- 20 Mayıs 2013
- 30.143
- 19.954
- 248
- Konu Sahibi bebisininannisi
-
Senin düşüncelerin garip, sevgilinin ki daha da garip .
Ya bilincinde değilsin sen yaşadıklarının yada fazla güveniyorsun kendine .
madem sınırsız yaşıyorsunuz o zaman korunma yöntemlerini de bi zahmet öğrensin insanlar..olan günahsız bir bebeğe olacak..herkes zevkinin derdine düşerken ne yaptığının farkına varmıyor,sonra da dünyanın en kolay şeyi gibi öldürmek istiyor bebeğini..
anlamıyorum gerçekten..nasıl ordan öldürüp toprağa koyacaksınız ya o günahsızı.......
Ben yaşları küçük sanmıştım
Konu sahibi 24 yaşındaymış
Ama gerçekleri görmek istemiyo
Esas oğlan ne evlilik ne de bebek istemiyo, sadece beraber uyuyalım diyomuş
çünkü gerçekten de mantıklı olan o, şu an çok zamansız, ama sonuçta çocuğun hayatı söz konusu, sadece mantığa uyuyo diye gidip aldıramam ben ister istemez duygusal düşünüyorum.
hem bebeği aldır diyo,hemde kalp sesini duyarsam dayanamam diyo ha.görülen o ki erkek arkadasınız bu konuda profosyonel.sense bi o kadar iyi niyetlisin.bak arkadasım sen kendi yasadıklarından pay biç.kendi anne ve baban ayrılınca aile olamamanın verdiği sıkıntıları bir düsün.bu çocuğun yarın okula gideceği günler gelecek.arkadasları...sen bu adamın cocuğunu doğursanda o seni sahiplenecek gibi görünmüyor.cünkü sözleri değil bebeğine sana bile gelecek vaad etmiyor.sense tüm bunlara rağmen konuyu annesinemi açsam diyosun.bilemiyorum,seni ailesine karsı en basta savunması gereken kişi daha yolun basında elini bırakıyo....
Merhaba kızlar, 1 yıldır ilişkim var, birbirimizi gerçekten cok seviyoruz. O şimdi askerde, bu cuma 1 hafta izne gelecek sonra yine gidecek, ve Ocak'ta dönecek. Ben geçen hafta hamile olduğumu öğrendim 6 haftalık. Çok mutlu oldum, erkek arkadaşım aradığında hemen ona da söyledim. Çok duygulandı o da , haftasonu gel dedi hemen. Haftasonu yanına gittim askeriyede görüştük. O da çok mutlu gibiydi, mutlu değil de duygulanmıştı. Zaten söylediğimden beri sürekli arıyordu üşütme dikkat et kendine, eve gittin mi, otobüse binme taksiye bin yorma kendini vsvsvsvs diye. Neyse gittiğimde de çok iyi geçti günümüz, ama mantıklı olan aldırmak dedi, askerdeyim dedi, evli değiliz dedi, evlenelim desek askerdeyim, Ocak'ta dönücem, iş bulma sürecim falan olcak dedi. Yani aldırma konusunda anlaşmış gibi görünsek de ben aldırmak istemediğimi söylüyorum tabii. Davranışlarımla da belli ediyorum, zaten öyle bir duygu ki herşeye dikkat ediyorum bebişime birşey olmasın, Allah'ın izniyle sağlıkla doğsun diye.
Bir de şöyle bir sorunumuz var, geçen Ocak ayında ben güvenını çok kıracak bir hareket yaptım, o zamandan beri bana hiç güvenmiyor yani zaten evlenme konusunda tereddütlü ama kopamadığımızdan çıkmaya devam ettik, ailesi Ocak'a kadar beni biliyordu sonra ayrıldık diye biliyorlar ama arada görüştüğümüzü anlamışlar. Ama ben hiç tanışmadım ailesiyle zaten çıkma süremiz 4 ay falan olduğundan (Ocak'a kadar) tanışmak istemedik daha yeni diye.
Şimdi cuma gelecek, cumartesi bebeği görmeye gidicez, görmek istiyor, pazartesi falanda aldıralım cumaya kadar en azından sürekli yanında olurum dedi. Ama ben asla çocuğu aldırmak istemiyorum, nolursa olsun aldırmam da gerekirse onu bile silerim hayatımdan, ama 2 haftadır zarar gelmesin diye herşeye dikkat ettiğim bebişimi öldüremem.
Yani aklıma şöyle bir fikir geldi, bu cuma gelecek yaben bugun ya da yarın annesini arasam (bikaç kez telde konumuştuk, erkek arkadaşımı telefona falan istedim) sizinle birşey konusmam gerek desem olur mu? Ve bu konusmanın kesinlikle aramızda kalması lazım, annesine de söylücem bunu, annesi aramızda kalmasını kabul eder mi?
ANnesine, ben bebeği aldırmıcam sizin de bilmeniz gerektiğini düşündüm sizinle konusmaktan baska çıkar yol bulamadım falan demeyi düşündm..
Lütfen, fikirlerinize çok ihtiyacm var deliricem düşünmekten...
Canım ya, çok üzüldüm durumuna. Bence, erkek arkadaşına bebeği doğurmak istediğini söyle ve tepkisine göre yolunu çiz. Belki başta tereddüt eder ama kararlı olduğunu görünce razı olur (eğer sorumluluk sahibi biriyse ve seni gerçekten seviyorsa). Ondan sonra ailelere açıklarsınız. Daha önceden annesiyle konuşman korkunç bir hata olur. Hem kadını tanımıyorsun bile hem de oğlundan önce sen haber verdiğinden, fırsatçı, hamileleğini kullanan bir kadın durumuna düşürülme tehlikesi var. Ancak herşeye hazırlıklı olman gerekiyor. Sevgilin bebeği de, seninle evlenmeyi de istemiyor olabilir. Böyle bir durumda ısrarcı olmak sana ve bebeğine ne kazandırır? ne kaybettirir? İyice düşünmen lazım. Allah yardımcın olsun.
bu rahatlık ya da gariplik değil değişik oldugunu biliyorum ama öldüreyim mi küçücük bebeği? mantıklısı o ben de biliyorum ama nasıl kıyıcam?
aldırmıcam kendm bakarım senden maddi manevi bişey beklemiyorum diyorum(cidden de öyle) "yok ya benm de çocugum" diyor. evet cidden garip aslında haklısınz.. ama napayım öldüreyim mi bunu mu diyorsunuz yoksa emin olun cok streslıym herşey maddi olarak bakablmek değil cunku...
bekar birisne göre baya şey biliyorusunuz tutunma kanası vs değişik olmuş ama bir cana kıyılmaz ama onun gleceğinide düşünmek lazım inş babası olacak kişi sahip çıkar.. çok rahatsınız bu arada anneiz babanız yokumu onlar ne düşüür ne eder üzlürmü üzülmezmiaynenn işte o duruma düşmek asla istemiyorum ondan soruyorum biraz dagerçi koz olarak kullancak olsam söylemezdim, adet oldum derdim, öbür ay da zaten 10 hafta gecmiş olurdu tutunma kanamasıyla karıştırmış gibi yapardım, nerden bilecekti de işte annesi öyle düşünebilir haklısınız
erkek arkadasin sen sorun cikarmadan aldir diye boyle ilgili davraniyor. Sen bebegi aldirirsan senle isi kalmiycak gibi. Yuzune karsi bebegi aldirmiycani soylersen o zaman gercek tavrini gorursun.
Annesini de arama. Erkek arkadasin istemiyorsa o ne yapabilir. Bence konussan da sana destek cikmaz. Ustune bir de azarlar seni.
Kolay gelsin.
bekar birisne göre baya şey biliyorusunuz tutunma kanası vs değişik olmuş ama bir cana kıyılmaz ama onun gleceğinide düşünmek lazım inş babası olacak kişi sahip çıkar.. çok rahatsınız bu arada anneiz babanız yokumu onlar ne düşüür ne eder üzlürmü üzülmezmi
şu kadınlar kulübünü anlayamıyorum.Eğer konu sahibi "sevgilimden hamileyim ne yapayım" diye konu açsaydı istisnasız herkes doğur derdi,aldırma vebali büyük,bi cahillik etmişsin-yapma cana kıyma vs vs
E şimdi kız doğurmak istiyo,bu sefer de yorumların çoğu kürtajı onaylar nitelikte.
İçinden bi ses onca olumsuzluğa rağmen doğur diyosa vardır belki hikmeti...
Hem ailesi de problem değilmiş,sonuçta yeniden evlendiğini söyleme zahmetine girmemiş bir anne tutup da bu konuda ahkam kesemez,kesse de konu sahibi onu susturmanın bir yolunu bulur.Bu kadar rahat olduğuna göre demekki yaşadığı çevre de mahalle baskısının olduğu,insanların hayatına başkalarının müdahil olduğu bir çevre değil...
Doğum ve süt izinleri konusunda sorun çıkartmayacak kurumsal bir işi varsa -ve çocuğu deli gibi istiyosa neden aldırsın ki??
Bekar anne olmaktan korkma konu sahibi,benim çevremde de Kadınlar kulübünde de onlarca insan var masal gibi düğünleri olup bebek bir yaşına basmadan ayrılan...Herkes nasıl bakabiliyosa çocuğuna sen de bakarsın.
Ailesiyle falan da konuşma bence,senin "doğuracam" demene kulak tıkayıp da ailesinin "doğuracaksınız" demesiyle ikna mı olacak sanki?
canım helal olsun, valla tam onu düşünüyordum, aldırayım mı kızlar desem, herkes sen ne biçim insansın doğur ne demek kıyma falan derdiŞimdi aldır der gibi cevap veriyorlar.
AMa yine de çok kötü tepki vermedi kimse beklediğim kadar, o yüzden herkese çok teşekkürler, hala fikirlerinizi bekliyorum, ama annesiyle konusmaktan vazgectim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?