hamile olduğumu erkek arkadaşımın annesine söylemeli miyim?

Devir değişti demek ne kadar mantıklı ?? Devir çocugun üzerinde yarattığı hasarı da değiştirdi ??Ben çevrenin cocukla dalga geçilmek/iffetsiz kadın etkisinde değilim.Evde aile olgusunun vermiş oldugu aidiyetten bahsediyorum.
Ayrıca hiçte eskide kalmadı.Ben öğretmenim ve ailesi olmayan/babasız büyütülen/parçalanmış ailede yetişen birçok öğrencim var ve çok derine inmek gerekmiyor ondaki hasarı anlamak için.
Kötü evlilikle bu durumun alakası yokki.Bu bile bile lades demek.

Ne kadar basit bişey geliyor bu size bunlar çocuk oyuncagı diyorsunuz birde.Çocuk oyuncagı ne demek.Hadi doğsunda kötünün iyisi olarak dünyaya gelsin der gibi..Devamlı neler gördüm neler gördüm deyip örneklemeye gerek yok nerede yasadıgını zanedıyorsunuz demeye de.Kırsal bir dağ köyünde 4,5 senedir görev yapıyorum ben.Az buz olaya tanık olup olaylara müdahil olmadım.Birde olayları bu durumla ilişkilendirmek ne kadar dogru ki veya ne alaka ?Ne yani ''ohh en azından ailesi olmadıgı için dedesinin tacizine maruz kalmıyor'' diye sevinelim ozaman evet.Mantıklı.

Bildiğin sergen yalcın rahatlıgı var bebişimizinannisinde beraber büyüyeceğiz diyor.

moralinizi bozmak istemem ama
*sevgiliniz size güvenmiyormuş , son yaşadığınız neyse ondan dolayı,
*ailesi sizi uzun zamandır ayrı biliyorken birden hamileyim oğlundan diye aradığında kadının ne diyeceğini tahmin etmek hiçte zor değil
*sevgiliniz hem istemiyor ama sadece duygulanıyor gibi , hemde ardından sizi ürkütmeden (belkide kimse duymasın die size iyi davranıyor ) aldırmak için ikna çabasında,
* diyelim ki evlenmediniz ailesi ve kendi kabul etmedi sizde aldırmadınız, çocukla ilgilenmese , evlendiğinde de sahip çıkmasa kardeşleriyle son derece ilgilenirken sizin çocuğunuz yok gibi davransa çok üzülceksiniz, bu tarafları da düşünün lütfen,

aldırın yada aldırmayın diyemem çünki bende çocuk çok isteyenlerdenim, ama keşke güvenini hiç sarsmasaydınız ve korunsaydınız, bir an önce evlenseniz aileside duymadan çok iyi olur ama evlenmezse ve sahip çıkmazsa çok üzülürsünüz

allah yardımcınız olsun ve ıslah etsin inş. , anlattıklarınızdan çıkardığım sevgiliniz evlenmeyi kabul etmicek gibi , çocuk açısından üzüldüm ama ileride size beni neden doğurdun diyecek kadar kötü bi hayat yaşamaz ve üzülmez inş.yavrucak .herkes için hayırlısı olsn

Son düzenleme:
Şaşkınlıkla okudum konuyu..
Sanırım ben yerinizde olsam kafayı yerdim..
RABBİM kimseye göstermesin.
Canım aldırma sakın.. Kıyma o bebişe..
Güçlü olmanı takdir ettim..
Babaannesine söyleme bence.. Kadının iyi şeyler söyleyeceğini hiç sanmıyorum..
Erkek arkadaşını da ikna edersin de evlenirsiniz inşeALLAH.
Güzel haberlerini bekliyoruz..

Tabiiki 100 kere söyledim ki bu olay dogru bir olay değil ztn kmse savunmuyor. Sergen Yalçın rahatlıgı ne demek komk geldı ama anlamadm:)) evet beraber büyüyecegz diyorum çnku 24 yasndym ama hiç bi zaman ben büyüdüm havalrna grmedm buraya da içmden geleni yazıyorum, samimi yazıyorum çnku dertleşmeye ihtiyacm var.. ne yazsm havalı olur diye düşünüp öyle yazmıyorum.

Mutlaka eğer babası bu çocukla ilgilenmezse tabııkı de hasar oluşur ama 50 kere dedimkı dogurmaya bi ikna etsem zaten ilgilenir asıl sorunumz bu diye! ben farklı bi konu açaym en iyisi konu babaane ya da babasz cocuk büyütmek değil çunku artık...

"ben ne yapacam nasil aldiracam ailem duyarmi kayitlara gecermi kurtaj parasi biriktiriyorum" diye

yazsaydi bu kadar tepki almazdi konu sahibesi

yahu bir hata yaptim hamile kaldim doguracam diyo

neresi yanlis?

bir yanlis yapti diye bir yanlis dahami yapsin kurtaj olarak

maddi durumuda yerinde

kendini caresiz durumlara atmiyor diye hatta kendine guveniyor diye

ayiplayanlar utanmasini rezil olmasini salya sumuk aglayip

ezik ezik dolasmasinimi istiyorsunuz?

beraber oldugu adami ikna etmeye calisiyor

ben bir kotuluk goremedim gordugum su ki

hatasinin sorumlulugunu alip guzel bir seye cevirmek icin elinden geleni yapiyor konu sahibesi

ve boylede devam etsin HELAL OLSUN!

kimse bana kizmasin cesaretlendirmiyorum genc kizlarinda kulagina kupe olsun

korunmanin o kadar cesiti varken bir anlik "bana bir sey olmaz" havasina girmesinler

zor durumda kaldiklarinda konu sahibesi gibi gozede alamazlar cogu seyi hatta kiminin felaketi olur
........................................

bebisinannesi ciddi sekilde karsina alip konusacaksin

cocugu dogurmak istedigini ve ondan destek gormek istedigini onu cok sevdigini soyle

aslinda burda yazdiklarini soyle

bu yolda ya yalniz olurum ya sende babasi olarak yanimda olursun

e zorlada goturemez kurtaj yaptirmaya degilmi?

sen sadece duygularini buyuk bir ciddiyetle soyle

kararli durusunu gorsun

net bir cevabin olsun her soyledigine

guvensizlik konusunda supheleri varsa bunu zamanla duzeltecegine soz verebilirsin
tabii kendine guveniyorsan

evlilik disi cocugu hatta iliskiyi tasvip etmiyorum. tabi ki hata yapmis, yapmaya devam da ediyor ama olan olmus artik. cocugunu dogurup cope atacagina, kurtaj yapacagina babasiz buyutur. sanki bizim cocugumuzu babasiyla buyutecegimiz garanti mi? su an trde bosanma oranlari babayla gorusmeyen evlat oranlari nasil haberini z yoksa forumu bi inceleyiverin. velhasilikelam kiz istiyorsa buyutur. kimsenin baski yapmaya hakki yok.

Babayla görüşmeyen çocuklar konusunda yerden göğe kadar haklısınız((
Benimde reelde tanıdığım iki ayrı kız çocuğu var, ikisininde babası başka hanımlarla birlikte olup yuvasını dağıtmış, boşanmaları kendilerini ilgilendirir tabii fakat her iki baba da kızlarıyla görüşmüyor, sanki eşleriyle birlikte çocuklarını da boşamışlar gibi

Ne maddi ne manevi faydaları olmadığı gibi bari en azından doğum günlerinde arasalar kızlarını ama ne yazık ki aramıyorlar.

esimle bosanmamiz soz konusuydu, ben trye donecegim biyle bir durumda. oglu icin olip biten esim diyor ki, bizi ayiracaksin. senden obir tarafta hakkimi alirim. ayirmiyorum istediginde gorusursunuz diyorum. o trde ben burda aramayla babalik olmaz. iletisimi koparirim diyor. ben de o halde seni oldu bilir dedim.

bunun blof olduguna ya da o an canimi acitmak icin soyledigine inanmak istiyorum.
sonra yumusayinca sordum ciddi misin diye, hala net bir yanit alamadim. bosanirsak esim baglarini koparacakmis, telde gorusmekten yilda bir bulusmaktansa hic iletisim kurmamak daha iyiymis.

ben esimin boyle bir mantikta olacagini asla dusunemezdim. hala da dusunmek istemiyorum.

Arada bir göz atıyorum konuna açtığından beri

Evlilik dışı ilişkilere de, çocuklara da karşı değilim. Rabbim ol demeden hiç bir şey olmuyor. O canı istedi ve yarattı, senin insanlığın burada başlıyor. Aldırmayacağım, onunla birlikte büyüyeceğim diyerek bazı şeyleri kotaramazsın. Annelik ne evliliğe bakar ne çocukluğa, bundan sonra başka bir hayatın olacak buna hazırlanmalısın

Erkek arkadaşına gelince kusura bakma belki zoruna gider ama şerefsizin teki. Sana güvenmeyebilir, ciddi bir şey istemeyebilir, evlilikten kaçar ama bir çocuğu öldürmek için seni iknaya çabalıyorsa ben ona adam demem. Durumu anlatmışsın, gidin bir de kalp atışlarını dinleyin belki imana gelir paşam. Ama sen her şeye hazırlıklı olacaksın, evladına sahip çıkmakla başlıyor annelik. Devrin değiştiği doğrudur artık herkes istediği hayatı yaşıyor yani öldürmek mecburi değil. Bir yanı eksik olur, zor olur ama olur. Bizde babasız büyüdük, insanın sahibi Allah'tır, babası değil.

Çok uzattım farkınayım ama içim acıyor böyle konulara, anne olmak ne mucizevi bir şeydir ve bazı erkeklere nasıl basit gelir aklım almıyor. İnsanların görüşleri farklıdır, ben sürüneceğimi bilsem bu vicdanda bir adama eğmem başımı, yapmam gerekeni yapar hayatıma bakarım. İçinde bir mucize var, babası dahil kimseye yem etme, Allah kolaylık versin

Canım bebeğinden vazgeçmemeni ve babasının da sizinle olmasını arzulamanı anlıyorum ama şöyle birşey sezdim sende; sanki sevgilini aldırmamaya ikna edersen sizi bırakmaz, diye düşünüyorsun gibi geldi bana. Yanlış da anlamış olabilirim.

Bence bu düşünceden sıyrıl. Allah nazarlardan saklasın çok güzel bir evliliğim ve bir yaşında da bir kızımız var ama hep derim hayat bu yarınne gösterir belli olmaz. Yani demem o ki; bu kadar kesin hükümlü olma sevgiline karşı. Yani bebek için evlenecek ve/veya yanınızda olacak olsa bile bunun %100 lük bir garantisi yok ki? Yarın ne gösterir bilinmez. Bunu evli olmadığınız için demiyorum yanlış anlama. Ki günümüzde boşanmakla sevgiliden ayrılmayı karıştırıyor çiftler.

Demem o ki; evet zor ama bebeğini istiyorsan, yanımızda olursa babasıyla yoksa kendim bakacağım düşüncesinde olsan daha iyi olur bence.

Onun dışında nasıl ikna edeceğine gelince; bence bize yazdığın gibi doğal bir şekilde anlat sevdiğine. "Ben bebeğimden vazgeçmek istemiyorum ve onu seninle büyütmek istiyorum, evet şu an için zamansız oldu ama zamanını o belirlediyse ona saygı duymak istiyorum" de. Yanında olacağına inanıyorum.

Bizi de haberdar et. Keşke cuma gitseydiniz nasıl bekliyeceğiz cumartesi gününü:))

Yalnız çok sabırlısın bir de bunun için tebrik ediyorum seni.

Son düzenleme:
bence sen konuşma aılesıylee yoksa ortalık ıyıce karışır sen zararlı çıkarsın..allah yardımcın olsunnn...cok zor bır durummmm ınsallah tatlıya baglanır

evet bazı erkekler karısından boşanınca çocuktan da boşanıldığını düşünüyorlar.ne zaman çocukları büyüyüp ayaklarının üstünde dururlarsa baba oldukları akıllarına geliyor.

toplumun genel yargısına göre sen çok kötü bi iş yapmıssın seni taşlamamız lazım (!)

Allah katında da kötü bir iş yapmıssın ama aklıma hemen şu geldi yasadıklarından dolayı muhtemelen inanç konusunda zayıfsındır yada

tam tersi de olabilir melekler Allah a "insan kötülük yapacak ,yer yüzünde kan dökecek neden insanı yarattın diye sormuşlar rabbimiz

de cevap vermiş Eğer insan günah işlemeyecek bir varlık olsaydı onları yeryüzünden siler ve yeni bi toplum yaratırdım" ....

bence bu çok şeyı açıklıor sakın yanlış anlamayın sıze yada bır baskasına dın dersı vermıyorum oyle bı şey yapabılecek alt yapım da

yok zaten siz eğer günahınızda ısrar etmezseniz(bebişe kıymazsanız) tövbe edip güzel amellerle yolunuza devam ederseniz (bebeğinizi

her seyden korumak ve en doğru şekılde yetiştirmek , sizin sahıp olamadıınız anne sevgısını aıle kavramını ona vermek) işte o zaman

en doğrusunu siz yapmıs olursunuz insanların ne dediğini boşverın sevgılınız bebeğin yanında olmak isterse olsun ama istemezse

olmasın siz bebeğinizi bırakmayın bende hamıleyım ve sunu bılıyorum kı dunyada kı yasayan hiç kimse benım evladıma zarar veremez

butun dunyayı karsıma alırım ve yavrumu herseye herkese karsı korurum canım pahasına annelık boyle bısey ve yeryuzundekı hiçbir

canlı bır anneden daha güçlü değildir .......

Son düzenleyen: Moderatör:
aldırmayalım, nolur dediğimde içini çekti ve "çok hataalr yaptın çok, herşey cok farklı olabilirdi" dedi...
Madem unutamayacağı hatalar yapmışsınız niye yola devam etmiş. Bence blöf belki sizi biraz pişman etmek istiyor .
Bu kadar bilinçli olduğunuz için sizi de tebrik ediyorum.

bu ne yüksekten bakmaktır böyle
insanları küçümseyerek konuşuyorsunuz sonra üslubtan bahsediyorsunuz!
Katılıyorum . Beni de sinir etti yorumları. Okuduğunu anlamıyor gibi.

Konu sahibi arkadaşım ; size de bebeğinizle mutlu bir hayat diliyorum. Umarım ikna olur sevgiliniz. Zaten bana da blöf yapıyor gibi geliyor. Bence de aldırmayalım dicek. Benim fikrim ise aldırırsanız belki de bidaha anne olamıycaksınız. Bunu da aklınıza getirin lütfen. Bebek isteyip maddi manevi perişan olan bir sürü insan var bu forum da -ki biri de ben oluyorum- dünyada bi bebeğin mis kokusundan daha güzel ne var ki. Güzel haberlerinizi bekliyoruz...

bence izne geldıgı zaman kendı ailene soyle anlat olayı hemen yuzuklerınızı takın yada nıkahınızı kıyın artık bır kere gunah işlemişsiniz ikinciyi yapmayın bu dunyanın ahıretıde var hesabını nasıl verırsınız o hatayı yaptıgın için tövbe et cnm Allah ın merhametı sonsuzdur.. ve dua et Allah yardımcın olsun inş.. sakın sevgılının annesıne sen soyleme bısey soyleyıp kırar senı sonucta tanımıyorsun sevgılın soylesın bence uygun olanı bu... umarım yardımcı olmusumdur herseyın hayırlısı olsun.. sakın yalnıs anlama sadece yardımcı olmak ıstedım durumuna cok üzüldum..

Son düzenleyen: Moderatör:

canm işte erkekler de haklı anlayamıyorlar ki bzm kdr, sonucta benm sabahları mıdem bulanıyo arada karnm ağrıyo belim agrıyo ne blim çok olmasa da henuz ben ıcımde hissediyorum onu, benm ıcmde kalbi atıyor.. işte erkekler bu mucizeyı bizim kadar hissetmeleri mümkün de değil aslında...

inşallah öyle der canm benm de içimden bir ses öyle diyor da bakalm yani zaten cumaya kdr burda.. bi türlü aldıralım diyemicek bencede..

çok teşekkrler güzel yorumn ıcın.. yarın sabah 10:10da randevumuz bakalm:) bu akşam 7-8 gibi burda olacak bugun de konusurz hrlde haber vercemmmm:)

Sen hala adamda mazur yanlar görmeye çalışıyorsun, bir cana değer vermek için onu taşıman gerekmez.

Taşıyamıyorlar diye, kadın gibi hissetmiyorlar diye aldıralım gitsin lüksüne sahip değiller. Bu insanlıkla alakalı bir şey, ben böyle adamlardan baba olabileceğine inanmıyorum, içlerinde sevgi olabileceğine, aşklarına,insanlıklarına hele erkekliklerine asla inanmıyorum, pantalonu boş taşıyanlar onlar. Yok güvenmiyormuş da yok bilmem ne oldu da, candan bahsediyoruz, ne olursa olsun keyfiyetle aldır sözünü sarf eden adam insan sıfatında değil benim için. Tabi bu benim düşüncem, sen onu ikna etmek için çabalıyabilir, aşık olmaya devam edebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…