Hamilelikte 2. ayım ve bunalım kapımda :(

Bana sen hatırlatmıştın bi sonraki gidişimizde ayrıntılı ultrasonla bakılıyormuş diye ben doktor ayrıntılı demese de hatırlatacaktım sayende. Neyse bir sonrakine attığına göre vardır bir bildiği. Doktor bana da organları boyu ve kilosu normal demişti ama bu bir aralık heralde çünkü 450 500 e de normal diyen çıkmış bize de :)
Sağlıklı olsunlar da yeter ki

Öyle canım ya yeter ki sağlıklı olsunlar sonraki haftalarda toplarlar kendilerini. Ayrıntılıda yüzünü görmüşsünüzdür ne güzel. Bakalım biz bu hafta değil önümüzdeki hafta gidicez galiba 24. hafta olucak.

Nerden başlasam bilmiyorum... Aslında canınızı da sıkmak istemiyorum ama patlıycam. Tatilin ilk haftası annemlerdeydik çok güzeldi 2. haftası da annem bize geldi 3 gün. Gezdik bi yerlere gittik. Bebek eşyaları baktık falan süperdi.

Ama şu son 2 gündür canım acayip sıkkın. Hele bugün. Bütün gün anlamsızca yattım. bazen böyle geliyor ve gitmiyor bu sıkıntı. Canım hiç bişey yapmak istemiyor hiçbişeyden zevk almıyorum. Alınacak araştırılacak cok sey var onlara bile bazen bakmak istemiyorum sıkılıyorum. Ben de kendimi anlamıyorum. Amaçsızca öyle durmak istiyorum. Ağlıyorum, çatlıyorum dua ediyorum biraz rahatlar gibi oluyorum ama geçmiyor. Niye böyle oldum şimdi bu kadar iyiyken bunu da çözemiyorum.Onu yapayım yok buna bakayım yok.

Dedim ya HİÇBİRSEY yapmak bakmak istemiyorum. Yarın okullar açılıyor iş de başlıyor. İnanın tüm gün yattım öylece oflaya poflaya yattım ağladım. İçimdeki şu iç sıkıntısını anlatsam kelimelere sığdıramıyorum gerçekten cok cok sıkılıyorum. Depresyona mı girdim bilmiyorum....

Canım bende aynıyım tatil dönüşü baya bi kötü oldum. Annemlerin yanına gitmiştik bizde çok güzel geçti. Gezdik,eğlendik, oğlum için alışveriş yaptık birsürü güzel şey aldık. Ama tatil bitti ben çöktüm resmen. İnan evde yığınla iş beni bekliyorum ama kalkıpta yapasım yok senin gibi anlamsızca yatıyorum tv'de seyretmeyeceğim saçma ne varsa onlara bakıyorum. Acaba bu kadar gezip tozmaktan sonra monoton hayatımıza geri döndüğümüz için mi böyle olduk yoksa dediğin gibi yine başa dönüp depresyona mı giriyoruz? Bunu bende çok merak ediyorum.

İnşallah öyle değildir çünkü bu aylarda başlayabiliyormuş depresyon. Bilinçaltı doğum ve doğum sonrası kaygıları bilinç dışına bu şekilde çıkabiliyormuş. Bişeyler bakacağız hani hemen almayacağız da araştırmak manasında. Park yatak, bebek arabası seti( onun içinde portbebe ve oto koltugu oluyor onun için ) vs ama ben erteliyorum bunları bile. Bi değişik oldum.Naptığımı napmaya çalıştığımı anlayamadım henüz. Buarada okula başladım yeni programım berbat ötesi. Bu da üstüne eklendi. Daha ne olsun. Tatilin başından beri kötü de olsa üzülmeyeceğim bebek için falan diyordum ama elde değil. İş de sıkıntı

moralinizi bozmak istemem ama hamilelik doğumdan önce yaşayıp yaşayacağınız son güzel zamanlardır.Bebekten sonra size yardım eden biri yoksa bırakın gönlünüzce gezmeyi aynaya bakmaya fırsatınız olmayacak.10 aylık bir kızım var herşeyi unuttum sayılır

Eyvah eyvah bu eksik olsaydı bari ya. Biz şimdi bu yaılanıda buluruz netle aynı gidiyoru ya:) Valla canım biz araba ve yatak işini hallettik şükür.Tatil haricinde fazla geniş zamanımız olmayacaktı bundan sonra birde ağırlaşacağım için eşim gelmişken bakalım alalım dedi. Ama dediğin gibi bakılıp alınıcak o kadar çok şey var ki tabi kafayı kaldırıp araştırabilirsem. Ders programına üzüldüm sonuçta hamilesin insan bunun hatrına biraz olsun programda kayırabilirdi seni. Çünkü ikinci dönem dahada ağırlaşıcaksın ama nerde bizim insanımızda o düşünce. Artık ne yapıcaksın kafaya takmamaya çalış bebişini üzme. İnan hareketlendikten beri benim oğlum üzüldüğüm ya da birşeye sıkıldığım zaman karnımda gerilip kalıyor çocuğum sonra onu bu hale getirdiğim için üzülüyorum onlarda anlıyorlar gerçekten. Bebeklerimiz için başımıza gelen kötü şeylere katlanmak zorundayız canım sırf onlar sakin,huzurlu ve mutlu bebekler olarak dünyaya gelsinler diye.

Mesajını çok olumlu buldum canım pozitif enerji verdin saolasın yaaa :) Gerçekten :) Çok doğru diyorsun o kadar etkileniyorlar ki artık onlar için üzülmemeye çalışmamız lazım. Senin oğlan da sanırım benimki gibi kıpır kıpır. Nasıl hareketliler maşallah. Bugün ders anlatırken küt diye tekmeledi bi hoş oldum :)
Aaa canım o zaman söyleyebilir misin acaba yatak ve araba ne model ve marka?
Ben kraftın dlx trio travel sistem arabasını beğendim ve olumlu yorumlar gördüm. Yatakta da ( park yatak benimki ahşap deil) cyrstal baby nin modellierini beğendim ama henüz almadık. Seninkileri yazarsan sevinirim.
Bu arada olumluluğun için bir kez daha teşekkür ederim iyi ki varsın

Enerjim sana geçtiyse ne mutlu bana canım umarım faydalı olmuşumdur. Bizimkide fena kıpırdıyor geçen gün banada aynı senin gibi oldu bir tekme yedim içim çok hoş oldu:) maşallah diyelim oğluşlarımıza:) Canım bebek arabasında tercihimiz bizimde krafttı hatta netten beğendiğimiz birkaç modelide vardı gidip görünce malesef bizim arabanın bagajına sığmayacağını anladık ve vazgeçmek zorunda kaldık. Bu yüzden arabanın bagajına uygun birşeyler bakmaya başladık ve sunny babynin travel sistem olivera modelini aldık. Araba hafif ve katlaması çok kolay en önemliside bizim bagaja sığıyor fazlada yer kaplamıyor. Eşim olmadan da rahatlıkla arabayı taşıyabilirim benim için en önemli özelliği bu aslında. Tavsiyem görmeden kesinlikle almayın çünkü netle gerçek arasında baya fark oluyor boyut olarak. Birde arabanızın bagaj durumu çok önemli. Yatak konusuna gelince onda da o kadar çok kafamız karıştı ki bir sürü model var ve fiyatlar arasında da baya farklar vardı. Satıcıların söyledikleri tek şey iskelet sisteminden fiyat farkının kaynaklandığıydı. Açıkçası çok uçuk fiyatlı bir yatak almak istemedik. Çünkü şuanda oturduğumuz ev kira ve kısmetse 1.5 yıl sonra falan kendi evimize taşınacağız ve taşınınca oğluma oda yapacağım Allahım izin verirse. Bu yüzden geçici bir süre yatıracağım için yine kraftın ve graconun modellerinden vazgeçip onu da sunny baby aldık ama canım onun modeli aklımda değil ve eşim kutuyu kaldırdığı için bakamıyorum malesef. O da güzeldi ama cibinliği var, dönencesi var müzik çalıyor. Yine yatağında katlanması çok kolay ve fazla yer tutmuyor. Annelerin yanına giderken rahatlıkla yanımızda götürebileceğiz. Umarım yardımcı olabimiştir.

Bende bizim deli nerelerde diyordum:) ilk dusugumden ve doktugum o kadar goz yasindan sonra tabi ki sukrediyorum canim o ayri ha 9 ay boyle gitse ona da raziyim ama bu bulanti beni tuketti resmen sukur bebis iyi buyuk ihtimal erkek dedi doktorum bunlar beni cok mutlu ediyor su an 13 haftalik olduk bile iste tek sıkıntim saglikli beslenememek mesela bulantidan su icemiyorum sabah aksam sayisi degisen kusmalarim var ha su yaziyi yazdigim gunlere oranla daha iyiyim ama artik bende canim bi sey ceksin mesela bi nutella kasiklayayim istiyorum

Ben de öyle düşünüyorum canım dediğin gibi netten hep bakıyoruz ama bir de gidip boyutunu görmek lazım diye düşünüyorum. Bizim araba hyundai accent. İnşallah bagaja sığar. O modellerde sadece iskeleti kalıyor hani oto koltugunu cıkarınca o zaman sığar aslında diye düşünüyordum çünkü bebeği de oto koltuguna koyacaz ya indiği zaman birleştircez ikisini. Biz de sadece park yatak alacağız inşallah. Oda yapmayacağım çünkü kiracıyım ve daha önemlisi tayin isteyeceğiz inşallah 2 yıl sonra. Orda da kiracı olcam büyük ihtimal ama enazından şimdi burda almayayım yeni şehirde alayım diyorum. Heh madem şunu da sorayım biz hep netten baktık gitmedik de mağazaya hnüz, çok merak ediyorum o cibinlikler cıkabiliyor mu istendiğinde yoksa kalıcı monte mi?

Canım sizin arabanın bagajı bizimkinden büyük. Bizim araba ford fiesta bavulla birlikte koyacağımız zaman sığacak birşey bakmıştık. Dediğin gibi ana kucağını çıkarıp koyacağız bizde bagaja ama öyle olduğunda bile o kraftların bazı modelleri bizim arabaya sığmadı malesef. Bazılarınında eni değil boyu uzun geldi falan yani mutlaka görmekte fayda var inan internetteki gibi olmuyor . Birde bazı arabaların tekerleri büyük geldi ve çıkmıyordu o da baya yer kaplıyor ama bizim aldığımız bebek arabasının tekerlekleride çıkıyor ve araba daha da küçülüyor bizim için çok iyi oldu yani. Cibinlik konusuna gelince canım çoğu çıkıyormuş ama birkaç modelde çıkmayanınıda duyduk satıcıdan ama o da adı sanı duyulmamış markalarındı mesela bizim aldığımız istediğimizde çıkıyor o dönencesi falanda çıkıyor. Ben çıktığı için aldım zaten canım istemediği zaman çıkarabilirim sizde alırken sorun mutlaka. Ama cibinlikte farklı bir hava katıyor ben orda kurulu halini görünce çok hoşuma gitmişti.

Çok sağolasın canım ya. Biz de elbette bakacağız inşallah mağazalara. Dediğin gibi görmeden almamak lazım. Cibinlikli modelleri cok beğeniyorum ben de ama odadan odaya geçireceğim dönemlerde sade olması rahat olur o zaman cıkarıveririrm diye sordum

Rica ederim canım. Bende çıkmasını o yüzden istedim zaten annemlere falan giderken yanımızda götürmek istiyorum yatağı. Bu arada anne-bebek çantası alsın mı Nazlı ya da bir model belirledin mi? Biz araba için bakarken onlarada bakmaya çalıştık ama istediğimiz gibi bulamadık. Ben içinin geniş olmasını istiyorum,bölmesi fazla olsun falan istiyorum birde fazla kaba görüntülü olmasın ama böyle çantaya denk gelemedik malesef. Netten birkaç model buldum ama onuda görmeden almak istemiyorum.

Heh bak ben de onu aldım canım :) Ben 2 tane aldım. Birisi daha spor görünümlü ve daha ufak. Ufak dedğim gene diger cantalara göre baya büyük. Yandan askılı yandan takabiliyosun spor cantalar gibi 5 bölmeli. Ama hani bi carsıya gezmeye giderken cok bişey almıcaksan ou cok rahat kullanırsın. Kırmızı lacivert. fil resmi var önünde. diğeri ondan daha büyük. İçine cok daha fazla malzeme girecek şekilde birsey. O da kırmızı lacivert. Keşke yanımda olsa fotolarını atardım annemde bıraktım. İnternettekiler cok pahalı ve büyük markalarınki de cok pahalı. Benimki nenny bebek diye bi marka. Küçük olanı 25 tl ye büyük olanı da 70 tl ye aldım.

İyi günlerde kullanın canım bende işte bu tarz birşey istiyorum bir küçük bir büyük şeklinde. Haftaya 4 boyutlu ultrason için merkeze hastaneye gidicez kısmetse o zaman bakıcam artık. Birde ev tipi ana kucaklarından bakmayı düşünüyoruz , uygun fiyatlı bulursak oyun halısı falanda bakıcam. Sen hiç baktın mı bu dediklerime?

Çok saol canım inşallah güzel günlerde kullanırız özene bezene aldıklarımızı... Ev tipi anakucağı dediğinden almayı düşünmedik işin açıkcası çünkü oto koltugu anakucagı oluyor diye. Bir de onu bile aslında önermemiş bazı doktorlar. Bebeğin kemik gelişimi için mümkün olduğunca anakucaklarına yatırmayın diyorlar. Tabi işin oldukça mecbur koyacaksın da. o zamanda oto koltugu olan ana kucagına koayrız diye düşündüm. Bir de ablamın bebeğinin hamağını getireceğim inşallah. Bebek hamakları. Onlar daha kullanışlı eğer düşünürsen ana kucagı yerine onu düşünebilirsin. Oyun halısı da gerekli evet ama henüz ona bakmadık bebek bi 4 5 aylık olunca oyun halısına alıyordu ablam o yüzden onu o zaman internetten falan alırım diye düşünmüştüm

Kizlarrrr ben geldimmm zorlu bel ağrılı bir yolculuktan sonra nihayet tr deyim insanin vatani gibi olmuyor hiçbir yer nasıl ozlemisimm gelir gelmez bel ağrısı başladı eee 15 saat uçakta 5sa havaalanında heba oldum ama değer inanin herseye eğer burada olmak.
ve sıkı durun cinsiyeti öğrendik :) taa en baştan söylediğim gibi oğluşumuz oluyor kızlar ucluyu bozmadım yani:)))
kıpır kıpır minigim artık onu hissetmekten ve dinlemekten hiçbişeye odaklanamiyorum.
özlemişim sizinle konuşmayı:****

Amin canım.Ben o oto koluğu olanı evde kullanma işini doktora sormuştum o da uzun süre bebek içinde tutulmaz demişti özellikle evde. Dediğin gibi kemik gelişiminden ötürü ben bu yüzden ev tipi olanından bakıcam ama hamakta fena fikir değil onlarada bakabilirim. Netten baktım canım oyun halısı ama fiyatları biraz tuzlu geldi bana bu yüzden çarşıya gitmişken ordan bakmak istiyorum belki fiyatları daha makuldür diye.

Hoşgeldiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinnn canımmm. Merak ediyordum seni baya dedim gelip gitti mi ne yaptı diye. Ayyy ne güzel ya sana çok iyi gelicek aileni ve sevdiklerini görmek. Var ya bu üçlü bozulmaz zaten bende içimden geçiriyordum Esra'nın da kesin oğlu olucak diye. Muhteşem üçlü olduk resmen:) Cinsiyetini öğrenmene ve en önemliside oğluşunun kıpırtılarını hissetmene çok sevindim. Vallahi ben 2 saatlik yola giderken bile belim kopuyor seni düşünemiyorum yani. Bol bol gez canım hasret gider, enerji topla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…