hamile olduğumu erkek arkadaşımın annesine söylemeli miyim?

çünkü gerçekten de mantıklı olan o, şu an çok zamansız, ama sonuçta çocuğun hayatı söz konusu, sadece mantığa uyuyo diye gidip aldıramam ben ister istemez duygusal düşünüyorum.

Siz bebeği tek basınıza büyütebilecek kadar güclü hissediyorsanız kendinizi kimseye ihtiyacınız yoksa dünyaya getirin. Ama anasını danasını bu işe karıştırmayın.

Ama konusahibinin gözü karalığı takdire şayan, benim cok hoşuma gitti. Ağlayıp sızlanmak yerine sorumluluğunu tek başına göğüslüyor

evette buna ragmen sevgılısıne annesı olmadan evlılıge ıkna etmeyı basaramıyor

cocugu aldırmamayıda ıkna edemeyecek bence

Ne kadar basit sizin icin hersey...nasil bi düsünce tarziniz var anlayamadim gitti...herkes kendi bildigi gibi yasar ister evlenmeden birlikte olur ister olmaz...ama sonuclarina her iki tarafta katlanmak zorundadir...insanlar evladi babasiz bümesin diye ne cileli evliliklerini bitirmiyor siz yanlizda bakarim diyorsunuz...haaa bakarsiniz tabiiki ama hayti cok laylaylom yasiyorsunuz...vallah tek üzüldügüm o masum bebek...oyunmu oynuyorsunuz anlamadimki...sevgiliniz bi göreyim sonra aldiralim diyor ???? Bu ne yaaa arabami satin aliyor evmi bakiyor ayakkabi beyeniyor...ayyy bu ne bicim bi yaklanis...sizse annesine derim olur biter tavrindasiniz...allah askina herkes sizin gibi degil,kadina inme gelir vallah...onunda ogluna göre hayalleri vardir,tamam olan olmusta ama bunu bi anneye nasil basitce söylemeye düsünürsünüz anlamis degilim...ne bekliyosunuz bagrinami basacak sizi...zaten size düsmes heleki tanismiyorsunuz bile...bunu sevgiliniz söylemesi gerek onun sorumlulugu...böyle bi halt yiyorsunuz ama sevgiliniz sorumluluk almak istemiYor gibi...hey allahim ne diycem sasirdim...yazik o bebege ercekten yazik...

bir yanlış yapmıssın ama bu yanlışıda sahiplenmeyi biliyorsun..Doğurmakta kararlıysan doğur..Bence yıldırım nikahı kıyın asker dönemi bitincede zamanla herşey rayına oturur.. tabi bu süreçte erkek ailesi nasıl bir tavır takınacak bu da merak konusu...

sizin aileniz yok mu bu durumu farketmediler mi?

sız ayaklarınızın ustunde duruyorsunuz
e bu bebege kım bakıcak sız calısırken
24 yasında cokta zengın oldugunuzu dusunemıyorum

Maalesef "bebisininannisi" diye nick almakla anneliğe hazır olunmuyor - kaldı ki bekar anneliğe hiç hazır olunmaz. Eğer o bebeği doğurmaya kararlıysan o zaman şunu kabulleneceksin, ne iyi günde ne kötü günde çocuğun babasından hiç ama hiç bir şey beklemeyeceksin. O bebeği ikiniz ilişkiye girerek yapmış olabilirsiniz ama sonuçta ikiniz için de beklenmeyen bir durummuş bu. Ortada artık hazırız diye yapılan bir anlaşma olmadığından ötürü karşı tarafı da zorla baba yapamazsınız. Bebeği taşıyan siz olduğunuz için anne olmakla ilgili kararı kendiniz verebilirsiniz ama bebeğin babasını hiç bir şey için zorlayamazsınız. Bunları kabul ediyorsanız doğurun. Ama hala erkek arkadaşınızın annesine filan durumu bildirme çabasında olduğunuza göre siz aslında içten içe çocuğunuz torun olarak sahiplenilsin, ilgilenilsin, kabul edilsin istiyorsunuz. Rüyanızdan uyanın, uyandıktan sonra karar verin.

madem sınırsız yaşıyorsunuz o zaman korunma yöntemlerini de bi zahmet öğrensin insanlar..olan günahsız bir bebeğe olacak..herkes zevkinin derdine düşerken ne yaptığının farkına varmıyor,sonra da dünyanın en kolay şeyi gibi öldürmek istiyor bebeğini..

anlamıyorum gerçekten..nasıl ordan öldürüp toprağa koyacaksınız ya o günahsızı.......

Şimdi erkek arkadaşınız askere gitmiş siz 6 haftalık gebesiniz doktora gidip mi öğrendiniz. En son 6 hafta önce m, gelmişti izine erkek arkadaşınız baya sık izine geliyor o zaman. Bakın anneniz yeni bir hayat kurmuş olabilir ama anneniz kızını düşünür elbette. Siz çalışıyor musunuz, eliniz ekmek tutuyor mu ne kadar maaş alıyorsunuz. Nasıl bir evde oturuyorsunuz eve nasıl bakıyorsunuz annenizden para alıyorsanız çocuğu da söylemek ve hesap vermek zorundasınız kaç yaşına gelirseniz gelin. O çocuğa bir gelecek sağlayabilecek misiniz çevreyle nasıl baş edeceksiniz babası istemezse. Gerçek hayatta bu işler filmlerdeki kadar kolay değil. Hele çocuğun annesine söylemek çok mantıksızca. Bunu erkek arkadaşınızla çözeceksiniz bana kalırsa evlenmek zorunda kalsın diye böyle yapmayı düşünüyorsunuz ama isteksiz bir evlilik ne kadar sağlam olur çocuğun daha işi yok. Yakında karnınız çıkacak doğurmaya gittiğinizde bile babasını soracaklar. Bir çocuğun sorumluluğu aman ne olacak bakarım denilebilecek bir şey değil. Bütün hayatınız o olacak maddi manevi çok iyi şartlar olmalı beni seviyor diyorsunuz ama bakın aldırmak istiyor hiç hemen nikah kıyalım demiyor. Aldırmayın tamam ama o zaman erkek arkadaşınız gelince ikna etmeye en azından bir nikah kıydırmaya ikna edin ki resmi birşeyler olsun artık madem doğurma taraftarısınız. Hem neden bu kadar basit oluyor herşey anlamıyorum korunmak çok mu zor.

canım senin adına üzüldüm..yaşadıklaın bana çok çok ters şeyler..ama bunlarda senin suçunda olmayabilirr...annen baban seninle ilgilenmemiş..sende onlara olan sevgini sevgiline vermişsin ama..emin ol oda yanlış seçim olmuşş...o dediğin kadar sevseydi senii..

değil bebeğine sana kıyamazdıı şu hale sokmayaa...kalb sesine bakacakmış sonra aldıracakmışş...o erkekseve seviyorsa..direk evlenirr seninle bi aile kurar...ama anlattığın biri böle yaparmı bilmiyorumm..

şunuda bilki o çocugu aldırırsa dahada seninle evlenmezz haberin olsunn...şimdi yanında olmayan sonrada.olmaz...gider evlenirr annesinin istediği biriyle ve emin ol bunun için bi çok gecerli sebep bulur kendine...

inşallah herşey yoluna girer...

yaşanılan hiç bir hayat tarzına karşı değilim...masumlara zarar gelmediği sürece....

Son düzenleme:
bak sen ailesiz büyümenin ne olduğunu iyi biliyosun sanırım
aynı şeyleri çocuğunla yaşamaya hazırmısın,
ilerde seninde hayatına başkası girecek senin kızdığın annen gibi,

sevgilin ikna olmuyosada ona postayı koymalısın seninle evlenmeyi düşünmüyo hamile olduğun halde,
bebeği aldırsanda aldırmasanda bebeği istememeye devam ederse seni daha fazla kullanmasına izin verme aayrıl derim ben,
hem ikinizden biri korunmuyomuyduda oldu bebek,izine geldiğinde seninle vakit geçirmek istiyo izin bitmesine yakın bebeği aldırıp gidiyo ohh neala memleket buna izin verme madem aldırmak istiyo niye gelir gelmez aldırmıyoda yanında kalıp sana destek olmuyo ben art nıyet ararım ozaman 3.5gün gönlüm olsun sonra bebek gitsin bitsin istiyor sanki..
bu arada meryem uzerlinin konusuna benziyo azıcık örnek mi oluyo ne?

pes yani pes seni yaşadıkların konusunda yargılamıyorum ama bu kadar rahat olman tuhaf hadi diyeli erkek arkadaşın istemedi sende herşeye rağmen doğurdun o bebeğin sonunu hiç düşündünmü amaç doğurmak diil ona nasıl bir ortam sunacağın biriyle yatıyosun düşünmüyosun çocuk yapıyosun düşünmüyosun şimdide doğuracam isterse kabul etmesin diyosun bence sen bebeğini hiç düşünmüyosun düşünseydin bebeğin geleceğinide düşünürdün yaşında o kadar küçük diil yani cahilde diilsin

Ya ben bunu okudumya şoklar içindeyim yaa.daha bir yıldır görüştüğün birinden hamilesin
evli değilsin.
adam askerde.
daha işi bile yok
ailesi görüştüğünüzü bilmiyor
çocuğu aldır diyor...
bu kadar yanlış birleşmiş de götüreceği bir tane doğru yok.kınamak istemiyorum kardeşlerim var,yarın öbür gün çocuklarım olacak inş.ama bu nedir yaa.kedi köpek sahibi değil çocuk sahibi olacaksınız... evli olmadan çocuk sahibi olmak bencilliktir.o çocuk böyle dünyaya gelmeyi hak etmedi.ayrıca aldırmak da nedir ? karınca mı öldürecekmiş sevgiliniz ! Nerden tutsan elinde kalır.Kızlar bu raddeye gelmeden akıllı olsa ...

Senin düşüncelerin garip, sevgilinin ki daha da garip .
Ya bilincinde değilsin sen yaşadıklarının yada fazla güveniyorsun kendine .

Evet annesini karıştırma hiç

O sana güvenmiyomuş ta
Asıl sen sevgiline güvenme bence
Aklı fikri beraber uyumakta ama sonuçlarını kaldıramıyo

Evlilik düşünmüyo
Bebek istemiyo
Sadece beraber uyumak derdinde
Sende bence biraz kendini çek artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…