hamile olduğumu erkek arkadaşımın annesine söylemeli miyim?

aldırmayalım, nolur dediğimde içini çekti ve "çok hataalr yaptın çok, herşey cok farklı olabilirdi" dedi...

O bahsettiğin güvenini sarsan olaydan dolayı mı
O olay ne
O yüzden mi senden bebek istemiyo

( Ki o zaman senden ayrılsaymış )

Son düzenleme:

14ünd teslim oldu acemi birliğine, 6eylülde yemin töreni var, 1 hafta izin vermişler bileti bile alındı 13ünde de normal usta birliğine gidiyor. ben niye yalan söleyim ki izni hakkında. ha bide dur öbür tarihleri de vereyim.

ben 19u gibi adet oluyorum, yanı o gittikten sonra zaten. olmayınc ay acaba dedim ve ona da söledim, biraz daha bekledim olmadı ve diğer belirtiler de vardı 22sine kadar sarkabiliyor bazen. bekledim ve hala olmayınca 26sında test yaptım.

hatalar yapmış olablrm de bebeğimi kullancak kadar şerefsiz değilm. ayrıca her hafta sonu yanına gttm keşke gitmeden belli olablcek olsaydı da yanımda olsaydı..

Erkek arkadaşının annesine söylemek sana düşmez ki..
Aranızda halledin..
Ama benim merak ettiğim senin ailenin tepkisi ne olacak?
Yani evlilik dışı çocuk ne biliyim yani bizim toplumda hoş karşılanan bişey değil.. Ailenin sana aferin kızım diyeceğini sanmıyorum..
Birde sevindim diyosun ama çok çok erken.. Ne sağlam bir ilişkiniz varmış, hem de aileler tanışmıyor, erkek arkadaşın askerde..
Bebeğinizin geleceği bir ortam yok aslında.
Bir cana kıymak en istemediğim şeydir zaten.. Zor günler bekliyor sizi.

Canım keşke korunsaydınız falan diyeceğim ama olan olmuş.
Asla aldırma çocuğunu, o senin bir parçan.
Erkek arkadaşın da istemiyorduysa korunsaymış yapacak bir şey yok.
Ailesini hiç karıştırma derim.
Sen üzülürsün.
E çalışıyor musun? Bakabilecek misin bebeğine?
Doğurma kararı alırsan tek başına her şeyin altından kalkacak gücün de olmalı.

tabiiki verir!!!
canım ben insan kaynaklarında staj yaptım uzunca bi süre,öyle saçma bişey olmaz...
Sen kadın,o da bebek olduğu için bu hakka sahipsiniz.Patronun sorun çıkartırsa çalışma bakanlığına tazminat davası açar kazanırsın.
ayrıca doğum izninden döndükten sonra her gün 1,5 saat izinli sayılıyosun-bu da süt izni.İşyeri izin vermezse o bi buçuk saate bunu fazla mesai olarak işlemek zorunda...
bu ve bunun gibi hakların var yani.Herkes nasıl bakıyosa çocuğuna sen de bakarsın.Anne olmak için kocaya ihtiyaç yok bence ,ne kadınlar var kocasız çocuk büyüten...

benim anlamadığım madem erkek arkadaşın sana güvenmiyor onun gözünde sen yalancı güvenilmezsin o zaman bu çocuk nasıl oluyor? bu ilişki o koşulda nasıl devam ediyor?
sen hiç mi düşünmedin bu adam bana güvenmiyorsa çok afedersiniz ama benimle nasıl yatıp kalkıyor diye?

Canım 4 dönem iş hukuku okuyan biri olarak söyleyebilirim ki şirketin senin evli olup olmamanla değil sadece hamileliğinle ilgilenebilir.
Her türlü de yasal hakkın mevcuttur.
Aksi türde sana baskı uygularlarsa maddi ya da manevi yasal haklarını da sonuna kadar kullanabilirsin.
Ama kurumsal bir şirkette tüm bu olumsuzlukların olacağını sanmıyorum.

Konuyu okuyunca bile saçmalığın daniskası dedim.Neyinize güvenip böyle işlere kalkışıosunuz ya bende 24 yaşındayım bana cinsellik,öpüşme deyince adamlara basıyorum tekmeyi sen hangi akla hizmet beraber oldun annesi direk sana bunu söyler hatta oğluyla gurur duyar oğluma bak be neler yapmış diye,bence o adamın yüzüne bile bakmaman gerek eğer bakabilirsen ben bu çocuğu istiyorum doğracağım de adama yanımdamısın değilsen s.. git de açıkca ben olsam öyle derdim,o işi yaparken iyi çocuk oldu aldır töbe yarabbim neyin kafasını yaşıyorsunuz anlamadım ki yazık bende 24 yaşındayım,işim olsun diye çırpınıyorum taa bilmediğim illere mülakata gidiyorum gidip de sevgili yapıp o işi yapmıyorum,beni öyle isteyen adama direk tekmeyi basıyorum olmaz olsun yani...

yok o kadar da değil, yalan söyledim birkaç kere.

bebeğim son adet tarihimin ilk gününe göre şu anda 6 hafta 3 günlük.

Eğer bir hatan olduysa senden ayrılmalıydı.
Seninle beraber olmayı seçmiş.
Şu an bunu söylemek için çok geç. Bence sende mahcubiyetten vazgeç canım.

dort sayfa okudum insallah sok edici gelismeler olmamistir

bize cok basit geldi degilmi

ne kadar rahat konu sahibi diye

gercekse ve aldirmayacaksa terkedilse bile kendisine guveniyorsa bakmak icin

sadece HELAL OLSUN DERIM

gunah zina yaptilar cokmu normal dioruz da

e ulkemizde evlenmeden once kizlarin cokca kurtaj olduklarini biliyoruz
toplum gunaha girdigi icin dislar diye
diktirdiklerinide biliyoruz
resit olmayan kucucuk kizlarin evlendirildiklerini ve daha 13'de 14'de hamile kaldiklarini biliyoruz
ama diini nikahlari var degilmi?!

birakin boyle orneklerde olsun kadin hamile kaldigi zaman
aglaya aglaa kurtaj olacagina aslanlar gibi bekar anne olmayi goze alsin
bu diger saydiklarimdan dahami igrenc?

tum sayfalari okucam zira askerdeki sevgili
"cuma gecesi sen ben bebegimiz beraber uyuruz" diyip pazartesi gunu nasil aldirmayi dusunuyo?
ultrasyondan gorup ama kalbinin atislarinida duymak istemiyormus pasamiz
gulumsetti beni
bence cok duygusal ve sizi birakmaz

ama birakirsada sende biliyorsun bu is zor ve kedi yavrusu degil
ve dunya hali olurda seni terkederse o bebegin senden baska kimsesi yok
allah birbirinize bagislasin diyim en guzeli :)

Son düzenleyen: Moderatör:
nasıl yaşarsanız yaşayın kimseyi ilgilendirmez ama bayanlar Allah aşkına korunun..o adam çekip gitmek istiyor bağlanmak istemediğinden olan kadına oluyor,sonra da yok bebeği öldürelim kurtulayım ondan ..cahil değil kimse nereyi açsan korunma yöntemleri.

güzelim başına gelenler üzücü olmasaymış keşke ama olmuş
hiç annesine falan gitme sevgilinin
şimdi yapmasalar bile yarın birgün sürekli kafana kakarlar
ayrıca sevgilin madem sana güvenmiyordu ilişkinizi neden bu kadar derinleştirdi

kendini iyice tart düşün...altından kalkabileceksen doğur güzelim annelikten kendini mahrum etme
ama altından kalkabileceksen
doğum izni,bakıcı falan hallolur bir şekilde
benim kastetdiğim işin psikolojik ve duygusal açısı
yani bu açıdan güveniyorsan kendine doğur canım

al karşına sevgilini sen ol yada olma ben çocuğumu dünyaya getireceğim
istemiyorsan senin seçimin ben tek başıma üstesinden gelir yavrumu kucağıma alır büyütürüm de

relax ol tatlım bi kadının cinsellik yaşaması yada çocuk doğurması için evli olması gerek diye bi kaide yok..

canım üzücü şeyler bunlar umarım çıkar yolu bulursun
keşke arkadaşın askerde olmasaydı bir an önce evlenme şansınız olsaydı
neticede bir bebeği dünyaya getirmek büyütmek yetiştirmek kolay değil..

Öncelikle kinayan zihniyete ya da ben yapmam , cik cik yapanlara sasiriyorum.

Insanoglunun basina hersey gelir.Kaldi ki bu kiz öyle bir tövbe eder ,öyle bir dua eder ,sen ben öteki tarafta acikta kaliriz,o kurtulur.
Ölesiye kadar tövbe kapisi acik.

Kiz diyor annem evlendigini bile söylemedi diye,tabii ki sorumsuz ailede hatalar hatayi dogurmus.

Insallah ikinci bir Meryem Uzerli vakasi olmazda erkek arkadasin seninle evlenir.
Ama annesine kesinlikle söyleme ,sana düsmez ve erkek arkadasin senin icin yanlis düsünür,evlilige zorlamak icin yaptigini düsünebilir.
Zaten askerde bebegin sorumlulugunu mu düsünsün, bi de bu arada annesinden isitecegi laflarimi.

Bende cocugu aldirmani istemem,insallah orta yol bulunurda evlenirsiniz.

Konu sahibini kınayan yorumları eleştirenleri de ben anlayamıyorum.

Evlenmeden hamile kalmış gitsin intihar etsin ya da kürtaj olsun demiyorum.
Ama bu kadar rahat olmasını da anlayamıyorum.

İnsan nefsine uyar,birşeyler yaşar. Ama bu devirde hapı var,kondomu var,ıvırı zıvırı var. 24 yaşında bir insan korunmayı nasıl ihmal eder?
Hadi hamile de kaldı, nasıl hiçbir utanma duygusu olmadan gelip buraya konu açar.

Kınamak istemiyorum yarın öbür gün çoluk çocuğumdan görürüm diye. Ama vallahi acıyorum şu genç kızların halini gördükçe. Tabu haline getirilsin, evlenince bile cinsellik sorunu yaşansın demiyorum. Sadece insanlar özel hayatlarını neden bu kadar ifşa edip toplumda evlenmeden cinsellik normaldir fikri uyandırılmaya çalışılıyor anlamıyorum.

Sevgilinle sevişirken buradakilere sormamışsın,korunmazken sormamışsın. Hamile kalınca niye soruyorsun?

Tövbe edip bizden daha günahsız hale gelir diyen arkadaşıma da şunu soruyorum...
En azından böyle birşey yaşadım pişman oldum ama iş işten geçti bile demeyen bir insan sizce yürekten tövbe edebilir mi?
Konu sahibinin hiçbir pişmanlığı yok, alakası olmamasına rağmen aile sorunlarını öne sürüyor. Annesi başka adamla evlenen,kendisine bakmayan her genç gidip zina yapsın o zaman...

Ben evlenir evlenmez hamile kalmışım da bi ay sonra öğrendiğimde hiç hazır olmadığımdan ben nasıl çocuk bakcam diye zır zır ağlamıştım
O anın şokuyla sevinmeyi bırak kendime gelememiştim
Siz maşallah sevgilimden hamile kaldım diye mutluluk çığlıkları atıyorsunuz
Adam da çocuk değil kedi yavrusu doğuracağınızı sanıyor herhalde
Bebeğimiz sen ben uyuyalım, sonra ultrasonda görüp aldırırız diyor. Bu ne yaman çelişki?
Annesine söyleseniz kadın napsın bi halt yemişsiniz birlikte kadın ne diyebilir ki?
Bence işte şimdi bu adamın seni sevip sevmediğini çok iyi anlayabilirsin, hemen imam nikahı yaparım derse seni seviyordur yok aldıralım derse sevmiyordur bu kadar basit.
Büyük de konuşulmuyo ki çoluk çocuk sahibi kadın olcam, senle aynı yaştayım ben de. Hele sen o bebeğin kalp atışını duy bakalım da aldır aldırabiliyorsan......

Konu sahibi arkadaşım ben de Helal Olsun diyorum sana gerçekten güçlü bir kadınsın ve cesursun.Bebeği aldırmaman bence de en doğru karar,korunmadan hamile kalıp o bebeği aldırmak bence cinayettir zaten.

Ama bence erkek arkadaşının ailesi de bilmeli diye düşünüyorum.Sonuçta bir torunları olucak bunu bilmek hakları.Önce erkek arkadaşına bebeği aldırmayacağını söyle sonra da kendisi söylesin bence ailesine bir bebeği olacağını.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…