- Konu Sahibi nazlisandal
-
Merhababa herkese.Öncelikle hepinizin hamileliğini tebrik ederim.
Birşeyi merak ediyorum hepiniz hemen hemen aynı şeylerden bahsetmişsiniz ? Planlanmamış bir gebelikmiydi hepinizin?
Yani hamilelik hem zor hemde güzel bir süreç.Kimisi çok kolay kimisi çokçok zor geçiriyyüzden yorum yapmak zor.Ama dediğiniz şikayetleri doktorlarınızla paylaşmanızı tavsiye ederim.Çünkü 9 ay uzun bir süreç ve sürekli bu şekilde olursanız sizin içinde çevreniz içinde zor geçer günler.
Mide yanması için ilaç veriliyor bu arada doktorunuzla konuşun.Mide bulantısı için hapı pek tavsiye etmiyolar ama çok çok şiddetli olursa veriliyor ilaç.Birde seaband diye birşey var bulantı bilekliği diye internetten araştırabilirsiniz.Teyzem çok faydasını görmüştü o bandın.belki bu şikayetleriniz hafiflerse mutsuzluk da bir nebze düzelir.Ama ruh hali için dediğim gibi doktorunuzla konuşmanızda fayda olabilir bence.belki destek falan almak gerekebilir sonuçta hamilelik hormonlarının kimi bayanların psikolojısını cıddı etkilediği biliniyor.
Umarım hemencecik alışır ve güzel bir hamilelik geçirirsiniz....
Teşekkür ederiz hepimize hayırlı olsun. Kendi adıma gayet planlı bir gebelikti. Diğer arkadasları bilmiyorum ama onların da öyle olduğunu düşünüyorum. Sonuçta hamilelik bunalımı cok kişiyi etkileyen bir durum. Bunun hormonlar, yeme içme düzeninin değişmesi aynı zamanda çalışma hayatı vs hepsi ile ilişkisi var. Yani gebelik beklemekle bilerek isteyerek yapmakla yada istenmeyen gebelikle alakası pek yok bizim durumun. Alışma süreci bence. Ve şu mide problemleri. En büyük sorun. İnşallah tüm arkadaslarımın ve benim güzel geçer diğer ayları
Aynı dertlerden bende muzdaribim. 8. haftamdayım ve bulantılarım,kokulara karşı hassasiyetim tavan yaptı resmen. Mutfağın yüzünü görmek istemiyorum o derece. Yemek yemek istemiyorum bazen resmen aç geziyorum koca gün sonrada oturup ağlıyorum ben bu çocuğa daha şimdiden bakamıyorum diye. Aşırı sinirliyim, en ufak birşeyde karşımdakini kırıveriyorum. Evden çıkmak , birileriyle görüşmek hiç ama hiç istemiyorum. Sürekli evde olayım ve yatayım istiyorum. Herşey üstüme üstüme geliyor, avazım çıktığı kadar bağırmak istiyorum böyle boğazımı bir şey sıkıyor gibi oluyor nefes alamıyorum. Birde ağrılar olunca o gün resmen iptal oluyorum. Umarım dediğiniz gibi 3. aydan sonra geçer bu durum.
4 ay bıttı benım ama hala gecmedı hele bazen cok cok kotu oluyorum ıkıgundurde ben bu çocuğa bakamazmıyım kabullenemezmıyım dıye düşünüyorum dusuncerler benı mahvediyor oyle bır ruh halı ıcındeyımkıı hergun aglıyorummm takıyorum sureklı mutlu olamıyorum
yazdiklarinizi soyle bir okudum ve cevap vermeden duramadim)
inanin yasadiklariniz tamamen gebelkkle ilgili va 12. haftaya girdiginizde azalmaya baslayacak ve 12. hafta bitince aaaaa bir bakmissiniz ortadan kalkmis.. artik daha seri hareket edebileceginizi ve daha mutlu oldugunuzu goreceksiniz. ama diyeyim baska agrilar baslayacak. ornegin benim ayaklaimin alti yaniyr gecelerim uyaniyrm. ama diyorum ki ne guzel gebeyim. bu agri ve yanmalar hep ondan) olumlu bakiyorum.
eger benim gibi riskli gebe degilseniz ve dusuk riskiniz yoksa (ki ben iki dusuk yaptim), gunde yarim saat filan yuruyus yapin. isterseniz o anda muzik dinleyin. benim gibi yatmak zoundaysaniz da yine muzik dinleyin ama uyumak icin)
endiseler tabiki olacak. cunku bizler kismet olursa artik anneyiz. bakabilir miyim; yetebilir miyim; ihtiyaclarina yetisebilir miyim vs vs.. bunlar sizin depresif degil iyi anneler oldugunuzu gosterir. cunku her anne bebegini koruyup en iyisini vermek ister.
mutlu olmak icin bir yolda mutlu oldugunuz anlari dusunun. bebeginizi hayal edin. yuzu sesi eli vs nasil olacak diye. kokusunu icinize cektiginizi dusunun. onunla uyudugunuzu emzidiginizi gezdiginizi dusunun... hayal edin kisacasi.
sinirinizde gelirse eh ne yapalim. hepimiz insaniz. o kadarcik da olur... kendinizi suclamayin. kizin gitsinne yapalim. bizler gebeyiz. azcik cevremiz alttan alsin bu surec de ) bir de sakin kendinizi ben bu bebegi istemiyr muyum; acaba hata mi yaptim diye dusunurken bulursaniz suclamayin. siz de insasiniz ve bilmediginiz birseyden korkmaiz cok dogal.
umarim hamileliklerimiz bir cirpida guzel gecer. hepinize saglikli ve mutlu gunler dilerim.
Ben daha yeni gebeyim ve gebeligimi maalesef baba evinde öğrendim 3 haftadir buradayim. Ne ben ne bebegimiz esimin umrunda değil ve dava acacagini soyluyor. Bebekte zaten stresten dusermis, dusmese de dogunca alacakmismis. Kayinvalidem bile beni hakli buluyor ama durum bu. Halinize sukredin. Milyonlarca kadin hamile olmak icin ugrasiyor. Bunaliyorum sikiliyorum üzülüyorum ama bebegim bana hayat veriyor. Saglikla kucagima almak icin dualar ediyorum. Allah yar ve yardimcimiz olsun yasadiginiz sikintilarin hepsini bende yasiyorum zor evet hormonlar alt ust oluyor kesinlikle ruh halinizi hafife almiyorum. Esinize ailenize siginin. Zorlada olsa disari cikin arada annem zorluyor ama gun isigi hem d vitamini hem nefes almaniza yardimci oluyor. Dualarda bulusalim. Rabbim gonullerimize ferahlik versin.
Ben daha yeni gebeyim ve gebeligimi maalesef baba evinde öğrendim 3 haftadir buradayim. Ne ben ne bebegimiz esimin umrunda değil ve dava acacagini soyluyor. Bebekte zaten stresten dusermis, dusmese de dogunca alacakmismis. Kayinvalidem bile beni hakli buluyor ama durum bu. Halinize sukredin. Milyonlarca kadin hamile olmak icin ugrasiyor. Bunaliyorum sikiliyorum üzülüyorum ama bebegim bana hayat veriyor. Saglikla kucagima almak icin dualar ediyorum. Allah yar ve yardimcimiz olsun yasadiginiz sikintilarin hepsini bende yasiyorum zor evet hormonlar alt ust oluyor kesinlikle ruh halinizi hafife almiyorum. Esinize ailenize siginin. Zorlada olsa disari cikin arada annem zorluyor ama gun isigi hem d vitamini hem nefes almaniza yardimci oluyor. Dualarda bulusalim. Rabbim gonullerimize ferahlik versin.
Sanki beni görüp de beni tarif etmişsin.... ben de 4 gözle 2. trimesteri bekliyorum... Mide yanmaları son 3 4 gündür daha da arttı bu arada.... Hava mis gibi ben ise öyle sümsük sümsük evdeyim dışarı bile cıkmak istemiyorum. Hiçbişey zevk vermiyor.
güzel yazın umut verici ama şu anda o kadar karamsarım ki ne kadar mantıklı olursa olsun söylenenler sanki benim stresim hiç geçmeyecekmiş gibi geliyor. kişilik olarak zaten stresli , kaygılı ve bunu hemen bünyesinde fark eden bi insandım. hamilelikle tavan yaptı ve böyle anlarda bu hamileliği beceremeyecekmişim gibi geliyor sonrasında da yine sorun olacak mı diye düşünüyorum. ailem eşim işim herkes anlayışlı davranıyor ama yok ben yine rahat duramıyorum. korkuyorum işte ya bu gece de uyuyamazsam diye, bugünü nasıl geçireceğim nasıl sonlanacak bilmeiyorum. başından geçenler hele benim gibi kişilie sahip olanlar geçecek diyor sabret ama zor oluyor çok yoruluyorum. kocdamı aldım tv başına sürükledim gecenin bi yarısı. Annemleri çağırdım gelin diye. yalnız kalmak mı böyle yapıyor bilemiyorum. çıkın dolaşın diyorsunuz ama evden dışarı çıkmak istemiyorum geriliyorum dışarı çıkacağımı düşündüğüm zaman. evde sanki bşi olsa hemen bişiler yaparım gibi geliyor. ya dışarı telaşlanırsam ne yapacağım diye istemiyorum dışarı çıkmak. şükür bebek verdi Rabbim, biliyorum bekleyenelere buları söylesem bulmuşssunda neler diyorsun diyecekler haklılar da ama insanın elinde olmuyor. benim gibi birilerinin oldugunu görmek biraz da olsa rahatlatıyor. Allah yardımcımız olsun hergün hepimiz için dua ediyorum. Allah dualarımızı kabul etsin sabır versin bizlere
Hanımlar doktor kontrolüme daha var o yüzden sizlere bir şey sormak istiyorum. Hamileyken yatakta nasıl yatılır? Bazı yerlerde okuduğum kadarıyla sırt üstü yatmamak gerekiyormuş sağa yatmamak gerekiyormuş falan. Doktoruna bu soruyu sorup yanıt alan ya da bilen varsa söyleyebilir mi lütfen? İlk hamileliğim o yüzden hiçbirşey bilmiyorum.
Hamilelikte özellikle sol yana yatış pozisyonu önerilir. Neden sağ tarafa değil de sol tarafa? Çünkü vücudun ortasından hafif sağ tarafta en büyük toplar damar (vena kava inferior) geçer. Sağ tarafa doğru yatılırsa bu toplar damara rahim bası yaapr ve kalbe dönen kan miktarı azalır, bu da bebeğe giden kan miktarının azalmasına neden olur. Sağ tarafa yatıldığında kalbe dönen kan azalacağı için vücuttaki şişlikler artabilir. Sol yana yatıldığında tersine plasentaya (bebeğin eşine) giden kan artar, böylece bebeğe daha fazla oksijen ve besin maddesi ulaşır. Sol tarafa yatmak kan dolaşımındaki sirkülasyonu arttırarak vücuttaki şişlikleri (ödem) azaltır. Hamileler için en rahat uyku pozisyonu sol yana yatarak bacakların karna doğru çekildiği pozisyondur. Sol yana yatarken sırtınızın arkasına büyükçe bir yastık koyarak hem daha rahat edersiniz hem de uykudayken sağa dönmeyi engelleyebilirsiniz.İlk 3 ay, yatış pozisyonu:Hamileliğin ilk 3 ayında yatış pozisyonu önemli değildir, yüzüstü hariç her pozisyonda yatılabilir çünkü bu aylarda rahim küçük ve hafif olduğu için damarları bası yapmaz.Hamilelikte sırtüstü yatmak:Gebeliğin özellikle son aylarında sırt üstü yatmaktan kaçınmak gerekir. Bu pozisyonda rahim bütün ağırlığıyla büyük kan damarlarına, omurgaya, sırt kaslarına ve barsaklara baskı yapar. Bu da bel ağrılarına ve hemoroide (basur) neden olabilir. Sırt üstü yatmak kan basıncında düşmeye neden olabilir, bazen anne adayları bu şekilde baş dönmesi, halsizlik gibi şikayetler hissederler..Hamilelikte yüz üstü yatmak:Hamilelikte yüzüstü yatmamak gerekir. Tahmin edilebileceği gibi bu pozisyonda rahim ve bebek baskiya ugrayabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?