Aileni böyle hissederek ve davranarak daha çok üzersin. Bir de şüpheleri üzerine çekersin, durduk yere. Kendine gel artık, sil at kafandan sağlıksız düşünceleri, seni korkutan kadınları da bekliyorum bu başlığa ama nedense yazmıyorlar? Günahtır, vebaldir, insan olan yalan bilgi vererek kardeşini yanıltmaz, ya da bilmediği konuda bilmiyorum der. Ben 16 yaşındayken annem kadın cinselliği üzerine bir kitap getirdi okumam için. Bekarete değil ama hamileliğe dikkat etmem gerektiğini söyleyip uyarmıştı. Nasıl hamile kalınır/ nasıl hamile kalınmaz o yaşta öğrendim. Yani diyeceğim o ki, ailen sana cinsel bilgi vermediği için zaten sorumlular. “Zina günahtır, kızlığın bozulursa kimse seni almaz” vs demek cinsel eğitim olmuyor maalesef. Dini bilgi, örf adet yine aşılansın, bununla da bir sorunum yok ama ailenin vazifesi bununla sınırlı olmamalı. Ne kadar üzücü ki bu endişeyi aylardır çekiyorsun, annemle aramda ciddi bir yaş farkı, kuşak çatışması olmasına rağmen benzer bir şey yaşasam mutlaka annemle paylaşırdım. Sen de yıllar sonra anne olacaksın, bu yaşadığın çocuk yetiştirirken sana ders olsun.