Ortopedi Halluks Valgus (Ayak baş parmak çıkıntısı)Paylaşalım

iki günde pırtlayıp çıkmıyor o kemik. Evet topuklu, sivri burunlu ayakkabılar da etkili oluyor ama 2 günde değil.

bu arada devlet hastaneleri ameliyatı karşılıyor.

Halluks Valgus nasıl tedavi edilir?

Başlangıç döneminde uygulanan ayakkabı modifikasyonu en etkin koruma yöntemidir. Geniş taraklı, yumuşak derili, 2cm'yi aşmayan topuklu ayakkabılarla deformitenin ilerlemesi çok büyük ölçüde engellenebilir. Bunyon yastıkçıkları, gece atelleri, tabanlıklar, parmak arası makaraları gibi ortezler deformiteyi asla düzeltemezler. Tüm konservatif yöntemler denenmesine karşın ağrı geçmiyorsa tedavi seçeneği cerrahi olmalıdır. Ağrı olmaksızın sırf estetik kaygılarla yapılan ameliyatların sonrasında hasta belki daha estetik fakat bu kez ağrılı bir ayağa sahip olabilir. Bu yüzden, ameliyat kararı verilmesinde en önemli etmen "ağrı" olmalıdır. Halluks Valgus ameliyatı dendiğinde tek bir ameliyat tipini düşünmek çok yanlış olur. Hallux Valgus tek bir deformite tipi veya tek bir hastalık olmadığından, her Halluks Valgus'a da aynı ameliyat yapılamaz. Literatürde bugüne dek Hallux Valgus için tarif edilmiş 150'nin üzerinde ameliyat tekniği vardır. Hangisinin yapılacağına karar vermek ortopedik cerrahın işidir. Ortopedist, ayak muayenesini takiben hastanın AYAKTA BASARKEN ÇEKİLEN radyografisini inceleyip gerekli ölçümleri grafi üzerinde yaptıktan sonra yapacağı ameliyata karar verir. Ayakta dururken çekilmemiş ayak grafilerinin değerlendirmede hiçbir faydası yoktur.

çok kötü bir durum ya.. allahtan ayaklarım düzgün. fotoları gördükçe kötü odum valla.. bu rahatsızlığı çekenler umarım bir an önce kurtulur arkadaşlar..

Herkese geçmiş olsun.İki yıl önce bu ameliyatı olmak istiyordum.Yorumları okuyup bilgide alıyordum o zaman.Sonrası başka ameliyatlar girdi araya.Sıra bu ameliyatta.Ağrılarım eskisi gibi yok.Olmasam da olur diyorum bazen.Benim istediğim değil ayağımın istediği ayakkabıları giymekten ve şekil bozukluğundan rahatsızım.Parmaklar üstüste yamuk ve yapışık olduğundan parmak araları nasırlaşıyor sıcaklarda pişiyor.Vee olup kurtulmak istiyorum Allahın izni ile.Ağrı beni korkutuyor.İyne fobim var.Nasıl olacak bilmiyorum
Geçen tv de tesadüfen dinledim sonuna doğru doktor bu ameliyatların lokal anestesiyle bile yapıldığını,parmağa takılan bir aletle ağrı olduğunda ağrı kesiciyi hastanın yaptığını vs.anlattı.
İki ayağı birden yapmıyorlardı, hala öylemi?Turan tekniği diye okudum ne özelliği var bu tekniğin?Özelde mi oldunuz devlettemi?Memnunmusunuz iyki yaptırdım diyormusunuz?Ağrı çekilmeyecek gibimi.?
Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Daha onceden ayagimda hic agri olmuyordu su 2 aydri bu ayak beni mafetti
Ve korse taktigim halde yurutmuyor. Yurumemi ksisitladi merdivenlerden bile zor inip
Biniyorumnasil gecicek blmiyorum.
Onerisi olan var miyada istanbulda doktor tavsiye edebileceginiz.
Hallux valgus sorunu bende se var 22 yasndym yasitlarim gezerken evde hapsoldum ben
Ve ustelik ailemden o kadar kemik agri yapar mi diyor.
Bas parmak kemigimden bilegime kadar vuruyoe sizin de basparmak kemiginiz mi agriyoedu yoksa
Baska parmaklara yani bielekte ayagin ustunde kramp gbi bsey oluyormuydu
Lutfen cevaplarsaniz cok seviinrm
Tatil brmmdan geldi

Son düzenleme:

öncelikle geçmiş olsun.
lokal anestezinin olamayacağını söylemişti anestezi uzmanı bana, çünkü işlem kemikte yapılıyor, yüzeysel değil demişti. benim ameliyatlarım spinal anestezi ile yapılmıştı. ameliyat tekniğini doktorunuz belirliyor, çünkü kişiye göre daha doğrusu ayağınızın durumuna bağlı olarak değişiyor.
ameliyattan önce gece uykumdan uyandıran ağrılarım vardı, iyi ki olmuşum ve kurtulmuşum diyorum.

tekrar doktorunuza gidin, ailenizle birlikte. ağrıyı doktordan duyarlarsa inanacaklardır.

Peki ayak bas parmagm disinda diger parmaklari bukemiyorum agri oluyor
Bu kemik yapar mi sadece bas parmagimi etkiler.ilk defa basima geldigi icin
Neresi agridigini sasrdm artik agridan

yakın zamanda şu haber yayınlanmıştı.
Bu da uzaktan kumandalı ayakkabı-HABERTÜRK

isterseniz bir araştırın belki ameliyattan başka bir seçenek olabilir.

Öncelikle cevapladığınız için teşekkür ederim.Ayakkabı, oluşmaya başlamış kemik için,yani başlangıç evresi için belki faydalı olabilir.Benim kemiğe fayda etmez.Yıllar önce gittiğimde kırılıp platin takılacak denmişti.İki ayak birden yapılmadığından diğerine ya törpüleme yada 6 ay sonra ameliyat denmişti.
Turan tekniği falan okuyunca teknik ilerlemiş diye düşündüm.Sıcaklar bir geçsin doktora gideceğim.Bu arada doktor araştırmalarını yaparım.
Siz nerde kime oldunuz? Fiyatları nedir.?Ne kadar kaldınız hastane.? Ne kadar zamanda yürüdünüz?

Peki ayak bas parmagm disinda diger parmaklari bukemiyorum agri oluyor
Bu kemik yapar mi sadece bas parmagimi etkiler.ilk defa basima geldigi icin
Neresi agridigini sasrdm artik agridan

Geçmiş olsun burcu.Kemik büyüme evresinde ağrı oluyor.Yoğun ağrıdan hepsi ağrıyormuş gibi olabilir.Ağrı daimimi yoksa zaman zaman mı vuruyor.Bel fıtığıda sinirin denk geldiği parmakta ağrı ve kasılma yapar.En doğru cevabı doktordan alırsınız.Bir an önce gidin en azından başlangıç evresindeyse belki önlenir.

Suan surekli oluyor zman zman degil
Bel fitigim var 2 tane ama belim agrimiyor oyle siddetli

burdurda oldum ameliyatımı devlet hastanesinde. sgk nız varsa devlet masraflarını karşılıyor. ben çarşamba ameliyat oldum, pazartesi taburcu oldum.

21. gün alçım alındı, 32. gün üzerine basıp yürümeye başladım. tam anlamıyla değil tabi, hafif aksamayla.

Beş günmü kalınıyor hastanede.Ben ertesi gün çıklıyor diye okumuştum. 21 gün hiç basılmıyormu alçıdayken yani.İhtiyaçlar için wc.banyo vs.

Cok sukur ki bende goruntu acisinda bi sikinti yok agri sikayetiyle gittim makara aldim kullanmiyorum
Demek ki ilerlerse kotu olacak goruntusu
Hemen kullanmaya baslayim..
Estetik goruntu ayakta cok onemli benim icin...

Beş günmü kalınıyor hastanede.Ben ertesi gün çıklıyor diye okumuştum. 21 gün hiç basılmıyormu alçıdayken yani.İhtiyaçlar için wc.banyo vs.

Benim alçı olmadı, platin takıldı ve ertesi gün hastaneden çıktım. Birkaç gün içinde ayağının yan tarafına basarak sendeleyerek yürüyebilirsin ama çok kısa süreli.. 1 hafta kadar sonra dikişlerim alındı. 3 ay sonrasında da platin alındı.

ameliyat tekniği ve sonrası kişiye göre belirleniyor. buna en net cevabı doktorunuz verecektir.

Geçmiş olsun.Ne güzel sizde atlatmışınız.Darısı başıma.Kalıcı platinde var sanırım.Tekrar tekrar ameliyat, narkoz çok zor geliyor bana.Kısa zamanda birkaç ameliyat olunca bu ameliyatı çok istediğim halde nasıl karar vericem bilmiyorum.Sanırım doktorlarla görüştükten sonra en son kararım.

ameliyat tekniği ve sonrası kişiye göre belirleniyor. buna en net cevabı doktorunuz verecektir.

Evet haklısınız.Araştırıyorum,öncelikle doktor ve teknikleri.Doktor çok önemli benim için.Sizin gibi ameliyat olanların paylaşımlarıda ön bilgi açısından önemli teşekkürler.

Son düzenleme:
Canım bel fıtığında genelde bel ağırmaz.Fıtık bacağa,ayak parmaklarında ağrı ve kasılma (kramp) yapar.Dediğim gibi uzman bir doktora görün.

Doktora gittim canim ve ayagimda kemik firlamasi bas parmagmdaki kemik
Dger parmaklarimi bukemem de kemikleri zorlamisim.ayagim sarildi
Brde doktor ayak basparmak kemik torpuleme islemdnen bahsetti arkadaslar
O ne oluyor ben blmiyorm da.nasil br islem ve iyi mi oluyor.2 hafta sonra gel dedi
Kemik baslangc evrsndeyms ama cok agri yapiyor dedim torpuleme islemini
Dedi.olan varsa diyeblrmsnz
Yaz tstilim burnumdan geldi.3 aydir spor ayakkaningyemiyoem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…