönüyor ve aklınca sizi cezalandırıyor. Bir yakınımın koca seçmek ile.ilgili.bir lafı vardı, koca seçerken kocanınn tatlı diline gülen yüzüne kanmayacaksın, sana merhameti var mı kendinden çok seni düşünüyor mu ona bakacaksın diye. Bir kere sizin kocanız size verdiği değeride sizi ne kadar düşündüğü de arabayı kendi üstüne alarak belli etmiş zaten. Ayrıca hadi ev.işlerini sevmiyor, siz zorlanıyorsunuz ve bu evliliğe birikiminizle gelip onun keyfine harcamışsınız, sizinle günlerdir tripli olacağına en azından eve yardımcı kadın almayı kendi teklif.etmesi gerekmez miydi? Size azıcık merhameti olsa ve gerçekten sevgisi olsa . Siz zaten haftada bir kadın alıp, robot süpürge almaya, diğer günlük işlerde de en azından ucundan tutmaya razısınız, bunu devlet meselesi haline getirip bu kadar büyüten, sizin kazandığınız paranın en azından yedide birini sizin yorulmanıza harcamaya layık görmeyen adamın sizi gerçeketen sevdiğini düşünmüyorum kusura bakmayın.Siz eşiniz için başından beri çok güzel bir evlilik tercihiymişsiniz sadece. Şimdi de sizi tercih nedenleri elinden kaydığı için trip atıyor.

Son düzenleme:
Olurlar dı. Dı lı geçmiş zaman artık o kadar düşünceli değil. Sayesinde ben çok düşünceli oldum. Her şeyi düşünen bir insan.

Konu burçlardan açıldığı için duygusal olmasına ama romantik olmamasına değindim. Arkadaşın eşi ile huyları benziyor diye. Yoksa elbetteki bununla alakası yok. Dünyada 12 çeşit insan yok.

Yok alınmıyorum estağfurullah. Madem herkese açık bir foruma yazdık illaki farklı sesler sert yada yumuşak sesler yükselecek.

Dediklerinizde haklı olduğunuzu düşünüyor olabilirsiniz ama ilişkimizin buraya yazdığım kadarını bilebilirsiniz. Buraya toplamda 6 yıllık bir ilişkinin her fedakarlığını yazamam ve 6 yıl bir insan aşktan gözü kör gezemez. Her şeyin farkındayım. Eşimin yaptığı fedakarlıklarında öyle. Bana yapmış olduğu psikolojik şiddetinde öyle.Yorumlarda bahsettiğim iki şey bizim ilişkimizi baltalayan bunun dışında eşim benim için hala ideal bir eş. Her evlilikte fikir ayrılığı ve çatışma olur. Kimisi küçük kimisi büyük. Önemli olan bunu iki tarafıda en az yıpratacak şekilde çözmek. Bende bunun için buradayım ve anlatılanlardan yalnız olmadığımı evliliğin ilk yıllarında insanların eşleri ile aynı sorunları yaşadığını görüyorum.

Araba kredi vb. Konulardan bahsetmişsiniz hiçbiri onun istediği gibi olmadı zaten. Buna rağmen oturup neden buna kederleneyim ki. Hoş mevcut sorunum da bunlar değil şuan.

Biz bunları konuştuk ama birkaç gündür yazıştığımız için konu başka yerlere kaydı hem biraz konu sahibinin kafasına dağıtmak istedim. Yoksa elbette romantiklik apayrı bir şey. Ve olmasa da olur belki.
Önemli olan düşünülmek, merhametini hissedebilmek.

Yalniz size katılmıyorum. Biz burada hep herkes kendi düğünü için çaba sarf etsin demiyor muyuz? Probisin düğün ve eşyalar için kredi ödemişler anladigim kadarıyla. Başka konularda takdir ettiğimiz şeyleri, neden şimdi gereksiz görelim?
Ayrıca buradan yola çıkarak seni sevmiyor demek bence aşırı bir yorum. Evet bu da bir düşünce ve böyle olduğu için sevilmediğini hissedebilir insan ama biz kültürümüzün izlerini unutuyoruz. Erkekleri bu şekilde yetiştirmekle alakalı. Seviyorlar ama bazı erkekler kadın isi olarak görüyorlar mesele bunu değiştirmek. Anneleri hic is yaptirmamis oluyor, paşam oğlum diye suyunu bile önüne koyuyorsa erkekte bunu "karılık yapmak" olarak algılıyor.
Sevilmiyor olsa başka meselelerde de hissederdi bence konu sahibi.

Ben size farklı birşeyden merhamet ve empati gibi genel bir kavramlardan bahsettim. Eşinizle ilişkinizi yakından bilemem tabi ama daha bir yıllık evlilikte çalışan eşine ev işlerinde yeterince yardımcı olmadığını ve bu işlerde de meyli olmadığını bile bile en azından yardımcı kadın fikrini sunarak size yardımcı olmaya çalışmak varken, günlerce küsüp trip atıp, üstüne sizin gayet seviyeli içten mesajınıza alttan alta aba altından sopa gösterir mesajla cevap veren adam var ortada. Sizi kadınlığınızla vurmasını eş olmayı kocanın hizmetçisi olmak gibi görmesini saymıyorum bile.Onlarca evlilik ve ilişkiye şahit oldum ve emin olun bir ilişkiyi ayakta tutan şey aşk vr sevgi kadar hatta daha fazla merhamet ve empatidir. Eşinizde ben ikisinide göremedim, aynı şey araba mevzusunda da olmuş mesela. Eşiniz böyle bir durumda sizin yerinize koyup düşünmemiş. Bu kadının evlilikten önceki şahsi birikimi ve mehir altını araba onun üstüne olsun diye düşünmemiş. Ben size atın bu kocayı boşanın falan demiyorum bu aşamada aşırı uç ve fazla tepki olur ama artık verici olmayı bırakıp, kalbinizle değil aklınızla düşünün ve biraz kendinizi ön plana alın ve realist olun ve bundan sonra önceliğiniz kendi huzurunuz ve rahatınız olsun. Temizlikçi mi almak istiyorsunuz alın, robot süpürge mi işinizi kolaylaştıracak alın, bunlar için eşinizin onayına ihityacınız yok ki kendi geliriniz varken ve eşiniz ev işlerine ortak olmuyorken ama olayın sadece temizliğe yardım etmemek olmadığınıda bilerek hareket edin. Evlilik iki kişinin çabası ile yürür siz bu konuda yeterince verici olmuşsunuz zaten, artık eşinizin birşeyler yapması lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…