Hamileyim ve eşin topla eşyalarını git dedi

"Benim dediğim olacak" kafası sevgili Nomu :) Bu ısrar annem ve kv de mevcut ondan biliyorum...31 yılık anam beni çokkk iyi tanıdığı halde hala ısrarcıdır:) Yaparım mı dediklerini, yapmam, bunu da bilir ama umut dünyası herhalde Bazı insanlar böyle biliyor musun, hiç bıkmıyorlar denemekten:)

Bu tezatlık havalardan mı?

Evlilikle ilgili bazı konuları okudukça şunu soruyorum kendime: İnsan zaten çok kısa olan ömrü evlenerek neden heba eder ki?

Kimisi cocuk sahibi olmak icin.
Kimisi ruhsatli cinsellik icin.
Kimisi de cidden aptal oldugu ve sonsuz aska inandigi icin.
En aciklisi 3. SIk, cunku gercek olan sey insanin suratina tokattan beter carpar :)

valla inceldiği yerden kopsun..
gözünün yaşıan bakmayın..
onda vicdan olsa bir kere sizin tek başınıza geç kaldığınızı bildiği halde yollara düşmenize duraklarda beklemenize zemin yaratmaz..
vicdan olsa o hamile halinizle ağzı kan olsa tükürmez..
söylenmez söyleyemez.
nasıl alıştırısan öle gidersin.. yuvanız yıkılmasın Allah korusun ama bunun acısını fitil fitil getirin ondan bir daha tel söz edemesin.

Oyyy Rabbim hayat ne yorucu!

oda değiştirmeyip te karşılıklı sinirlenmek atışmak kalp kırmak hatta şiddet görmek dahamı doğru dahamı katlanılır sizce sakin sakin konışmak anlasmak varken maalsef mutluluğumuzu kendimiz satın alacagız bunun için taktik geliştirmek zorundayız bir erkek nasıl alıştırılmışsa öyle gidiyor işte mesele para kazanıp kazanmama değil mesele orta yolu bulmak mutluluğu satın alabılmek yoksa cok kolay ne uğrasıyorsun cek git baba evıne bu adamdan koca olmaz demek ama hamile

Eğer sizden dört dörtlük bir ev hanımlığı bekliyorsa o zaman kendisi de adam olup sizi çalıştırmayacak bu kadar basit, kendinizi mecbur hissetmeyin siz de çalışıyorsunuz

Durağa gitmenizin bir manası yok ozaman ütü falan yapmak zorunda değilsiniz belki ama eşinizin çabuk hareket etmesine yardımcı olsaymışsınız
Yani bana göre gereksiz bir gerginlik yaratmışsınız birbirinize

Bugunku konularda bahsi gecen adamlari cidden parcalamak istiyorum.
Biri hamile kadini evden kovar.
Biri cocuk dusurtmeye calisir.
Birisi evladini yeni kaybetmis lohusa kadini yerin dibine sokar, elestirir.
Gercekten soylelerinin koku kurusa keske..
Bu manyaklarin hamile/ yeni dogum yapmislarla derdi ne ki.

Sakın gitmeyin. Beyfendi eğer istemiyorsa ve kolaysa kendi toplanıp gidebilir. Bu erkeklerin ortak konuttan Kadınları sürekli kovma cesareti nerden geliyor anlamıyorum. Bende sizin gibi her git dediğinde gururuma yediremez giderdim. Bi süre sonra evlilik yalama oluyor. Sakın ha çıkmayın evden istemeyen kendi gitsin.

Kimisi cocuk sahibi olmak icin.
Kimisi ruhsatli cinsellik icin.
Kimisi de cidden aptal oldugu ve sonsuz aska inandigi icin.
En aciklisi 3. SIk, cunku gercek olan sey insanin suratina tokattan beter carpar :)

Kimisi de evliliği toplumsal statü kazanmak için yapıyor. "Evli kadın" statü kazanmış kadın onlara göre.

Bu yaptığınızın iyi bir şey olduğunu düşünüp 'fedakar kadınım işte ben ya' kafasıyla yazmıyorsunuz inşallah.Yoksa burada çok konu açarsanız maalesef.
Kocanın gömleği, dedesinin,dıdısının yemeği değil sizin sorumluluğunuz.Sizin için şu an en önemli olan hatta tek önemli olan bebeğiniz ve kendi sağlığınız olmalı.
Çalışmıyordum ama hamileliğin ilk zamanları çok bulantım olunca yemeği ya eşim yapti ya dışarıdan söyledik.Ütü temizlik ya ortak ya o haftasonu yaptı.Canınızın kıymetini bilin,kendinize kıymet vermezseniz kimse size kıymet vermiyor.Riskli bir gebelik geçirirken bir de bu bencil insanlarla uğraşmayın Allah aşkına .
Eşinizle şu anda sizin ve bebeğinizin öncelikli olduğunu,üzerinden zaten sizin sorumluluğunuz olmayan yükleri alması gerektiğini konuşun anlıyorsa ne iyi,anlamazsa o eşyalarını toplayıp gitsin.

Hiç bir şey yapma evden kovduğun kadından iş bekleme diye söyle
Süründür ve ne olur bütün evin yükünü alma üstüne her akşam tost yeseydi kuru temizlemeye o kadar para verseydi belki kıymetini bilirdi

ver eline eşyalarını gitsin
sen nereye gidiyorsun
karşınızdaki ilkokul çocuğu değil ne demek 3 hafta öncesine kadar herşeyini yapıyordum
bu şekilde alışacak kendininde bir birey olduğunu öğrenecek
o öğrenirken siz de her ilkokul annesi gibi dertleneceksiniz bunlar geçecek üzülmeyin
alışacak o da
bebeğinize odaklanın kendinizi düşünün

İkiniz de çalışıyorsunuz. Demekki ev giderlerini ortak karşılıyorsunuz yanılıyor muyum? Bence bu yemeği - ütüyü ortak yapmak demektir zaten. Bunda ben tartışma bile görmüyorum...
Üstüne hamilesiniz. Çocuk da ikinizin... Kesinlikle iddialarında haksız bunda bence tartışmaya luzüm yok.
Belli ki sorunları var. İş ve ya başka bir şeyde... Ama bu sizi hamil eiken bu hale getirmek için sebep değil.
Yapabilyorsanız çıkın o evden.
Ben yazdım. Karar isizn.

Belki benden başka da yazan olmustır tüm yorumları okuyamadım ama eşinize inanılmaz sinirlendim .
Ne demek beni giydirmek zorundasın ,siz olmadan önce çıplak mı geziyordu? Sizinle böyle çirkin konuşamaz ,buna müsaade etmeyin lütfen .

Aynen bu insanlar beni çok yoruyor maalesef

Çareyi annemi hayatımdan mümkün olduğu kadar uzak tutmakla, kv yi de hayatımdan çıkarmakla buldum. Allah pişman etmesin.
Sekerim muhabbeti pek anlayamadim ama,benim annem,esimn ben, bacim, babam, annem yemek yiyorduk..
Bende birseye söylendim ama hatırlayamıyorum sanirim uff o yemekte zor pisiyor(taze fasulye) o muhabbetti galiba evde ya da ev surekli pisleniyor dedim.

Annem dedi ki kocamın önünde, "Eeee" kadınlık " öyle

Babam sinir oldu ve bende. Bende dondum dedimki neyse anne babamla biz anladik bise derdim suan ama küfür olacak babamda güldü. Insani sinir harbine sokuyorlar

yapan erkeğe bir de yakışıyor ki ütü. tabloluk manzara oluyor. şu dayatmalari gerçekmiş gibi kabullenmeyin lütfen. erkek işi kadın işi yoktur.

Bir de bunların yanında akşam çayını verdim ,meyvesini soydum götürdüm diyenler var ya ,o zaman iyice geriliyorumben okurken .
Konu sahibi sözüm size değil yanlış anlamayın lütfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…