- 20 Ocak 2008
- 15.218
- 32.047
- 1.123
- Konu Sahibi bebisininannisi
-
Kusura bakmayın ama bence bu baktığınız pencere artık cok eskılerde kaldı. Tabı kı gorusunuze saygı duyuyorum ve ben de sızın gıbı cocugumu babasıyla beraber büyütmek ısterım bır kadın olarak. Ama etrafımıza o kadar cok kotu evlılıkler mevcut kı... Annenın babanın kavga kıyamet yasadıgı bır evde büyütmektense çocukları ayrı ama en azından bırbırıne ve cocugun ıhtıyaclarına saygılı büyütmek daha ıyı bence... Yanı cocugun babasından ayrı olması eskıden okulda çocukla dalga konusu, annenın ıffetsız yaftasına tutumasına sebepti. Ama artık bole degıl devir değişti. Kaldı ki evli bir çok çift bile aldırmak istedikleri çocuklarının kalp atışlarını dinledikten sonra vazgeçiyorlar. Evlilik / Çocuk sahıbı olmak cok zor verılen kararlar bu nedenle insanlar ilk bu durumla karşılaştıklarında afallıyorlar bence. O yüzden bence yasadıklarında tutarsızlık yok. Erkek arkadaşı da korkuyor bır yandan gelecek kaygısı taşıyor ama dıger yandan da evladını merak edıyor ıcten ıce sefkat beslıyor. Ben evlıyım ve suan hamıle kalsam muhtemelen esım de benzer tavırlar sergılerdi.
aynen doğru.artık bunlar çocuk oyuncağı oldu.20 yaşında 2. 3. evliliğini yapıp ardında 2-3 tane çocuk bırakan.anne babası kayıp olan babaannesi veya anneannesi ile büyüyen evli olmadan çocuğu olup tek başına büyüten ve hatta geçen gün bir çift geldi -çocukları olmuş ikiside başkasıyla evli.almanyadan bahseden arkadaşım almanyada bunların hangisi var.geçen senelerde bir adam geldi çocuğum oldu diye şüphelenince emniyet araştırmasına gönderdik ve çocuğun onların olmadığı ortaya çıktı sonra çocuğun annesini bul dedik ve çocuğun annesi 20 yaşında bir kız çıktı tek başına yaşıyor ve erkek arkadaşı evleneceğim demiş kız hamile kalınca bırakmış gitmiş kızda doğurmuş bırakmış çocukları olmadığını bilen biri bu aileye vermiş.nice aileler geliyor çocukları sosyal esirgemede.siz neden bahsediyor ve nerede yaşadığınızı sanıyorsunuz acaba çok merak ediyorum
Tabııkıde karşılarım, yorumunuz ıcın teşekkürler. Bebeğim babasız büyümez ondan eminim, bi doğurma konusunda anlaşırsak zaten babasız büyümez ve evlenırız, evlenmesek de zaten cocugunu bırakmaz.
Çok olgun olmadığım konusunda katılıyorum size, inşallah bebeğimle beraber ben de büyücem:)
Devir değişti demek ne kadar mantıklı ?? Devir çocugun üzerinde yarattığı hasarı da değiştirdi ??Ben çevrenin cocukla dalga geçilmek/iffetsiz kadın etkisinde değilim.Evde aile olgusunun vermiş oldugu aidiyetten bahsediyorum.
Ayrıca hiçte eskide kalmadı.Ben öğretmenim ve ailesi olmayan/babasız büyütülen/parçalanmış ailede yetişen birçok öğrencim var ve çok derine inmek gerekmiyor ondaki hasarı anlamak için.
Kötü evlilikle bu durumun alakası yokki.Bu bile bile lades demek.
Ne kadar basit bişey geliyor bu size bunlar çocuk oyuncagı diyorsunuz birde.Çocuk oyuncagı ne demek.Hadi doğsunda kötünün iyisi olarak dünyaya gelsin der gibi..Devamlı neler gördüm neler gördüm deyip örneklemeye gerek yok nerede yasadıgını zanedıyorsunuz demeye de.Kırsal bir dağ köyünde 4,5 senedir görev yapıyorum ben.Az buz olaya tanık olup olaylara müdahil olmadım.Birde olayları bu durumla ilişkilendirmek ne kadar dogru ki veya ne alaka ?Ne yani ''ohh en azından ailesi olmadıgı için dedesinin tacizine maruz kalmıyor'' diye sevinelim ozaman evet.Mantıklı.
Bildiğin sergen yalcın rahatlıgı var bebişimizinannisinde beraber büyüyeceğiz diyor.
evlilik disi cocugu hatta iliskiyi tasvip etmiyorum. tabi ki hata yapmis, yapmaya devam da ediyor ama olan olmus artik. cocugunu dogurup cope atacagina, kurtaj yapacagina babasiz buyutur. sanki bizim cocugumuzu babasiyla buyutecegimiz garanti mi? su an trde bosanma oranlari babayla gorusmeyen evlat oranlari nasil haberini z yoksa forumu bi inceleyiverin. velhasilikelam kiz istiyorsa buyutur. kimsenin baski yapmaya hakki yok.
Babayla görüşmeyen çocuklar konusunda yerden göğe kadar haklısınız((
Benimde reelde tanıdığım iki ayrı kız çocuğu var, ikisininde babası başka hanımlarla birlikte olup yuvasını dağıtmış, boşanmaları kendilerini ilgilendirir tabii fakat her iki baba da kızlarıyla görüşmüyor, sanki eşleriyle birlikte çocuklarını da boşamışlar gibi
Ne maddi ne manevi faydaları olmadığı gibi bari en azından doğum günlerinde arasalar kızlarını ama ne yazık ki aramıyorlar.
Babayla görüşmeyen çocuklar konusunda yerden göğe kadar haklısınız((
Benimde reelde tanıdığım iki ayrı kız çocuğu var, ikisininde babası başka hanımlarla birlikte olup yuvasını dağıtmış, boşanmaları kendilerini ilgilendirir tabii fakat her iki baba da kızlarıyla görüşmüyor, sanki eşleriyle birlikte çocuklarını da boşamışlar gibi
Ne maddi ne manevi faydaları olmadığı gibi bari en azından doğum günlerinde arasalar kızlarını ama ne yazık ki aramıyorlar.
Madem unutamayacağı hatalar yapmışsınız niye yola devam etmiş. Bence blöf belki sizi biraz pişman etmek istiyor .aldırmayalım, nolur dediğimde içini çekti ve "çok hataalr yaptın çok, herşey cok farklı olabilirdi" dedi...
Bu kadar bilinçli olduğunuz için sizi de tebrik ediyorum.Konuyu okuyunca bile saçmalığın daniskası dedim.Neyinize güvenip böyle işlere kalkışıosunuz ya bende 24 yaşındayım bana cinsellik,öpüşme deyince adamlara basıyorum tekmeyi sen hangi akla hizmet beraber oldun annesi direk sana bunu söyler hatta oğluyla gurur duyar oğluma bak be neler yapmış diye,bence o adamın yüzüne bile bakmaman gerek eğer bakabilirsen ben bu çocuğu istiyorum doğracağım de adama yanımdamısın değilsen s.. git de açıkca ben olsam öyle derdim,o işi yaparken iyi çocuk oldu aldır töbe yarabbim neyin kafasını yaşıyorsunuz anlamadım ki yazık bende 24 yaşındayım,işim olsun diye çırpınıyorum taa bilmediğim illere mülakata gidiyorum gidip de sevgili yapıp o işi yapmıyorum,beni öyle isteyen adama direk tekmeyi basıyorum olmaz olsun yani...
Katılıyorum . Beni de sinir etti yorumları. Okuduğunu anlamıyor gibi.bu ne yüksekten bakmaktır böyle
insanları küçümseyerek konuşuyorsunuz sonra üslubtan bahsediyorsunuz!
Arada bir göz atıyorum konuna açtığından beri
Evlilik dışı ilişkilere de, çocuklara da karşı değilim. Rabbim ol demeden hiç bir şey olmuyor. O canı istedi ve yarattı, senin insanlığın burada başlıyor. Aldırmayacağım, onunla birlikte büyüyeceğim diyerek bazı şeyleri kotaramazsın. Annelik ne evliliğe bakar ne çocukluğa, bundan sonra başka bir hayatın olacak buna hazırlanmalısın
Erkek arkadaşına gelince kusura bakma belki zoruna gider ama şerefsizin teki. Sana güvenmeyebilir, ciddi bir şey istemeyebilir, evlilikten kaçar ama bir çocuğu öldürmek için seni iknaya çabalıyorsa ben ona adam demem. Durumu anlatmışsın, gidin bir de kalp atışlarını dinleyin belki imana gelir paşam. Ama sen her şeye hazırlıklı olacaksın, evladına sahip çıkmakla başlıyor annelik. Devrin değiştiği doğrudur artık herkes istediği hayatı yaşıyor yani öldürmek mecburi değil. Bir yanı eksik olur, zor olur ama olur. Bizde babasız büyüdük, insanın sahibi Allah'tır, babası değil.
Çok uzattım farkınayım ama içim acıyor böyle konulara, anne olmak ne mucizevi bir şeydir ve bazı erkeklere nasıl basit gelir aklım almıyor. İnsanların görüşleri farklıdır, ben sürüneceğimi bilsem bu vicdanda bir adama eğmem başımı, yapmam gerekeni yapar hayatıma bakarım. İçinde bir mucize var, babası dahil kimseye yem etme, Allah kolaylık versin
Madem unutamayacağı hatalar yapmışsınız niye yola devam etmiş. Bence blöf belki sizi biraz pişman etmek istiyor .
Bu kadar bilinçli olduğunuz için sizi de tebrik ediyorum.
Katılıyorum . Beni de sinir etti yorumları. Okuduğunu anlamıyor gibi.
Konu sahibi arkadaşım ; size de bebeğinizle mutlu bir hayat diliyorum. Umarım ikna olur sevgiliniz. Zaten bana da blöf yapıyor gibi geliyor. Bence de aldırmayalım dicek. Benim fikrim ise aldırırsanız belki de bidaha anne olamıycaksınız. Bunu da aklınıza getirin lütfen. Bebek isteyip maddi manevi perişan olan bir sürü insan var bu forum da -ki biri de ben oluyorum- dünyada bi bebeğin mis kokusundan daha güzel ne var ki. Güzel haberlerinizi bekliyoruz...
Canım bebeğinden vazgeçmemeni ve babasının da sizinle olmasını arzulamanı anlıyorum ama şöyle birşey sezdim sende; sanki sevgilini aldırmamaya ikna edersen sizi bırakmaz, diye düşünüyorsun gibi geldi bana. Yanlış da anlamış olabilirim.
Bence bu düşünceden sıyrıl. Allah nazarlardan saklasın çok güzel bir evliliğim ve bir yaşında da bir kızımız var ama hep derim hayat bu yarınne gösterir belli olmaz. Yani demem o ki; bu kadar kesin hükümlü olma sevgiline karşı. Yani bebek için evlenecek ve/veya yanınızda olacak olsa bile bunun %100 lük bir garantisi yok ki? Yarın ne gösterir bilinmez. Bunu evli olmadığınız için demiyorum yanlış anlama. Ki günümüzde boşanmakla sevgiliden ayrılmayı karıştırıyor çiftler.
Demem o ki; evet zor ama bebeğini istiyorsan, yanımızda olursa babasıyla yoksa kendim bakacağım düşüncesinde olsan daha iyi olur bence.
Onun dışında nasıl ikna edeceğine gelince; bence bize yazdığın gibi doğal bir şekilde anlat sevdiğine. "Ben bebeğimden vazgeçmek istemiyorum ve onu seninle büyütmek istiyorum, evet şu an için zamansız oldu ama zamanını o belirlediyse ona saygı duymak istiyorum" de. Yanında olacağına inanıyorum.
Bizi de haberdar et. Keşke cuma gitseydiniz nasıl bekliyeceğiz cumartesi gününü:))
Yalnız çok sabırlısın bir de bunun için tebrik ediyorum seni.
canm işte erkekler de haklı anlayamıyorlar ki bzm kdr, sonucta benm sabahları mıdem bulanıyo arada karnm ağrıyo belim agrıyo ne blim çok olmasa da henuz ben ıcımde hissediyorum onu, benm ıcmde kalbi atıyor.. işte erkekler bu mucizeyı bizim kadar hissetmeleri mümkün de değil aslında...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?