Hamileyim ve eşin topla eşyalarını git dedi

Ha şöyle çok iyi yapmışsın. Dişinizi gösterin azıcık hanımlar. Bak bağırmadan çağırmadan, pısıp köşeye kalmadan nasıl da halletti kadın durumu. Buradan gurur duydum :)

Ne demek benı de gıydırmek zorundasın be? Saka mı bu? 5 yasında mı? Kımseyı gıydırmek zorunda degılsın.. sen de calısıyorsun.. kendın bi kere su zıhnıyetten cık,utumu temızlıgımı bılmemneyımı aksatmadım dıyorsun. Senın degıl bu ısler.. ıkınız de calısıyorsunuz.. ustelık sen yenı hamılesın.. ılk zamanlar bulantı yorgunluk cok olur.. nasıl demıs bu lafı yaa.. aksam gıtme eve.. bı arkadasın vs varsa ona git

Yazının tamamını okumadım da daha 8 haftalık hamilesin
Bana çok nazlısın gibi geldi
Ben de hamileyim 18 haftalık demin tüm evi sildim
Benim eşim de gömlek giyer iş için dolabında gömleklerini hep hazır ütülü tutarım
Eşinin tavrı yanlış ama senin da daha 8 hastalıkken hamileyim Tribine girmen yanlış

Çok merak ettim sen ütüsüz dısari çıkar misin ?

Çok merak ettim sen ütüsüz dısari çıkar misin ?

Evet

Burada yorumlarıma bol bol yazarım

Evimizde ütü yapılmaz diye

Çok nadir ütü yaparım

Oğlum okula başlayıncaya kadar sadece 23 nisan kostümünü ütülemiştim örneğin

Şimdi de arada pantolonunu ütülerim ama ütülemediğim de çoktur

Kendine eşime ütü yapmam düğün dernek önemli bir durum yoksa

Düzgünce yıkar kuruturum

Konu sahibinin eşi de o gün ütüsüz gitse gerçekten ölmez

Hayatta önceliklerimizi iyi tartmamız lazım bence

Hamile kadından ütü beklemek üstüne kavga çıkartmak çok uç bir davranış bana göre

Ben şahsen asla ütüsüz çıkmam
Kazak vs anlarım da ütüsüz gömlek giyen. Birini görsem çok ayıplar ve yadırgarım
8 haftalık hamilelik çok abartılacak bir durum değil ayrıca kadın ütüyü yapar erkek de evi süpürür misal
Yapamam kölesi miyim gibi yorumlar bana çok garip geliyor
İki taraf da çalışıyorsa iki taraf da birşeyler yapar
Benim eşim tüm işlerime yardım eder ama asla ütüyü beceremez ya da sevmez bilmiyorum
Ve hergğn bir gömlek giyer
Ben dolabında haftalık tüm gömleklerini ütülerim
Burda kölesi mi eli ayağı var yorumlarını okuyunca çok şaşırıyorum
Bahsedilen kişi hayat arkadaşı
O onun ütüsünü yapar diğeri de başka ise yardım eder

mesele yapabilmek,yapamamak, naz meselesi değil. çalışan bir kadın hamile olmasa bile yapmak zorunda değil. yaparsa ikramdır. hayat müşterektir, erkek de elini taşın altına koyacak.

Her hamilelik bir degilki. Hamile bayanlar yogun olarak halsizligini ilk 3 ay icerisinde yaşar zaten. Hamilelikleri kıyaslamak anlamsiz sanki.

Super ev hanımı var yetişin takdir allah neler yaratıyor bravo hanfendi napalım yani en iyi ev hanımı ödülü ister misiniz konumuz adamın kabalığı me olursa olsun hamile bir kadına bu davranış kabul edilemez. Çok nazlıymış da ben çok abartı buldum da konumuz bu değil Kadın ütüden sorumlu bakan değildir çemkirmesini hakedecek hiçbir durum olamaz giydirmek zorundasın filan o nedir ya bebeye bak kocaman adam kendini sultan sanıyor herhalde.

1.si 8 haftalık hamilelik 18 haftalığa göre daha riskli ve daha yorgun hissettiğin bir zamandır.
2.si her hamile aynı değildir aynı hissetmez
3.sü her insan bir değildir yani kadınlık kriterini sizin yaptıklarınız yapabildikleriniz belirlemiyor. Sizin yapıyor olmanız bunu genel kural yapmaz.
4.sü acaba siz çalışıyor musunuz? Çalışmıyorsanız yorumunuz havada kalıyor çünkü.
5.si kadın da erkek gibi eve maddi katkı sağlıyorsa ütü yapmak zorunda falan değil. Eşi çok istiyorsa çalışmayan biri ile evlenseydi.
6. sı nedir bu kadının kadından çektiği? Biz kadınlar fiziken daha güçsüz iken hem çalışalım hem ev işlerini yemeği yapalım hem çocuk doğuralım hem de biricik eşlerimizi pamuklara saralım ama mazallah incileri düşer kendi ütülerini yaparlarsa. Allah korusun onların iki eli iki ayağı da yok ne olur halleri biz bakmazsak onlara?
Siz yapın 18 hafta hamileyken tribe de girmeyin.
Hele ki çalışan bir kadınsanız Muhteşemsiniz. Bütün kadınlar sizi kıskanıyor ve ayakta alkışlıyoruz.

Evet 15 senedir çalışıyorum ayrıca işe gitmek için
100 km araç kullanıyorum
Bu 8 haftalıkken de böyleydi 8 aylıkken de böyle olacak
Araba kullanırken poşete kusa kusa gidip geldiğim çok oldu
8 haftalık hamilelikte böyle moda girerse 8 aylıkken ne yapacak
Ben erkeklerin kölesi olalım demiyorum zaten
Pamuğa da saralım demiyorum
Hayat müşterek evet
Benim eşim bana her konuda yardımcıdır zaten ama ben kadınların
Yapmak zorunda değilsin köle misin yapma eşi ayağı Yok mu gibi eşleri için kullandıkları kelimelere kızıyorum
O onun gömleklerini hazır eder
Kocası da belki akşam ona masaj yapar
Masayı toplamaya yardım eder
Ne var bunda

Çalışan kadınlar istiyor ki
Hiçbirşeye elimizi sürmeyelim

Burda kölesi mi eli ayağı var yorumlarını okuyunca çok şaşırıyorum
O onun ütüsünü yapar diğeri de başka ise yardım eder
Zaten iş bölümü yapıp da ütü işinin kadına düşmesinden bahsetmiyoruz burada, konu sahibi ütü yaparken kocasının da başka iş yaptığı falan yok yani. Kadın zaten yapmak zorunda olmamasına rağmen yorgun olduğu için akşamdan söylemiş kocasına giyeceğini hazırla diye beyefendi akşam hazırlamamış bir de sabah da karısından ütü yapmasını beklerken almış eline kumandayı televizyon izlemeye başlamış. Sonraki kabalığını yazmaya bile gerek yok. Siz de kalkıp konu sahibine nazlısın diyorsunuz. Ayrıca hamileliğin ilk ayları daha risklidir çoğu açıdan, bu sebeple kendinizle kıyaslamadan okursanız konuyu zaten konu sahibinin nazıyla değil kocasının hödüklüğüyle alakalı olduğunu anlarsınız.

38 yaşındayım tüp bebekle hamile kaldım
Riski siz düşünün
Bir gömlek ütülemek çok zor değil bu lafımın arkasındayım

farklı düşündüğümüz nokta bu,siz erkeğin yardım etmesi gerektiğine inaniyorsununuz buradaki çoğu kadın iş paylaşımının yapılması gerektigine . erkegin masaya yardım etmesi değil yemeği hazırlayıp, masayı kurması gerek. çünkü bu evde iki yetişkin yaşıyor ve ikisi de çalışıyor.erkeğin yardım etmesi değil sorumluluğu paylaşmasi lazım.
ayrıca hayatım boyunca elimi hiç ise sürmeyeyim diyen bir kadına rastlamadim. sadece eşit paylaşım istiyoruz.

Ama kadın yapamayacağım sen hazırla demiş bir gün önce

Daha ötesi yok ki

Adam da umursamamış

Hazırlamak zorunda gibi takılmış

Üniversite bir Prof vardı ütü sevmem çok kırışmayan gömlek alıyorum derdi adam

Masaya hazırlayıp kurması da yardım etmek değil mi
?
Kadının ütü yapması da eşine yardım değil mi ?

38 yaşındayım tüp bebekle hamile kaldım
Riski siz düşünün
Bir gömlek ütülemek çok zor değil bu lafımın arkasındayım
Hala kendinizle kıyaslayarak yorum yapıyorsunuz ama neyse.
Mesela ben diğer ev işlerine göre ütü yapmayı çok severim ve bir gömlek ütülemenin çok kolay olduğunu düşünüyorum.
Ama, ben herhangi bir sebeple yorgunsam ve sabah işe geç kalmayalım diye bunu eşime söyleyip ütüsünü akşamdan yapmasını söylememe rağmen (zaten ev işlerine elini sürmeyen) eşim beni ve yorgunluğumu takmamanın yanı sıra sabah kumandayı eline alıp tv keyfi yapmaya başlayıp ütüyü benden bekliyorsa, kimse kusura bakmasın bir daha eşimi göremeyeceğimi bilsem o ütüyü yapmam.Ben de bu sözümün arkasındayım.

Yani burada olay bir gömlek ütülemenin elimize yapışması değil paşazadelerin kendine herşeyi hak görmesi. Yoksa vakti zamanında abimin de gömleğini ütülemişliğim var tabi ki elimize yapışmıyor ama konu sahibinin derdi bambaşka bir durum.

canim ya evlilikte olur oyle her erkek sinirlenince farkli olabiliyor ben Allah a sukur boyle bi kelime duymadim ama her erkek farkli inanki birde hamilesin hormonlar tavan. sana tavsiyem hayatin boyunca kac senelik evlisin bilmiyorum ama eger daha yeniysen huyunu yeni ogreniyorsun belkide ayni evde yasamak farkli bu bi gercek. belki adamin farkli sorunlarida var patladi. ama sende kizginken ustune gitmiyceksin biri susacakki is buyumesin. guzelce konus bana yardimci ol yetisemiyirum de sen tatli tatli konus oda yola gelir. ufacik biseyden yuvani yikma gozunu seviyim . nazini yap burnundan getir yuvana sahip cik sakin sakin gozunu seviyim Allah evlatta vermis neguzel masAllah iyi olun yikma yuvani

Masaya hazırlayıp kurması da yardım etmek değil mi
?
Kadının ütü yapması da eşine yardım değil mi ?

Siz konuyu anlamamışsınız ki.
Adam bir şey yapıyor mu sizce,dönün konu sahibinin aradaki yorumlarını bir okuyun.Hamile haliyle o da tüm evi silmiş,gelen misafire hizmet etmiş,bir tek siz değilsiniz yani.Üstelik hamileliği riskli olduğu halde.
Neyse,ne yazsak boş.Konu sahibinin eşi ''kadınsın,herhalde sen yapacaksın ben mi yapacağım'' kafasında,siz de belli ki çok farklı düşünmüyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…