• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamilelikte şeker yüklemesi sakıncalıymış.

ya benim bu çarşamba 28. haftaya girecek hemen kararımı vermem lazım şimdi düşünüyorum eskiden şeker yüklemesi var mıydı? yokmuş o zaman çocuklarda hamilelerde turp gibiydi bu son dönemler ne kadar hasssasiyet varsa o kadar sorun çıkıyor

daha önce başka bir konuya yazdım aslında. benimde gecen haftalarda olmam gerekiyordu. doktoruma şekerli suyu içersem kusabılcegimi soyledım. yapmasak olurmu dedim. o da bende yapmamaktan yanayım dedi dolayısıyla testi yaptırmadım. bana meyve cok fazla yemememi , daha cok protein ve kalsiyum agırlıklı beslenmemi soyledi.

yuklenen seker miktari 50gram yani 2 baklavaya esit derecede, bence yillardir yapilan bu uygulama bi kisinin soylemesiyle zararli olcagini zannetmiyorum bence gun icinde bundan daha cok seker tuketiliyor. Gebelikte seker bebek ve anne icin cok daha tehlikeli bunu bilmemiz bence cok daha onemli. Faydalarini zararlarini dengeleyip oyle karar vermeliyiz.

50 sene önce bunlar yoktu bizler nasıl doğduysak bizim çocuklarımızda öyle doğacak. Günümüzün testlerine yeni yeni icatlara hiç bakmayın. Hollanda'da yaşıyorum 7 aydır burda hamile kadınlara hiçbir ilaç vermiyorlar. Doğal yöntemlerle tedavi ediyorlar. Her gık dediğinde doktora koşmuyorlar. Dayanıklı hepsi. Stres yapmamak lazım bu ları düşünürken bile dikkat etmeye çalışırken bile inanın daha çok stres oluyor. Allah'a bırakın işinizi. Ne demişler işimiz Allah'a kalmışsa olmuş bil! Veren de O alan da.

Teşekkürler ;)

Son düzenleme:
yuklenen seker miktari 50gram yani 2 baklavaya esit derecede, bence yillardir yapilan bu uygulama bi kisinin soylemesiyle zararli olcagini zannetmiyorum bence gun icinde bundan daha cok seker tuketiliyor. Gebelikte seker bebek ve anne icin cok daha tehlikeli bunu bilmemiz bence cok daha onemli. Faydalarini zararlarini dengeleyip oyle karar vermeliyiz.

Ben de tam bunu yazmak icin girmistim. Sekerli suyun olusturdugu ani seker yukselmesi durumu günlük hayattaki bir cok besinde var. Abartmayalim lutfen en nihayetinde basit bir şekerli su. Ayrica gebelikte seker hastaliginin yol acacagi tek sorunun bebegin kilolu olmasi sananlar var. Bebek normal kiloda doğar ama annesindeki seker hastaligindan etkilenir ve hayatinin ilk gunleri erken tespit edilmesi gereken metabolik dengesizliklerle uğraşır. Istemeyen yaptirmaz ama bu derece tu kaka yapilmasini anlamıyorum. O zaman salalim gitsin hastane yüzü gormeyelim eskiden adim basi hastane mi varmis.

50 sene önce bunlar yoktu bizler nasıl doğduysak bizim çocuklarımızda öyle doğacak. Günümüzün testlerine yeni yeni icatlara hiç bakmayın. Hollanda'da yaşıyorum 7 aydır burda hamile kadınlara hiçbir ilaç vermiyorlar. Doğal yöntemlerle tedavi ediyorlar. Her gık dediğinde doktora koşmuyorlar. Dayanıklı hepsi. Stres yapmamak lazım bu ları düşünürken bile dikkat etmeye çalışırken bile inanın daha çok stres oluyor. Allah'a bırakın işinizi. Ne demişler işimiz Allah'a kalmışsa olmuş bil! Veren de O alan da.

Teşekkürler ;)

Eskiden anne ve bebek olumleri cok daha fazlaydi. Gunumuzun testleri, icatlari, hamileikte alinan ilaclari olumleri de azaltti, hastalik ve engel risklerini de azaltti. Bilmem bu konuda bilginiz var mi. :ssz:

Turkiyede bir cok sey gereksiz yere yapiliyor zaten...seker yuklemesi...ikili test vs vs...

yurt disinda bir cok ulkede istersen yaptirirsin istersen yaptirmazsin...yani bilmek kadar bilmemekte hak...

Allah hayrili saglikli evlatlar versin hepimize...zor isler...hamile bir kadinin psikolojisi hele...herseyden nem kapiyorsun helede...

merhaba hanımlar bu hafta şeker yüklemesi yaptıracaktım şuan prof.dr.canan karatay bu konuda konuşuyor ve asla tavsiye etmiyor. oyy neler neler söyledi yazık hamilelere diyor ben yaptırmaktan vazgeçiyorum hamileyken yaptırmayan var mı?

Bencede yaptirmayin ve besin olsun diye şekerli meyve vs çok yemeyin.. Her gidanin şekersiz bir alternatifi var onlara yönelin... olabildiğince faydali ama şekersiz gıdalar seçin internetten arastirin dolabinizi ona gore doldurun böylece zaten sorun yasamazsiniz..

###Yaptıkların sana daha iyi bir yaşam sundu mu?###

bende bu dertten muzdaribim maalesef.. 50 lik yüklemem yüksek çıkınca 100 lük yaptırdım. resmen beynin uğulduyor kafan şişiyor çok değişik duygulardı.. yatışa aldılar ve dayanamadım bayıldım. sonuç yine yüksek çıktı..
ben c. karatay dışında önermeyen doktor görmedim. çünkü bir problem olunca tek doktorla yetinmiyorum. 3 kadın doğumcu, 1 dahiliye uzmanıyla görüştüm. 4 doktorda önemli dedi. diyete başladım..+ diyetisyende önemli olduğunu ve diyetimi bozmamam gerektiğini söyledi.
önemli olduğu kanaatindeyim..

Karatay hoca sifir seker dediği icn yasakliyo yüklemeyi.ona kalsa seker asla tuketmiycez meyvelerde de seker var diye yemeyin diyo biraz abartiyo.ben ilk cocugumda yükleme yaptirdim yakinda yine yaptiracagim.doktorum yapilmasi gerekiyor dedi

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

kesinlikle yaptırma bence
yaptırdıktan sonra çok sorun yaşayan oluyo
ben çpk duydum pişman olanları

asıl ben tüm doktorların önerdiklerine inanmıyorum
hepsi birbirine bakarak öneriyo zaten

Son düzenleme:
aslında şeker yüklemesi benim de içime sinmemişti. dr la konuştuk bir bakalım duruma dedi. yani dr un öneriyse ki öneriyorlar 50 gr lık yapıyorlar başlangıçta

o kadar kötü olmuyor. bilmiyorum belki sıcakların etkisiyle falan artık mide bulantıları vs olabilir. ben de yaptırınca kendime gelemedim diyebilirim ama bir saatlik bir bekleme çok da önemli değil. aklında kalmasın yaptır bence.. 4 saat bekleyenler varmış. yani bir açken bakıyorlar bir tokken yüklüyorlar mı anlamadım ya.. neyse bence ona gerek yok.

Bende yaptırdım şeker yüklemesini öyle abartıldığı gibi bir durumda yaşamadım tabi herkeste farklı etki yaratabilir.Doktorunuz ne diyorsa onu yapın sonuçta takibinizi canan hoca yapmıyor .

Bende yaptırdım şeker yüklemesini öyle abartıldığı gibi bir durumda yaşamadım tabi herkeste farklı etki yaratabilir.Doktorunuz ne diyorsa onu yapın sonuçta takibinizi canan hoca yapmıyor .

100 lük mü 50 lik mi yaptırdınız??

sorma canım bende yaptırdım dr a direk teklif ettim yaptırmasak olmaz mı diye ama direk sakın canan karatay diyo diye deme onu dava edeceğiz kadın doğumcular olarak dedi şakayla karışık:1: yalnız o zaman 2 dilim baklava veya karpuz kavunda yeme dedi size normal bir öğün gibi yüklüyoruz dedi rahatladım çok şükür bişeyde çıkmadı :emir_bebek:

Benim şeker yüklemem 100'lük yapıldı. Gayet rahat içtim valla, sadece saat başı kan verme kısmında boş boş beklemek ve son saatte çok acıkmak dışında bir sorun yaşamadım. Sonuçlarımda güzel çıktı, sorunsuz atlattık biz.

Canan Karatay'da ilgili ilgisiz alanı dışında yada içinde her konuda ahkam kesiyor. Beni doktorum takip ediyor, doktorum biliyor, o ne derse o.

Ben de tam bunu yazmak icin girmistim. Sekerli suyun olusturdugu ani seker yukselmesi durumu günlük hayattaki bir cok besinde var. Abartmayalim lutfen en nihayetinde basit bir şekerli su. Ayrica gebelikte seker hastaliginin yol acacagi tek sorunun bebegin kilolu olmasi sananlar var. Bebek normal kiloda doğar ama annesindeki seker hastaligindan etkilenir ve hayatinin ilk gunleri erken tespit edilmesi gereken metabolik dengesizliklerle uğraşır. Istemeyen yaptirmaz ama bu derece tu kaka yapilmasini anlamıyorum. O zaman salalim gitsin hastane yüzü gormeyelim eskiden adim basi hastane mi varmis.

Gebelikte diyabet bebek icin cok zararli, dedigin gibi bebegin metabolik sorunlar yasamasi kacinilmaz ve kendisininde diyabet hastasi olmasi buyuk bir olasilik.. Bunun disinda erken dogum riskine hic deginmiyorum bile.. Ben baya arastirdim kendimde saglikciyim, herkesin kendi gorusu ben yaptirilmasi taraftariyim bu zamana kadar kimsenin seker yuklemesi yuzunden bebegini kaybettigini duymadim ama gebelik sekeri yuzunden komplikasyon yasanlari her zaman duyuyorum goruyorum.

Gebelikte diyabet bebek icin cok zararli, dedigin gibi bebegin metabolik sorunlar yasamasi kacinilmaz ve kendisininde diyabet hastasi olmasi buyuk bir olasilik.. Bunun disinda erken dogum riskine hic deginmiyorum bile.. Ben baya arastirdim kendimde saglikciyim, herkesin kendi gorusu ben yaptirilmasi taraftariyim bu zamana kadar kimsenin seker yuklemesi yuzunden bebegini kaybettigini duymadim ama gebelik sekeri yuzunden komplikasyon yasanlari her zaman duyuyorum goruyorum.

Karatay diye biri çıkmış yorum yapıyor işte, kendisi kadın dogumcu degil kardiyolog, genel tip nosyonuna tüm doktorlar sahip olabilir ama hicbir brans bir digerinin özel ilgi alanına karisamaz, karismamali. O zaman anjioyu da kadin dogumcular yapsin, ya da konu hakkinda yorum yapsin bosu bosuna anjio yapılıyor vs diye temelsiz dayanaksiz. Ben de doktorum kendim 50 gr yuklemeyi de yaptirdim 100luk testi de, bir sey olduğu yok insanlar abartiyorlar yogun sekerden kaynaklanan semptomlara yol acmasi dogal zaten, ,ac karna iki dilim pasta yesen de aynı şey olur, ama nedense bu konular acilinca eskiden var miymis herkes de turp gibiymis deniliyor. Eskiden dogumda ne kadar çok anne kan kaybindan kaybedilirdi mesela, simdi erken teshis var erken mudahale var ve artik boyle vakalarla cok cok nadiren karsilasiyoruz.

Karatay diye biri çıkmış yorum yapıyor işte, kendisi kadın dogumcu degil kardiyolog, genel tip nosyonuna tüm doktorlar sahip olabilir ama hicbir brans bir digerinin özel ilgi alanına karisamaz, karismamali. O zaman anjioyu da kadin dogumcular yapsin, ya da konu hakkinda yorum yapsin bosu bosuna anjio yapılıyor vs diye temelsiz dayanaksiz. Ben de doktorum kendim 50 gr yuklemeyi de yaptirdim 100luk testi de, bir sey olduğu yok insanlar abartiyorlar yogun sekerden kaynaklanan semptomlara yol acmasi dogal zaten, ,ac karna iki dilim pasta yesen de aynı şey olur, ama nedense bu konular acilinca eskiden var miymis herkes de turp gibiymis deniliyor. Eskiden dogumda ne kadar çok anne kan kaybindan kaybedilirdi mesela, simdi erken teshis var erken mudahale var ve artik boyle vakalarla cok cok nadiren karsilasiyoruz.

Ben zor hamile kaldim ve pimpirikliyim acikcasi ne test varsa yaptirma taraftariyim. Yaptirmamaya karar bile versem icim rahat edemicek bunu biliyorum. Bazi arkadaslar eskiden bu testler mi vardi diyor, evet yoktu ama bebek ve anne olumleri de cok daha fazlaydi. Simdi yasadigimiz cag ve zaman geregi daha bilgiliyiz ve kendimizi her konuda egitmemiz lazim. Sana bu konuda katiliyorum.. 1 kutu kolada olan sekeri veriyorlar zaten en azindan ogrenip kafamiz rahat olur. Yinede herkesin kendi karari tabiki

Back