• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyim ve eşin topla eşyalarını git dedi

Ben iki tarafın da çalıştığı evliliklerde kadın-erkek iş ayrımı görmüyorum. Evet erkek ne yazık ki biraz daha beceriksi zolduğu için mutfak işinde bazen yapmıyrlar kadın üstüne alıyor onu o durumda, erkek de ütü yapıyor mesela...
Ama bir tarafında çalışmadığı ki bu genelde kadın oluyor, kadınların 'o nedne ev işi yapmıyor ki' demesini de anlamıyorum.

Sekerim muhabbeti pek anlayamadim ama,benim annem,esimn ben, bacim, babam, annem yemek yiyorduk..
Bende birseye söylendim ama hatırlayamıyorum sanirim uff o yemekte zor pisiyor(taze fasulye) o muhabbetti galiba evde ya da ev surekli pisleniyor dedim.

Annem dedi ki kocamın önünde, "Eeee" kadınlık " öyle

Babam sinir oldu ve bende. Bende dondum dedimki neyse anne babamla biz anladik bise derdim suan ama küfür olacak babamda güldü. Insani sinir harbine sokuyorlar

Eski kafa artık onu değiştiremezsin:) Bizim konu şuydu, ısrarla karşı tarafa kendi istediğini yaptırmaya çalışan insanlar...Annem ve kv maalesef iki örneği.

Bir de esereklikoala esereklikoala içimde kalmasın söylemeden edemeyeceğim hani çok ERKEK ya sizinki, erkek adam kadına eşyalarını topla git demez, hele hamile kadına hiç demez, eğer gidilmesi gereken bi durum olduğunu düşünüyosa ceketini alır çıkar. Erkekliğin kitabını ütüyle kıyafetle, kendine hizmet ettirmekle değil de ADAM olmakla yazsın bi zahmet.

Hiç bir şey yapma evden kovduğun kadından iş bekleme diye söyle
Süründür ve ne olur bütün evin yükünü alma üstüne her akşam tost yeseydi kuru temizlemeye o kadar para verseydi belki kıymetini bilirdi

Eşim çoğu zaman tost, makarna, kıymalı yumurta falan yer. Vaktim varsa etli yemek yaparım, max üstüne pilav. Yıllardır böyle. Çünkü çok yemek seçiyor, ben de uğraşmıyorum. Sevdiği şeyleri döndürüp döndürüp yapıyorum. Yemek yoksa dışardan söylüyor. İkimiz de çalışıyoruz, normali bu.

yapan erkeğe bir de yakışıyor ki ütü. tabloluk manzara oluyor. şu dayatmalari gerçekmiş gibi kabullenmeyin lütfen. erkek işi kadın işi yoktur.
Ütüyü kadın niye daha iyi yapıyormuş
Lafa gelince biz sizden daha kuvvetliyiz muhabbeti yapıyorlar
Bir salon perdesi ütülesinlerde göstersinler güçlerini
Hem kuru temizlemecilerde dolu erkek çalışıyor hiçte sakil durmuyor ellerinde

yapan erkeğe bir de yakışıyor ki ütü. tabloluk manzara oluyor. şu dayatmalari gerçekmiş gibi kabullenmeyin lütfen. erkek işi kadın işi yoktur.
mesala kadın yemek yapar diye biliriz lakin erkek aşçılaryemek yapamıyor mu
dikiş ütü kadın işi gibi görülür erkek terxilere haksızlıktır
erkeklerin yer süpürüp toz alması evlerinde ayıplanırken birçok belediye temizlik görevlileri erkektir
insan isterse her işide yapar

Ben iki tarafın da çalıştığı evliliklerde kadın-erkek iş ayrımı görmüyorum. Evet erkek ne yazık ki biraz daha beceriksi zolduğu için mutfak işinde bazen yapmıyrlar kadın üstüne alıyor onu o durumda, erkek de ütü yapıyor mesela...
Ama bir tarafında çalışmadığı ki bu genelde kadın oluyor, kadınların 'o nedne ev işi yapmıyor ki' demesini de anlamıyorum.

Bir çok ünlü aşçı,şef erkek. Neden "beceriksiz" oluyorlar, ben buna inanmıyorum. Sadece annesi hiç yaptırmayanlar ilk başta zorlanır, tamamen bahane bu.

Erkek kardeşim benden iyi yemek, tatlı yapıyor, sofra kuruyor misafir ağırlıyor. Üstelik tek yaşıyor. Yaptığı yemekler lokanta ayarında. Ama küçüklüğünden beri her işi yaptırdı annem.

Bir çok ünlü aşçı,şef erkek. Neden "beceriksiz" oluyorlar, ben buna inanmıyorum. Sadece annesi hiç yaptırmayanlar ilk başta zorlanır, tamamen bahane bu.

Erkek kardeşim benden iyi yemek, tatlı yapıyor, sofra kuruyor misafir ağırlıyor. Üstelik tek yaşıyor. Yaptığı yemekler lokanta ayarında. Ama küçüklüğünden beri her işi yaptırdı annem.

Genel itibari ile konuşuyorum canım. Yoksa haklısın nedne olmasın.
Beceriksiz lafı evet ufkatan beridir ilgilenmediği için yoksa yetenek meselesi değil. Amacım zaten orda çalışıp çalışmama ikilemini söylemekti.

Eşim çoğu zaman tost, makarna, kıymalı yumurta falan yer. Vaktim varsa etli yemek yaparım, max üstüne pilav. Yıllardır böyle. Çünkü çok yemek seçiyor, ben de uğraşmıyorum. Sevdiği şeyleri döndürüp döndürüp yapıyorum. Yemek yoksa dışardan söylüyor. İkimiz de çalışıyoruz, normali bu.
Kesinlikle kadın hem dışarıda çalışıp para getirsin hem dört dörtlük hizmet yapılsın beyefendiye
Ki ev hanımı olsa fark etmez kimse kimsenin kölesi değil

Kesinlikle kadın hem dışarıda çalışıp para getirsin hem dört dörtlük hizmet yapılsın beyefendiye

Aynen öyle. Eşim hizmet edilmesinden hoşlanır, yalan yok, ona saygı duyduğumu ilgilendiğimi sevgimi gösterdiğimi düşünür. Ben tamamen kendi isteğimle, içimden gelirse yaparım. Sallama çay kuruyemiş götürürüm hoşuna gider. Kendime kakaolu süt yaparken ona da yaparım hoşuna gider. Ama dediğim gibi kendim istediğim zaman:)

Buna katılmıyorum.
Köle değil evet ama erkek çalışıp evi geöiniyorsa evde duran kadın olarak neden ev işi ile ilgilenmiyeyim? Köle gibi dğeil ama kocam çalışıp yapıyorsa işini ben de evde çalışıp evini ütüsünü yaparım ve bence yapmalıyım (yine söylüyorum çalışmıyorsam)..

Buna katılmıyorum.
Köle değil evet ama erkek çalışıp evi geöiniyorsa evde duran kadın olarak neden ev işi ile ilgilenmiyeyim? Köle gibi dğeil ama kocam çalışıp yapıyorsa işini ben de evde çalışıp evini ütüsünü yaparım ve bence yapmalıyım (yine söylüyorum çalışmıyorsam)..

Konu sahibi çalışıyor ve hamile ama.

Ütüyü kadın niye daha iyi yapıyormuş
Lafa gelince biz sizden daha kuvvetliyiz muhabbeti yapıyorlar
Bir salon perdesi ütülesinlerde göstersinler güçlerini
Hem kuru temizlemecilerde dolu erkek çalışıyor hiçte sakil durmuyor ellerinde
Valla 37 yaşında kadınım ütü yapmayı bilmem çünkü sevmem 1-2 denemiştim sıcaktan bunalıyorum darlanıyorum,sıkıntılı işlere gelemiyorum.. Neyseki eşimin ve benim kıyafet tarzlarımız ütü isteyen cinsten değil, perdelerim store, çarşaf falan ütülemeyi de gereksiz ve zaman kaybı olarak görüyorum.. Evimde ütü yok.. Eşime hep diyorum böyle kravatlı gömlekli işyerinde çalışsaydın kuru temizleme parasından batardık diyorum, o da ben yapardım canım kendimi ütümü diyo.. Zaten normal olanı da böyle demesi bence..

Konu sahibi çalışıyor ve hamile ama.
ben ona cevabımı zaten haklı olduğuna dair yazdım.
Ben sizin mesajınıza cevaben yazdım. Parantez içinde de yazdım çalışmıyorsa kadın diye.
Konusa sahibi durumunda tamamen haklı.
Siz ev hanımı bile olsa yapmak zorunda değil demişsiniz ya ona deidm.

Erkeklerin beceriksizligine katılıyorum.
Cnku küçükken yapmamış hep kiz çocuklari calisir erkek yatar .
Iste kucuklukten ogretmek lazım kiza salata yap diyorsak oglana da hadi sende sofrayi kur.
Yada biri süpurge tutacaksa erkek de toz alsin mesela.
Ama yok nerdeee
O yüzden büyüyünce yapmak adamlara zor geliyor. Ben yapmam erkek yapmaz diye anne kodlamis cnku
Ama kucuklukten öğrenmemesi anne sucu ise evlenince yapmamasi es sucudur.
Mecbur yapılacak tek kisi niye iki kisiyi yüklensin.

Buna katılmıyorum.
Mesela sen evde oluyorsun rahatsın işin yok ütüsünü yapmışsın sorun yok
Ama ev hanımıda olsan yapmak zorundasın emir erine buyruk ediyormuş gibi onu yap bunu yap öyle ütüle böyle yemek yap çoraplarım nerede diye hönküren biri olursa insanın yapası Varsa da yapmaz
Ayrıca ev hanımıda olsa yüzde yüzlük enerjisi olmaz bazen insanın
3 çocuğuyla tüm gün yemek yiyemeyenler var evin içinde
O arada ütü yapsa eline yapışmaz adamın

Mesela sen evde oluyorsun rahatsın işin yok ütüsünü yapmışsın sorun yok
Ama ev hanımıda olsan yapmak zorundasın emir erine buyruk ediyormuş gibi onu yap bunu yap öyle ütüle böyle yemek yap çoraplarım nerede diye hönküren biri olursa insanın yapası Varsa da yapmaz
Ayrıca ev hanımıda olsa yüzde yüzlük enerjisi olmaz bazen insanın
3 çocuğuyla tüm gün yemek yiyemeyenler var evin içinde
O arada ütü yapsa eline yapışmaz adamın

Köle değil demek derken onu kastetmiştim. Yapmak zorundasın derse birisi elbett eitici olur ve köle olur.

Kendin giyiniyorsan beni de giydirmek zorundasın, kıyafetini hazırlıyorsan bana da hazırlamak zorundasın'' gibi birşey söyledi bağırarak.Eşinizin bence problemleri var kendini sizin çocuğunuz sanıyor olabilir mi ? Psikiyatriste gitmesini isteyin gitmezse ayrılın bence yoksa bu kişiyle ömürünüzü heba ettiğinizle kalırsınız

Back
X