hamile olduğumu erkek arkadaşımın annesine söylemeli miyim?

Babalık vasfına uymayan adamlar baba olurken,benim gül gibi kocam"baba"olamıyor..vayyyy be dünyaya bak canım,inşallah herşey gönlünce olur.

Kımın cok ıyı baba olup olmayacagı sımdıden bellı olmaz true
Ama ben zaten erkeklerın cocuklarını canları cıgerlerı gıbı gorebıldıklerıne ınanmıyorum bır turlu
sıradan bır bebekten bır tık onde sevıyorlardır ama bır kadının hıssettıgını hıssedebıleceklerını sanmıyorum

bebisininannisi, ne karar versen zararı dokunacak sana
muhım olan en az zararla atlatman
senın bu hamılelıgının altında, senınle yeterınce ılgılenmeyen ve kendı baslarına buyruk bır hayat yasayan aılenle
ınatlasma-öc alma gıbı konuların da etkılı oldugunu dusunuyorum
erkek arkadasını tanımadıgımız ıcın yorum yapmak zor
gercekten baba olacak bır adamsa,
sonuna dek mucadele et ve nıkahlı ya da nıkahsız o cocugu dunyaya getırmen taraftarıyım
yok eger aılesı de kendısı de buna degmeyecek kalıbrede, sıfatta ınsanlarsa ben senın yerınd eolsam herhalde cocugu aldırırdım
tabıı bu kararı ıkınız vereceksınız ve bır cana kıymak cok buyuk gunah ama ben
henuz cok erkense ve ruh henuz uflenmedıyse bıraz daha ılımlı yaklasabılıyorum bu konuya
cunku bır omur o cocuk sefıl olacaksa ve onun hayatı da ıyı yetısemedıgı ıcın gunahlarla dolacaksa
ne gerek var bıle bıle lades demeye

kurtaja karsı biri olarak yaptıgım bu yoruma kendım de sasıyorum ama
anlattıgınız resımden
ıkı kısı de bu cocugu ıstemeden kazayla yaptıgı ve ıkı tarafın da hayatları henuz duzenıne oturmadıgı cıın
olan cocuga olacak gıbı gelıyor
benım de daha kucucuk bır bebegım var ve ınan oyle zor kı onu buyutmek
daha el kadar ve ne gece ne gunduz bırakmıyor ınsanda
yanında es-aıle destegı olmadan, toplumun yıkıcı baskısı altında bu yukun altından kalkmak hıc kolay olmaz

o ıstemese de ben bu cocugu dogururum, aılemden de ıntıkamımı alırım, gıbı bır dusunce bılıncaltına ıslemıs gıbı gelıyor bana
sırf bu ıntıkam ıcın de o bebegı kullanmaya yazık
bırakın dogamadan melek olup gıtsın, bunu soylemek cok acımasızca gelebılır bırılerıne
ama ben temelı saglam goremedıgım ıcın bastan bınayı yıkma taraftarıyım bu olayda
ama elbette kararı konu sahıbı ve hıc tanımadıgımız erkek arkadası verecek
umarım arkadası dusundugumden daha aklıbasında vıcdanlı ve adamdır da bu konustuklarımız
yalan olur
o bebegın de hayatı kurtulur...
en hayırlısı ne ıse ol olur ınsallah
hepımız ıcın..

Tabiki bir kadının hissettiklerini asla hissedemezler..ama yinede böyle bir mucizeye kayıtsız kalan bir adamın iyi bir"baba"olacağını düşünemiyorum...belkide tam tersi olur,adam bebeğin kalp sesini duyunca aldırmaktan vazgeçip "baba"olmanın ne kadar mucizevi bişey olduğunu anlar..ne bileyim cute çok isteyipte olamayanlar var birde olunca böyle yan çizenler..

Tabi ki kadın gibi değiller ama baba olanın sevgisi o kadar başka ki, sıradan bir çocuktan bir tık önde falan değil. Benim hayat arkadaşım iki evlat sahibi bir baba. Onu tanıyınca, çocuk nasıl sevilir, baba nasıl olunur gözlerimle gördüm. Uykusundan uyanırken sayıklıyor evlatlarını. Baba olabilen nice erkekler var, yeri geldiğinde anneler kadar fedakar ve düşünceli olabiliyorlar. Ama bu arkadaşın konusu önce insanlıkla ilgili, ebeveyn olmanın planlamayla, ilişkilerle falan ilgisi yok bence. Daha doğmamış bir evlada, savunmasız bir canlıya bakış açısı bu olan insan bence zaten bir adım ötesine gidip baba olamaz.

bence de aldırma

aldırırsan kendini affedemezsin kolay kolay

ama annesine söylersen annesi anında oğluna anlatır
sen kimsin ki sır tutacak
öyle hayaller kurma

son durum nedir acaba görüştünüz mü?

yok görüşmedim canm, yoldaymış en gec 8 gıbı yanmda olur ama gelşmeleri yarın akşam yazablcem bu akşam birlikteyız hep cunku zaten bugun bebekle ılglı konuscagımızı sanmıyorum pek yarın bi görelim de bebeği..

ama az önce telde konustk "cok sıkıldım dışarı cıkmıyorum hiç akşam gezelim" dedm "4 ay ben askerdeyken evde oturcaksın alış" dedi yanı normalde "hıı tabı tabı gezıyosundur sen" ya da " ben yokken de gezersin sen " falan derdi ayyy saçma sapan ümitlenıyorum farkındayım da işte napayım :)

İlk aklıma gelen bu oldu beni bir yakınımda ilk gebeliğinde aldırdı ve yaklaşık 10 yıl çocugu olmadı ..

Hadi Annenden, babandan,çevrenden çekinmedin ve korkmadın da Allahtan da mı korkmadın zina yaparken? Ne kadar basit geliyor size namus kavramı! pes doğrusu

Allah aşkına bir durup bakın, olan olmuş bebek var ortada ve bir şekilde bu kadın çocuğunu aldırmak istemiyor doğurmak istiyor ve çözüm arıyor.
Sana şimdi kalkıp yok korkmadım ya da çok korktum dese sen ne yapacaksın edindiğin bu bilgiyle?

Ayrıca kimse kimseyi ayıplamasın, hiç bilemezsiniz yarın bugün sizin çocuklarınız nasıl insanlar olacak, nasıl yaşam şekilleri olacak, sizlere uyacak mı uymayacak mı...

Başkasının kusurunu örtmede gece gibi ol. (mevlana)

Hadi Annenden, babandan,çevrenden çekinmedin ve korkmadın da Allahtan da mı korkmadın zina yaparken? Ne kadar basit geliyor size namus kavramı! pes doğrusu

kimsenin ahlakını sorgulamak size düşmez. ben anlayamıyorum nasıl bu kadar kolay yargılayabiliyorsunuz insanları? Hz.İsa'nın bir sözünü hatırlatayım size "İlk taşı günahsız olanınız atsın" kimin Allah katında daha yüce olduğunu kimse bilemez. günahsa onun günahı, onu suçlamak bizim haddimize değil.. lütfen bunu bir düşünün...

Konu sahibi kararını vermişsin arkadaşım Allah yüzünüze baksın. :26:

çok merak ediyorum son durumlar ne oldu acaba inş. herşey gönlünüze göre olur dualarım sizinle....

olur mu bizde başkasının kusuru varsa hemen dini söylemlerle pat pat yargılanır kişi,hemen günah sevap cetvelleri açılır..bilemezler ki yargılamak da büyük günahtır.ayrıca ortada bir bebek var..neyse...

çok merak ediyorum son durumlar ne oldu acaba inş. herşey gönlünüze göre olur dualarım sizinle....

ben de merak ediyorum gerçekten,noldu acaba?

haydi bakalım hayırlısı :) ümitsiz yaşanmaz ki :)

Hakkında hayırlısı olsun canım.. bu dik duruşun kararlılığın karşısında önünde saygıyla eğilmek istedim :) keşke herkes senin gibi yaptığı şeyin arkasında durabilseydi de kaçış yolları aldırma planları yapılmasaydı.. sonucu merak ediyoruz bizleri bilgilendirmeyi unutma

keşke dikkatli davransaydın diyecem ama olan olmuş . aldırmak istemiyorsan doğur tabi . ama o adamın bebeği sahipleniceğini sanmam . benim eski iş yerimde bir kız vardı onu hatırladım . 25 falandı yaşı . kocaman çocuğu vardı . yıllar önce hamile kalmış birinden adam bırakıp gitmiş . kız şimdi bir şikrkette ahçılık yapıyor . ailesi falan allahtan destek oluyor . öle yaşıyorlardı . yani bu tip bir yaşantın olabilir ama olsun ben olsam doğururdum hizmetçilikte yapsam çocuğumdan vazgeçemezdim heralde . kürtaj bir cinayettir ne olursa olsun .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…