Hamileyim ama istemiyorum

Benim bildiğim Türkiye’de yasal sınırın 10 hafta olması bu haftadan itiibaren embriyo “Fetus”e dönüyorum. Yani artık organlar belirlenmeye başlıyor.
Aslında bu sınır birçok ülkede 12 hafta olarak belirleniyor ama yanlış bilmiyorsam 10 haftadan itibaren bebeğin cinsiyeti anlaşılabiliyor ve o iki haftalık fark, Türkiye gibi bi coğrafyada biraz problem.
Her ne ise, hanımefendinin bulumduğu ülke Almanya ve şartlar belirgin şekilde ortaya konmuş. hiç kimsenin uzun uzadıya tartışmasına gerek yok. çocuk zaten doğacak

Bu düşünceyle doğurma o çocuğu aldır çocuğu olsun diye maddi manevi herşeyini ortaya koyan insanlar var seninki oluyor onu da saçma sapan bi sebepten aldırmak istiyorsun

Hangi sırada doğduğunuz verilen değerin bir ilişkisi yok. Olmayan bir bağlantıyı kurmuşsunuz kafanızda. Ha en fazla ne olur, ebeveynler daha bilgili olur, ebeveynlik stilleri ilk çocuktan sonra değişir vs çocuklar farklı yetiştirilebilir. Ben ilk çocuktum annemle babam yeni ebeveyn olmuştu, biraz daha otoriterlerdi, küçük kardeşime daha rahatlar gibi gibi.

Aldırın veya aldırmayın demek bize düşmez, sizin vermeniz gereken bir karar. Siz büyüteceksiniz sonuçta.
Çocuk istemiyorsanız da korunmaya kesinlikle dikkat edin. Dikkatsizlikle oldu demek geçerli bir şey değil yani. Değer mi?

bence bu psikolojiyle günahı falan geçin. sırf 1günah için 1ömrü heba mı edeceksiniz. daha şimdiden böyle düşünüyosanız o cocuk asla mutlu büyüyemez ki. daha fazla zamanı geçmeden aldırın. Kendi hatanızı yine kendinizi düşünüp günah diyerek o canı bu hayata layık görmeyin...

Bu durumda aldır o zaman denir ne denir başka.
Bu düzensiz yuvaya gelmek onun seçimi değil sizin zevkinizin esiri olmuş. Günah evet ama böyle mutsuz edileceği bir evde yaşatmak da günah. sizin çocuk yapmadan önce tedavi olmanız gerekirdi. baştan sona hatalar silsilesi...

Bir seçenek daha var, doğurun ve evlatlık verin. En azından istendiği beklendiği yerde yetişir büyür. Daha doğmadan anne sevgisinden mahrum kalıyor, doğduktan sonra riske atmayın.

Bilenler işin uzmanları yazsın lütfen, 10 sene psikolojik tedavi görülür mü? Yani hiç ilerleme olmaz mı? Mutsuzsunuz, kocanızdan şikayetçisiniz memnun değilsiniz, tekrar anne olmak istemiyorsunuz. Bir de üstüne sorumsuz koca. Yazık o bebeğe.

Almanya da yasiyormussunuz. Yasal süreç geçmediğini yazmışsınız. Bakamayacaginjzj (maddi ve manevi yönden) düşünüyorsanız aldırın. Bizler yine öyle böyle bir yaşa geldik. Ama bir çocuğun daha hayatı mahvolmasin. Sizi asla kınamiyorum. Siz sağlıklı olacaksınız ki sizden sonraki nesiller de sağlıklı olsun.

İki çocuğa sevgi gösteren üçüncüyu üzmez bence bakarsın zor olur ama baktın olmuyor psikolojik destek alırsın zaten sınırı geçmiş doğacak

Kronik ruhsal rahatsızlığı varsa 10 sene sürer. Ömür boyu da sürer. Ama öyle hastaların da çocuk gibi kocası olamaz, öylesi adamlar katlanmaz.

Normalde asla yorum yapmam böyle konularda ama sadece bir cümlenin dikkatimi çekti. Eşim 4. Çocuğum gibi demişsiniz yani 3.yu bana kalırsa çoktan benimsemissiniz :) Hakkınızda hayırlısı olsun

İlla ki bir sebep gerekmiyor, çocuk istemek zorunda değilsiniz ama toplumsal baskı o kadar ağır ki, size olduğu gibi bir sürü kadının hayatını mahvediyor. Keşke aldirsaydiniz, sonrasında hissettiklerinizi psikiyatristinizle konuşurdunuz.. yasal kürtaj süresi 10. Haftaymış.

Psikolojik rahatsızlığınız 10 yılda sürebilir ama madem bu kadar olumsuz bakıyorsunuz yeni bir hamileliğe,bebeğe ciddi anlamda korunacaktınız. Türlerinizi bile bağlatabilirsiniz.
Koca kötü, siz hasta korunma kısmı da ne olursa bahtıma gibi davranırsanız sonuç bu olur. Kürtaj olacaksanız bu kadar beklemenin ne mantığı var?

Psikiyatrik rahatsızlıkların süresi yok, tedavi ile de düzelmeyebilir.

Türkiyede değildir heralde değil mi?Burada yasal sınır 10 hafta cünkü

Türkiye' de 2000 li yıllardı o zaman yasal sınır neydi hatırlamıyorum. Özel muayenelerde alınıyor zaten doktor risk alıp almıştı.
2000'li yıllarda da mevzuat aynı idi. yapılan uygulama legal değildi. dolayısıyla dillendirmemekte fayda var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…