- 29 Temmuz 2021
- 3.686
- 25.041
-
- Konu Sahibi Sledva2040
Sperm havayla temas ettiğinde kısa sürede ölür. Prezervatife bulaşınca kuruduğu için canlı kalamaz.Ama ben size sordum mu hatırlamıyorum ama bir soru sormuştum yanıtını tam olarak alamamıştım benim ilklerim olduğu için bilgisizim bu konuda bilgim yok siz daha iyi bilirsiniz ben defalarca sordum 1 mantikli cevap alamadım sorum ise şuydu - geri çekilme ile ilişkide zevk suyu sıvı şeklinde aktigi icin mi rahime ve yumurtaliklara ulaşıp gebelik oluşturur da , benim iliski seklimde prezervatifin üstüne bulaşınca sıvıligini kaybedip yumurtaliklara ve rahime ulaşıp hamileliğe yol açmıyor mu? - idi ben bunu sormuştum ama bana ya hamile değilsin ya da hamile olma ihtimalin var dendi bende kafamda kurdukca kurdum araştırınca da tam olarak bulamadim cevabini
Yani sıvı bir şekilde akması gerekiyor yumurtaliklara kadar prezervatifin üstüne bulasinca akışkanlığını kaybettiği için ulaşamıyor diye gebeliğe yol açmıyor öyle miSperm havayla temas ettiğinde kısa sürede ölür. Prezervatife bulaşınca kuruduğu için canlı kalamaz.
Kötü bir şey yapmadın ki! Rızası dışında birisiyle cinsel ilişkiye girmediğin sürece cinsellik kötü bir şey değil. Haydi kötü bir şey olduğunu farz edelim. Katiller var, insan öldürüyorlardı. Aileleri bile onları seviyor. Sen niye sevilmeye layık olmayasın?Bugün 3. Günü bende tamamen kesilmesinden korktum geçen ay ne güzel 4 5 gün sürmüştüutanıyorum çünkü pişmanım yani kötü bir şey yaptım ailemin beni sevmesine bile kızıyorum artık hak etmiyorum beni sevmelerini iyi davranmalarini bana üzülmelerini bide kötü bir şey olursa ne yaparım hiç bilmiyorum ama kendimi yiyip bitirdim
Ayynen öyle. Zaten prezervatife bulaşan azıcık bir şey o da havayla temas ettiğinde saniyeler içinde kuruyor ve sperm ölüyor.Yani sıvı bir şekilde akması gerekiyor yumurtaliklara kadar prezervatifin üstüne bulasinca akışkanlığını kaybettiği için ulaşamıyor diye gebeliğe yol açmıyor öyle mi
O idrara sık çıkma durumu hamileliğim ileri evrelerinde oluyor, rahim büyüyüp idrar kesesine baskı yapmaya başladığında. İkinci trimester ortalarına doğru. İki buçuk üç aylık hamilelikte olmaz o. İdrara sık çıkma sebebi sistit olabilir. Kaygı da olabilir ben senin durumunda kaygıya bağlıyorum. Artı algıda seçicilik. O kadar gözlemliyorsun ki her zaman bu kadar farkında olmadığın için idrara çıkma sıklığın her zamankinden fazla geliyor.idrara sık çıkıyorsan hamilelik ihtimalin var dediler
Bilmiyorum ama böyle bir durumla karşılarına çıksam iyi şeyler yaşamayacağım geçte olsa bunu fark ettim bidaha evlenene kadar girmeyeceğim ilişkiye diyorum ama ya iş işten geçtiyse diye hala korkuyorumKötü bir şey yapmadın ki! Rızası dışında birisiyle cinsel ilişkiye girmediğin sürece cinsellik kötü bir şey değil. Haydi kötü bir şey olduğunu farz edelim. Katiller var, insan öldürüyorlardı. Aileleri bile onları seviyor. Sen niye sevilmeye layık olmayasın?
Bak, hamile olmadığını aslında sen de biliyorsun, bu bir obsesyon. Her hamile miyim, şöyle olabilir mi böyle olabilir mi düşüncesi aklına geldiğinde "Ben hamile değilim, bunu çok iyi biliyorum, bu bir obsesyon" diye tekrarla.Bilmiyorum ama böyle bir durumla karşılarına çıksam iyi şeyler yaşamayacağım geçte olsa bunu fark ettim bidaha evlenene kadar girmeyeceğim ilişkiye diyorum ama ya iş işten geçtiyse diye hala korkuyorum
Böyle de olabilir aslında ama kafamı direkt ona yoruyorum ondan da panik oluyorum kimiside bu forumda da okudum iliskiden 15 20 gün sonra idrara sık çıkıyorum diye test yapip pozitif görmüşO idrara sık çıkma durumu hamileliğim ileri evrelerinde oluyor, rahim büyüyüp idrar kesesine baskı yapmaya başladığında. İkinci trimester ortalarına doğru. İki buçuk üç aylık hamilelikte olmaz o. İdrara sık çıkma sebebi sistit olabilir. Kaygı da olabilir ben senin durumunda kaygıya bağlıyorum. Artı algıda seçicilik. O kadar gözlemliyorsun ki her zaman bu kadar farkında olmadığın için idrara çıkma sıklığın her zamankinden fazla geliyor.
Bide direkt sperm de değil zevk suyu ama içinde sperm olabilir diyeAyynen öyle. Zaten prezervatife bulaşan azıcık bir şey o da havayla temas ettiğinde saniyeler içinde kuruyor ve sperm ölüyor.
Evet ama bak içinde sperm olsa bile bu koşullarda yaşaması mümkün değil az önce de açıkladığım gibi.Böyle de olabilir aslında ama kafamı direkt ona yoruyorum ondan da panik oluyorum kimiside bu forumda da okudum iliskiden 15 20 gün sonra idrara sık çıkıyorum diye test yapip pozitif görmüş
Bide direkt sperm de değil zevk suyu ama içinde sperm olabilir diye
Çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz içinBu durumun beni çok üzüyor. Kendini yiyip bitiriyorsun. Bak ben psikolog değilim elimden çok bir şey gelmez ama ben ve buradaki birçok kişi açıkladık senin hamile olman mümkün değil. Meryem Ana olman lazım ki mümkün olsun. Bu bir obsesyon. Lütfen bu şüphelere düştüğünde kendi kendine bunun bir obsesyon olduğunu içinden tekrarla. Bir şeyi kırk kere söylersen olur derler ya. Psikiyatri randevunu da daha erkene almaya çalış lütfen.
Evet çünkü obsesif kompulsif bozukluk, anksiyete bozukluğu ve depresyonla benzer semptomları gösterir ve obsesyona bir noktadan sonra doğal olarak depresif ruh hali de eşlik eder. Bir de cinsellik toplumsal olarak tabu bir konu olduğundan sizin durumunuz daha da hassas bir hâl alıyor. Ama bilin ki bu durumu yaşayan tek siz değilsiniz. Bir sürü insan var bir yerlerde bununla mücadele eden, yenen. Yalnız değilsiniz yani. Bunu bilmek güzel değil mi?Çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz içinen kısa zamanda gideceğim psikoloğa bu düşünceler bu korkular beni çok kötü yaptı sağlıklı düşünemiyorum kendimi çok fazla suçlu ve hiç-bir şeyi haketmeyen biri olarak görüyorum
Evet çünkü obsesif kompulsif bozukluk, anksiyete bozukluğu ve depresyonla benzer semptomları gösterir ve obsesyona bir noktadan sonra doğal olarak depresif ruh hali de eşlik eder. Bir de cinsellik toplumsal olarak tabu bir konu olduğundan sizin durumunuz daha da hassas bir hâl alıyor. Ama bilin ki bu durumu yaşayan tek siz değilsiniz. Bir sürü insan var bir yerlerde bununla mücadele eden, yenen. Yalnız değilsiniz yani. Bunu bilmek güzel değil mi?
Değilsin canım değilsin. Sık idrara cıkman gebe olduğunu da göstermez. Ya çok sıvı alıyorsundur ya da enfeksiyon vardır. Senin anlattığın şekilde gebe kalma ihtimali nereden baksan sıfır.Bilmiyorum ama böyle bir durumla karşılarına çıksam iyi şeyler yaşamayacağım geçte olsa bunu fark ettim bidaha evlenene kadar girmeyeceğim ilişkiye diyorum ama ya iş işten geçtiyse diye hala korkuyorum
Değilsin canım değilsin. Sık idrara cıkman gebe olduğunu da göstermez. Ya çok sıvı alıyorsundur ya da enfeksiyon vardır. Senin anlattığın şekilde gebe kalma ihtimali nereden baksan sıfır.
O kadar streslisiniz ki vücudunuz baş etmek için bol bol adrenalin ve kortizol salgılıyor. Siz de kızarıyorsunuz, kalp atışınız ve solunumunuz artıyor. Belki karnınız ağrıyor. Bakın vücudunuz size uyarı veriyor artık rahatla diye. Utanılacak bir şey yok, zaten siz de şimdiye kadar utanmıyordunuz. Acaba dışarı çıkıp şöyle güzel bir yürüyüş mü yapsanız?Bu korkum bitse artık üzüntüden korkudan eridim yüzümdeki damarlar belirginleşti artık kızardı dokununca yanıyor hangi birine takacagimi şaşırdım ailemden korkumla baş ederken onlarla bir şey yapmaktan utaniyorum mutlu olmaktan güzel bir şey oluyor gülmek yerine ağlayasım geliyor üzüntüden korkudan
Yüzüm ağlamaktan kırmızı renk damarlar oldu dokununca acıyor gerçekten kasmaktan heryerim ağrıyor, birazdan yürüyüşe çıkacağımO kadar streslisiniz ki vücudunuz baş etmek için bol bol adrenalin ve kortizol salgılıyor. Siz de kızarıyorsunuz, kalp atışınız ve solunumunuz artıyor. Belki karnınız ağrıyor. Bakın vücudunuz size uyarı veriyor artık rahatla diye. Utanılacak bir şey yok, zaten siz de şimdiye kadar utanmıyordunuz. Acaba dışarı çıkıp şöyle güzel bir yürüyüş mü yapsanız?
Kalp kalbe karşıymış. Siz utanması, parmakla gösterilmesi ve suçlu hissetmesi gereken biri değilsiniz. Siz de en az diğer insanlar kadar değerlisiniz. Sadece şu an mental olarak zor bir dönemdesiniz ama yardımla bunu da atlatacaksınız.Yüzüm ağlamaktan kırmızı renk damarlar oldu dokununca acıyor gerçekten kasmaktan heryerim ağrıyor, birazdan yürüyüşe çıkacağımtam ona karar verdim siz yazdınız
Kalp kalbe karşıymış. Siz utanması, parmakla gösterilmesi ve suçlu hissetmesi gereken biri değilsiniz. Siz de en az diğer insanlar kadar değerlisiniz. Sadece şu an mental olarak zor bir dönemdesiniz ama yardımla bunu da atlatacaksınız.
Bence evlilik dışı cinsel ilişki yaşadığın ve bunun günah olduğunu düşündüğün için beynin seni cezalandırıyor. Bu vesveseyi sen yaratıyorsun belki de… Nefsine böyle bir ceza veriyorsun. Bu da tabii OKB, mutlaka teşhis alıp tedavine başlanmalı. Bir süre sonra bu tabloya depresyon eşlik eder ki sende de öyle oldu. Erkek arkadaşına söyle seni daha önce psikoloğa götürmeye baksın. Arayıp durumun acil olduğunu doktora bildirebilirsiniz.Yüzüm ağlamaktan kırmızı renk damarlar oldu dokununca acıyor gerçekten kasmaktan heryerim ağrıyor, birazdan yürüyüşe çıkacağımtam ona karar verdim siz yazdınız