- Konu Sahibi nazlisandal
-
Amin canım.Ben o oto koluğu olanı evde kullanma işini doktora sormuştum o da uzun süre bebek içinde tutulmaz demişti özellikle evde. Dediğin gibi kemik gelişiminden ötürü ben bu yüzden ev tipi olanından bakıcam ama hamakta fena fikir değil onlarada bakabilirim. Netten baktım canım oyun halısı ama fiyatları biraz tuzlu geldi bana bu yüzden çarşıya gitmişken ordan bakmak istiyorum belki fiyatları daha makuldür diye.
Kizlarrrr ben geldimmm zorlu bel ağrılı bir yolculuktan sonra nihayet tr deyim insanin vatani gibi olmuyor hiçbir yer nasıl ozlemisimm gelir gelmez bel ağrısı başladı eee 15 saat uçakta 5sa havaalanında heba oldum ama değer inanin herseye eğer burada olmak.
ve sıkı durun cinsiyeti öğrendik :) taa en baştan söylediğim gibi oğluşumuz oluyor kızlar ucluyu bozmadım yani:)))
kıpır kıpır minigim artık onu hissetmekten ve dinlemekten hiçbişeye odaklanamiyorum.
özlemişim sizinle konuşmayı:****
yazışmalarınızı okudum maşallah hazırlıklar başlamış inşallah hepimiz için hayırlısı olur bebeklerimizi sağlıkla kucaklarız. Benim de 13.hafta bitecek doktorumuz bebeğimizin büyük olasılıkla erkek olduğunu söyledi şu aşamaya gelebilmek bile çok mutlu edici ancak benim bulantılarım ve mide yanmalarım hala bitmedi evet ilk başlardaki gibi komalık değilim çok şükür bi parça yiyebiliyorum ama yine de eski halime dönemiyorumsizler ne zaman tamamen eski halinize döndünüz? şu an hiç mideniz bulanıyor mu ? merak ediyorum ben her gün muhakkkak çıkarıyorum evden tiksinme hala var bazı gıdaları görmeye bile tahammülüm yok 9 ay böylemi geçecek
Alınacaklar birikiyor :) Bakalım kullandıkca tecrübe edeceğiz inşallah. Sizlerle konuşmayı cok seviyorum ben yaa
yazışmalarınızı okudum maşallah hazırlıklar başlamış inşallah hepimiz için hayırlısı olur bebeklerimizi sağlıkla kucaklarız. Benim de 13.hafta bitecek doktorumuz bebeğimizin büyük olasılıkla erkek olduğunu söyledi şu aşamaya gelebilmek bile çok mutlu edici ancak benim bulantılarım ve mide yanmalarım hala bitmedi evet ilk başlardaki gibi komalık değilim çok şükür bi parça yiyebiliyorum ama yine de eski halime dönemiyorumsizler ne zaman tamamen eski halinize döndünüz? şu an hiç mideniz bulanıyor mu ? merak ediyorum ben her gün muhakkkak çıkarıyorum evden tiksinme hala var bazı gıdaları görmeye bile tahammülüm yok 9 ay böylemi geçecek
Merhaba, öncelikle 9 ay öyle geçmeyecek inşallah bak görürsün :) Ben cok cok kötüydüm bulantılarla başım beladaydı hatta apartmandaki yemek kokularını bile kaldıramıyordum. Evde yemek pişirmesine izin vermiyordum eşimin. İşthsızlık isteksizlik de tavan yapmıştı ancak 17. hafta civarı hepsi tamamen geçti diyebilirim. 15 16. haftalarda azaldı tamamen geçmesi ise 17.nin sonundaydı. Sabret az kalmış. Şimdi de mide yanmaları ve mide sıvısının ağza gelmesi sorunu ile karsı karsıyayız ama bu mide bulantısı kadar değil. Enazından yiyoruz. Ben deli gibi iştahlı değilim hala. Normal yiyorum. Ama şu son bir haftadır daha sık acıkıyorum. Yattığımızda genelde ağzımıza geliyor o sıvı ve mide ekşimesi o zamanlar oluyor. Ama şimdi artık bebeğin tekmelerini hareketlerini hissetmek hatta dışardan cıplak gözle karnının kıpırdamasını görmek cok güzel :) Senin için de böyle güzel günler gelecek arkadasım sabret bak bize sana moral olsun :)
Bu arada bu yıl erkek yılı hakkaten çoğu tanıdıgımın cocugu erkek seninki de erkek olursa hiç şaşırmam :)
Canım aramıza hoşgeldin. İnan o zamanlar insana bitmeyecekmiş gibi geliyor ama az daha sabır gerçekten geçiyor. Bende aynıydım. Mide bulantısı, koku hassasiyeti, iştahsızlık vs...uzar gider. Benim ilk azalmaya 13. haftada başlamıştı ve 15. haftada tamamen geçmişti. Ama onlar bitiyor bu defada mide yanması başlıyor canım yediklerin ağzına geliyor falan. Ama bebişlerimiz için bu sıkıntılara değer ne yapalım tek sağlıklı olsunlarda.
Kızlaaaaaaaaaaaaaaarrrrrr nerelerdesiniz ya? Merak etmeye başladım sizi.
Merhaba canımm öncelikle kontrolün sağlıklı geçtiği için çok sevindimmm. Ben de 22 Şbatta kontrole gittim. Şükür herşey yolundaymış ve 700 gram olmuş oğlum :) O gün biraz bakındık ama almadık bişey. Kıyafetleri baya tamam gibi ama yatak travel sistem , biberoni göğüs pedi, hastane için kendime pijama, vs almadım henüz. Bakıyoruz hala. Bir de migrenim tutunca işin açıkcası keyfim kaçtı. Hala başım ağrıyor. Ama bebeğimi 4 boyutlu görmek harikaydıııı Bir elini yüzüne tutmuş bir gözünü o eli kapatmış yüzünün yarısını gördük yaaa :) O yüzü hep gözümün önüne geliyor şimdi...
Bir sonraki kontrolümüz 22 Martta. O zaman için gelmeden önce hemogram, TİT ve 50 gram glikoz yüklemesi yaptırın gelmeden bir iki gün once, sonuçlarla gelin dedi doktorumuz. Senin kontrol ne zaman Senemcim?
Ayyy çok sevindim ikinizinde iyi olmasına merak ettim baya sizleri. Teyzesi yesin oğluşunu:) Canım bizimkininde o 4 boyutludaki hali çok güzeldi yavrum sürekli gülüp durdu:)hatta radyolog bile ne tatlı gülüyor baya güleç olucak dedi:) cd'sini verdiler arada açıp bakıyorum. Bizimkide 670gr olmuş. Göğüs pedini ben aldım lansinoh marka ona iyi demişlerdi. Ama pijama, emzik, biberon,uyku seti vs bizimde daha yok. Canım umarım başının ağrısı geçer biran önce. Eksikleri tamamlamak için daha vakit var sıkma canını alışverişte senin kendini iyi hissetmen lazım ki keyfi çıksın. Bu arada benim kontrolümde kısmetse 26 martta canım ben şeker kontrolümü evde yaptığım için şimdilik doktor şeker yüklemesi yapmayacağını söyledi. Nazlıcım ya zaman nasıl çabuk geçiyor bu hafta kısmetse ikimizde 6. ayımızı bitiyoruz ve bende ufaktan heycan başladı artık :)
2. ayım bitti 3. ayımın içindeyim ama Allahın gücüne geçmesin ama cehennem gibi günler yaşıyorum. daha sevinemedim hamile olduguma. zaten kaygılı bi kişiliğim vardı. sanırım hamilelik hormonlarıyla birlikte iyice coştu. nasıl yaparım nasıl dayanırım bilemiyorum sanki bu hamileliği beceremeyecekmişim gibi hissediyorum. evin içinde dua ede ede dolaşıyprum. mide yanması hiç geçmiyor. kalbim boğazımda atıyor yüreğim fırlayacakmış gibi geliyor yere göğe sığamıyorum. hatta ben depresyondamıyım diye düşünüyordum ama sizleri okuyunca anladım ki bu gerçekten hamilelikten ama gecer mi diye hep kaygılıyım. yani bu dönem bitincwe geçer mi diye endişeliyim. hatta doğum sonrasında da devam ederse diye korkuyorum. yardım edin arkadaşlar akıl verin. artık huzursuzluktan uyuyamıyorum, yiyemiyorum, mide bulantılarım artıyor, oturamıyorum kalkamıyorum. siz nasıl dayanıyorsunuz neler yapıyorsunuz nasıl vakit geçiriyorsunuz. içimde bu sdıkıntı ile nasıl vakit geçireceğimi günün nasıl biteceğini bilemiyorum o bile kaygı nedeni oluyor. siz neler yapıyorsunuz
Oyyyy maşallah size de :)Ne güzel yaaa oğlunu hep öyle hatırlarsın artık :) Allah hep güldürsün onu ve seni. Dediğin gibi bazı şeyleri sona bırakmak istiyorum zaten tabi doğuma 1 hafta kala da değil de :) Başım geçmedi buarada. Ara ara yatıp kalkıyorum nete giriyorum.
Dediğin gibi 6. ayımız dolmak üzere... Ben de doğum rüyaları, korkuları, heyecanları başladı zaten...
Şeker kontrolünü arada evde yapman iyiymiş. Ben de şeker kontrolü için alet yok almak da hiç aklıma gelmemişti...
Amin hepimizi güldürsün inşallah. Aynen ya kaç gündür heycan bir yandan, korku diğer yandan öyle geçiyor günlerim. Başının geçmemesine üzüldüm umarım bugün daha iyisindir.
Canım dediğim gibi daha çok var içine sine sine alırsın istediklerini çünkü o kadar çok marka model var ki insanın aklı karışıyor. Biz tatilde büyük şeylerini bitirmek istedik çünkü merkeze uzak oturuyoruz birde eşimin fazla vakti olmuyor öyle günlerce gezelim bakalım diye yoksa bende daha almazdım.
Bizim doktorla baya bi arada mesafe olduğu için birde ailede de şeker hastası olunca doktor takibini evde yap dedi ondan aldım canım.
Bende dünden beri karın ağrısı çekiyorum geçer umuduyla bugüne uyandım ama ağrının yanına birde karnımın gerginliği eklenmiş onunda vermiş olduğu bir sancı var niye böyle oldu anlamadım ya. Yine dünden beride oğlumun hareketlerini tam hissetmiyorum onuda kafaya taktım.
Başım bugün yine ağrıyor ama dünkü kadar değil inşallah yarına kadar geçer, Allah'tan bugün boş günüm. Karın ağrısı şikayetleri bende de cok sık oluyor ama benimki tuvaletini yapamamaktan veya zor yapmaktanKarnım birgün atlıyacak diyordum ben de dün eşime. O kadar gergin ki nefes alırken bile daha da geriliyor rahatsız ediyor. Oğluşunun hareketlerini hissetmemeni kafana takma sakın canım, bazen olabiliyor çünkü, aklına kötü şeyler getirme, Allah'a emanet meleklerimiz.
Ben de buarada dün geceden beri kafamı başka bişeye taktım. Tuvaletimi çok zor yapıyorum ve dün gece bi şişlik farkettim orda elime geldi. Çok korktum ya. Nasıl moralim bozuldu. Zaten sürekli bi dolgunluk hissi baskı hissi var karnımda. İlk doktorum kabızlık için Magnese diye sua eritilen magnezyum vermişti hiç kullanmamıştım. Aklıma o geldi. Şimdi bu doktoruma da telefondan onu sorayım bari içeyim diyorum. Sen magnezyum kullanıyordun değil mi? böyle suda mı eriyor o da? İnşallah doktora gitmemi gerektirmez de şu şişlik geçer. Canımı sıktı valla...
Canım bende pazara kadar tuvalet problemi yoktu ama o günden beri bende de aynı sıkıntı var acaba ondan mı ağrıyor benimkide ya? Aynen dün akşam yatağa yattım eşime dedim ben patlayacağım nefes alamıyorum karnım gerildikçe geriliyor ve bu gerginlik canımı acıtıyor.
Ya ben ağrıya bağlıyorum hareketlerini hissetmemeyi dediğin gibi Allaha emanetler kuzucuklarımız.
Canım tuvalet problemiyle ilgili doğal yolları denedin mi hiç? Mesela aç karnına kuru incir yiyip arkasından su içmeyi ya da yine aç karnına ılık su içmeyi falan? Bu arada o şişlik tuvalet problemindendir sakın aklına kötü şeyler getirip kendini üzme. Banada doktorum magnezyum vermişti ama bacak kramplarım için suda eritilenlerden ismi magnorm. Tuvalet problemin geçince şişlikte geçer normalde bile sıkıntı yaşadığımızda şişiyoruz kaldı ki hamileyiz ve daha ağır yaşıyoruz herşeyi. Birde aklında bulunsun doktorum beni o konuda uyarmıştı 6. ayı bitirdiğimiz için artık ne kadar kabızlık çekersen çek ama sakın ıkınma demişti sende sakın yapma onu.
İlk aylarda gün kurusu denen kayısılardan yiyrodum canım ama sonra bırakmıştım. Şimdi yine başladım kuru kayısı kuru incir yemeye. Tuvalet problemim hiç geçecek gibi gelmiyor banaYani nasıl diyeyim şu son hafta daha kötüyüm ama bundan yaklaşık 1 ay öncesinden beri zorlanıyorum. 2 günde bir falan zorla yapıyorum. O şişliği gördükten sonra da cok korktum. Dediğin gibi inşallah geçer... Doktoru aradım buarada, Duphalac şurup önerdi. İçtim bakalım az önce. Ikınma konusunda uyardığın için çok teşekkür ederim çünkü dikkat etmiyordum işin açıkcası bundan sonra dikkat ederim
Şurup verdiyse iyi gelir kesin canım. Bu haftalardan sonra daha sorun oluyormuş tuvalet problemi. Doktor o yüzden uyarmıştı beni çünkü artık yalancı sancılarımız falanda başlayacakmış ve bebekler büyüdükleri için ıkınma durumunda doğum kanalına girme gibi bir tehlike olabiliyormuş bu yüzden dikkatli olmakta fayda var. Birde sabah aç karnına ılık su iç mideni kaldırmazsa tabi o da baya faydalı oluyor. Umarım en kısa zamanda bu sorunun ortadan kalkar canım.
Ayyy yalancı sancı falan deyince bi tuhaf oldum :) Dünden beri karnım ağrıyor rahim tarafları yani karnın alt bölgesi. Kuru kayısıya başladım ve de sabah ılık suya. İnşallah faydası olur. Buarada bizler hamileyiz bizi üzenler canımızı yok yere sıkanlar oluyor. Bu insanlarda hiç vicdan yok mudur diye düşünüyorum bazen. Hamile bir kadını üzmek değil ben bi laf dersem kırılır mı yanlış anlar mı diye bile düşünürdüm eskiden. Maşallah insanlar duygusuz arsız vicdansız olmuş... Bebeğimi düşünerek kafamı boşaltmak kendimi rahatlatmak istiyorum ama elimde değil. Çok da mümkün olmuyor. Bizi üzenleri Allah'a havale ediyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?