• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamileyim çalışıyorum , eşim çalışmıyor , boşanmalı mıyım? çok endişeliyim...

Öyleymiş
Yeni öğrendim walla. Kaç yıllık memurum, hiç erkeklerde görmemiştim.
2011 de torba yasada bu şekilde çıkmıştı.İlk çocuğumda ücretsiz izni uzatmak için bu yasayı dört gözle beklemiş ,tebliğler dergisinde çıktığı an o paragrafı fosforlu kalemle çizip izin dilekçesi yazmıştım

Eşim de ben de çalışıyoruz. Konuda yorumlara baktım da oo erkek ama çalışmıyor ne hımbıl ne parazit. Bu adam evde iş yapıyor mu, temizlik çamaşır bulaşık ilgileniyor mu bebekle ilgilenir mi hiç bunları soran yok. Direk yapıştırmışlar erkek çalışmıyorsa parazittir diye. İşte ben buna karşıyım.

Kusura bakmasın kimse ama konu sahibi buraya yazanların yüzde 99'undan daha onurlu yaşıyor. Ona enayi diyenler kendi parazitliklerine ve birkaç bileziğe eşyaya kendilerini satın alınabilir mal yerine koydurmalarına doymasınlar.

Ben değil o öyle düşünüyor. Erkek bir işte çalışmıyorsa asalak mı oluyor? Belki ev işlerini o yapıyordur.

Ayrıca sabahtan akşama kadar tv izleyip, temizlik için temizlikçi çağıran, koca parayı yiyen hiçbir ev işini yapmayan "ev hanımları" da var. Asıl asalak bunlar. Ha bu adam çalışmıyor çalışmaya yanaşmıyor ama ev işlerini de yapmıyorsa evet bu da asalak.
Bu tür konularda ciftlerin kendi içlerinde bir dinamikleri olduğunu dusunurum.Onlar mutluysa beni bağlayan birşey olmadığını da...evet ben de evde "bana göre hicbirsey yapmayan" kadınlar gördüm ama eşleri bunu benim kadar dert etmiyordu.Ama hiç hamile haliyle ise giden,karısının cebine para koyan ,eve gelince de yemek ve temizlikle ilgilenen bir erkek görmedim.Konu sahibi arkadaş mutlu olsaydı yine beni bağlayan birşey olmazdı.Ama mutlu değil ve su an sadece birisi ile durumunu paylaşmak istiyor.

Size göre kadın çalışmasa da olur. Erkek eve bakmak zorunda dimi? Hangi devirde yaşıyoruz? Ondan sonra neden erkekler şiddet uyguluyor. Çünkü sizin gibiler kendilerini satın alınabilir mal yerine koyuyor birkaç bileziğe ya da birkaç çeyize.
Ne yiyip ne icirdiler size :)
Alakaya maydonoz az geldi zaar.
En iyisi çınar ağacı dograyayim belki bu sefer olur :)

Siz kadınların parazit olarak yaşamalarını mı savunuyorsunuz?
Benim yazdığına bakın hiç öyle birşey yazmış miyim ? Ama siz çalışmayan kadınlara şiddeti savunur gibi yazmışsınız.

Kesinlikle kadınlarımız çalışmalı. Kendi ayaklarınin üstünde durmasini savunurum her zaman.

Ayrıca kimseye de hakaret etme hakkınız yok. Sizi kibledim.Isteyen çalışsın, istemeyen çalışmasın. Sonuçta ileride zararını da yararını da kendisi görecek.

Son düzenleme:
Eşim de ben de çalışıyoruz. Konuda yorumlara baktım da oo erkek ama çalışmıyor ne hımbıl ne parazit. Bu adam evde iş yapıyor mu, temizlik çamaşır bulaşık ilgileniyor mu bebekle ilgilenir mi hiç bunları soran yok. Direk yapıştırmışlar erkek çalışmıyorsa parazittir diye. İşte ben buna karşıyım.

Kusura bakmasın kimse ama konu sahibi buraya yazanların yüzde 99'undan daha onurlu yaşıyor. Ona enayi diyenler kendi parazitliklerine ve birkaç bileziğe eşyaya kendilerini satın alınabilir mal yerine koydurmalarına doymasınlar.
Hanımefendi buraya yorum yapanlardan bir tanesinde benim ve hakaretlerinizi kendinize saklayın sonra yorum yapın. Kadın önce ki sayfalarda yazmış ‘eşim ev işine de yardım etmiyor, silerse bir tek yerleri siliyor’ diye. Burada kimse kendini bir kaç bileziğe satmıyor merak etmeyin. İğrenç düşüncelerinizi kendinize saklayın. Kadın hamile hem işte çalışıyor hem evde üstüne eşine harçlık veriyor. Adam bildiğiniz asalak.

Hanımefendi buraya yorum yapanlardan bir tanesinde benim ve hakaretlerinizi kendinize saklayın sonra yorum yapın. Kadın önce ki sayfalarda yazmış ‘eşim ev işine de yardım etmiyor, silerse bir tek yerleri siliyor’ diye. Burada kimse kendini bir kaç bileziğe satmıyor merak etmeyin. İğrenç düşüncelerinizi kendinize saklayın. Kadın hamile hem işte çalışıyor hem evde üstüne eşine harçlık veriyor. Adam bildiğiniz asalak.
Onu ben sorunca yazdı zaten. İğrenç düşünce size ait.

evin her işi, geçimi bende ve hergün işe gidiyorum. o evde. geçen ay işe girdi ben yine çıldırınca ama 1 hafta

sonra işten çıkarıldı , hiç hevesli görmedik seni demişler.

sürekli bu konuyu konuşuyoruz , ama ortam kötü, mesleğim yok gibi şeyler söylüyor merak etme

herşey hallolur diyor. ben iş buluyorum ona görüşemeye gidip ben muhasebe programlarını bilmiyorum

demiş.
Onu ben sorunca yazdı zaten. İğrenç düşünce size ait.

Kanıtlarımla geldim gidiyorum sizin gibi insanları ‘bileziğe satanlar ve satmayanlar’ olarak ayıran bir insanla muhattap olamam. Yine söylüyorum üstüne basa basa adam asalak. Konu sahibi de iyi niyetli.

Ben sizin durumunuza uzuldum.
Tamam insan işsiz kalabilir gunumuz sartlarinda ama esinizin issiz kalmaktan dolayi bir mahcubiyeti bile yok.
Tam tersine oylesine rahat ki insan hayretler icinde kaliyor.
Sizi sevdigini sizsiz yasayamacagini soylemesi de alti bos havada kalan sozler.
Cunku sevseydi emek harcardi.
Yemek yapmayi bilmiyorsa yapip ogrenirdi.
Ev islerini de isteyerek yapardi.
Hamilelikle beraber yukunuz agirlasmis ve isyan etmissiniz.
Bu donemde bile size destek olup yukunuzu hafifletmemis.
Aksam isten yorgun argin gelince ne yiyorsunuz evde yemek yapilmadigina gore bir de yemek mi yapiyorsunuz?
Gercekten uzucu tipki calisan kari kocalarin eve gelince sadece kadinin ev isleriyle ilgilenmesi gibi bu da kotu.
Ev islerinde ve yemek yapiminda erkek egemen toplum zirvede ama iş bulmada calismada kadin erkek esitligi durumuna yaslanmak.
Umarim esiniz silkelenip kendine gelir bu tavrinizdan sonra.

Size taa kaç saat önce cevap yazdım. Hadi konudaki mesajları okumadınız, direkt sizi alıntılayarak yazdım. Cevabı buraya da alıntılıyorum:

Daha önce de yazmıştım. Adam evde hiçbir iş yapmıyormuş. Kalkıp karısı yokken kendine bir sandviç bile hazırlamayıp, karısının banka kartından hergün 25 TL civarı yemek ısmarlıyormuş dışarıdan. Adamın kadının kartından verdiği harçlıkla geçinmeye çalışıyordu kadıncağız.

merak etmeyin eşime değil bana herkes ,salak , saf ,trajikomik dediler.
eşim yemek yapmayı bilmiyor,yapmıyor da.
sadece arada yerleri siliyor.
bu arada burası nasıl bir platformsa bir eşimi bu şekilde kabul ettiğim için bir de etmediğim için laf yiyorum.
psikolojim zaten bozuktu , iyice bozuldu.

HERKESE TEŞEKKÜRLER , AMA BEN ARTIK KONUYU TAKİP ETMEYECEĞİM. ŞUNU UNUTANLAR VAR ÖNCELİKLE
HAMİLEYİM BEN BU KADAR KIRICI YAZMANIZ NE KADAR DOĞRU.

merhaba,

konuyu çok uzatmak istemiyorum.

hamileyim ve çok yoğun olarak çalışıyorum.

eşim iyi biri ama çok pasif bir yapısı var. muhasebe okumuş ama muhasebe bilmiyorum diyor.

mesleğim yok diyor.

evin her işi, geçimi bende ve hergün işe gidiyorum. o evde. geçen ay işe girdi ben yine çıldırınca ama 1 hafta

sonra işten çıkarıldı , hiç hevesli görmedik seni demişler.

gelecek ile ilgili çok endişeleniyorum ama o benim kadar endişelenmiyor.

benim ondan büyük maddi belentilerim yok, asgari ücret bir işe girsin en azından kirayı ödesin.

sürekli bu konuyu konuşuyoruz , ama ortam kötü, mesleğim yok gibi şeyler söylüyor merak etme

herşey hallolur diyor. ben iş buluyorum ona görüşemeye gidip ben muhasebe programlarını bilmiyorum

demiş.ben olsam bilmiyorum ama öğrenmek için elimden geleni yaparım derdim.

bunları yazarken bile karnıma ağrılar giriyor işyerinde ağlamamak için kendimi zor tutuyorum.

çoğu zaman kasıklarımda ağrı oluyor servise bile zor yürüyorum ama mecburum.

bazen boşanmayı da düşünüyorum ama bebek ne olacak , eşim bensiz ne yapacak bunları düşünüp

suçluluk duyuyorum.

önerilerinizi bekliyorum , teşekkürler,

Benim kuzenim de sizin gibiydi şimdi boşanacaklar.Hemen kestirip atmak yerine eşinize bu konudaki rahatsızlığınızı dile getirmelisiniz.Benim anlayışıma göre evlilik müşterektir ve günümüz koşullarında kadının da erkeğin de çalışması gerekir.Ev işlerine gelince bana göre o da müşterek olmalıdır.

Back