Hamile olduğum için iş sorunu

Et yemedigimizi hayatimizin kotu oldugunu nerden cikardiniz bildigim kadariyla bebek karari iki kisi arsinda oluyo kari koca dimi ben konu actim alir yada almaz bitti bu yorumu yapmaniz yeterliydi

2000 lira asgari maas ile kira, elektrik, gaz, ve simdi bez, mama,.. ile ne zaman ete para harcanacak?

Evet 2 kisi karar verirde insan hayret ediyor yinede cesarete.

Ben yurtdisinda yasiyorum, burda sosyal devlet olgusu var ve henüz 2inciye yinede cesaret edemiyoruz.

Neyse, baska birsey demiyorum. Umarim tez zamanda is bulursun.

İs bulmaniz imkansiza yakin. Egitim durumunuz ve hamile olmaniz engel maalesef ki. Hamilelikten once calisiyor olsaydiniz eger sosyal haklariniz olurdu ama su an maalesef. İsvereni de suclayamam. Kaldi ki nisanli ya da cocuklu kadinlarin egitimi daha yuksek olsa bile is bulmakta zorlandigi bir ulkedeyiz.

Evlilik sozlesmesi imzalayan firmalar var kaldı ki hamilesiniz işi erteleyin

Neden hamile kaldınız napcaksınız vs demicem onu sormamışsınız ama bazı yorumları okurken hayret ettim hamileliği söylemeden işe girmek suç öncelikle bunu bilin ikincisi cafelerse bulaşık vs bakıverin şimdilik yakınlarınızda varsa hattta gidin konuşun aklıma başka çözüm gelmedi durumunuz zor ve keşke böyle olmasaydı

Son düzenleme:
Ise girmek zor canim beni de hamileligin basinda cikardilar is ararken isterseniz belirli sureli sozlesme yapalim dedim 6 aylik Kabul etmediler zor yani ben de isveren olsam kabul etmem. Sarma manti falan yapabiliyorsan ya da varsa baska meziyetin onlari dene. Ya da esin ek is yapacak baska care yok

Valla ablacım kadınlara hamile oldukları için ayrımcılık uygulamak yasalara aykırı
İşveren yasayı peynir ekmek gibi çiğniyorsa, bu durumda çalışanlara da etik dışı davranma yani yalan söyleme hakkı doğar. İşverenlere müstehak

Et yemedigimizi hayatimizin kotu oldugunu nerden cikardiniz bildigim kadariyla bebek karari iki kisi arsinda oluyo kari koca dimi ben konu actim alir yada almaz bitti bu yorumu yapmaniz yeterliydi

Eee başka bebeğim de var demişsiniz, işe ihtiyacınız var maddi durumunuzun parlak olmadığı ortada
Hamile olduğunuzu söylemeyin öyle iş bakın yoksa iş bulmanız imkansız

Yanlışa yanlışla karşılık verelim yani öyle mi? Ayrımcılıktan ne kasettiğinizi tam olarak anlamadım ama yasal olarak hamilelere uygulanması gereken haklar uygulanmıyorsa yine yargı yolu açık. Etik dışı davranış sonuç olarak etik dışı davranışı doğurmaz bence yani doğurmamalı. Herkes yanlış yapsın o zaman doğru nerde?

Eg

Egitim durumum orta okul malesef nasil bir ise girecegimi bile bilmiyorum
başka bir konunuzda da çocuğum var dışarı çıkamam çalışamam eve iş arıyorum demişsiniz.şu an bir de 2. hamileyseniz , lise eğitiminiz ve herhangi bir tecrübeniz yok iş bulmanız malesef imkansız.anca eve iş alabilirsiniz eğer el yeteneğiniz varsa.

Daha çok yeni bebeğin girebilirsin girerken işe hamile olduğunu söyleme yükümlülüğün yok. SSK karşıladığı için masrafları artık böyle bir şart yok. Ben işe girdim çalıştım da çokta iyi oldu. Benim bebeğim senden daha büyüktü girip başladım 1-2 ay sonra söyledim sorun da olmadı çıkartamıyorlar zaten.

merhaba bayanlara ise cok acil ihtiyaci olan biriyim ama hamileyim beni hamile oldugum icin ise almazlar dio cevrem hamile olupta ise giren varmi?
Almazlar
Alsalar da çıkarırlar
Deneme süreci 6 ay, gebeliğini en fazla 2-3 ay daha saklayabilirsin.

Suç değil ve söyleme yükümlülüğü yok araştırmıştım zamanında ve sormuştum

Almazlar haklı olarak. Personel eksiği olduğu için, eksik iş gücünü tamamlamak için alım yapılıyor firmalara. İki gün sonra izine gideceksiniz, iş yeri de kendini düşünmek zorunda haklı olarak... siz yokken yerinize alım yapamayacak da.

moralinizi bozmayın, bu her gamile için geçerli bir durum.

Rabbim bebeğinizi hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin, en önemlisi bu...

Ablacım dünyanın hiçbir yerinde

- adaya medeni halini soramazsın, bunun üstünden ayrımcılık yapamazsın
- kadınlara ki hele bunu hiç yapamazsın, "bu kadın evli işe almayalım, bekar olsaydı alırdık" demek ayrımcılık basbayağı neresini anlamadınız ?
- adayları cinsiyetleri üstünden ayıramazsınız
- kadın adaylara evliyse "hamile misin, çocuk düşünüyor musun" şeklinde bir soru hele ki soramazsın. Konu sahibesinin veya başka bir kadının hamile olduğunu söylemeye yükümlülüğü asla yok, işverenin sormaya zaten hakkı yok. Bekar kadınlara "nişanlı mısın, sevgilin var mı, ne zaman evleniceksin eee bu şimdi evlenir" deme gibi bir dünya da yok

Bunların hepsi ülkemizde yapılıyor mu? Yapılıyor. İşkanunu dümdüz ediliyor mu? Ediliyor. Siz, ben, konu sahibesi, ülkemizdeki tüm kadınlar potansiyel olarak ayrımcılığa uğrama durumunda mı? Evet. Yapılacak şey belli: İşgörüşmesinde sorulması yasalara aykırı sorulara cevap vermeyin, bunun profesyonel hayatımla ne ilgisi var üstüne sormanız yasalara aykırı diyin geçin. Böyle böyle İK ve işverenler ancak eğitilir. Konu sahibesi tekrar ediyorum hamile olduğunu söylemeye asla zorunlu değil, böyle bir yükümlülüğü yok. İşveren sorarsa da, yasayı çiğnediği için doğru ya da yanlış nasıl cevap verirse versin önemi yok. Haklarımızı koruyalım bu kadar.

Cu
Cunku eskiden evle birlik oturuyodum o evde bebwgimj emanet edecegim kimse yoktu sartlar farkliydi sizde yerden yere vurmaya ne kadar meraklisinjz

Eee başka bebeğim de var demişsiniz, işe ihtiyacınız var maddi durumunuzun parlak olmadığı ortada
Hamile olduğunuzu söylemeyin öyle iş bakın yoksa iş bulmanız imkansız
Ben daha soylemedim konfeksiyonlara bas vurdum ama ne kadar dogru bilmiyorum nerde calisacagimi pek bilmiyorum

Ben işe girerken değil hamile olmak,ileride olabilecek bir hamilelikten dolayı erkek adayı seçmişlerdi.Sonraki başvurdugum yerde ise 2 yıl çocuk yapmayacagıma söz verip girmiştim.
Bulman çok Zor.hamileliği sonlandırsan mı acaba bu şartlar altında

Eskiden durumumuz kotu degildide evden ayrildik esim asgari ucret aliyo ve yetmiyo malesef calismak zorundayim doguma kadar
Kira ödemiyor olsanız bile sadece asgari ücretle geçinmek çok zor. Siz üstüne bir de ikinci çocuğu yapmışsınız. Cesaretinize hayranım. Ortaokul mezunu ve hamile olarak düzgün bir iş bulmanız imkansıza yakın. Sizin için en rahatı çocuk bakıcılığı olur. Umarım bulabilirsiniz.

Aslinda onu hic dusunmemistim saolun oneriniz icin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…