- 13 Ağustos 2014
- 13.041
- 22.230
- 598
- Konu Sahibi esereklikoala
-
Ben de size katılıyorum, ev hanımı olsam zaten ona iş bırakmazdım mesela, tez canlıyımdır zaten, çalıştığım halde ben daha çok iş yapıyorum bu bi gerçek, çünkü ben ondan daha titizim, her gün tuvalet banyo temizlemeden rahat edemem kullanamam o tuvaletleri çünkü.. Haftada 1 beraber temizleriz ama ben arada 1-2 defa süpürge açarım mesela.. Bi de işyerim yakın ben daha uzun süre evde oluyorum ona göre o yüzden o gelene kadar zaten pek iş kalmaz günlük işler.. Çamaşırlar makineye atılmış, bulaşık makinesi tarafımdan kaldırılmış olur, yemek yapılmış olur o gelene kadar zaten.. Ama evde berabersek hemen hemen herşeyi beraber yaparız.Yok öyle o tv karşısında yatacak ben köle gibi çalışıcam.Yok öyle bi dünya.Buna katılmıyorum.
Köle değil evet ama erkek çalışıp evi geöiniyorsa evde duran kadın olarak neden ev işi ile ilgilenmiyeyim? Köle gibi dğeil ama kocam çalışıp yapıyorsa işini ben de evde çalışıp evini ütüsünü yaparım ve bence yapmalıyım (yine söylüyorum çalışmıyorsam)..
Mesela sen evde oluyorsun rahatsın işin yok ütüsünü yapmışsın sorun yok
Ama ev hanımıda olsan yapmak zorundasın emir erine buyruk ediyormuş gibi onu yap bunu yap öyle ütüle böyle yemek yap çoraplarım nerede diye hönküren biri olursa insanın yapası Varsa da yapmaz
Ayrıca ev hanımıda olsa yüzde yüzlük enerjisi olmaz bazen insanın
3 çocuğuyla tüm gün yemek yiyemeyenler var evin içinde
O arada ütü yapsa eline yapışmaz adamın
Ben de size katılıyorum, ev hanımı olsam zaten ona iş bırakmazdım mesela, tez canlıyımdır zaten, çalıştığım halde ben daha çok iş yapıyorum bu bi gerçek, çünkü ben ondan daha titizim, her gün tuvalet banyo temizlemeden rahat edemem kullanamam o tuvaletleri çünkü.. Haftada 1 beraber temizleriz ama ben arada 1-2 defa süpürge açarım mesela.. Bi de işyerim yakın ben daha uzun süre evde oluyorum ona göre o yüzden o gelene kadar zaten pek iş kalmaz günlük işler.. Çamaşırlar makineye atılmış, bulaşık makinesi tarafımdan kaldırılmış olur, yemek yapılmış olur o gelene kadar zaten.. Ama evde berabersek hemen hemen herşeyi beraber yaparız.Yok öyle o tv karşısında yatacak ben köle gibi çalışıcam.Yok öyle bi dünya.
benim eşim mi çıkış yapmış?Ben de bunu kastetmiştim canım. Bakın eşini zo yönden dah aılımlı bir erkekmiş hem de.
Hayret nedne böyle bir çıkış yaptı ki o zaman
Bir ev hanımı olarak kesinlikle katılıyorum buna, eşime ev icinde çay, kahve yaparım ama oda bana yapar, temizlikte yardım eder, cocuklarla ilgilenir, bu konuda hiç tavizim yoktur, hep derim bu hayatı beraber yaşıyoruz , evin ve çocukların yükünü tek başıma üstlenmem. Biz kadınlar neye yapıyorsak kendimize yapıyoruz aslındaKesinlikle kadın hem dışarıda çalışıp para getirsin hem dört dörtlük hizmet yapılsın beyefendiye
Ki ev hanımı olsa fark etmez kimse kimsenin kölesi değil
o kadar adamsa hamile eşini çalıştırmayacak o vakit madem herkes görevlerini yapacak oda kocalık vazifesini yapsın bakalımMerhaba,
Konu tamda başlıkta okuduğunuz gibi. Bu sabah eşimle büyük bir tartışma yaşadık. Konu ise şu her sabah işe gitmek için 8'de evden çıkmamız gerekiyor mesailerimiz 8:30'da başlıyor ve ben çok tutucu geri görüşlü bir yerde çalışıyorum. İşe 5 dakika geç gittiğimde patronlarım demediği lafı bırakmıyır yada tüm gün surat yapıp ters davranıyorlar. Bu sabah yine kalktık ben 8 haftalık hamileyim ve hiç gücüm yok biraz geç uyandım. Eşim normalde de benden erken uyanır ve afedersiniz gününün bir saatini tuvalette geçirir. Gece eşime yatarken giyeceklerini ütüle demiştim her zaman ki gibi sanki benim mecburiyetimmiş gibi yapmamış ütüsünü. Neyse tuvaletten 8'de çıktı ne giycem dedi bende cevap vermedim geceden de sinirliydim çünkü. Baktım bizimki gitti salona açtı tvyi oturuyor. Çıldırdım zaten geç kaldık. Bende senin hazırlanmaya niyetin yok ben otobüsle gideceğim her gün fırça yiyorum senin yüzünden diyip çıktım. Maksadım hazırlanmasını hızlandırmaktı.
Durağa gittim ne gelen var ne giden saat 20 geçiyor çıldırmak üzereydim aradım cevap vermedi tam eve doğru yürürken baktım arabayla geliyor durdu bağırmaya başladı ama nasıl bir bağırmak ben birşey anlatmaya çalışıyorum direksyonu yumrukluyor. '' Kendin giyiniyorsan beni de giydirmek zorundasın, kıyafetini hazırlıyorsan bana da hazırlamak zorundasın'' gibi birşey söyledi bağırarak. Tam ben kendime de kıyafet hazırlamadım dolabımda vardı diyecekken '' Topla eşyalarını git'' dedi. O an ne söyleyeceğimi bilemedim sadece sustum ve istemsiz olarak gözümden yaşları süzüldü. Tek kelime etmedim. Sabahtan beri arıyor cevap vermiyorum. İçimde birşeyler yanıyor sanki. Cidden son 3 haftadır hiç birşeye gücüm yok arkadaşlar. İşe gidebiliyorum sadece oda mecbur olduğum için. Bundan önce ne ütüsünü ne temizliğini aksatmış insan değilim. Yapamıyorum eve 7'de geliyorum yemek yiyip uyumak istiyorum hemen. Bu akşam eşyalarımı toplayıp gideceğim o evden. O ev benim değilmiş zaten benim olmayan yerden kovdu beni. Sinirlerim allak bullak toparlayamıyorum kendimi ne olur bana güç verin.
Ahahhah bayılıyorum böyle kadınlara, indir tabi başı döner oralardabenim eşim mi çıkış yapmış?hani nerde hemen indireyim onu o yükseklerden
Ay yanlış kişiye oldu o cümle pardon=)benim eşim mi çıkış yapmış?hani nerde hemen indireyim onu o yükseklerden
Merhaba,
Konu tamda başlıkta okuduğunuz gibi. Bu sabah eşimle büyük bir tartışma yaşadık. Konu ise şu her sabah işe gitmek için 8'de evden çıkmamız gerekiyor mesailerimiz 8:30'da başlıyor ve ben çok tutucu geri görüşlü bir yerde çalışıyorum. İşe 5 dakika geç gittiğimde patronlarım demediği lafı bırakmıyır yada tüm gün surat yapıp ters davranıyorlar. Bu sabah yine kalktık ben 8 haftalık hamileyim ve hiç gücüm yok biraz geç uyandım. Eşim normalde de benden erken uyanır ve afedersiniz gününün bir saatini tuvalette geçirir. Gece eşime yatarken giyeceklerini ütüle demiştim her zaman ki gibi sanki benim mecburiyetimmiş gibi yapmamış ütüsünü. Neyse tuvaletten 8'de çıktı ne giycem dedi bende cevap vermedim geceden de sinirliydim çünkü. Baktım bizimki gitti salona açtı tvyi oturuyor. Çıldırdım zaten geç kaldık. Bende senin hazırlanmaya niyetin yok ben otobüsle gideceğim her gün fırça yiyorum senin yüzünden diyip çıktım. Maksadım hazırlanmasını hızlandırmaktı.
Durağa gittim ne gelen var ne giden saat 20 geçiyor çıldırmak üzereydim aradım cevap vermedi tam eve doğru yürürken baktım arabayla geliyor durdu bağırmaya başladı ama nasıl bir bağırmak ben birşey anlatmaya çalışıyorum direksyonu yumrukluyor. '' Kendin giyiniyorsan beni de giydirmek zorundasın, kıyafetini hazırlıyorsan bana da hazırlamak zorundasın'' gibi birşey söyledi bağırarak. Tam ben kendime de kıyafet hazırlamadım dolabımda vardı diyecekken '' Topla eşyalarını git'' dedi. O an ne söyleyeceğimi bilemedim sadece sustum ve istemsiz olarak gözümden yaşları süzüldü. Tek kelime etmedim. Sabahtan beri arıyor cevap vermiyorum. İçimde birşeyler yanıyor sanki. Cidden son 3 haftadır hiç birşeye gücüm yok arkadaşlar. İşe gidebiliyorum sadece oda mecbur olduğum için. Bundan önce ne ütüsünü ne temizliğini aksatmış insan değilim. Yapamıyorum eve 7'de geliyorum yemek yiyip uyumak istiyorum hemen. Bu akşam eşyalarımı toplayıp gideceğim o evden. O ev benim değilmiş zaten benim olmayan yerden kovdu beni. Sinirlerim allak bullak toparlayamıyorum kendimi ne olur bana güç verin.
Cuma akşamı iş, bi yandan forum bi yandan telefonnnn.... ayayy nerdeiym benAy yanlış kişiye oldu o cümle pardon=)
Evlilikle ilgili bazı konuları okudukça şunu soruyorum kendime: İnsan zaten çok kısa olan ömrü evlenerek neden heba eder ki?
Yaa bakma gerçekten bizim millet çok acayip erkekleri yetiştirme tarzı garip analarımızın.. Eşimle müthiş iyi anlaşırız ama onda da var(dı) bi inceden ataerkillik falan.. 6 yıldır beraber yaşıyoruz 3 veya 4 kere büyük kavga ettik başlarda ve mevzu hep bu temizlik vs kavgalarıydı.. Ben yapamam falan diyodu.. Yapamazsan o zaman evlenmem senle ve tepemin attığı yerde çeker giderim diye tehdit ettim.. Dedim nedir yani pipi farkıyla mı benden öndesin de ben işleri yürütüyorum sen sefa sürüyosun hayırdır dedim.. Yapma sende temizlikçi gelsin falan diyodu saçmasapan, her gün getiririm o zaman görürsün gününü dedim.. Bunlar sanıyoki haftada bir süpür sil işler bitti, bunun ortalığı toplaması var, çamaşırı bilmemnesi yemeği var.. En sonunda bazı düzenlemeler ve anlaşmalarla ikna oldum evlenmeye.. Bi tek yemek yapmayı bilmez yumurta kırmak ve tost yapmak dışında.. Onları da hadi neyse dedim ben halledicem.. Ama yemek biter sofradan kalkar başköşeye kurulur sigaramı yakarım, devamını da o halleder.. Kardeşleri falan inanamıyo adamın masa silmesine falanAhahhah bayılıyorum böyle kadınlara, indir tabi başı döner oralarda
normal normal hepimiz öyleCuma akşamı iş, bi yandan forum bi yandan telefonnnn.... ayayy nerdeiym ben
Merhaba,
Yaa bakma gerçekten bizim millet çok acayip erkekleri yetiştirme tarzı garip analarımızın.. Eşimle müthiş iyi anlaşırız ama onda da var(dı) bi inceden ataerkillik falan.. 6 yıldır beraber yaşıyoruz 3 veya 4 kere büyük kavga ettik başlarda ve mevzu hep bu temizlik vs kavgalarıydı.. Ben yapamam falan diyodu.. Yapamazsan o zaman evlenmem senle ve tepemin attığı yerde çeker giderim diye tehdit ettim.. Dedim nedir yani pipi farkıyla mı benden öndesin de ben işleri yürütüyorum sen sefa sürüyosun hayırdır dedim.. Yapma sende temizlikçi gelsin falan diyodu saçmasapan, her gün getiririm o zaman görürsün gününü dedim.. Bunlar sanıyoki haftada bir süpür sil işler bitti, bunun ortalığı toplaması var, çamaşırı bilmemnesi yemeği var.. En sonunda bazı düzenlemeler ve anlaşmalarla ikna oldum evlenmeye.. Bi tek yemek yapmayı bilmez yumurta kırmak ve tost yapmak dışında.. Onları da hadi neyse dedim ben halledicem.. Ama yemek biter sofradan kalkar başköşeye kurulur sigaramı yakarım, devamını da o halleder.. Kardeşleri falan inanamıyo adamın masa silmesine falanNeymiş demekki isteyince oluyomuşş
ben ona cevabımı zaten haklı olduğuna dair yazdım.
Ben sizin mesajınıza cevaben yazdım. Parantez içinde de yazdım çalışmıyorsa kadın diye.
Konusa sahibi durumunda tamamen haklı.
Siz ev hanımı bile olsa yapmak zorunda değil demişsiniz ya ona deidm.
Valla 37 yaşında kadınım ütü yapmayı bilmem çünkü sevmem 1-2 denemiştim sıcaktan bunalıyorum darlanıyorum,sıkıntılı işlere gelemiyorum.. Neyseki eşimin ve benim kıyafet tarzlarımız ütü isteyen cinsten değil, perdelerim store, çarşaf falan ütülemeyi de gereksiz ve zaman kaybı olarak görüyorum.. Evimde ütü yok.. Eşime hep diyorum böyle kravatlı gömlekli işyerinde çalışsaydın kuru temizleme parasından batardık diyorum, o da ben yapardım canım kendimi ütümü diyo.. Zaten normal olanı da böyle demesi bence..
Ev hanımı olsa bi ütü yapmadı diye hamile kadının evden kovulması hakk mı olacak?Buna katılmıyorum.
Köle değil evet ama erkek çalışıp evi geöiniyorsa evde duran kadın olarak neden ev işi ile ilgilenmiyeyim? Köle gibi dğeil ama kocam çalışıp yapıyorsa işini ben de evde çalışıp evini ütüsünü yaparım ve bence yapmalıyım (yine söylüyorum çalışmıyorsam)..
İsteyince her şey oluyor. Kadınlardaki öğrenilmiş çaresizlik hariç her şey hallolur :)Yaa bakma gerçekten bizim millet çok acayip erkekleri yetiştirme tarzı garip analarımızın.. Eşimle müthiş iyi anlaşırız ama onda da var(dı) bi inceden ataerkillik falan.. 6 yıldır beraber yaşıyoruz 3 veya 4 kere büyük kavga ettik başlarda ve mevzu hep bu temizlik vs kavgalarıydı.. Ben yapamam falan diyodu.. Yapamazsan o zaman evlenmem senle ve tepemin attığı yerde çeker giderim diye tehdit ettim.. Dedim nedir yani pipi farkıyla mı benden öndesin de ben işleri yürütüyorum sen sefa sürüyosun hayırdır dedim.. Yapma sende temizlikçi gelsin falan diyodu saçmasapan, her gün getiririm o zaman görürsün gününü dedim.. Bunlar sanıyoki haftada bir süpür sil işler bitti, bunun ortalığı toplaması var, çamaşırı bilmemnesi yemeği var.. En sonunda bazı düzenlemeler ve anlaşmalarla ikna oldum evlenmeye.. Bi tek yemek yapmayı bilmez yumurta kırmak ve tost yapmak dışında.. Onları da hadi neyse dedim ben halledicem.. Ama yemek biter sofradan kalkar başköşeye kurulur sigaramı yakarım, devamını da o halleder.. Kardeşleri falan inanamıyo adamın masa silmesine falanNeymiş demekki isteyince oluyomuşş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?