hamileyim çalışıyorum , eşim çalışmıyor , boşanmalı mıyım? çok endişeliyim...

Onun canına tak dememiş,ya da burada eğleniyor,yoksa öyle bir dellenir ki,burada konu açmayı bırak,adamı işte böyle tuttuğu gibi çöpe bırakır
Bizden daha ziyade destek almak için açmış bu konuyu sanırım. Yaglayalim ballayalim "aman sen ne fedakar bir essin benzeri görülmemiş bir incisin" diyerek gazını almamızı istiyordu zannederim. Bilemiyorum konu gerçekliği konusunda bir şey demeyeceğim ama benim sinir uçlarımla oynuyor ellerim kaşınıyor ters bir şey yazmamak için kendimi zor tutuyorum.

Aglamayin kiyamam.. Ben cok üzüldüm size.. Anne babalar bile evlatlarina sizin esinize yaptiginizin onda birini yapmiyor.. Belli ki sürekli vicdaniniza yenik düsüyorsunuz.. Siz onu bir erkek gibi degil yardima muhtac bir insan gibi seviyorsunuz bu cok açık.. Cünkü kimse böyle bir adama aşık olamaz.. Ama inanin zerresini hak etmiyor.. Ne demek iş bilmemek ne demek tecrübesizlik? Hepimiz dogustan ögrenmiyoruz ki para kazanmayi? Sizi sömürdükce sömürüyor.. Buna izin vermeyin daha fazla.. Diyorum ya simdi degilse bile cocugunuzdan esirgediklerini gördükce nefret edersiniz zaten..

Eğer işini gerçekten sevmiyor ise geriye tek bir seçeneği kalıyor. Temizlik, yemek, ütü vs tüm evin sorumluluğunu alacak. Doğacak çocuğuna bakacak. Siz eve geldiğinizde tek yapacağınız şey çocuğunuzla vakit geçirip, günün yorgunluğunu atmak olacak... Erkektir yapamaz edemez demeyin, yapacak. Yapar, yapmak zorunda..

Onu da kabul etmiyorsa boşanın. Net.

ben çektiğim zorluktan bahsdiyorum , ne fedakarım mı dedim.

Eşiniz size sırtını dayamış keyif sürüyor. Hamileyim çalışmıyorum ama eşimden para isterken 40 bin defa düşünüyorum haline hareketine bakıyorum para verirken acaba zor mu gelir diye. Aynı şekilde ekmek bile istemeye çekiniyorum. Eşiniz çok rahat. Zamanında ailesi yüz vermemiş çalışmış siz de yüz vermişsiniz serilmiş yatıyor.

Benimde bir tanıdığım var böhle bir aile zamanla insan içine çıkamaz bir adam oldu çünkü insanlar artık ona söyleyecek sözü kalmadı. Ne kötü bişey insan bir asgari ücrete de mi çalışamaz??

ben çektiğim zorluktan bahsdiyorum , ne fedakarım mı dedim.
Neden hiçbir öneriye bunu uygulayabilirim aslında düşüncesiyle yaklaşmıyorsunuz? Her öneriyle bahaneyle geliyorsunuz. Demek ki sadece içinizi döküp destek almak için geldiniz. Evet siz fedakarim demediniz. Ama bizden bunu dememizi bekliyorsunuz.

aynen öyle acıma hissi daha ağır basıyor. ama acıma acınırsın demişler ki öyle oldu gerçekten de.
ya doğum nerde olacak ne kadar ödeyeceğiz bunların hiçbirini düşünmüyor ve konuşmuyor.
merak etme iş bulucam deyip geçiyor.ama asla o gün gelmiyor.
eski çalıştığım bir yerde bir çocuk elektrikçiydi azm etti şuan belki de ülkemizdeki sayılı tasarımcılardandır.
binlerce böyle örnek var ama olmuyor işte.
güzellikle söyledim, delirdiğim zamanlar oldu.
elinden tutup iş görüşemesine de götürdüm hep hüsran.
işe girince iş sahipleri de ondan memnun kalmıyor pasif diyorlar.
yapısı bu adamın.

zaten bir çocuk evlat edinmişsiniz ikinciyi doğurmaya ne gerek vardı..

kafam allak bullak oldu bunu anlamak zor olmasa gerek.panik haldeyim kendim için değil bebeğim için.

Belli ki boşanmayacaksınız.
Devam edin,bize göre sıkıntı yok.

Tekrar soruyorum, elinde maaş kartı olan adam neden çalışmak zorunda hissetsin kendini?

Belli ki boşanmayacaksınız.
Devam edin,bize göre sıkıntı yok.
böyle devam etmek istesem sabah sabah işe gelir gelmez bu konuyu açmazdım.
hayatımın hiçbir döneminde kendimi bu kadar yalnız hissetmemiştim.
güvensiz ve çaresiz.
kediler bile doğuracağı zaman güvenli bir yer arıyor.
bir eve giriyor.hamilelik çok değişik bir psikoloji kendimi güvende hissetmiyorum.
evet beni tanımayan insanlara derdimi açtım bu kadar çaresizim işte,olumlu ve olumsuz yorumlar olsa da benim
için önemini bilemezsiniz.herkese teşekkürler.

Hayatın bunca yükü sırtındayken bir de bu adamı taşımana ne gerek var ? Mutluluk huzur hediyeler boş zaman dinlenme müzik dinleme kitap okuma gezme vb. Şeyler var hayatta. Çocuk olunca bi de onun sorumluluğu binecek omzuna. Napacaksın o zaman ?

ben zaten evlenmeden önce tek yaşıyordum ve dediğiniz şeyleri yapıyordum.
sıkıntıdan herşeyi unuttum. ne huzur ne dinlenmek ne birşey .
sinir harbi hergün hergün.
çok bekledim değişmesi için ama olmadı.
zaten eskisi gibi de hissetmiyorum ona karşı sadece bir acıma o kadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…