hamile olduğumu erkek arkadaşımın annesine söylemeli miyim?

annesiyle değil açık açık sevgilinle konuş
"sen istesende istemesende ben doğurmaya karar verdim..şuan askerde olup olmaman,işin olup olmaması beni ilgilendirmiyor beni ilgilendiren bebeğim..ister kabul edersin ister etmezsin... şuan karnımdakine baba olarak sahip çıkamayan ileride bana ne eş nede çocuklarıma baba olarak sahip çıkabilir..ya şimdi çocuğum ve benimle bu yola devam edersin beraber yuva kurarız yada hadi sana güle güle,senden şuan maddi açıdan beklntim yok,durumunu biliyorum;pazartesiye kadar vaktin var iyi düşün" de sakın alttan alma..

Ben bu arkadaşa katılıyorum. Erkek arkadaşınız biraz göz boyamak için yapıyor gibi geldi bunları yani sizin kadar istekli değil aslında öyle olsa aldırmanın lafı bile geçmezdi

güzel kardeşim yorumları okudum kimsenin aldır dediği yok bence, sadece senin rahatlığın ve anneliği çok kolay bir şey sanman insanları şok etti biraz o kadar, çünkü yaşadığın toplumun gerçeklerinden kopuk bir halin var, sadece olay maddi anlamda bir çocuğun ihtiyaçlarını gidermekle bitmiyor, toplumun evlilik dışı bir çocuğa bakış açısı belli ve bunun vebalini çocuğa yüklemek bencillik ve kusura bakma ama düşüncesizlik gibi geldi bana, sonuçta ikiniz de yetişkin insanlarsınız hesabını vermeyi göze aldıktan sonra herşeyi yapmakta serbestsin ama kendi hatanızın ceremesini küçük bir çocuk çekmemeli, insanların tepkisi bundan.

Sizi kesnlikle yadırgamıyoruz e kınamıyorum.İnsanın kınadığı şey başına gelmden ölmezmiş.Kusura bakmayın ama ben bu işten çok da iyi kokular almıyorum.Sonuçta yetişkin biri şu anda evliliği düşünmüyıor olabilrdi ama en azndan yapması gereken şey hemen sizi ailesiyle tanıştrmak ve işi ciddiye bindirmekti.Düğün değil ama en azndan nikah yaparız demeliydi.Nacizane fikrim af buyurun aldırmanız için yaptığını düşünüyorum.İnşallah bizler yanılırız.

Düşünüyorum..

Böyle bir şey benim başıma gelse...
Oğlum bir kızı yanına alıp gelip "anne bu sevdiğim kız. Onunla evlenmek istiyorum. Üstelik hamile dese". Ya da sadece bu kızı seviyorum. Henüz evlilik düşünmüyoruz ama çok yakında babaanne olacaksın dese..
Her şekilde kararlarına saygı duyar, bebeği de kızı da benimserim. Elimden gelen desteği veririm.

Ama kızın biri üstelik telefonde "oğlunuzdan hamileyim. O çocuğu istemiyor ama ben doğuracağım haberiniz olsun" derse...
Olayın masum bir kaza olduğunu düşünmem. En iyi ihtimalle sen bilirsin kızım, Allah kolaylık versin der geçerim.

Son düzenleme:
nedense konu bana hiç inandırıcı gelmedi ama gerçekse şayet allah yardımcın olsun...

gerçek gelmemesinin sebebi bu rahatlığnız evli insanlarda bile aniden beklenmedik hamilelikler olduğunda ne yapacağım endişesi oluyor siz ne kadar rahatsınız böyle. Hani ailem destek deseniz bir yerde hak vericem o da yok tek başınıza evcilik mi oynuyorsunuz....

Konu da bişeyler eksik sanki
Konu sahibinden daha çok panikledi herkes
Ve birçok şeye cevap vermiyor
Sadece aldırayım mı öldüreyim mi günah vs. diyor
Zina da günah ona bakılırsa
Herkesin yaptığı ettiği kendine tabi ki de

Kırk kere söyledik
Madem seni seviyor niye sözlenelim demiyo da bebeği aldır ama izinde beraber uyuyalım diyor hala
Sana garip gelmiyo mu diye
Buna cevap yok mesela

Konuyu yorumlardan dolayı mağduruma çekmeyin lütfen
1-2 kişi aldır dediyse
Kalanı sevgilinin tutumuna anlam veremedi

sizin bir işiniz var mı? özelde misiniz devlette mi? eğer özeldeyseniz doğum izninde maaş alamıyorsunuz bildiğim kadarıyla. birikmiş bir miktar paranız var mı? madem çocuğu doğurmaya karar verdiniz bunlar çok öncelikli problemler.

Bütün yorumlari okudum,kimsenin aldir dedigi yok bunu ima ettigide yok,düzgun okuyun bence...evet elestiriliyor ama sectigi yasadigi hayat tarzi degil, bi Cocugu dünyaya getirmeyi bukadar basite almasi...böyle yasiyorsan iki tarafta ister evli ol ister olma bi cocuguga hazir degilse ortak karar yoksa korunmak zorunda bence...cahilliktir,kazadir falanda hikaye...bu isi yapiyosaniz cahil degilsiniz...kazada eger düzgün korunursaniz okadar az bi ihtimalki...tamam olan olmus bunada bisey demiyoz da,bukadar basitmi? Benim basima gelcek ve erkek arkadasim böyle sacma sapan bisey söyliycek alir cevabini benden, o ne yaaa böyle bi muhabbetmi olurmus bi CAN icin hemde kendi bebekleri...konusahibide okadar basit zanlediyorki...benim iki evladim var ve mutluda bi evliligim ama bazen öyle zor olurki sadece günlük hayat bile,bunun bide gelecegi var,hastalik var,duygussallihi var,varda var...Cocuk büyütmek normal sartlarda bile kolay degilken bi kadar basite alinmasi benim gibi kimi arkadaslari sinir etti...bu cana tabiiki kiyilmasin ama böyle laubali sekildede yaklasilmasin...

kedinlikle sizin gibi düşünüyorum.aldırmak ya da aldırmamak değil.tamamen sevgilinizin tutumu ve ne yapmaya çalıştığını anlamaya çalılşıyorum.yoksa aldırırsnz ya da aldırmaszsnz bu tamamen sizin sorumluluğnzda.

Canım sakın ama sakın gidip annesiyle konuşayım deme. Buna benzer birşey arkadaşımın başına geldi. Arkadaşım hamile olmamasına rağmen başından geçenleri erkek arkadaşının annesine anlattı ve kadın bir sürü laf saydı arkadaşıma.Yapmasaydın etmeseydin dedi.
Hatta oğlanın babası oğlum insan yaparda karda yürür izini belli etmez demiş utanmadan. Biz arkadaşımızı konuşmama konusunda da defalarca uyarmıştık. Ancak bizi dinlemedi gitti konuştu. Sonuç hüsran oldu.

Bir çocuğun doğmasına bence anne ile baba birlikte karar vermelidir diye düşünüyorum. Bu ikinizinde hayatını etkileyecek bir olay. Keşke korunsaydınız. Çevren sana emin ol hep farklı bakacaktır. Ve aşk , sevgi bunları çevreye açıklamak türk toplumunda yetmiyor.
Bende bir erkek annesiyim birisi gelse bana oğlunuzdan hamileyim dese şok geçirirdim herhalde.

Allah hakkında hayırlısını nasip etsin. Hep böyle dua et olur mu?

Son düzenleme:

haklısınız okuyunca çok basite alıyormuşum gibi görünüyor, ama günlerdir düşünmekten uyuyamıyorum en son bu kararı aldım.. o yüzden kararlıca ve rahatca yazdım. 1 yıldır ilişkimiz var evet son olayda cahilliğimize geldi, o konuda cok haklısınız.

İyi bir işim, kenarda da param var soran kişiye cevap olarak yazıyorum, su anda işte oldugumdan sürekli açık bırakamıyorum forumu, yoksa herkese cevap vermeye calışıyorum. Bir de tabııkı herşey maddi olarak bakabilmekte bitmiyor biliyorum

en iyi de kendimden biliyorum, keşke ailemden önceden gördüğüm maddi şeyleri görmeseydim de 10da 1 i kadar manevi destek görseydim.. tek şüphem de o zaten, bu cocugun annesinin de babasının da babassnesnn de durumları cok iyi olcak ama mutlu olablcek mi

sevglm de onu dedi, annemler yaşatır onu, e bizden de yana şanslı maddi olarak dedi, ama babası annesine güvenmicek belkı mutlu bir evliliğmz olmucak çocukta para var huzur yok olcak dedi.

Bugün mü üye oldunuz ?

0 arkadaş
Tek konu ve sadece bu konuda yorumlarınız var da ..

çok teşekkür ederim..

bak canım bnm sende anne baba problemiyle büyümüşsün..onlarsız büyümenin acısını zorluğunu çekmişsin.cocuk aile ister anne baba ister..aynı sorunları cocugununda yasamasını istermisin?sen doğurmaya karar vediginde seni bekleyen zorlukları tek basına üstlenebilecekmisin..bu süreç göründüğü kadar kolay değil..

annesiyle sakın konuşma derim çünkü ne kadar iyi de olsa ilişki boyutunuzu hele de hamile kaldığınızı duyarsa seni oğluyla olmanı istemez.. ve evlensen bile bu sorun hep karşına çıkar.. erkek arkadaşın seninle geleceği düşünseydi seninle bi yol yordam bulup evlenirdi sevdiği kadından olan bebeğine kıyamazdı. sonuçta askerde ama bi hafta bi izin alır nişan yapılır askerden gelincede nikah kıyılırdı. bu kadar kısa sürede tanımış ve çocuk yapacak boyuta gelmişsiniz ve olan bi cana olacak.. belliki erkek arkadaşın sana güvenmediği için bebeği görmek istemiş o her halukarda aldırtacak ama belki yalan söylüyosun diye bebeğe bakmak istiyor.. bu denli güven sarsacak ne yaptın ki ?? ayrıca sen aldırmadın diyelim o da ikna oldu askerden gelince evlenecek olsan bile ailen kabullenir mi bu durumu ???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…