• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamileyim çalışıyorum , eşim çalışmıyor , boşanmalı mıyım? çok endişeliyim...

böyle devam etmek istesem sabah sabah işe gelir gelmez bu konuyu açmazdım.
hayatımın hiçbir döneminde kendimi bu kadar yalnız hissetmemiştim.
güvensiz ve çaresiz.
kediler bile doğuracağı zaman güvenli bir yer arıyor.
bir eve giriyor.hamilelik çok değişik bir psikoloji kendimi güvende hissetmiyorum.
evet beni tanımayan insanlara derdimi açtım bu kadar çaresizim işte,olumlu ve olumsuz yorumlar olsa da benim
için önemini bilemezsiniz.herkese teşekkürler.
Rica ederiz.
Yurt dışına kaçma planınız bence uygun.
O konuda yoğunlaşın.
Ancak bildiğim kadarıyla gebelerin belli bir haftadan sonra uçağa binmesi yasak,bari o tarihi kaçırmayın.

işin kötüsü ailesi tek kuruş yarım etmiyor. ne de olsa ben uğraşıyorum herkes rahat

ailesi neden yardım etsin anlamadım?

koskoca evlenecek yaşta adam en az 25 yaşındadır, bu yaştaki adama ailesi neden yardım etsin?

girsin bir işe adam gibi çalışsın, sizin bulduğunuz işlere bile binbir bahane uyduran adama ailesi neden yardım etsin?

ikinizde çalışırken birden işsiz kalırsınız, bir hastalık durumu çıkar, bir borç çıkar acil para gerekir ailesi o zaman elinden geliyorsa yardım eder.

aile de bıkmıştır böyle evlattan.

ben zaten evlenmeden önce tek yaşıyordum ve dediğiniz şeyleri yapıyordum.
sıkıntıdan herşeyi unuttum. ne huzur ne dinlenmek ne birşey .
sinir harbi hergün hergün.
çok bekledim değişmesi için ama olmadı.
zaten eskisi gibi de hissetmiyorum ona karşı sadece bir acıma o kadar.

O sana acıyor mu? Başka sorum yok.

merhaba,

konuyu çok uzatmak istemiyorum.

hamileyim ve çok yoğun olarak çalışıyorum.

eşim iyi biri ama çok pasif bir yapısı var. muhasebe okumuş ama muhasebe bilmiyorum diyor.

mesleğim yok diyor.

evin her işi, geçimi bende ve hergün işe gidiyorum. o evde. geçen ay işe girdi ben yine çıldırınca ama 1 hafta

sonra işten çıkarıldı , hiç hevesli görmedik seni demişler.

gelecek ile ilgili çok endişeleniyorum ama o benim kadar endişelenmiyor.

benim ondan büyük maddi belentilerim yok, asgari ücret bir işe girsin en azından kirayı ödesin.

sürekli bu konuyu konuşuyoruz , ama ortam kötü, mesleğim yok gibi şeyler söylüyor merak etme

herşey hallolur diyor. ben iş buluyorum ona görüşemeye gidip ben muhasebe programlarını bilmiyorum

demiş.ben olsam bilmiyorum ama öğrenmek için elimden geleni yaparım derdim.

bunları yazarken bile karnıma ağrılar giriyor işyerinde ağlamamak için kendimi zor tutuyorum.

çoğu zaman kasıklarımda ağrı oluyor servise bile zor yürüyorum ama mecburum.

bazen boşanmayı da düşünüyorum ama bebek ne olacak , eşim bensiz ne yapacak bunları düşünüp

suçluluk duyuyorum.

önerilerinizi bekliyorum , teşekkürler,
Eşiniz iyi yere dükkan açmış. Insanlar hamallık yapıyor, kimin satıyor da yine evinin rızkını karşılıyor. Siz ne akla hizmet bu adamdan hamile kaldınız ki.

aynen öyle acıma hissi daha ağır basıyor. ama acıma acınırsın demişler ki öyle oldu gerçekten de.
ya doğum nerde olacak ne kadar ödeyeceğiz bunların hiçbirini düşünmüyor ve konuşmuyor.
merak etme iş bulucam deyip geçiyor.ama asla o gün gelmiyor.
eski çalıştığım bir yerde bir çocuk elektrikçiydi azm etti şuan belki de ülkemizdeki sayılı tasarımcılardandır.
binlerce böyle örnek var ama olmuyor işte.
güzellikle söyledim, delirdiğim zamanlar oldu.
elinden tutup iş görüşemesine de götürdüm hep hüsran.
işe girince iş sahipleri de ondan memnun kalmıyor pasif diyorlar.
yapısı bu adamın.
Ben de cok benzer bir durum yasamistim. Eski nisanlim kötü bir adam degildi. Ama pasifti. Ailesi onu sürekli borca sokuyordu ve onlarin borcunu ödemekten cebinde 5 kurus kalmiyordu. Aç sefil yasiyordu. Bir deri bir kemik geziyordu. Dogal olarak benim icin hic bir sey yapamiyordu. Bir baktim her masrafi ben karsiliyorum. Nişanda erkek tarafi olarak 1 kırık igne alinmadi. Bir gün yine böyle restorandayiz. Yemek yiyoruz(tabi ki her zamanki gibi hesabi ben ödeyecegim). Yüzüne baktim, icimden ben napiyorum dedim. Ailesine rest cekemeyen, ben de artik bir yuva kurucam diyemeyen, ben bu kız icin kılımı kıpırdatmadım deyip yüzüme bakamaması gerekirken benim paramla karsimda karnini doyuruyor. O anda bıcak kesigi gibi sogudum.. Tabiri caizse aydinlandim.. Ayrilinca anladim ki ben ona sadece merhamet etmisim, acımısım, ona asla aşık olmamisim.. Sizin de böyle bir noktaya geleceginize eminim.. Ailesi madem böyle bir adami evlendirmis, basiniza atmis en azindan onlar destek olsunlar...

Hamileyim. Calismiyorum ama bursum var asgari ucret kadar. Esimde calismiyo. Tek farkimiz. Esim cok cabaliyo. Yeri geliyo koyde balya atiyo para gelsin diye. Bir suru is basvurusu yapiyo gorusmelere gidiyo. Bu sirafa ise giricek gibi. Hal boyleyken ben onu suclamam suclayamam. Ne kadar istediginin ve cabaladiginin farkindayim. Burs kartimi ona verdim. Kendisini yetersiz hissetmesini benden harclik alir gibi para almasini istemedigim icin.
Ama eger oteki turlu olsaydi. Yani senin esin gibi olsaydi. Isten izin alirdim. Esimede ben isten ayrildim derdim tutussun bakalim napicak? Yani kavga gürültü cikarirdim bi yere varamiyosam bunu denerdim. Yaptigi gercekten cok sacma

son zamanlarda böyle kocalar türedi, sorumsuz erkek... çalışmayacak,evde yiyecek, içecek, yatacak, oyun oynayacak, hanım çalışıp eve bakacak, ona bakacak. Muhasebeden anlamaz ama başka iş yapar yine de evini geçindirir.marketlerde kasiyerlik yapabilir.birçok işe başvurabilir ama içinde istek ve sorumluluk duygusu olması gerek.

Şu kocalarınızı evlenince mi tanıyosunuz anlamıyorum. Flört dönemi nişanlılık dönemi niye var acaba hiç düsünmüyo musunuz? Hayır bir de sorumsuz bir adama ödül gibi çocuk veriyosunuz. Çocuğa da yazık yani. Sonra dövünüp duruyosunuz. Valla size de üzülüyorum da en çok çocuklara üzülüyorum. Yazık.

evlendiğimizde çalışıyordu 2 ay sonra bıraktı.
evde yatıyor, cep telefonu , televizyon gün geçiriyor. en az 50 tl harcıyor sigara ve yemek :KK43:
Iyi de bu 50 lirayı nereden buluyor sen mi veriyorsun eline ??
Verme yok para de bir kuruş bile verme zıkkım içsin sigarayı da.
Yemek falan koyma önüne kendin dışarda ye gel anasinin evine gitsin orada yesin.
Eve de yapma alışveriş falan.
Valla bana da böyle 50 lira veren olsa evin her ihtiyacı karşılansa ben de calismam

Ben de cok benzer bir durum yasamistim. Eski nisanlim kötü bir adam degildi. Ama pasifti. Ailesi onu sürekli borca sokuyordu ve onlarin borcunu ödemekten cebinde 5 kurus kalmiyordu. Aç sefil yasiyordu. Bir deri bir kemik geziyordu. Dogal olarak benim icin hic bir sey yapamiyordu. Bir baktim her masrafi ben karsiliyorum. Nişanda erkek tarafi olarak 1 kırık igne alinmadi. Bir gün yine böyle restorandayiz. Yemek yiyoruz(tabi ki her zamanki gibi hesabi ben ödeyecegim). Yüzüne baktim, icimden ben napiyorum dedim. Ailesine rest cekemeyen, ben de artik bir yuva kurucam diyemeyen, ben bu kız icin kılımı kıpırdatmadım deyip yüzüme bakamaması gerekirken benim paramla karsimda karnini doyuruyor. O anda bıcak kesigi gibi sogudum.. Tabiri caizse aydinlandim.. Ayrilinca anladim ki ben ona sadece merhamet etmisim, acımısım, ona asla aşık olmamisim.. Sizin de böyle bir noktaya geleceginize eminim.. Ailesi madem böyle bir adami evlendirmis, basiniza atmis en azindan onlar destek olsunlar...
en ufak destekleri yok ,zaten bence böyle olmasının en büyük sebebi de ailesi hiç ama hiç ilgilenmemişler.
ne eğitimi ile ne duyguları ile kayınvalideme hamile olduğumu söyleyince ilk tepkisi hiç ben bakamam dedi.
sanki ondan öyle bişey istedim.ne bir tebrik ne birşey.
size gelince siz çok büyük akıllılık etmişsiniz, baştan böyle hareket ederek.
beni kendi ailem de çok uyardı ama dinlemedim.

biliyor musunuz maaş kartım onda ben 5 parasız işe gidip geliyorum.
o da 12 tl'ye sigara alıyor.
25 tl civarı dışardan yemek söylüyor.
bir de eve su mu öte beri alıyor 50 tl yaklaşık hergün kesin gidiyor.

Yok artık yahuuuu
Maaş kartınızı evde yan gelip yatan bir adama nasıl verirsiniz?
Siz de hiç normal değilsiniz, bu adam büyü falan mı yaptı nedir onu vazgeçilmez kılan?

bana babası ne dedi bliyor musunuz ki evlenmeden önce hiç çaktırmadılar.
sen akıllı kızsın bu adamı hizzaya sokarsın diye düşünmüştük ama yanılmışız dedi.
keşke korunsaymissiniz diyorum ama olan olmuş. bari yavrunuzu bu adamla büyütmeyin. aileniz destek mi size? bebeğe bakabilecek biri varsa siz yine çalışırsınız
ve yan gelip yatan birine her gün harçlık vermekten arkasını temizlemekten kurtulursunuz

Bari ev işini ustlensin onu da mi sana bırakıyor
merhaba,

konuyu çok uzatmak istemiyorum.

hamileyim ve çok yoğun olarak çalışıyorum.

eşim iyi biri ama çok pasif bir yapısı var. muhasebe okumuş ama muhasebe bilmiyorum diyor.

mesleğim yok diyor.

evin her işi, geçimi bende ve hergün işe gidiyorum. o evde. geçen ay işe girdi ben yine çıldırınca ama 1 hafta

sonra işten çıkarıldı , hiç hevesli görmedik seni demişler.

gelecek ile ilgili çok endişeleniyorum ama o benim kadar endişelenmiyor.

benim ondan büyük maddi belentilerim yok, asgari ücret bir işe girsin en azından kirayı ödesin.

sürekli bu konuyu konuşuyoruz , ama ortam kötü, mesleğim yok gibi şeyler söylüyor merak etme

herşey hallolur diyor. ben iş buluyorum ona görüşemeye gidip ben muhasebe programlarını bilmiyorum

demiş.ben olsam bilmiyorum ama öğrenmek için elimden geleni yaparım derdim.

bunları yazarken bile karnıma ağrılar giriyor işyerinde ağlamamak için kendimi zor tutuyorum.

çoğu zaman kasıklarımda ağrı oluyor servise bile zor yürüyorum ama mecburum.

bazen boşanmayı da düşünüyorum ama bebek ne olacak , eşim bensiz ne yapacak bunları düşünüp

suçluluk duyuyorum.

önerilerinizi bekliyorum , teşekkürler,

keşke korunsaymissiniz diyorum ama olan olmuş. bari yavrunuzu bu adamla büyütmeyin. aileniz destek mi size? bebeğe bakabilecek biri varsa siz yine çalışırsınız
ve yan gelip yatan birine her gün harçlık vermekten arkasını temizlemekten kurtulursunuz
ailem emekli oldu ve artık istanbul da oturmuyorlar.
benim işim istanbul da, daha önce dış gebelik geçirdim ve sol tüpüm alındı ve dr ancak tüp bebekle hamile kalırsın demişti.
biraz da eşimin dikkatsizliği oldu açıkça nasıl diyeyim.

Ben gercekten cok saskinim.. Allah sabir versin dicem de sabretmek zorunda degilsin bence. Keske bastan mantikli davranip boyle bir adamla evlenmeseydin yada en azindan cocuk yapmasaydin o zaman caresini dusunmek daha kolay olurdu.. hayat bu, hersey musterek fakat durumunuz oyle degil.. adam resmen kendini size yaslamis sefa suruyor.. Ailesi yada ailenizin yorumu nedir? Peki dogum zamani sizde calisamayinca ne olacak? Masraflar vs... Gercekten hic aklima yatmadi bu durum boyle yurumez arkadasim.

Ona maddi desteği sen sağlıyorsun sanırım. Önce bunu kesmelisin, öyle hem yatacak hemde yattığı yerden her gün 50 tl para yiyecek öyle bir dünya yok.

Aylık 1500 tl harcamasını biliyorsa çalışmasını da bilecek. Yakında baba olacak bu adam , o sorumluluğu alabilecek mi? Yada hazır mı buna?

Sende bu adamın sorumsuz olduğunu bile bile hamile kalmamalıydın.

Daha senin sorumluluğunu üstlenemiyor ki, çocuğun sorumluluğunu hiç üstlenemeyecek.

Ben gercekten cok saskinim.. Allah sabir versin dicem de sabretmek zorunda degilsin bence. Keske bastan mantikli davranip boyle bir adamla evlenmeseydin yada en azindan cocuk yapmasaydin o zaman caresini dusunmek daha kolay olurdu.. hayat bu, hersey musterek fakat durumunuz oyle degil.. adam resmen kendini size yaslamis sefa suruyor.. Ailesi yada ailenizin yorumu nedir? Peki dogum zamani sizde calisamayinca ne olacak? Masraflar vs... Gercekten hic aklima yatmadi bu durum boyle yurumez arkadasim.
ailesi hiç takmıyor ne onu ne beni hiçbir şekilde yardımcı olmuyorlar.bir kere borç istedi babasından ablası hem ona hem bana mesaj attı , çok kötü bir mesaj.

Back