- 29 Temmuz 2018
- 863
- 2.291
- 113
- 28
- Konu Sahibi esereklikoala
-
Ah canım benim kıyamam sana...çok tatlısınız :) ufak karı koca tartışması ...napsın sen duraktayken kalkmış sinirle üstünü ütülemiş..ütü yaparken söylenmiş kendini doldurmuş..bu arada senin çalan teline öfkeden bakmamış hatta kendi kendine " hem ütüyü yapmamış hem ariyo" diye saymış sana...sonra o öfkeyle çıkmış evden e tabi sen de karşıdan dolu geliyosun...adam sinirden söylemiş ...ha haksız mi haksız ama gün boyuda peşindeydi..o seni sınırı geçince kırdığını anladı..valla keşke benimde sorunlarım böyle ufak tatlı atışmalar olsaydı...hamilesin hassassın..üzme kendini bunlar sorun bile değil..
Bu yorum da ciddi misiniz poliyana senmisin yineAh canım benim kıyamam sana...çok tatlısınız :) ufak karı koca tartışması ...napsın sen duraktayken kalkmış sinirle üstünü ütülemiş..ütü yaparken söylenmiş kendini doldurmuş..bu arada senin çalan teline öfkeden bakmamış hatta kendi kendine " hem ütüyü yapmamış hem ariyo" diye saymış sana...sonra o öfkeyle çıkmış evden e tabi sen de karşıdan dolu geliyosun...adam sinirden söylemiş ...ha haksız mi haksız ama gün boyuda peşindeydi..o seni sınırı geçince kırdığını anladı..valla keşke benimde sorunlarım böyle ufak tatlı atışmalar olsaydı...hamilesin hassassın..üzme kendini bunlar sorun bile değil..
Türk erkek beyin yapısı daha çalışan kadın kavramını algılıyamadı. Neyi ne kadar yapabilir yoruluyor mu düşünmüyorlar. Umarım çok çok daha anlayışlı davranır. Bi arkadaşım da eşini kızgınken evden kovmuş. Sinirden söylemiştir gün boyunca aramış zaten. Umarım düzelmiştir aranızMerhaba,
Konu tamda başlıkta okuduğunuz gibi. Bu sabah eşimle büyük bir tartışma yaşadık. Konu ise şu her sabah işe gitmek için 8'de evden çıkmamız gerekiyor mesailerimiz 8:30'da başlıyor ve ben çok tutucu geri görüşlü bir yerde çalışıyorum. İşe 5 dakika geç gittiğimde patronlarım demediği lafı bırakmıyır yada tüm gün surat yapıp ters davranıyorlar. Bu sabah yine kalktık ben 8 haftalık hamileyim ve hiç gücüm yok biraz geç uyandım. Eşim normalde de benden erken uyanır ve afedersiniz gününün bir saatini tuvalette geçirir. Gece eşime yatarken giyeceklerini ütüle demiştim her zaman ki gibi sanki benim mecburiyetimmiş gibi yapmamış ütüsünü. Neyse tuvaletten 8'de çıktı ne giycem dedi bende cevap vermedim geceden de sinirliydim çünkü. Baktım bizimki gitti salona açtı tvyi oturuyor. Çıldırdım zaten geç kaldık. Bende senin hazırlanmaya niyetin yok ben otobüsle gideceğim her gün fırça yiyorum senin yüzünden diyip çıktım. Maksadım hazırlanmasını hızlandırmaktı.
Durağa gittim ne gelen var ne giden saat 20 geçiyor çıldırmak üzereydim aradım cevap vermedi tam eve doğru yürürken baktım arabayla geliyor durdu bağırmaya başladı ama nasıl bir bağırmak ben birşey anlatmaya çalışıyorum direksyonu yumrukluyor. '' Kendin giyiniyorsan beni de giydirmek zorundasın, kıyafetini hazırlıyorsan bana da hazırlamak zorundasın'' gibi birşey söyledi bağırarak. Tam ben kendime de kıyafet hazırlamadım dolabımda vardı diyecekken '' Topla eşyalarını git'' dedi. O an ne söyleyeceğimi bilemedim sadece sustum ve istemsiz olarak gözümden yaşları süzüldü. Tek kelime etmedim. Sabahtan beri arıyor cevap vermiyorum. İçimde birşeyler yanıyor sanki. Cidden son 3 haftadır hiç birşeye gücüm yok arkadaşlar. İşe gidebiliyorum sadece oda mecbur olduğum için. Bundan önce ne ütüsünü ne temizliğini aksatmış insan değilim. Yapamıyorum eve 7'de geliyorum yemek yiyip uyumak istiyorum hemen. Bu akşam eşyalarımı toplayıp gideceğim o evden. O ev benim değilmiş zaten benim olmayan yerden kovdu beni. Sinirlerim allak bullak toparlayamıyorum kendimi ne olur bana güç verin.
yahu ben de onu diyorum. eskiden erkekler eşlerini dışarda çalıştırmazlarmış ev işi beklerlermiş. şimdiki erkekler hem dışarda hem evde çalışsın istiyorlar. e hani nerde kadın hakları.Kadın hem erkek gibi çalışsın, hem türk adetleri gibi evdeki işleri yapsın.
Ohh ne ala memleket.
Yok öyle, kadın dışarda çalışacaksa, evdeki işlerde ortak yapılacak. Yok, iş bölümü yapalım, erkek dışarı işleri, kadın ev işleri denirse ona birsey demem.
Bu yeni devir erkeklerinde ne merhamet kalmis nede vicdan.
Hem beni giydireceksin ne demek ya, kaç yaşındasın sen, altinada bez bağlasın mı, tövbe tövbeee
Merhaba,
Valla yüzde yüz haklısınız. Hamilelik zaten başlı başına zor ve anlayış gerektiren süreç. Kimsenin böyle davranmaya hakkı yok. Kımse kimsenin hizmetçisi değil. Herkes gücü oranında yardım etmeli. Kadınlar enerjileri bitmeyen süper varlıklar değil. Kadın erkek ikiside çalışıyorsa evede is bölümü olmalı tabi. Birinin yan gelip yatmaya hakki yok. Hele hamilelik sürecinde dahada anlayışlı olunması gerekiyor. Ama birazda suç birazda biz bayanların. Küçüklükten itibaren erkekleri ev işleri yapmak bayan işidir diye yetiştiriyoruz sonrada yakiniyoruz...
Konu tamda başlıkta okuduğunuz gibi. Bu sabah eşimle büyük bir tartışma yaşadık. Konu ise şu her sabah işe gitmek için 8'de evden çıkmamız gerekiyor mesailerimiz 8:30'da başlıyor ve ben çok tutucu geri görüşlü bir yerde çalışıyorum. İşe 5 dakika geç gittiğimde patronlarım demediği lafı bırakmıyır yada tüm gün surat yapıp ters davranıyorlar. Bu sabah yine kalktık ben 8 haftalık hamileyim ve hiç gücüm yok biraz geç uyandım. Eşim normalde de benden erken uyanır ve afedersiniz gününün bir saatini tuvalette geçirir. Gece eşime yatarken giyeceklerini ütüle demiştim her zaman ki gibi sanki benim mecburiyetimmiş gibi yapmamış ütüsünü. Neyse tuvaletten 8'de çıktı ne giycem dedi bende cevap vermedim geceden de sinirliydim çünkü. Baktım bizimki gitti salona açtı tvyi oturuyor. Çıldırdım zaten geç kaldık. Bende senin hazırlanmaya niyetin yok ben otobüsle gideceğim her gün fırça yiyorum senin yüzünden diyip çıktım. Maksadım hazırlanmasını hızlandırmaktı.
Durağa gittim ne gelen var ne giden saat 20 geçiyor çıldırmak üzereydim aradım cevap vermedi tam eve doğru yürürken baktım arabayla geliyor durdu bağırmaya başladı ama nasıl bir bağırmak ben birşey anlatmaya çalışıyorum direksyonu yumrukluyor. '' Kendin giyiniyorsan beni de giydirmek zorundasın, kıyafetini hazırlıyorsan bana da hazırlamak zorundasın'' gibi birşey söyledi bağırarak. Tam ben kendime de kıyafet hazırlamadım dolabımda vardı diyecekken '' Topla eşyalarını git'' dedi. O an ne söyleyeceğimi bilemedim sadece sustum ve istemsiz olarak gözümden yaşları süzüldü. Tek kelime etmedim. Sabahtan beri arıyor cevap vermiyorum. İçimde birşeyler yanıyor sanki. Cidden son 3 haftadır hiç birşeye gücüm yok arkadaşlar. İşe gidebiliyorum sadece oda mecbur olduğum için. Bundan önce ne ütüsünü ne temizliğini aksatmış insan değilim. Yapamıyorum eve 7'de geliyorum yemek yiyip uyumak istiyorum hemen. Bu akşam eşyalarımı toplayıp gideceğim o evden. O ev benim değilmiş zaten benim olmayan yerden kovdu beni. Sinirlerim allak bullak toparlayamıyorum kendimi ne olur bana güç verin.
İşte yaptığın için bekliyor.. Aynı benim eşim.. Sabaha kadar oğlum uyumuyor.. Gündüzde zerre uyumam . Sabah kalk katmer yap ev temizle.. Çoğunlukla oğlum sırtımda yaparım işleri. Artık sırt ağrım had safhada.. Akrabaları gelir 5-6 çeşit çay için birde yemeklerini yaparım.. Eşim mi? Ben gündüz oğlanı uyıturken koşar odaya uyur . Sabaha kadar yine uyur.. Horultusundan oğlan daha çok uyanır.. Dürterim, döner tekrar uyur.. Yapmamak gerekte elde değil, anaç insanlarız.. Sanki eş değil oğlumuzYok son 3 haftadır kanama alanım oluştuğu için doktor ağır iş yapma yat dinlen demesine ragmen bütün evi tek başıma temzileyip annesinden babannesine dedesine kısacası tüm ailesine varana kadar yemeğe alıp hizmet ettim sızlansam o zaman sızlanırım görünmüyor hiç. Son 3 gündür baş ağrım hiç durmadı ilaç içmedim sadece üç gündür kötüyüm diyorum.
İşte yaptığın için bekliyor.. Aynı benim eşim.. Sabaha kadar oğlum uyumuyor.. Gündüzde zerre uyumam . Sabah kalk katmer yap ev temizle.. Çoğunlukla oğlum sırtımda yaparım işleri. Artık sırt ağrım had safhada.. Akrabaları gelir 5-6 çeşit çay için birde yemeklerini yaparım.. Eşim mi? Ben gündüz oğlanı uyıturken koşar odaya uyur . Sabaha kadar yine uyur.. Horultusundan oğlan daha çok uyanır.. Dürterim, döner tekrar uyur.. Yapmamak gerekte elde değil, anaç insanlarız.. Sanki eş değil oğlumuz
gözü baya korkmuş sanırım, sizi kaybetme korkusu yetmiştir ona. bi şans daha verebilirsiniz bebeğiniz içinArkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim. İş yerlerimiz yakın ben ondan daha geç çıktığım için hergün beni gelip alıyor iş yerinden. Dün aramalarına mesajlarına cevap vermedim. Akşam üstü ''Rica ediyorum beni almaya gelme, akşam eşyalarımı toplamaya geliyorum evde olmaz, işleri zorlaştırmazsan sevinirim anahtarı ve yüzükleri eve bırakırım, çocuk senin çocuğun görmek istediğin zaman görebilirsin ama ben yokum'' yazdım. Oda tipik edebiyatlara girdi herşey bu kadar kolay mı, işte daha dün iyi ki evlenmişiz diyorduk saçmalama gibi şeyler söyledi. Bende benim için kolay, ütülerini annene yaptırırsın davayı yılbaşından sonra açarım senden herhangi bir talebim yok dedim. Tutuşmuş iş yerine geldi insanlara malzeme olmamak için bindim arabaya eve geldik aldım bavulumu topladım eşyalarımı gitmeme izin vermedi ağladı öyle demek istemedim çok sinirlendim vs vs diye.
Dedim ki ''ben senin kıyafetini ütülemek zorunda değilim, sana hizmet etmek zorunda değilim, evi temizlemek zorunda değilim şimdi ayrılmasak çocuk doğunca benim yüküm 1000 olacak en azından annemin evine gider paşa paşa yaşarım sende anana ütületirsin donlarını'' Velhasıl baya yalvardı benim senden beklentim yok yemin ederim hiç birşey yapma o sinirle ağzımdan çıktı kaç gündür yüzüme bakmıyorsun ilgi istedim gibi şeyler söyleyip yemek hazırladı. Ben hala konuşmuyorum kendisiyle kapıyı kitlediği için gidemedim evden. Ama kendisine de söyledim bugün değilse yarın, yarın olmazsa öbür gün sen kapıdan çıktığın anda gideceğim bu evden dedim. Şuan tetikte gece uyurken bile kontrol etti evde miyim diye.
tam sorumluluk almamıs erkek modeli. annene ve onun annesine rekalm etseydin . bundan sonra senden yana beklentilerini azaltsın o ev ikinizin evi temizlikte ortak yemekte biz kadınlar yapıyorsak lütfedip yapıyoruz istemediğimiz zaman elini tas aştına koyacaklar . hanilesin hassassın bizde zman zman esimle istemedn de olsa kavga anında böyle seyler dedik. alınmanda nırmal ama coxugun var onuda düsünArkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim. İş yerlerimiz yakın ben ondan daha geç çıktığım için hergün beni gelip alıyor iş yerinden. Dün aramalarına mesajlarına cevap vermedim. Akşam üstü ''Rica ediyorum beni almaya gelme, akşam eşyalarımı toplamaya geliyorum evde olmaz, işleri zorlaştırmazsan sevinirim anahtarı ve yüzükleri eve bırakırım, çocuk senin çocuğun görmek istediğin zaman görebilirsin ama ben yokum'' yazdım. Oda tipik edebiyatlara girdi herşey bu kadar kolay mı, işte daha dün iyi ki evlenmişiz diyorduk saçmalama gibi şeyler söyledi. Bende benim için kolay, ütülerini annene yaptırırsın davayı yılbaşından sonra açarım senden herhangi bir talebim yok dedim. Tutuşmuş iş yerine geldi insanlara malzeme olmamak için bindim arabaya eve geldik aldım bavulumu topladım eşyalarımı gitmeme izin vermedi ağladı öyle demek istemedim çok sinirlendim vs vs diye.
Dedim ki ''ben senin kıyafetini ütülemek zorunda değilim, sana hizmet etmek zorunda değilim, evi temizlemek zorunda değilim şimdi ayrılmasak çocuk doğunca benim yüküm 1000 olacak en azından annemin evine gider paşa paşa yaşarım sende anana ütületirsin donlarını'' Velhasıl baya yalvardı benim senden beklentim yok yemin ederim hiç birşey yapma o sinirle ağzımdan çıktı kaç gündür yüzüme bakmıyorsun ilgi istedim gibi şeyler söyleyip yemek hazırladı. Ben hala konuşmuyorum kendisiyle kapıyı kitlediği için gidemedim evden. Ama kendisine de söyledim bugün değilse yarın, yarın olmazsa öbür gün sen kapıdan çıktığın anda gideceğim bu evden dedim. Şuan tetikte gece uyurken bile kontrol etti evde miyim diye.
Hazir firsatini yakalamissin is bölümü yap. Camasir utu sende yemek bulasik bende gibi.
Camasor makimasini calistirip asmak bulasik makinasini dizmek bileğini cok yormasa gerek. Camasir asmaknicin uzanmak hamilelikte riskli mesela illn3 ay ve son 3 ay. Sizinbasmanizdan daha iyidir onun asmasi.Denedim de eşim 2 sene önce bir kaza geçirdi sağ kolunda sinir hasarı vardı. Şimdi şükür elini kullanıyor da bileğini kaldırmakta zorlanıyor bir tek. Neyi söylesem ben onu yapamam bileğim acıyor diyor. Motor kazası geçirdi ancak hala motor tepesinde işine gelen şeyleri yapınca çok iyi egzersiz oluyor koluma diyor ama böyle işlere gelince bileğim acıyor ütü yapamam bileğim acıyor ev süpüremem bileğim acıyor yer silemem vs vs dedi. Ben de eve yardımcı tutmayı teklif ettim ona bu olaylardan sonra sıcak bakmaya başladı bakalım umarım kabul eder.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?