hamile olduğumu erkek arkadaşımın annesine söylemeli miyim?

Konunuzu okudum. İçimden bir ses diyor ki sevgiliniz çocuğun kalpatışlarını duyduğu zaman sizin gibi çocuğa kıyamayacak ve o da çocuğu aldırmaktan vazgeçecek... Dilerim böyle olur. Bu arada bence şu an için siz sessiz kalın beraber kalp atışlarını dinledikten sonra bebeğe kıyamayacağınızı onu hissettiğinizi falan söyleyin ama evlilik içinde baskı kurmayın. Erkekler baskıdan nefret ediyor. Bence sevgiliniz sizinle evlenecek...

Gelişmeleri de haberdar ederseniz mutlu oluruuz:)

Biz insanoğlu ayıplayıp kınamayı, ağır eleştirileri, her lafımızda olayı dine günaha bağlamayı ne zaman bırakacağız bilmiyorum.
Konuyu dünden beri takip ediyorum, konu sahibesinin ilk yorumundan son yorumuna herşeyi okudum, hiçbir yorumunda ağlayıp çok pişmanım, evlilik öncesi birlikteliğim oldu, hamileyim, şimdi ne yapacağım, çaresizim diye isyan ettiğini okumadım.

Çok başka birşeyden bahsediyor üstelik, durum buyken, yaşınında 24 olduğunu göz önünde bulundurursak, yargılayıp ayıp, utanmadın mı, yaptığın zina, nasıl böyle birşey yaparsın demek tuhaf kaçmıyor mu?

Evlilik öncesi ilişki, hamile kalmak bizce yanlış olabilir, karşı olabiliriz, onaylamıyoruzdur ama o koskoca bir kadın, yaptıklarını omuzlayacak, arkasında duracak kadar kendinden emin, bize mahfoldum diye ağlamıyor ki azarlarcasına laf söyleyelim, ki mahfoldum dese de azarlamak haddimiz mi düşünmek lazım.

Konu hemen dine bağlanmış, 15 yaşında değil ki günah sevap birbirine karışmış olsun, 24 yaşında bir birey, hem dinen yargılamak? Kişiyi tanıyor muyuz? İnançlarını biliyor muyuz?

Silkelemek, bizce doğru olanlarla yüzleştirmek adına yapıyoruz belki fakat söyleme şeklimiz yanlış, zaten artık ortada bir bebek var, konu sahibesi kararını vermiş, aldıracağım deseydi gelecek yorumları tahmin etmek zor değil, hem evlenmeden birlikte oluyorsun hemde bebeğini aldırıyorsun canisin, katilsin denecekti, e aldırmıyor, aksine sevgilimle ayrılsamda bebeğimi doğuracağım diyor, ilişkisini tasvip edip etmemek kendi doğrularımızla alakalı, lakin doğacak bebek akla gelince kararlı bir anne adayına sağlıkla kucağına al inşaallah demek gerekir.

konu sahıbı ben hamıle kaldım ama tek başına yuruturum bakarım başımın çaresine demiyorki sevgilisinin annesıne söyleyıp garantılemeye çalışıyor sevgılısı kendınse tecavuz etmemişki isteyerek bırlıkte olmuşlar çocukta ıstememiş ee şimdi hamıle kaldıysa çocuk istemeyen bı adamı zorla baba yapamazki ereklerınde bukonuda hiçmi ititraz hakkı yok istemıye istemıye babamı olacak yenı evlenmiş bir kadını zorla hamıle bırakmaya benzer bu iş

konu sahıbı kendıme guvenıyorum ve bebeğime babası olmadanda ıyı bı gelecek sunarım dese kımse aldır demezdi ama daha durumu kendı aileıs bılmıyor sevgilisi olan kişini ultrasonda görecekte duygulanacakta sonra kabullenecek

konu sahibi hamileyim napacağım dediği yok
aldıracam ailem duyarsa mahvolurum dediği yokişsizim ortada kalırım dediği yok sevgilimi nasıl ikna ederim dediği yok ama yorumlar hep böyle gelmiş
maddi durumu iyi işi var ve bu bebeği istiyor
sevgilisi istemese bile istiyor tek başıma bakarım diyor
sevgilisi bugün terketse arkasına bakmaz ben yorumlarından bunu anladım
elbette sevgilisiyle evlenmek ister ana bu durumu kullandığını hiç sanmıyorum
elbette tek başına çocuk büyütmek zor öocuğun psikolojisi filan ama sonuçta şuanda türkiyede evli ailede büyüyen çoğu çocuğunda psikolojisi çok iyimi acaba
anne baba hergün kavga vs.. malum
böyle ailede büyüyende çok tek başına annede veya babada büyüyende çok
sonuçta herkes evladına mutlu aile huzurlu ortam iyi bir gelecek ve evladının mutluluk içinde büyümesini ister buna çabalar ama gelecek neler getirir bilinmezki
kocalarından dayak yiyen kadınlar acaba bilselerdi önceden o adamlarla evlenirlermiydi çocuk yaparlarmıydı
hergün annesi gözü önünde dövülüyor kaç çocuk buna şahit acaba psikolojisi nasıldır
konu sahibi güçlü bir kadın bence gayet güzel tek başına bile bebeğini sağlıklı büyütüp mutlu huzurlu bir ortam sağlayabilir
elbette olmasaydı bu durum keşke ama olan olmuş bundan sonrası önemli
bebeği aldırmayacak olmasına bir anne olarak sevindim inşallah sevgiliside vazgeçer ve evlenirler
konu sahibi bilgilendir bizi

işyerndeym sürekli login olamıyorum yazamıyorum ama her yorumu okuyorum. Sizin bu mesajı okudugumdan beri gülümsüyorum inşallah dediğiniz gibi olur hemen evlenmesek de "kıymayalm ona" dediğini bi duyarım..

aynen suan telefonlarda falan bahsetmemeye çalışıyorum hiç, baskı gibi olmasn diye. bakalm nolck

"konu sahıbı kendıme guvenıyorum ve bebeğime babası olmadanda ıyı bı gelecek sunarım dese kımse aldır demezdi "

sizin yorum da süper yannz, sabahtan beri iyi bakarımben diyorum daha ne dym

evet annesine sölücem kendımı kitlemeye çalışıyorum basımı sokcak bi yuvam olsun diye tövbe Yarabbim yaa

sakın kendinizi bu kadar basitleştirmeyin. evet cok zor ve cok kötü bir olay. ben bakarım diyorsanız bir tek erkek arkadaşınıza ama seninle ama sensiz ben bebeğimi doğurucam deyin. sonrasını erkek arkadaşınıza bırakın. ister ailesi ile konuşsun, ister çekip gitsin. hee eger ki diyorsanız ben tek başına bu kadar ağır bir sorululuğun altına giremem, yapacagınz şey malum. dilim bile varmıyor ama inşallah erkek arkadaşınız size ve evladına sahip çıkar.

Teşekkürler, cumartesi günü yazıcam olanları en gec pazar yazarım:)

Teşekkürler, cumartesi günü yazıcam olanları en gec pazar yazarım:)

aslında çok zor bir durum ama sizinki farklı biraz
normalde bu durumda olan bir genç kız napacağım diye kara kara düşünürdü ailesinden filan çekinirdi veya ya sevgilim evlenmezse filan diye ama sizin öyle kaygılarınız olmadığı için durumunuz millete biraz garip geldi afalladık tabii
neyse nşallah herşey yolunda gider kendinize dikkat edin

Aynen bana da basitlik olarak geldi sonradan, inşallah öyle olur teşekkürler

ben olsam;
bu çocuğu aldırırdım. ilk erkek arkadaşımın nikah demesini beklerdim. baktım yapmıyor sorumluluğu tek başıma alamaz çocuğu aldırır ve erkek arkadaşıma da tekmeyi basardım.
çocuğum olunca mücbir sebepler dışında onunla olan herşeyi eşimle, çiftimle beraber yaşamak paylaşmak isterim..

sen zaten kararını vermişsin. anneylede konuşmayacakmışsın. hayırlısı olsun. umarım sonun evlilik olur..

Çok teşekkürler mantıklı yorumunuz için. Herkesin fikri ayrı. Benim asla evlenmeyen öpüşmem diyen bile arkadaşlarım var ben onlara saygı duyuyorum. Onlar da bana. Yoksa tbiiki herkes kendine göre dogruyu söylücek ama dediğiniz gibi üslup çirkin.

Ya sen ve sevgilin durumun ciddiyetinin farkında değilsiniz,ya da çok fazla magazin izliyorsun da bi hayali anlatıyorsun.Çok büyük tutarsızlıklar var.

Konu ilginç geldi bütün geçmişi okudum. Bazı fevri arkadaşlar geçmişi tamamen okumadan yorumlar yapmışlar üzüldüm. Konu sahibi arkadaş evlilik öncesi ilişki yaşadım pişmanım demiyor, aileme durumu nasıl açıklarım demiyor, bebeği aldırmalı mıyım demiyor. Erkek arkadaşım beni seviyor mu falan da demiyor. İyi bir işi maddi güvencesi var, anne ve babası ayrı ve bu sebeple ilişkileri kopuk dolayısıyla ailesine bu durumu açıkladığında onu yargılayacaklarını düşünmüyor. Sadece konu açarken erkek arkadaşımın annesine konuyu açmalı mıyım? diye sormuş. Bir çok arkadaş da gereken cevabı vermiş konu sahibi de bu konuda kararını vermiş olay aslında kapanmış. Şu an için önemli olan askerdeki erkek arkadaş izne geldiğinde ne olacağı. Sevgili aldıralım diye ısrar ederse konu sahibi aldırmayacağını ve bebeğini tek başına büyütmeye çalışacağını söylüyor. Tam tersi olursa da bebeği beraber büyütecekler. Kolaydır ya da zordur, toplum baskısı vardır ya da yoktur. Günahtır ya da değildir. Bunların hiç biri bizi ilgilendirmez. Konuyla ilgili fikrim bu konuyu annesine senin söylememen zaten sen de böyle bir karar vermişsin. Erkek arkadaşının söylemlerinde bir tutarsızlık olduğu kesin ama bunu da en iyi çözebilecek olan sensin biz kendisini tanımadığımız için nasıl bir ruh haliyle bu sözleri söylediğini bilemeyiz. Burada fikir alış verişi yapmak için varız birbirimizin ahlaki yargılarını değerlendirmek için değil. Herkes istediği yaşamı sürdürme hakkına sahip. Konu sahibi eğer tek başına bir bebeği büyütebileceğini iyi bir anne olabileceğini düşünüyorsa ben kendisini sadece takdir ederim. Tabi ki tek başına çocuk yetiştirmek zordur, kimse bu işin lay lay lom olduğunu söylemiyor. İnsan gerek gebelik sürecinde gerekse sonrasında yakınlarının desteğine ihtiyaç duyuyor. Ama annesi babası ayrı olup da çok sağlam karakterli olan, hayatta büyük başarılara imza atan insanların sayısı çok fazla. Ayakları yere sağlam basan bir anne her şeyi başarabilir. Hakkınızda hayırlısı olsun. Umarım mutlu olursunuz.

ümitlenmemesi normal değil yada üzülmemesi yani bilmiyorum bende sevgilimle aynı evde yaşıyorum mesela o da askerde şuanda düşünüyorum hamile kalsam aldırırdım neden diye sorcak olursan senin yaşınla tabi benimki bir değil ama ben yaşımı ve ne biliyim ne kendi geleceğimi ne onun geleceğini tehlikeye atmak istemezdim.ki bizim ailelerede biliyor sürekli görüşüyoruz ama o insanlarda hakkımda yanlış düşüncelere kapılırlardı belkide normal karşılarlardı bilemiyorum ama dikkat etseydiniz keşke . gerçe artık olan olmuş şimdi çözüm bulunması gerekiyor . evet herşey para değil ama geleceği çok önemli bilmiyorum maddi manevi düşünmen gereken bi durum sen şuan çalışıyosun ama son aylarında ondan sonraki doğum sonranda çalışamıcaksın sonuçta

Sevgilim istemese de bu cocugu dogurup kendim bakarım demek nasıl bir bencilliktir.Bez bebek mi bu...Ki sevgiliniz birkaç yalanınızı bahane edip kac defa keske bazı seylerı yapmasaydın böyle olmazdı diyerek kıvırma payının alasını oltaya atmış..Kendinizden hiç mi yola çıkmıyorsunuz.Aileden kopuk olmanın ne demek olduğunu en iyi sizin bilmeniz lazımken baba olmadan,çekirdek aile olmadan bir bebek dünyaya getirip kendi ayaklarımın üstünde durup büyütürüm demek tamamen psikolojik açıdan sancılı problemli bir çocuk büyütmek demek...Bunu göze alabılıyorsanız kararınızdan dönmeyin.Sonra naptim ben diye ah vah etmeyin.O çocugun gerçekleri idrak etmeye başladıgında yaşadıkları ne kadar sancılı olacak haberiniz var mı ?Bu sorumluluğu üzeerinize alabılıyorsanız eyvallah. Bu yazdıklarım tamamiyle sevgiliniz evliliği,bebeği kabul etmemesi durumunda söylenecek şeyler.Umarım sevgiliniz adam gibi karşınıza çıkıp evleniyoruz der size ve bebeğe sahip çıkar.Kalp atışından etkılenip evlenmek ister diye düşünmek bile baştan aşağı falso tamamen sağlıksız bir ilişkinin düşüncesi.

konu sahibi tek başına bakarım diyor iyi okuyun bence yorum yaparken.sevgilisini garantilemeye çalıştığı filan da yok. konu başlığı bile söylemeli miyim diye zaten.fikir soruyor ve kaç oldu vazgeçtim söylemekten dediği.çocuk istemiyorsa yapmayacak beraber olmayacak.çocuk olma ihtimali her halukarda var sonuçta

tebrik ediyorum tam da bu

Son düzenleme:

bir alkışta buraya :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…