Asla tabiki onu bana Allah verdi elbet rıskını vericek bi kapi acicak bi is icin asla bi canlinin hayatina son veremem ac kalsam bileBen işe girerken değil hamile olmak,ileride olabilecek bir hamilelikten dolayı erkek adayı seçmişlerdi.Sonraki başvurdugum yerde ise 2 yıl çocuk yapmayacagıma söz verip girmiştim.
Bulman çok Zor.hamileliği sonlandırsan mı acaba bu şartlar altında
Ay insallah benimkide oyle olur icime umut olduDaha çok yeni bebeğin girebilirsin girerken işe hamile olduğunu söyleme yükümlülüğün yok. SSK karşıladığı için masrafları artık böyle bir şart yok. Ben işe girdim çalıştım da çokta iyi oldu. Benim bebeğim senden daha büyüktü girip başladım 1-2 ay sonra söyledim sorun da olmadı çıkartamıyorlar zaten.
Ablacım dünyanın hiçbir yerinde
- adaya medeni halini soramazsın, bunun üstünden ayrımcılık yapamazsın
- kadınlara ki hele bunu hiç yapamazsın, "bu kadın evli işe almayalım, bekar olsaydı alırdık" demek ayrımcılık basbayağı neresini anlamadınız ?
- adayları cinsiyetleri üstünden ayıramazsınız
- kadın adaylara evliyse "hamile misin, çocuk düşünüyor musun" şeklinde bir soru hele ki soramazsın. Konu sahibesinin veya başka bir kadının hamile olduğunu söylemeye yükümlülüğü asla yok, işverenin sormaya zaten hakkı yok. Bekar kadınlara "nişanlı mısın, sevgilin var mı, ne zaman evleniceksin eee bu şimdi evlenir" deme gibi bir dünya da yok
Bunların hepsi ülkemizde yapılıyor mu? Yapılıyor. İşkanunu dümdüz ediliyor mu? Ediliyor. Siz, ben, konu sahibesi, ülkemizdeki tüm kadınlar potansiyel olarak ayrımcılığa uğrama durumunda mı? Evet. Yapılacak şey belli: İşgörüşmesinde sorulması yasalara aykırı sorulara cevap vermeyin, bunun profesyonel hayatımla ne ilgisi var üstüne sormanız yasalara aykırı diyin geçin. Böyle böyle İK ve işverenler ancak eğitilir. Konu sahibesi tekrar ediyorum hamile olduğunu söylemeye asla zorunlu değil, böyle bir yükümlülüğü yok. İşveren sorarsa da, yasayı çiğnediği için doğru ya da yanlış nasıl cevap verirse versin önemi yok. Haklarımızı koruyalım bu kadar.
Asla tabiki onu bana Allah verdi elbet rıskını vericek bi kapi acicak bi is icin asla bi canlinin hayatina son veremem ac kalsam bile
Asla tabiki onu bana Allah verdi elbet rıskını vericek bi kapi acicak bi is icin asla bi canlinin hayatina son veremem ac kalsam bile
Peki acaba aç kalmayı o çocuklar istiyor mu?Asla tabiki onu bana Allah verdi elbet rıskını vericek bi kapi acicak bi is icin asla bi canlinin hayatina son veremem ac kalsam bile
yanlış araştırmışsın. zaten tavsiye ettiğin şey etikte değil.Suç değil ve söyleme yükümlülüğü yok araştırmıştım zamanında ve sormuştum
Bu bebek rızkı ile gelir dedikleri şey aslında anne sütü yani doğduğunda rızkı hazır oluyo ama bizim insanımız sanki ömür boyu rızkı olacakmış diye anlıyo bide rızıktan kasıt kuru ekmekse evet rızık ama şu zamanda çocuk büyütmek çok zor ona iyi bi yaşam sunmak çok zor bende eşimde devlet memuruyuz ona rağmen 2. çocuğu düşünmüyorum asgari ücretle düşünene şaşırıyorumDini bazen o kadar o yanlis anliyorsunuz ki.
Peki madem öyle, sokak çoçuklari niye var? Fakir aileler niye var? Hani çoçuk ile rizik geliyordu?
Sanki hamile kalinc gökten zembile is imkanlari yagacak.
Ha meslegin var, yillardir is tecrüben var, yani imkanlari zaten yaratmisin, bir bebek pozitif enerji olarak sans getirebilir (ki yine buna güvenilmemesi taraftariyim). Ancak diploma yok, is tecrübesi yok. Üstüne zaten hamilesein. Is beklemek cidden naifliktir.
Bu bebek rızkı ile gelir dedikleri şey aslında anne sütü yani doğduğunda rızkı hazır oluyo ama bizim insanımız sanki ömür boyu rızkı olacakmış diye anlıyo bide rızıktan kasıt kuru ekmekse evet rızık ama şu zamanda çocuk büyütmek çok zor ona iyi bi yaşam sunmak çok zor bende eşimde devlet memuruyuz ona rağmen 2. çocuğu düşünmüyorum asgari ücretle düşünene şaşırıyorum
zaten 8 haftasın daha karnın çıkmamıştır söyleme hamile olduğunu işe gir 4 hafta sonra söylersin . yeni olmuş gibimerhaba bayanlara ise cok acil ihtiyaci olan biriyim ama hamileyim beni hamile oldugum icin ise almazlar dio cevrem hamile olupta ise giren varmi?
Ki o anne sütü bile her kadinda olmayabilir, yetersiz olabilir. Mama 100 lira, her hafta 100 lira harcayabilirlermi sadece mamaya?
Kendinize eziyet etmeyinben de hamilelik için işimi bıraktım iş yerim sıcak bakmadı ben de çalışmak istemedim açıkçası iyi ki de devam etmedim zor geçti hastanede yattım kanamam oldu çalışsaydım da çokça rapor alırdım çokçamerhaba bayanlara ise cok acil ihtiyaci olan biriyim ama hamileyim beni hamile oldugum icin ise almazlar dio cevrem hamile olupta ise giren varmi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?