hamile olduğumu erkek arkadaşımın annesine söylemeli miyim?

ailesini bulaştırma , erkek adam bunu haletmesi gerek , neden önlem almadın

sana katılıyorum canım rabbim isteyen herkese versin bizde 4 aydır istiyoruz ama olmuyor moralim o kadar kötüki rabbime havale ediyorum inş bi an önce seninde olur bebişin

aynen doğru.artık bunlar çocuk oyuncağı oldu.20 yaşında 2. 3. evliliğini yapıp ardında 2-3 tane çocuk bırakan.anne babası kayıp olan babaannesi veya anneannesi ile büyüyen evli olmadan çocuğu olup tek başına büyüten ve hatta geçen gün bir çift geldi -çocukları olmuş ikiside başkasıyla evli.almanyadan bahseden arkadaşım almanyada bunların hangisi var.geçen senelerde bir adam geldi çocuğum oldu diye şüphelenince emniyet araştırmasına gönderdik ve çocuğun onların olmadığı ortaya çıktı sonra çocuğun annesini bul dedik ve çocuğun annesi 20 yaşında bir kız çıktı tek başına yaşıyor ve erkek arkadaşı evleneceğim demiş kız hamile kalınca bırakmış gitmiş kızda doğurmuş bırakmış çocukları olmadığını bilen biri bu aileye vermiş.nice aileler geliyor çocukları sosyal esirgemede.siz neden bahsediyor ve nerede yaşadığınızı sanıyorsunuz acaba çok merak ediyorum

yok canm tabıkı cocuk dogarsa babasını bılecek zaten atıyorum evlenmesek bile (sacma bi aile yapısı olur tbide) gelir görür cocugunu. ama görmese de diyelimki, babasını bilir resmlernden en kötü..

ya suanda cumartesı yasayacaklarımn heyecan ve korkusundaym ben her türlü dogurucam da işte, inşallah çirknleşmez. ama tahmnm şu bana snrlencek bascak gitcek sonra da yatışnca dogru dzgn knscaz yanı öyle gelıyo

oof of bu arada işe gidip gelıyorum zor oluyo neysekı iş yernde aklıma pek getrmıyorum kendmden beklemezdm ağlıcagmı falan düşünüyodum işyernde ama şimdi çocugum için bu işe herşeyden cok ihtiyacm var...

bu arada sahte konu fln diyen arkadaslar cidden farkndayım yanı yasadıklarm saçma sapan ben size bide gecen yaz tanışmamızı falan anlatsam kmblır neler dersnz:) 1yıldır dağıttım iyice yanı film çekıyo gibiyim nolcak böyle bilmiyorum bi yandan aksiyon dolu oluyo da işte film bitince napcaz bakalm hayırlısı :) bu cocuk ama inşallah hayatımın anlamı olacak, anlamsız yasıyorum cunku..

Siz babasız da büyütürüm diyorsunuz ama, çocuk babasız büyümeyi tercih eder miydi? Bakış açıları çok ama bebek açısından bakan yok.Cana kıymayın, günah...yorumlar var.Evet günah, yazık.Ama belki daha büyük bir günahtan yazıktan daha az.Evli çiftler bile makul görmeyince kürtaj oluyor, siz neyinize güveniyorsunuz anlamadım.Paraya mı? Yeteceğini sanmıyorum; bir bebek, bir birey bu.Yazdıklarım ağır olabilir ama sizden ricam erkek arkadaşınızı arkanıza almadan, el ele vermeden tek başınıza bu kararı almayın.Adamın haberi yok, burda yüzlerce yabancının haberi var bebeği aldırmayacağınızdan.Tutup bir de annesine söylesem mi diyorsunuz istediğiniz kadar kızın bana ama bence bu bile bebek sahibi olabilmeniz için yeteri kadar olgun olmadığınızı gösteriyor bana... ( Sanırım buraya başlık açtığınıza göre bu yorumları da olgunlukla karşılayabileceksinizdir) Sevgiler, Allah'a emanet olun.

Tabııkıde karşılarım, yorumunuz ıcın teşekkürler. Bebeğim babasız büyümez ondan eminim, bi doğurma konusunda anlaşırsak zaten babasız büyümez ve evlenırız, evlenmesek de zaten cocugunu bırakmaz.

Çok olgun olmadığım konusunda katılıyorum size, inşallah bebeğimle beraber ben de büyücem:)

Bakın siz de güzel söylemişssiniz evli olmak ya da olmamak sorunu çözmüyor. Evli olan herkesin çocukları iyi büyütülmüyor. Yani sizin söylediğiniz gibi kimin eli kimin cebinde evlilkler ilişkiler, rahat diye tabir ettiğimiz bir çok toplumdan ziyade biz de görülüyor. Anne adayı da ben çocuğuma bakacak güce sahıbım bununla baş ederim diyor. Kendi ayaklarımın üstünde duruyorum, çocuğuma bakarım diyor. Bence anası babası belli olmayan garip evliliklerde, mutsuz bir evde büyüyen bir çocukla bu durum karşılaştırılamaz bıle. Neticede insanız. Farklı tercıhlerımız olacaktır ancak Mesele bilinç meselesi. Anne adayı alacağı sorumluluğun farkında. Sevgılısıyle beraber olurken de bu rıskı göze almış bellı kı ve ona getırebıleceklerının bılıncıyle ben anne olmak ıstıyorum dıyor. Beğenirsiniz yada beğenmesiniz. Kimse size böyle yasayın da demiyor zaten. O yüzden bence anne adayını hayatıyla ilgili olarak yargılamak hatalı. Ha bu arada ben 21. asırda yasayan kendi ayakları ustunde durabılen ve benden olmayana da saygı gösteren bır bırey olarak Türkiye de yasıyorum. Merakınızı gidermek istedim.

Canım her kararın eksisi ve artıları vardır. Çocuğu aldırmanında doğurmanında handikapları var tabiki. Ama sen doğurmayı tercih ediyorsun ki bence eksilerini de düşünüyorsundur. Sonuçta her düşündüğümüZü buraya yazmıyoruz. Ayrıca karnın büyüdükce daha doğrusu bebeğini daha çok hissetmeye başladıkça korkuların endişelerin artacak.. Yapabilir miyim gerçekten diye sorgulamaya başlıcaksın. İnşallah bu sorgulama evresinde sevdiğin insan sana destek olup bebeğinizin babası ve senin eşin olur. Çok içten bir şekilde istiyorum bunu çünkü bana çok samimi geldin..

Valla Bende Türkiye de yaşıyorum Demekki benim mezhebim biraz daha darmış... Yada Türkiye çok genişlemiş...

Neden korunmadığınızı anlayamıyorum. Siz yalnız yaşıyorsunuz, erkek arkadaşınız askerde, işi yok. Neyinize güvenerek çocuk yapıyorsunuz? Korunmak öyle pahalı bir yöntem de değil. En kötü ertesi gün hapı alsaydınız? Korunmayıp, hamile kalıyorsunuz sonra 'ben Allah'ın verdiği canı nasıl alırım?' diyorsunuz. Hiç kusura bakmayın ama Allah hepimize bir de akıl vermiş, bunu kullanmamak da günah bana göre.

Belli ki ikiniz de henüz birey olamamışsınız. Çocuğa nasıl bakacaksınız? Güzel bir gelecek sunma imkanı olmadan, 'yuvarlanır, büyür gider' mantığıyla çocuk mu yapılır?

Ayrıca erkek arkadaşınız 'aldır' diyorsa demek ki kendini bana olmaya hazır hissetmiyor. Dolayısıyla onu hiçbir şekilde 'Bu çocuğa sahip çık' şeklinde baskı yapamazsınız. O, bakamayacağını size açıkça ifade etmişken, illa doğurmak istiyorsanız, kendi başınızın çaresine kendinizin bakması gerekiyor. Babasız bir çocuk büyütmek de öyle kolay değil. Din açısından tartışmaya girmek istemiyorum ama bu şekilde dünyaya bir çocuk getirmek 2 aylık bir cenini aldırmaktan daha az günah değildir diye düşünüyorum

korunmama konusunda tamamen haklısınız bişey diyemiyorum.

Diğer konularda da sadece suanki işimle bile (ki ek olarak da bir maaş kadar gelirim var) çocugumun en iyi kolej paralarını dahıl ödeyeblyorum o açıdan hiçbi skntım yok. Yoksa dogurmazdım tabiiki. Ama işte tek dert para dğeil çocugun sevgiye babaya ihtiyacı olacak bunları biliyorum. O da inşallah olur dua ediyorum sadece

inşallah canm yaa çok teşekkürler:) içten yazıyorum cnku kmseye anlatamıorm sonucta dedkleri gibi Türkiye'deyz... bakalm bi erkek arkadasmla sonuca bagladktan sonra bikaç yakın arkadasıma sölücem.. hatta eve ihtiyacı olan durumu olmayan birine bi oda vericem falan hem bana arkadas olsun hem bebeğime baksnn... ama işte umarım sevglm yanımızda olur ve bunlara gerek kalmaz ben de bebişime kendim bakarım 24 saat hiç kucagmdan indrmem öyle cok istiyorum ki dogsun da sarılayım göğsüme yatırıp uyutaymm...bebek görnce ağlıyorum o derece belki de çok hassasım suanda bilmiyorum işte

kızlar bakın şimdi olay zaten dogru bi olay değil bunu burdaki kimse savunmuyo ben de dahıl. şu an düşündüğüm tek mevzu ben ztn dogurucam ama haftasonu aldıralım diye tuttursa ne dicem, ki büyük olasılıkla tutturablır.

SIK SORULAN SORULARA GEÇELİMMM:)

nasıl bakacaksn maddi olarak?-maddi hiç bi skntı yok.
ailen bişey demezmi?-ayrı şehrlerdeyz, dese de sıkıntı yok.
babasız büyütülürmü?-büyütülmez, ama dogurrusam şimdi küsse bile yanımızda olur çocugunu bırakmaz(bu fikrim saflktan değil tanıdıgımdan)

yani kısaca bi dogur tamam dese hiç bi sorun kalmıcakkk ve bu çocuk Allah'ın izniyle en iyi şekilde büyücekkk :) konu dogurmaya ikna etmek suanda ve yrn akşam gelıyor az zaman kaldıııııı:)

Son düzenleme:

Nasıl kıyarız minicik Canı diye Acıtasyon yap sonuçta babası yaaa içi sızlar heralde.. eğer tutturursa bir cinnet yeter bağır çağır niye yaptın o zaman dee suçla

zina olarak bi yanlış var otrada ama kürtajda ikinci yanlış olur.battı balık yan gitmesin bence de aldırmayı düşünmeyin. geçim sıkıntınız yokmuş inşallah ikiniz üstesinden gelirsiniz.

ikiniz diyorum çünkü sevgiliniz bebeği aldırıp sizinle bağları ayırma konusunda kararlı.ondan hiç bi şekilde babalık beklemediğinizi söyleyip onunla ilişkinizi bitirin ve evladınızla iyi bir yuva kurun.

babaanneye söyleme konusunda ;
1.söylersen kendini zorla nikahlatmış gibi olursun.
2.babaanne oğlunu karşısına alıp yanlış yaptığını söyleyip ikna eder ve üçünüz mutlu yuva kurarsınız....

hakkınızda hayırlısı olsun inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…