- Konu Sahibi selincanoz82
-
Sorumsuzluk varsa çok zor canım Allah sabır versinarada yerleri siliyor o kadar.
zaten yemek yapmayı bilmiyor.
evimiz küçücük bir iş de yok.
ama ütü falan yapmıyor.
ancak bin defa söylemem lazım. ona da üf püff yapıyor
Allah aşkına kardeşim şaka mısın?tamam yarın alıcam kartımı sabah işe giderken.
Çok fena bir lohusa depresyonu bekliyor seni biliyorsun değil mı? Boşan denmez ama bence sen boşanmalısın. Bir eve para getirmeyen erkekten koca olamaz bana göre.merhaba,
konuyu çok uzatmak istemiyorum.
hamileyim ve çok yoğun olarak çalışıyorum.
eşim iyi biri ama çok pasif bir yapısı var. muhasebe okumuş ama muhasebe bilmiyorum diyor.
mesleğim yok diyor.
evin her işi, geçimi bende ve hergün işe gidiyorum. o evde. geçen ay işe girdi ben yine çıldırınca ama 1 hafta
sonra işten çıkarıldı , hiç hevesli görmedik seni demişler.
gelecek ile ilgili çok endişeleniyorum ama o benim kadar endişelenmiyor.
benim ondan büyük maddi belentilerim yok, asgari ücret bir işe girsin en azından kirayı ödesin.
sürekli bu konuyu konuşuyoruz , ama ortam kötü, mesleğim yok gibi şeyler söylüyor merak etme
herşey hallolur diyor. ben iş buluyorum ona görüşemeye gidip ben muhasebe programlarını bilmiyorum
demiş.ben olsam bilmiyorum ama öğrenmek için elimden geleni yaparım derdim.
bunları yazarken bile karnıma ağrılar giriyor işyerinde ağlamamak için kendimi zor tutuyorum.
çoğu zaman kasıklarımda ağrı oluyor servise bile zor yürüyorum ama mecburum.
bazen boşanmayı da düşünüyorum ama bebek ne olacak , eşim bensiz ne yapacak bunları düşünüp
suçluluk duyuyorum.
önerilerinizi bekliyorum , teşekkürler,
Yine de hic bir sey icin gec degil.. Madem ki esiniz iyi niyetinizi kullaniyor bunu hak ediyor.. Belki sizi kaybedince akillanir.. Yani insallah..en ufak destekleri yok ,zaten bence böyle olmasının en büyük sebebi de ailesi hiç ama hiç ilgilenmemişler.
ne eğitimi ile ne duyguları ile kayınvalideme hamile olduğumu söyleyince ilk tepkisi hiç ben bakamam dedi.
sanki ondan öyle bişey istedim.ne bir tebrik ne birşey.
size gelince siz çok büyük akıllılık etmişsiniz, baştan böyle hareket ederek.
beni kendi ailem de çok uyardı ama dinlemedim.
Valla benim de esimin ailesi sorumsuz bize hcbir zaman destek olmadilar. Ama herseyi birlikte yaptik.. Ben de calistim esim de, kredi cektik brlikte calisip odedik. Hala da oyle.. hamile oldugum icin izinliyim, calisiyorum normalde. Birlikte calisip kazaniyoruz, yeri geliyor temizligi de birlikte yapiyoruz. Kimse kimsenin kölesi degil, kimse kimsenin sirf keyfi icin sirtina yük olmamali. Evlilik boyle birsey degil, sizin adiniza uzgunum. Kac yillik evlisinz bilmiyorum ama ben olsam bu zamana kadar daha hamile bile kalmaya firsat olmadan bosanirdim acik soyluyorum. Evlilik ömürlük alinacak bir karar. Bu karari alirken ya bastan dusuneceksiniz, yada daha gec olmadan yolun başındayken döneceksiniz. Ailenizin yanina gitme imkaniniz varsa 1 dk.dusunmeyin bosanin gidin. O adamdan evladiniza da hayır gelmeyecek nasilsa.ailesi hiç takmıyor ne onu ne beni hiçbir şekilde yardımcı olmuyorlar.bir kere borç istedi babasından ablası hem ona hem bana mesaj attı , çok kötü bir mesaj.
tamam olan olmuş şuan çözüm düşünmelisiniz. kartınızı alacağınızı söylemişsiniz. para biriktirin doğum ve bebek için ihtiyaçlarınız olacak. faturalari kirayi ödemeyin ve bunu eşinize soyleyin.ailem emekli oldu ve artık istanbul da oturmuyorlar.
benim işim istanbul da, daha önce dış gebelik geçirdim ve sol tüpüm alındı ve dr ancak tüp bebekle hamile kalırsın demişti.
biraz da eşimin dikkatsizliği oldu açıkça nasıl diyeyim.
Sen memur musun? bebek doğunca maaş nerden gelecek? Ailesi tabi çocuğa bile bakmaz bıkmışlar resmen. Sende anormalsin çok fazla hemde. 5 kurussuz kalır aman başı ağrır içmezse. Değişiksin yemin ederim konuyu okup o kadar yorum yaptımda değmezmişsin vallahi hakediyorsun şuan.
1 yıllık evliyim.annemlerin yanına gideyim de işim ne olacak?Valla benim de esimin ailesi sorumsuz bize hcbir zaman destek olmadilar. Ama herseyi birlikte yaptik.. Ben de calistim esim de, kredi cektik brlikte calisip odedik. Hala da oyle.. hamile oldugum icin izinliyim, calisiyorum normalde. Birlikte calisip kazaniyoruz, yeri geliyor temizligi de birlikte yapiyoruz. Kimse kimsenin kölesi degil, kimse kimsenin sirf keyfi icin sirtina yük olmamali. Evlilik boyle birsey degil, sizin adiniza uzgunum. Kac yillik evlisinz bilmiyorum ama ben olsam bu zamana kadar daha hamile bile kalmaya firsat olmadan bosanirdim acik soyluyorum. Evlilik ömürlük alinacak bir karar. Bu karari alirken ya bastan dusuneceksiniz, yada daha gec olmadan yolun başındayken döneceksiniz. Ailenizin yanina gitme imkaniniz varsa 1 dk.dusunmeyin bosanin gidin. O adamdan evladiniza da hayır gelmeyecek nasilsa.
tamam çok iyi fikir . hepsini uygulayacağım.tamam olan olmuş şuan çözüm düşünmelisiniz. kartınızı alacağınızı söylemişsiniz. para biriktirin doğum ve bebek için ihtiyaçlarınız olacak. faturalari kirayi ödemeyin ve bunu eşinize soyleyin.
sizin esaslı bir cinnet getirmeniz lazim. gerekirse ailesini arayın benden bu kadar deyin.
eşinize de bugünden sonra artik calismazsan ben ayrilacağım (hemen ayrılmak istemiyorsanız bile) düşün taşın ne yaparsan yap deyin. baktınız degismito4 maalesef başka yol yok. bir şekilde sıfırdan düzen kurarsiniz.
Hiç zannetmiyorum normal sanacağını. Artık evdekinden başka erkek/baba görmeyen bilmeyen nesil kalmadı.
Aksine kız olsa 10 yaşından sonra babaya hizmete başlayacak evde. Diğer babalarla karşılaştırıp nefret edecek.
Ki anne evde bağlayıcı kişidir merhametinden dolayı. Evdeki çatışmalarda anne yeterince vakit ayıramadığından herşeyi birebir görmediğinden dolayı tamamen kopuk olacak.
Ayrılmak istemiyorsanız evin tüm yükünü üstlenmek zorunda olduğunu söyleyeceksiniz konu sahibi. Yada ayrılacaksınız, ki bu size ayda +1500 tl eder. Bu bile çocuğunuza daha güzel geri dönüşler gelmesine sebep olur.
1 yil icinde 50 kez bosanmistim ben bu adamdan. Hatta afedersiniz ama bu adamla ayni yataga girmeyi bile kendime hakaret sayardim, değil kazayla hamile kalmak.. oyle bir firsat olmazdi zaten.. Gercekten yazik. Aileniz hangi sehirde yasiyor? Orada insanlar gecimini nasil sagliyorsa siz de o sekilde saglayabilirsiniz gayet. Evde koca besleyecegime bu yolu secerdim. Hem nasil olurda hala siz yokken kocanizin ne yapacagini dusunebiliyorsunuz gercekten şaka yaptiginizi falan dusunecegim.1 yıllık evliyim.annemlerin yanına gideyim de işim ne olacak?
nasıl para kazanacağım?
Iyy şaka mı? Niçin bu adamı baba yapıyorsunuz? O çocuğa da size de yazık değilmi yaaynı şeyleri ben de ona söylüyorum sadece diploma ile mi meslek oluyo? kim kendi okuduğu mesleği yapıyor?etrafımdaki
insanlardan da örnek veriyorum. bari bir mağazaya gir diyorum istemiyorum diyor. bir işe girdi 1 hafta sonra işten çıkarıldı çünkü orada da çok pasif kalmı. birşey söyleyince deli gibi ağlıyor canıma kıyıcam diyor.
Böyle bir adam(!) sevse ne sevmese ne? Siz nasıl hala sevebiliyorsunuz böylesine pasif, aciz bir adamı aklım almıyor.beni hiç sevmiyor değil mi?
Cok absurt bir dusunce. Ne demek evlenmeden ayni evde yasamak?? Siz inaniyor musunuz gercekten buna?? Evliligin amaci zaten bir araya gelmektir. Evlenmeden ayni evde kardes gibi yasanilmayacagina gore.... Bana gore de ayni evde yasayanlarin evlenmesine hic gerek yok zaten kari-koca hayati yasaniyor. Bir nikah eksik oda onemli degil gibi geliyor. Ayrica bu dusunceniz yurtdisinda o kadar yaygin ki yillarca birlikte yasayip tamam evlenelim deyip 5 ay sonra ayrilmak kadar da absurt bi durum olmasa gerek.
Mesleğin ne? Ailen nerede yaşıyor belki yardım edebiliriz sana. Sen yeterki kurtulmak istediğinden emin ol.1 yıllık evliyim.annemlerin yanına gideyim de işim ne olacak?
nasıl para kazanacağım?
Sizin durumunuz da hoş değil yalnız. Hamilesiniz, istirahattesiniz çalışmadığınıza göre. Ne var çekinecek?Eşiniz size sırtını dayamış keyif sürüyor. Hamileyim çalışmıyorum ama eşimden para isterken 40 bin defa düşünüyorum haline hareketine bakıyorum para verirken acaba zor mu gelir diye. Aynı şekilde ekmek bile istemeye çekiniyorum. Eşiniz çok rahat. Zamanında ailesi yüz vermemiş çalışmış siz de yüz vermişsiniz serilmiş yatıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?