• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamilelikte şeker yüklemesi sakıncalıymış.

daha önce başka bir konuya yazdım aslında. benimde gecen haftalarda olmam gerekiyordu. doktoruma şekerli suyu içersem kusabılcegimi soyledım. yapmasak olurmu dedim. o da bende yapmamaktan yanayım dedi dolayısıyla testi yaptırmadım. bana meyve cok fazla yemememi , daha cok protein ve kalsiyum agırlıklı beslenmemi soyledi.

ben bu aralar meyveyi çok yiyorum hele de üzüm lüp lüp gidiyor vallahi. artık meyve yemeyi azalyayım şuana kadar 3 porsiyon yedim akşamda yerdim ama bugün dur diyeceğim kendime.

eşimle de konuştum hafta sonu randevum var. dr. durumu anlatacağım o yaptır derse yaptıracağım yok derse yaptırmam. bu hamilelik psikolojisi berbat. şimdide ornisid antibiyotik kullandım aceba bebeğime olumsuz etki etttimi diye düşünüyorum. doktora sormuştum zorda kalırsan kullan demişti ve zorda kalıp kullandım off yine vicdan azabı çekiyorum.

ben bu aralar meyveyi çok yiyorum hele de üzüm lüp lüp gidiyor vallahi. artık meyve yemeyi azalyayım şuana kadar 3 porsiyon yedim akşamda yerdim ama bugün dur diyeceğim kendime.

Bende çok seviyorum üzümü ama, üzüm inanılmaz şeker içeriyor ve de kilo yapıyor. Benim şeker testim iyi çıkmasına rağmen bir çay bardağından fazla üzüm tüketmiyorum ki, onu da olabildiğince gündüz vakti.

Annem bana hamileyken çok yermiş üzüm, bilmiyor tabi o zaman kilo yaptığını, doktoru kızmış "sen kendine ne yaptın da bu kadar kısa sürede bu kadar şiştin demiş" zavallı annemde "valla doktor bey hamur işi falan yemiyorum, sadece üzüm yiyorum" deyince, doktoru "hamur işi yesen daha iyi, daha ne yiyeceksin, hemen kes üzümü" demiş

Eskiden anne ve bebek olumleri cok daha fazlaydi. Gunumuzun testleri, icatlari, hamileikte alinan ilaclari olumleri de azaltti, hastalik ve engel risklerini de azaltti. Bilmem bu konuda bilginiz var mi. :ssz:

Evet bilgim var ama çok fazla değildi. Dünya genelinde büyük bir popülasyona bakarsanız zannetiğiniz kadar fazla değil. Türkiye genelindeki istatistiklere bakarsanız oranı düşüktür. Meydana çıkan komplikasyonların çoğu ebesiz doğum yapan annelerde kordonun yanlış kesilmesi, ve bunun sonucu annenin ve bebeğin enfeksiyon kapması gibi değişebilir. 50 yıl önce gayet hastane vardı.
1945 yılında bebek doğum (yaşama) oranı 17.23/1000 ve şuan 2014 istatistiklerine bakarsanız infant mortality rate: 23.07/1000. Bilmem sizin bunlardan haberiniz var mı? Bunlar zaten bilinmesi gerek şeyler. Ben eğitimimi bunun üzerine aldığım için biliyorum. İnternettede var zaten yayınları. Devletin bu tür dosyaları kamu oyuna açık zaten bulursunuz.

Teşekkürler ;)

Son düzenleme:
kızlar bugün şeker yüklemesini yaptırdım sonucunu beklemedim pazartesi günü alırım. öyle zor olmadı benimki. ilk başta 3 tüp kan alındı sonra 50 mg sanırım yada gr. olabirim şekerli su içirdiler. normal gündelik hayatta içtiğim meyveli sodanın aynısıydı 2 dikişte bitirdim. ne midem bulandı nede şeker beni baydı ki ben şekerli çay içmem tatlı yiyemiyorum artık. neyse 1 saat birşey yemedim sonra tekrar kan alındı. dr. tlf la da görüşebiliriz sonucu dedi. çıktım. şekerden sonra karnımda biraz hareketlenme oldu. şimdi bir sıkıntım yok evdeyim.

İlk gebeligimde seker yuklemesi yapilmisti. Yukleme sonucunda bir sey cikmadi fakat ben kendimi hic iyi hissetmemistim. Kalp carpintim vardi ve zar zor nefes alabiliyordum. Avuc iclerim terliyordu ve fenalik hissi yasiyordum. O gun acile gittim. Kendimi uzun bir sure iyi hissetmedim. Ayrica 3 gun suren siddetli reflu yasadim. Sikayetlerim devam edince bir kalp doktoruna gittim. Kalp doktorunun bana soyledigi cok ilgincti. Seker yuklemesinde nasil oldugumu sordu. Benzer seyleri yasadigimi soyledim. Genelde hamilesin normal denir ya doktor tam tersini soyledi. Sekerin beni o hale getirdigini anlatti. Erken dogum yasamadim fakat kizimin karaciger enzimleri hep yuksek cikiyor. Bilmiyorum alakasi var mi. Ardindan bende bazi degisiklikler oldu. Sabahlari kurt gibi ac ve sinirli oluyordum. Suphe uzerine test yaptirdim ve seker direncim
Yuksek cikti. Simdi ne neye sebeb oldu bilemiyorum fakatsu an yine hamileyim karatayi bende dinledim mantiksizda gelmedi. Sekerin kanser hucrelerini besledigi ve kanser hastalarina sekerin yasaklandigi bilinen bir sey. Yeni nesil bebeklerin bir ton sorunla dogduklarida bilinen bir sey. Daha gecenlerde saglik bakanligi bir suru ilaci piyasadan cekti uyardi. Hic kimseye guvenim kalmadi. İlac piyasasi ortada. Hersey para icin. Ben renkli doppler testi yaptirmadim mesela. Cunku bebege olan zararlari okumustum. Seker yuklemesi konusunda ise cok karisigim. Onlarin gozunde kobaydan farkimiz yok sanirim

tam olarak çözemedim bu şeker yüklemesini ben ama canan karatayın söylediklerini doğru buluyorum.ve bazı doktorlar gerçekten çok ezbere yapıyolar herşeyi.

Bende 25 haftallk hamisim ve yaptirmicam onun yerine aclik ksn sekerine baktiricam ve sekerden uzak durucam kendime diyet uygulamayi dogru buluyorum.zaten ben acken o sekerli suyu imkansiz icemem cikaririm istesemde yaptiramam.bende normslde.seker yok insallah allah bebislerimizi korusun benim kizimi prensesimi koru yarabbi herke se hayirli dogumlar.saglikli evlatlar nasip et yarabbi aminnn

ben de bu konuda kararsızlık yaşıyorum:( yani bu kandan öğrenilebilecek birsey degil mi? Ne diye seker denilen zehiri icmek ve bebegimize icirmek zorundayız??

50 gram yukleme yaptirdim sonucu 182 cikti hemen 100 gramlik istediler ama yaptirmak istemiyorum. Ben ve annem prematüreyiz zaten erken doğum riskim var. Ama 100luk yuksek cikinca zaten yapacaklari tek sey diyet vermekse 50likte versinler diyeti bitsin. Haksiz miyim?

50 gram yukleme yaptirdim sonucu 182 cikti hemen 100 gramlik istediler ama yaptirmak istemiyorum. Ben ve annem prematüreyiz zaten erken doğum riskim var. Ama 100luk yuksek cikinca zaten yapacaklari tek sey diyet vermekse 50likte versinler diyeti bitsin. Haksiz miyim?
50 gr da benimde bugun 226 cikti..yarin aclik bakacaklarmis..100 luk nende yaptirmak istemiyorum benim babamda var seker zaten..pasa pasa diyetimi alip yapsam olur herhalde..siz ne yaptiniz yaptirdiniz mi peki 100 luk..ve ölcüm cihazi verdiler mi ayrica diyet..

Ben hamile degilim ama eğer sonuçlar yüksek çıkınca sadece diyet veriyorlarsa diyeti başta yapmak mantıklı değil mi?

Şuanda ben bile (hamile degilim) dikkat ediyorum sekerisiz cay kahve iciyorum kola ice tea gibi şeyler içmiyorum sadece bir porsiyon meyve yiyorum şireli tatlılar yemiyorum.... bence günlük hayatımızda şeker tuketmezsek karaciğerimizi yormamış oluruz ve bizim ve bebeklerimizin şeker hastası olma riskimiz düşer

Not: sağlıkci değilim tamamen kendi yorumum :KK53:

Bende şuanda hamileyim , hamile değilken de mantıklı bulmuyordum yaptirmayacagim demiştim , eskiden şeker yüklemesi mi varmış ben herşeye bu mantıkla bakarım tabiki teknolojinin nimetlerinden faydalanacaksin bu ayrı ama bazı!arı da zararlı olabiliyor.

Bende şuanda hamileyim , hamile değilken de mantıklı bulmuyordum yaptirmayacagim demiştim , eskiden şeker yüklemesi mi varmış ben herşeye bu mantıkla bakarım tabiki teknolojinin nimetlerinden faydalanacaksin bu ayrı ama bazı!arı da zararlı olabiliyor.

Tabi ki eskiyle şimdiyi kıyaslamak mantıklı değil bence
Dediğiniz doğru bir düşünmek lazım hani bu doğru mu gerekli mi diye çünkü piyasa malum ilaç firmaları çok büyük oyunlar oynuyorlar birkaç yerde bunlarla ilgili yazılar okumuştum bir ilacı verip Yab etkisi sayesinde başka bir ilaca duyulan ihtiyaç artıyor böylece onlar para kazanmış oluyorlar...

Tabi ki eskiyle şimdiyi kıyaslamak mantıklı değil bence
Dediğiniz doğru bir düşünmek lazım hani bu doğru mu gerekli mi diye çünkü piyasa malum ilaç firmaları çok büyük oyunlar oynuyorlar birkaç yerde bunlarla ilgili yazılar okumuştum bir ilacı verip Yab etkisi sayesinde başka bir ilaca duyulan ihtiyaç artıyor böylece onlar para kazanmış oluyorlar...
Artık herşeyden rant sağlıyorlar bunun büyük kısmı sağlık konularında , ilaçlar , testler , aşılar , mamalar vs. Bilinçli olup Dr un her istediğini yapmamak lazım.zaman değişti hiçbirşey eskisi gibi doğal değil ama çok şükür aklımız var , araştırıp ogrenebiliyoruz.

şahsen bedene eziyet olduğunu düşünüyorum. katiyende yaptırmazdım

Artık herşeyden rant sağlıyorlar bunun büyük kısmı sağlık konularında , ilaçlar , testler , aşılar , mamalar vs. Bilinçli olup Dr un her istediğini yapmamak lazım.zaman değişti hiçbirşey eskisi gibi doğal değil ama çok şükür aklımız var , araştırıp ogrenebiliyoruz.

Kesinlikle...

Konu acilali epey olmus ama lutfeb mantikli dusunun. Eger bu seker yuklemesinin bi zarari olsa doktorlar zaten onermez bunu. Bnde 25 haftalik hamileyim ve haftaya yaptircam. Bu 50 mg glukoz 2 buyuk dilim baklavaya tekabul ediyor. Hangimiz yemiyoruz ki. Bu glukoz rahme ulasmadan eriyor ve bebege bir zarari yok. Canan karataya gore hersey sakincali. Egerki anne de seker cikiyorsa ona gore onlem aliniyor ve bebege siknti yaratmadan hareket ediliyor cok etrafin agzina bakmayin. Doktorunuza sorun ve detayli aciklamayi onlar zaten yapiyor.annede amniyontez suyu fazlaysa sekerden supheleniliyor aile gecmisiniz de seker olabilir. Lutfen arastrma yapmadab yaptrmicam demeyin

Back