hamile olduğumu erkek arkadaşımın annesine söylemeli miyim?

Bence annesine söylemenize gerek yok ve sevgilinizde istemiyorsa tek başınıza kalırsınız. Şuan çok yeni hamileliğiniz ama ilgiye ihtiyacınz var. Mide bulantıları başladıgında veya sancılar oldugunda yanınızda kimse olmazsa bunun psikolojik travması kalıcı olabilir. Yani hamilelik zor bir süreç. Ayrıca bu durum sadece türkiye şartlarında değil tüm dünyada zor bir iştir. Ne olursa olsun bu bebeği tek başınıza büyütmeyin diyorum kolay gelsin.

konu olmuş 24 sayfa halıyle ılk yoruma göre yaptım yorumumu

ozaman yapacak tek şey erkek arkadaşıyla konuyu netleştırmek anneyı falan karıştırmak anlamsız

bebeğinize bakabıleceğinizi düşünüyorsanız onu dunyaya geıtrın tabı ama sevgılınız sorumluluk almak ıstme derse ne olucask babamnerde derse çocuğunuz ne cevap vereceksiniz doğurmanız konusunda benı kararsız bırakan nokta bu

annesiyle babası ayrı büyüyen biri olarak yazıcam o bebeğe bunu yapmaya hakkınız yok bence. Sevgilinizin gerçekten isteyip istemediğini bir netleştirin . sizi seviyorsa zorlukları gözardı eder ve yanınızda olur. gerçekten sevmiyo vakit geçiyor da olabilir. sizin için farketmiyor. büyütmek ayrı bir dert tek başına ama ben o küçüçük bebeğin ilerdeki psikolojisini düşünüyorum....

bence bu konu annesine söylenerek halledileck bir şey değil, bu çözüm değil, sen önce erkek arkadaşını ikna etmelisin, aranızda durumu netleştirip sonra belki ihtiyaç duyulursa anneye söylenmeli, tabi böyle önemli bir duurmu her iki tarafında ailesi bilmeli.

sevgilii askerdeyken nasıl hamile kaldın ben oraı anlıyamadımm daha yenii gelcek askerden kaç aylık hamilesinn ,

Sahte yaş ve Sahte konu bence............... :44:

Inanin ben de konuyu okur okumaz sahte oldugunu düsündüm. Bu kadar insani da bosuna oyaliyor sanki yine de günahini almak istemiyorum-

Meryem Uzerli´den sonra yeni trendimiz bu olsa gerek. Önce hürrem kizili, sonra tükenmislik sendromu sirada babasiz cocuk büyütme sevdasi, kadin ne yapsa olay oluyor

Konunun balon oldugunu düsünüyorum ki degilse de burasi Almanya degil ve hic birimizin ailesi ve cevresi bu duruma müsaade etmez. Hadi diyelim ki ettiler o cocuk Almanya´da dünyaya gelmeyecek Türkiye´de dnyaya gelecek, Türkiye´de herhangi bir okulda okuyacak, bizler henüz önyargilarimizdan arinmadik ve bilincli, anlayisli cocuklar yetistirmiyoruz. Yarin bir gün dedikoducu anne babalarin onlari dinleyip taklit eden cocuklari tarafindan rencide edilebilir cocugunuz. Eger sevgiliniz sizinle evlenmeyi düsünmüyor ve cocugu istemiyorsa dogurma kararini verirken Meryem Uzerli olmadiginizi göz önünde bulundurarak verin.

Biz burda bir bebegimiz olsun diye tedavilere para dokup, iyi bir gelecege, bir aileye sahip olsunlar diye canla basla calisalim, diger tarafta kiz arkadasi hamile oldugu halde bu bebegi istemeyen bir adam ve cocugunu yalniz buyutmeyi goze almis bir anne adayi olsun.. vay arkadas hayat ne garip :44:

eger sevgilin geldiginde ona dogurmak istedigini soylersen onun tepkisini de yazarmisin? merak ediyorum ne diyecek... eger illede aldir derse o adami bosver ..bence seven insan hemen nikahi basar.hem seven erkek asla sevdigi kadindan cocugu olmus onu aldirmak istemez.Uzuldum sana hem kalbini hemde bedenini degmez bir adama vermissin.Asla o bebegin canina kiyma ama sevgilinle nikahlanin formalite bile olsa cocugun babasi belli olsun.sonra isterseniz bosanin ama cocugun buyudugunde baba diye tanidigi biri olmali.Bosanmis olmak babasiz olmak tan cok daha iyidir.Adam evlenmeye yanasmazsa ailesiyle konus bence onlarda aldir derse gunahina ortak olurlar o zaman

bence sevgılın bu bebeğide senı de ısteyecek bırı yazıların anladgm kadarıyla onun askerde olması olayı bıraz daha karıstrmıs sadece.. o senın kararlı oldugunu görunce o da cesaretlenecek ve umarım evlenceksınız ama sen kararlı oldugunu ona söyle mutlaka... sen bır bayan olarak ahlakı meselelerı takmıyorsun ama sevgılın senden bıraz farklı galıba olayın ahlakı boyutunu dusunuyor ıste aılesı ogrenıınce ne tepkı verr mesela bu gıbı seylerı dusunuyor BENCE... tabıkı bırlıkte olurken aklı nerdeydı gbı sorular gelebılır akıllara ama bu olayın yasanması gerekıyormus ve oyle de olmus nıtekım... sen böyle kararlıyken o da kabullenecektır bence... yazıların tamamını okumadm ama sana sevgılınle ılgılı bır kac sorum olacak meraktan degıl onu ve kulturunu bıraz anlamak için( belkı yazmızsındr ama rıca etsem buna cevap yaz )
1-sevgilinn mesleği ne ?
2 nerelı?
3 askere gtmeden önce aılesı ıle mı yasıyordu ?
yanlış anlama burda yazdgn ıcın kendımı sorumlu hıssettım sadece ve bıraz daha yakından tanırsak sevgılını daha gercekcı yorumlar yapabılırız dıye dusundum... ve bırde son olarak cuma gunu bırlıkte yatarız 3 umuz demıs ya BENCE aynı evde kalsanız bıle aynı yatakta yatma kı senın bu konuyu onemsedgını anlasın... sana bebeği aldır dedıgı halde aynı yatakta yatarsan senı cııddıye almaz bence ona bıraz resmı davran ve duruşunu bellı et kesın ve net konus çok konuşma cunku ne kadar çok konusursan soyledıklerın o kadar az akılda kalır az konus ve sadece önemlı seyler konuş... ıvır zıvırdan bahsetme cunku onemlı seyler yasıyorsunuz.. inşallah ilerde evlenır bol bol konusursunuz herseyı =)) ( tamamen ıcımden gelenlerı yazdım haddıne mı düştü akıl vermek dersen de anlarım senı zor bır donemdesın nazlanmaya ıhtıyacın var her ne kadar tanımasakda bırbırımızı ... son olarak kendıne dıkkat et bye.. iyi haberlerını beklıyor olacagız arkadasım =)) dualarım senınle... sende dua et bol bol...)

bence cok dogru anlamışsın ben de tam blmesem de öyle düşünüyorum ve evet ben daha gözü karayım, o etrafı daha cok takıyor.. sorularına cevap veriyorum şmdi:)

1-mühendis
2-ankara
3-evet, belki benm gbi yalnz kalsa böyle olmazdı:)

diğer yorumndada cok haklısn bnce cuma brlkte uyurz da cumartesı o cocugun kalp sesini duyunca da ben yorum ypmıcm o hadı nerde aldırıorz vs derse de tavrımı koyucam asla yaknlaşmıcam.

ama bana da aldırma işi olmicak gbi gelıyor.. aynen cnm cok hassasm herşeye alınıyorum bu aralar ama sana alnmadm nıye haddıne mı düştü dym iyi geldi hatta hep içnden gelenleri yaz iyi olsun kötü olsn çok sağol tekrar:)

canım sen ailenle yaşamıyo musun ailen ne dicek duruma kendine ve bebeğine bakacak gücün var mı ? nıkahsız dünyaya gelecek bebeğin sorumluluğunu almaya hazır mısın?

canım sen ailenle yaşamıyo musun ailen ne dicek duruma kendine ve bebeğine bakacak gücün var mı ? nıkahsız dünyaya gelecek bebeğin sorumluluğunu almaya hazır mısın?

yalnz yasıyorum canm ya zaten şimdi bakalm dogurmama izin verirse zaten yalnz olmaz o bebek evlenmesek de yanında olur cocugunun tanıyorum o kadar.

ama olmasa da bakablrm herşeyi planladım en kötü senaryoya göre..

Hahahaha aynenn kusura bakmayın ama üçümüz uyuruz falan Dizi gibi bişey olmus erkek arkadaşına sözüm Madem çocuğu istemiyon nie üçümüz uyuruz diyon Çok Fazla Katılıyorum sana canım Duygularımın tercümanı olmussun resmen...

valla canm bi yandan haklısnz da 1 senedir yasadklarımı anlatsam yazı dizisi yapsam TV dizileri inan sıkıcı gelir, bana öyle gelıyo artıkgecenın 1 buçugunda ilk uçağa bnmediğim mi kaldı, intihar etmedgm mi kaldı, valizime gardrobmdaki eşyaları atıp bagaja atıp kaçmadgm mı kaldı, yani işte hatta bu sabah dedm telefonda " bi bu ekskti tam dizi olduk artk" dedm:)

Bu arada Meryem Uzerliye niye özeneyim, ha bi konuda özenirim, hem benden daha cok parası var hem de heralde Almanyadaki çevresi daha rahattır yalnz çocuk büyütmek adına:)

valla şaştım kaldım

Kusura bakmayın ama bence bu baktığınız pencere artık cok eskılerde kaldı. Tabı kı gorusunuze saygı duyuyorum ve ben de sızın gıbı cocugumu babasıyla beraber büyütmek ısterım bır kadın olarak. Ama etrafımıza o kadar cok kotu evlılıkler mevcut kı... Annenın babanın kavga kıyamet yasadıgı bır evde büyütmektense çocukları ayrı ama en azından bırbırıne ve cocugun ıhtıyaclarına saygılı büyütmek daha ıyı bence... Yanı cocugun babasından ayrı olması eskıden okulda çocukla dalga konusu, annenın ıffetsız yaftasına tutumasına sebepti. Ama artık bole degıl devir değişti. Kaldı ki evli bir çok çift bile aldırmak istedikleri çocuklarının kalp atışlarını dinledikten sonra vazgeçiyorlar. Evlilik / Çocuk sahıbı olmak cok zor verılen kararlar bu nedenle insanlar ilk bu durumla karşılaştıklarında afallıyorlar bence. O yüzden bence yasadıklarında tutarsızlık yok. Erkek arkadaşı da korkuyor bır yandan gelecek kaygısı taşıyor ama dıger yandan da evladını merak edıyor ıcten ıce sefkat beslıyor. Ben evlıyım ve suan hamıle kalsam muhtemelen esım de benzer tavırlar sergılerdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…