• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamilelikte şeker yüklemesi sakıncalıymış.

kerken

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2013
621
202
48
Ankara
merhaba hanımlar bu hafta şeker yüklemesi yaptıracaktım şuan prof.dr.canan karatay bu konuda konuşuyor ve asla tavsiye etmiyor. oyy neler neler söyledi yazık hamilelere diyor ben yaptırmaktan vazgeçiyorum hamileyken yaptırmayan var mı?

O kadına göre şeker içeren herşey sakıncalı ,ibrahim saraçoğlu bitkilerle bozmuş kafayı,canan karatay şekerle ,ahmet maranki toksinlerle,mehmet öz diyetle kalple ,ama git bak hepsi hasta ,ben tv de show yapanlara inanmıyorum,elbette şekerinde ,yağında fazlası zarar ,ama dr yapılması gerek diyorsa el mahkum yaptırıyoruz ,ama sen dilersin yaptırmassın keyfin bilir ,ben 2 bebeğimde de yaptırdım.

merhaba hanımlar bu hafta şeker yüklemesi yaptıracaktım şuan prof.dr.canan karatay bu konuda konuşuyor ve asla tavsiye etmiyor. oyy neler neler söyledi yazık hamilelere diyor ben yaptırmaktan vazgeçiyorum hamileyken yaptırmayan var mı?

gebelikte ortaya çıkan şeker hastalığı tehlikeli bir durum tedavi edilmesi gerekebilir annenin.. şeker yüklemesi yapılmadan durumun tespit edilme şansı var mı bilmiyorum ama tespit edilmesi de lazım? tavsiye etmeyenler ne öneriyor araştırmak lazım.. ben yaptırdım iğrenç bir durumdu hamile hamile zor oluyor..

ya zaten takıntılı biriyim böyle şeylerde hemen kafam bulanıyor eşim yatmasaydı adamın gecenin bu saatinde beynini patlatırdım Allahtan uyudu :) ya gerçekten kendimi kötü hissediyorum neden herşey her doktora göre değişiyor. Karnımda taşıdığım varlığın başına birşey gelse kendimi nasıl affederim canan hoca yaptırırsan şöyle böyle hastalanır diyor millet yaptırmassan çocuk obez doğar diyor ay her kafadan bir ses çıkıyor

ya zaten takıntılı biriyim böyle şeylerde hemen kafam bulanıyor eşim yatmasaydı adamın gecenin bu saatinde beynini patlatırdım Allahtan uyudu :) ya gerçekten kendimi kötü hissediyorum neden herşey her doktora göre değişiyor. Karnımda taşıdığım varlığın başına birşey gelse kendimi nasıl affederim canan hoca yaptırırsan şöyle böyle hastalanır diyor millet yaptırmassan çocuk obez doğar diyor ay her kafadan bir ses çıkıyor

canım sen sakin olacaksın çünkü hamilesin:) testi yaptırmak da yaptırmamak da tercih.. ikisinin de sonuçları yine seni etkileyecek.. şimdiden bu kadar yorma kendini.. anne olunca aşı yaptırmasam mı şu ilacı vermesem mi ne yedirsem ne giydirsem... 3 aylık bebeğine yoğurt veren de var 7 aylık bebeğine su bile vermeyen de... bir sürü karar veriyoruz bilgimize aklımıza göre.. herşey allahtan.. doktorunla enine boyuna konuş.. kendini kötü hissetme..

aslaaaaaa yaptırmaaaaa.... ben yaptırdım çoooookkkk pişmanım.... aç karına şekerli su içiyorsunuz ama bu dengenizi bozuyor gerçekten...bebeğiniz açken o suyu içtikten sonra bebeğimin hareketleri nasıl fazlalaşmıştı ve çok üzülmüştüm.. sanki bebeğimi o suya boğdum gibiydi :( kimi gebe 10 dk sonra kustu kimisi de değeri yüksek çıkınca hadi 100 gram içirelim oluyor.. ben asla önermiyorum.. bebeğinin kilosu nasıl ilerliyor iyi bak ve yemeklerini dikkatli ye.. hatta benim konum var...mesajlayayım... sakın o testi yaptırma.. yediklerine dikkat et o kadar..

http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?p=36309137#post36309137

Son düzenleme:
bana hemde 2 kere yaptilar kendimden gectim midem bulandi okadar sekerli suyu icince hem net biseyde soylenmedi biraz yuksek sinirda e cozum?istersen bi diyetisyene git!bunun icinmi yaptiniz bana ve yavruma bu iskenceyi?bence laf olsun torba dolsun diye yapiyorlar seker yuklemesini.

şimdi ki aklım olsa yaptırmazdım.. 4 saat aç bekledim ve saat başı kanımı aldılar.. doktor sonuca da varamadı... Allah evlat nasib ederse diğerlerinde yaptırmayı düşünmüyorum..

Eger doktorunuza guveniyorsaniz sadece onu dinleyin ve onun tavsiyesiyle hareket edin. Yoksa her kafadan ayri ses cikiyor, akliniz allak bullak olur.
Riskini de yararini da doktorunuza sorun, ogrenin ve onun tavsiyesiyle karar verin derim.

ya benim bu çarşamba 28. haftaya girecek hemen kararımı vermem lazım şimdi düşünüyorum eskiden şeker yüklemesi var mıydı? yokmuş o zaman çocuklarda hamilelerde turp gibiydi bu son dönemler ne kadar hasssasiyet varsa o kadar sorun çıkıyor

Hakikaten işkence gibiydi hamiyleyken en zorlandığım seydi.
Hemde iki kere yaptırdım.
Bayılacaktım,içerken migdem bulandı ığrenç bişey.
Ben bilmiyodum,dr yaptir dedi yaptırdım geçen gun bende gordum karatay diyodu gulbende.
Bide dediki hamilelerin şekerinin çıkması normalmis ,hamilelik hormonu yapiyomus.
Karar senin kendi dr un ne tavsiye ediyo?

doktoruma soracağım ama çekiniyorum bıktım internetteki bilgilerden diyor adam. anneler oradan araştırıp geliyorlar binbir türlü soru duyuyorum demişti. ay bizim doktorun ağzından laf almakta zor.

Valla arkadaslar ictiginiz saf sekerli su.. baska bisey vermiyorlar size.. sadece seker miktari fazla.. ben acikcasi icerken cok zorlanmamistim.. herseyi cok sekerli ictigim icin :) eskiden seker yuklemesi yoktu evet ama simdi var ve hamilelik diyabeti ni ogrenmenin tek yolu bu.. yaptırmayip sonrasinda farkinda olmadan diyabet olursaniz hamileyken bebeginize cok daha fazla zarar verirsiniz.. eskiden ultrasonda yoktu eskiden ikili testte yoktu ama bunlar simdi var .. ayrica karatay artik gercekten cok yaslandi. . Tip hergun gelisiyor ama karatay yerinde sayiyor...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

kerken bak 9 aylık bir arkadaşımla görüştüm şimdi.. doktorum bana önermedi bende yaptırmadım dedi.. tebrik ettim doktorunu.. o suyu içen bir gebe de 10 dk. sonra kustu.. doktor zorlamanın bir anlamı yok,evine git dedi.. düşün yani.. eğer yüksek çıkarsa diyet yaptırıyorlar... bu soruyu ben şimdi sorsaydım ve bilgilenseydim ahh ahhh... :5:

Canan karatay şeker test yapılsa şeker çıksa ilaç kullanamayacaksınız tek tedavi diet yemeklere dikkat birde diorki eğer çocuk karninizda çok kilo alıyorsa veya siz alıyorsanız zaten şeker var demektir yediklerinize dikkat edin o testteki yüklenen şeker bebeginize zarar verir karaciğerini bozuyor diyor belkide haklı bende yaptirmiycam zaten kiloluyum şeker vardir yürüyüş yürüyüş

ben 27. haftamda yaptırdım benım içtıgım hazır teneke kutuda bırazda asıtlıydı cuma gunu yaptırdım carsamba gunu sancı basladı ve ertesı gundogum yaptım bılmıyorum ondan mı yaptırma derım yada benım gıbı böyle hazır olandan içme eczaneler hazırlıyo asıtsızmış onlrdan içama şimdiki aklım olsaydı bu doktorun konuşmasını dınleseydım ASLA AMA ASLA yaptırmazdım az daha bebegımı kaybedıyordum

Son düzenleme:
Hamilelik diyabeti ille de diyetle kontrol edilmiyor. Kimi hastalarda diyet yeterli olurken kimilerinde insulin ignesi kullanilmasi gerekiyor.

Yaptir yaptirma gibi birsey diyerek vebal alamam. Zaten tavsiye verecek kadar ve her birinin risklerini bilecek kadar bilgili degilim. Olsam da seni, hamileligini bilmiyorum. Herkes farkli. O yuzden objektif yorum yapiyorum. Bence sen doktorunu dinle. Internette o kadar cok bilgi kirliligi, o kadar cok kulaktan dolma yalan yanlis seyler var ki, insanlar herseye inanip paranoya yapip, sonra da doktora doktorluk tasliyorlar. Adam ondan biktim demistir. Yoksa niye cevaplandirmasin endiseni.

Erken dogumla sekerli su icmenin bir baglantisi olmaz mesela, bak okuyunca diyeceksin ki "aa erken dogum oluyormus, yaptirmayayim bunu". Halbuki boyle birsey yok. Tesaduf sadece.

Seni en iyi, seni taniyan, hamileliginin nasil ilerledigini bilen ve muayeneni yapan doktor yonlendirir. Bunu unutma. Doktoruna guvendigini varsayarak diyorum ki bu konuda uzman biri varken baska kimseye ondan daha fazla guvenmene gerek yok. Ta ki kaynaklarin saglam oluncaya kadar. Internet asilsiz soylemlerle dolu, bunlarla hareket edecegine doktorunun tavsiyesiyle hareket et. Gebelik sekeri onemli birsey, farkedilmemesi zararli. Bir seker yuklemesinde niye bu kadar korkuluyor, niye abartiliyor anlamis degilim. Tadi kotuyse ne oluyor ki, 3-5 saniyede iciyorsun bitiyor. Ben olsam bebegim icin katlanirdim, sonucta onemli birsey bu. Sekerin varsa ve kontrol edilmedigi icin bebekte saglik sorununa yol acilirsa daha cok uzulursun.

Son düzenleme:
Bende yaptırmayacaktım sonra vazgeçtim yaptıracağım ben. Benimkisi haftaya canan karatayı bende dinlemiştim. Sonra başka doktorlarda konuştu onlarıda dinledim. Türk jinekoloji derneği başkanı açıklama yapmış onu okudum ve yaptırmaya karar verdim. Zararlı bir şey olsa yıllardır yapılmazdı sanırım. Doktorlarda psikopat değil herhalde zararlı olduğunu bile bile yapsınlar. Benim düşüncem böyle. Herkesin kendi bileceği iş. Karışmaya gelmez önemli sonuçta.

Bende yaptirmistim hamileligimde.ozaman zararili filan diye birsey konusulmuyordu.oyle bulanti filan olmuyorki hiiiiic zorlanmadim.neler var bu neyki canim ya.hic bir zorlugu yok.hicde ugrastirmadi 1 saat sadece zatende cikmadi seker.ustelik sadece 9 kiloyla dogum yaptim az kilo almisim seker olmadigini tahmin ediyordum zaten.demekki kisiye gore degisiyor s eker seven icer yani.bende yaptir yaptirma diyemem doktorun en dogrusunu diyecektir ona guven.ya bazi drlara gore hersey yasak bu devirde.hic bisey yemeyn onu yapmayin bunu yapmayin o boyle zararli bu boyle zararli.sasirtiyorlar ne yapacagimizi ya.eskiden ne guzel ic boyle degildi..

Back